Tényleg nem érthető?!

A hétvégén alkalmam volt “letesztelni” ismerőseim/szomszédaim körén belül azt a bizonyos “Átlagpolgárt” abból a szempontból, hogy vajh’ mit is fogott fel/értett meg azon tényből, hogy az Egyesült Államok nemrégiben mintegy tíz, az Orbán-kormánnyal minimum “szoros kapcsolatban” álló személyiségtől tagadta meg a beutazási lehetőséget. “Örömmel” jelenthetem: komoly kogníciós hiányosságokkal (is) találkoztam!

Az még “hagyján”, hogy a korrupciós váddal illetett Orbán-kormány és annak valamennyi slapaja egyszerűen nem akarja érteni, miről is vagyon itten nagyba’ szó. Ők már a legelső, “politikusként” eltöltött másodpercüktől kezdve nem csak simán leszarják, hogy mi is az Ország Érdeke, de korruptak is!

Ámde ez szerintük a legteljesebb képtelenség! Hogy miért is, az meg roppant egyszerű!

Az előbbi ugyanis (szerintük) egyenlő a sajátjukkal, az utóbbi pedig regnálásuk óta egyszerűen lehetetlen, hiszen a bűnös módon, tehát lefizetéssel/kenőpénzzel elért előnyszerzés (kedvező elbírálás) kizárólag a Zemútnyócévre volt jellemző. Ámde mióta Ők vagyonnak hatalmon, ilyesmi elő nem fordulhatott! Hiszen …  és lásd a fentebbi definíciót!

Még az is “hagyján”, hogy eme Nemzetes Urak/Hölgyek közül alig vagyon olyan, aki az igazolt, tehát törvényes jövedelmeivel tudná igazolni vagyonosodását. Ámde ezzel sincsen sömmi baj, lévén az ilyesmit bármikor hajlandó “verifikálni” az Országgyűlés illetékes bizottságának elnöke (doktor Rubovszky – Orcátlan, Közpénzeltartott Vénember), illetve a Maffiaállampárt által kinevezett (az amerikai tiltólistán szintén szereplő) NAV-elnök, az a bizonyos Vida asszonyság.

Ezért osztán simán (és marhára szemtelenül) nyilatkozhat olyasmiket az a bizonyos Rogán (akinek az ingatlanja “hőre táguló”!), hogy nem érti a kitiltós dolgot, s hasonlóan a Főnökével, ő is azon gondókodik, hogy ez most “vicc, vagy komoly“.

Pont ugyanezt aszonta a Harmincötesztendős Karrierdiplomata-Küküminiszter is, aki ugyancsak gondban van a saját jövedelem/vagyon-egyenlegével. Akárcsak a Főnöke, aki eleddig azér’ nem került hasonlóan nehezített magyarázkodási körbe, mert Bossányi Katalin még 1998-ban meghalt, Ferenczi Krisztinát pedig már senki nem vette (megélhetési és kinevezési okokból) komolyan. … Legalább is Idehaza és legfőképpen az Eltartottak!

Innentől kezdve egyáltalán nem csoda, hogy a Zátlagpógár még csak vállat sem von arra, hogy A Világ Legerősebb Állama, Katonai és Politikai Szövetségesünk  minap úgy döntött, hogy Magyarország A Világ Egyik Legkorruptabb Állama!

Miért is foglalkozna ezzel a TÉNNYEL? Amivel évek óta tisztában van! … De ennek ellenére esztendők (bő négy, de igazából majd’ HÚSZ!) óta hagyja EZEKET a Kassza, illetve a Saját a Leszármazottjai és a Felmenői további sorsának közelében.

Ugyan kit érdekel, hogy mit mond Amerika? Nekem ettől sem jobb, sem rosszabb nem lesz!” – ez volt az általános reakció a hétvégi “tesztemre”.

Hát az ők kedvükért idesmittelném Kerék-Bárczy Szabolcs vonatkozó írását, amely a “Galamus“-on jelent meg ma:

2004. január 12-én az Egyesült Államok elnöke határozatot fogadott el (Presidential Proclamation 7750), amely lehetővé teszi, hogy személyesen a külügyminiszter  – az elnök tájékoztatása mellett – megtagadja azon külföldi állampolgár beutazását az Egyesült Államokba, aki a) olyan korrupciós ügybe keveredett, amely b) az Amerikai Egyesült Államok nemzetbiztonságát veszélyezteti, és c) feltételezhető, hogy az illető személy ellen akkor sem indulna eljárás szülőhazájában, ha bűnösségére perdöntő bizonyítékok állnak rendelkezésre. A lépés kiterjed az érintett családtagjaira és üzletfeleire is, és jelentheti az illető amerikai vagyonának zárolását. Vagyis ezt az intézkedést csak önkényuralmak polgáraival szemben alkalmazzák, hiszen demokráciákban bizonyítékok alapján nyomozás indulna korrupcióval megalapozottan gyanúsítható emberek ellen. Az elmúlt tíz év során csak venezuelai állampolgárok ellen alkalmazták a rendeletet, így joggal állítható, hogy esetünkben példa nélküli, súlyos ügyről van szó, hiszen Magyarország NATO-tagállam, a transzatlanti szövetség része, tehát elvben osztozunk szövetségeseink értékeiben és alapvető érdekeiben.

A napokban bejelentett amerikai intézkedés az elmúlt huszonöt év legnagyobb botránya. Alapjaiban ássa alá hazánk presztízsét, és egyértelmű bizonyítékkal szolgál arra, hogy Magyarországot legfőbb szövetségesünk, az Egyesült Államok nem tekinti jogállamnak. Hat, Orbán Viktor környezetéhez tartozó állami tisztségviselő és tanácsadó érintett a korrupciós ügyben. A nevek egyelőre nem nyilvánosak, ahogy érintettségük részletei sem, de az biztos, hogy Washington jól dokumentálható bizonyítékok alapján hozta meg döntését, s minderről hónapokkal ezelőtt tájékoztatta a magyar kormányt. Minden ellenkező állítás hazugság. Nincs olyan jogi előírás, amely szerint az amerikaiak ne tárhatnák fel az ügy minden részletét, s feltételezhetjük, hogy ezt adott esetben meg is teszik. Sőt számíthatunk arra is, hogy csak a jéghegy aprócska csúcsát látjuk ebben a pillanatban, és sokkal többről van szó, mint ami eddig nyilvánosságra került. Minden demokrata érdekelt abban, hogy teljes nyilvánosságot kapjon a botrány összes momentuma.

A rendszerváltozáskor kinyilvánítottuk, hogy a nyugati liberális demokráciák családjához kívánunk csatlakozni. Egy évezred múltán lényegében Szent István álmának megvalósítására kaptunk esélyt. 2010-ig ezt a közösséget tekintettük stratégiai szövetségesünknek. A „stratégiai szövetség” azt jelenti, hogy a benne részt vevők értékei azonosak, és a legtöbb érdekük megegyezik egymással. A liberális demokráciák transzatlanti szövetsége a fékek-ellensúlyok rendszerére épülő közjogi berendezkedést tart fent, szabad piacgazdaságot épít, és megkérdőjelezhetetlennek tartja a személyes és állampolgári szabadságjogokat, az emberi méltóság tiszteletét. Ebből következően a transzatlanti közösség nem tekinti stratégiai szövetségesének az önkényuralmakat és nyílt diktatúrákat, bár ezek némelyikével is jó viszonyt ápol, ha gazdasági-kereskedelmi érdekei, a reálpolitikai szükségszerűsége úgy kívánja.

Az Egyesült Államok a 7750-es rendelet alkalmazásával most egyértelműen kinyilvánította, hogy bár bizonyítékai vannak a legmagasabb kormánykörökhöz tartozó személyek korrupcióban való érintettségéről, ezeket nem tudja érvényesíteni, mert nem reméli, hogy az illetők ellen eljárás indulna Magyarországon. Vagyis hazánkat nem tekinti demokráciának. Önmagában az a tény is hátborzongató lenne, hogy a miniszterelnök környezetében büntetlenül dolgozhatnak olyanok, akik lábbal tiporják a törvényeket, de az egyenesen félelmetes, hogy olyan rendszerben élünk, ahol a bűn a norma, a korrupció maga a kormányzás lényege. Itt nem kis halakról van szó, itt nem borítékok cserélnek gazdát, hanem a Fidesz egy oligarchikus, velejéig rothadt rendszert működtet, amely immár a nyugati értékek és érdekek alapjait ássa alá.

***

Szégyen és Gyalázat Miránk! Akik Tűrjük ezt a Bandát! Mert nem is akarjuk érteni a Jelenünket! Mert restek vagyunk tenni a Jövőnkért! … Gyermekeinkért! … Hogy az a Jóbüdös izéljen itt meg minden Trehány és Lusta “Polgártársamat”!

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!


One Comment on “Tényleg nem érthető?!”

 1. bonhomme szerint:

  Elöljáróban:
  köszönet a mindig naprakész ellenzéki bloggereknek, valamint lelkes kommentelőiknek.
  Az ő írásaik, szellemes hozzászólásaik indították meg az agyamat, és utólagos engedelmükkel fel is használtam soraikat.
  Külön köszönet a 444!-en Tibornak és “lullaby engineer”-nek: az ő “politikai sci-fi” kommentje, illetve “engineer” poénja – SZERINTEM ORBÁN VIKORT ÖRÖKRE KITILTOTTÁK AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBÓL. – felelős a vers abszurd befejezéséért.

  “Tilos az á”

  Mintha egy mesébe csöppentünk vón’ bele!
  Amerika töke most lett velünk tele!
  Addig jártatok rá a mézes csuporra,
  míg megelégelték, s most buktatok orra!

  Hat pernahajdernek “tilos az á”, hékás!
  Ámde ez a helyzet mézcseppnyit sem tréfás!
  Illusztris társaság, mibe kerültetek;
  bár ti első körben tán jót derültetek.

  Viccnek hittétek, mit mondott e Jóbarát;
  majd ha velünk issza a Királyok Borát
  – gondoltátok -, végül aztán elárulja:
  “I was only joking”, és lőn halleluja!

  Hát nem, kispajtások, ezúttal nem tréfa!
  Van úgy hogy az embert pofán verik néha,
  ha nem méri fel, hogy nincs egy súlycsoportban
  azokkal, akiket felbosszantott sorban.

  Uganda, Ecuador, Panama, Szerbia,
  a Fülöp-szigetek, meg Indonézia,
  Nicaragua és Kamerun, Banglades,
  Nigéria, Kenya… A lista beszédes.

  Büszkék vagytok-e már az új klubtagságra?
  Azt kell gondolnom, hogy nem is vágytok másra!
  Éllovasnak lenni korrupciós listán?
  Nem egy nagy dicsőség…! Vagy nem látnék tisztán?

  Jön-e Bayer és az újabb békemenet,
  nagyobb tiszteletet hogy követeljenek
  a korrupciónak, mely világhírű méltán?
  Tényleg így lesz, vagy én fogom fel túl léhán?

  Hallom: a tudatlan keszi tarajos sül
  ezen a héten épp az USÁ-ba készül.
  Nagy lebőgés lenne, ha ott a reptéren
  az I. Office pont őt tiltaná ki éppen.

  Bánatában talán egy stadiont venne,
  amiben őnéki VIP-páholya lenne.
  Vásárolna mellé effél kiló szotyit,
  s míg a meccset nézné, köpködne egy kicsit.

  Diplomáciai anti-őstehetség;
  hat üres faluban párját ne keressék!
  Méltó bűntársa a Felcsúti Fenségnek!
  (Ámbár emberileg kalap szart se érnek!)

  Ne aggódj, Petikém! A magyar tömegek
  – lásd még Birkamenet – szorítanak neked!
  Szolidaritásuk jele – ne légy kába! -,
  hogy ők sem utaznak ki Amerikába!

  Ennél nagyobbat már tényleg csak az szólna,
  ha most kiderülne, Viktor is “perszóna
  non grata” és rá, mint miniszterelnökre
  szólna egy kitiltás, úgy örök időkre.

  Őrült Viktátorunk ki tudja, mit tenne?
  Lehet, tán csípőből hadat is üzenne!
  Bojkottot hirdetne Amerika ellen,
  s nem inna több kólát: reszkessen az ellen!

  Majd dilettánsügyi szolgáját hívatná,
  akinek szigorú parancsba kiadná:
  hívja meg azonnal a kitiltottakat,
  tartanának nékünk előadásokat

  arról, hogy megyen a korrupció arra,
  s alkalmazható-e a Magyar Ugarra?
  A Századvég bő kétmilliárdot kapna
  a megszervezésért kápéban és csak ma.

  Végül a tananyag kiosztva a NAV-nak,
  önkormányzatoknak és kormánytagoknak,
  tisztviselőknek és államtitkároknak:
  íme a módszertan! Külhonban mint lopnak!

  “Kedves jó Péterem, eljött a te időd:
  nagy útra küldelek, húzzál Tisza cipőt!
  Ezek még hírét sem hallották a NER-nek:
  lopnak, de híján egy átfogó rendszernek!”

  Szedte is a lábát Szíjjártó Petike:
  nem törődött vele, műholdak lesik-e.
  Bejárta fürgén a harmadik világot,
  és exportálta a magyar valóságot.

  Hát így lett végül a fülkeforradalom
  korrupciós szinten világszabadalom.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s