Megtévesztés

A helyi választási bizottság (hvb) szerint meg kell ismételni a XV. kerületi polgármester-választást és két egyéni képviselői választást is, mert a DK megtévesztette a választókat azzal, hogy jelöltjüket, Hajdu Lászlót a baloldali pártok közös jelöltjeként tüntette fel kampánykiadványaiban, miközben csak a DK indította jelöltként“.

A fentebbi újsághír nem egy humorista (mondjuk az e területen profinak számító Maksa Zoltán) kitalációja, nem is a “Hírcsárda” oldaláról származik, hanem maga a szomorú valóság. Az még hagyján, hogy a fideszes ellenjelölt, a vesztes egy ilyen hülye indokkal akarja megóvni a XV. kerületi polgármester-választás eredményét. Megteheti, ez még bőven belefér egy kampányba, bár már erősen az intervallum peremén tanyázik. Az igazán elképesztő az, hogy ezt a helyi választási bizottság (természetesen fidesznyik többsége) még el is fogadta! (Hab a tortán, hogy a “csaló” jelöltre, Hajdú Lászlóra 700 ezres, a “csaló” párt elnökére, Gyurcsány Ferencre pedig egymilliós rendbírságot is kiszabtak! – lásd itt!)

Mind az óvás, mind a határozat természetesen erősen kancsal. Hiszen a kerületben minden, jogával élő választó pontosan tisztában volt azzal a ténnyel, hogy a dékás Hajdút nem csak a saját (“jelölő”) pártja támogatja, hanem (a Jobbik kivételével) valamennyi, az áprilisi választásokon ellenzékbe szorult párt/mozgalom/szervezet is: megtévesztésről tehát szó sem lehet. Mindezeken túl még lényegében gusztustalan játszadozás is a szavakkal, jogászkodó zsonglőrködés a megnevezésekkel (“jelölő”/”támogató”), ami engem élénken emlékeztet arra a hírhedten gyomorforgató sajtóperre, meg az abban másodfokon született és elképesztő bírói ítéletre, amely esztendőkkel ezelőtt zajlott le az Élet és Irodalom, valamint a Szárhegydűlő-Sárazsadány Kft. között. Mindkét esetben ugyanis arról van/volt szó, hogy az ítészek nem a tényleges tartalmat (mely szervezetek/pártok javasolták híveiknek Hajdú polgármesterré választását, illetve “Ne mi nyerjük a legtöbbet!“) vizsgálták, hanem az ebből a szempontból teljesen mellékes szóhasználatot (“jelölés“/”támogatás“, illetve “taggyűlés“/”tagok gyűlése“), majd volt orcájuk ezen galimatiászos alapon meghozni egy hányingert keltő határozatot.

Nem tudhatom, hogy a másodfokon eljáró Fővárosi Választási Bizottság (FVB) majd milyen álláspontot fog képviselni. Ha helyben hagyják a kerületi ítéletet, hát nem fogok különösebben csodálkozni, lévén e testületben is fidesznyik a többség, s az ilyenektől bármi (meg annak ellenkezője is) kitelik. Azt sem tudhatom, hogy az esetleges fellebbezés után mit fog mondani a bíróság, de akkor sem esne le az állam, ha ott is hasonló verdikt születne, hiszen nem a már említett “ÉS-per” az egyetlen bizonyíték arra, hogy egyes bírák talárján kilométeres narancsfoltok éktelenkednek. (Lásd még és legfőképpen a Tákolmánybírák “overalljait”!)

Annak ellenére, hogy murphysta beállítódottságomat megtagadva amondó vagyok: az FVB-nél el fog hasalni ez a kerületi határozat, mégis eljátszadoznék egy kicsit egy feltételezett helyzettel. Azzal nevezetesen, hogy az “ügy” a bíróság elé kerül. Ekkor ugyanis (ha normális a bíró és szerintem) az óvást benyújtóknak valamilyen módon bizonyítaniuk köllene a “megtévesztettséget”. Hogyan lehetséges ez? Hoznak néhány tucat kerületi választót, aki eskü alatt vallja: csak azért szavazott Hajdúra, mert ő “azt hitte”, de ha “tudta vóna” akkor meg nem. Miként lehetne ezt igazolni? Netalán előkaparják a “megtévesztettek” által kitöltött szavazólapot, osztán meg mellé teszik azt, amit a “ha tudtam volna” esetében ikszelt … volna? No ez lenne az igazán “érdekes”, mert akkor meg arra a kérdésre köllene felelni, hogy “honnan tudják, ki töltötte ki azt az ívet?”.

Ámde tegyük fel, hogy ennek ellenére a bíróság elfogadja az óvást és a helyi bizottság indoklását! Ez azonban további kérdéseket vetne fel (pl.: miért pont csak Hajdú van kipécézve, holott a másik öt, nemfideszes budapesti, kerületi polgármester is “csak” a saját pártja jelöltje volt?), illetve veszélyes, pontosabban a Maffiapártra önveszélyes perecedenst teremtene!

(Megjegyzem, tényleg jogos a fentebbi kérdés! Miért pont az egyszem, dékás polgármestert vegzálják? Valakik, egy bizonyos “Valaki”-nek való túlmozgásos megfelelési kényszerük okán akartak szolgálatot tenni, mert tudják, hogy az a “Valaki” azt a bizonyos pártot tekinti a NER legveszélyesebb ellenségének, annak Elnökét pedig – egy bizonyos, 2006-ban történt tévévita után – gyűlölt Antikrisztusnak, Antiorbánnak? Ezért osztán egyszerűen tűrhetetlen, hogy ennek a pártnak bárhol – pláne a Fővárosban – legyen egyetlen polgármestere is? Ezt a “valakik” döntötték el helyben, avagy a “Valaki” adta ki utasításként a “valakiknek”? … Jó kérdés, nemde bár?)

Ebben az esetben ugyanis meg köllene ismételni minimum a polgármester-választást valamennyi kerületben/településen, ahol

 • a győztes kormánypárti jelölt plakátján, szórólapján, újsághirdetésén, facebook-oldalán a neve alatt az a felirat szerepelt, hogy “A kormány támogatásával“, ezzel ugyanis azt a hamis, a választókat megtévesztő látszatot keltette, mint ha a “Kormány” egy, a bíróság által bejegyzett önálló, politikai/társadalmi párt/mozgalom/egyesület lenne, amely a megválasztását támogatja, holott ez a Hatályos Jog szerint nem igaz!
 • olyan kormánypárti jelöltek győztek, kapták meg a relatív szavazati többséget, ahol olyan plakátok, szórólapok, újsághirdetések jelentek meg, melyeken az állt, hogy “Csak a Fidesz!“, lévén ezzel azt a hamis, megtévesztő látszatot keltették, hogy a nevezett párton kívül egyik, bíróságon bejegyzett közéleti szervezet sem állított jelöltet, tehát csakis az adott jelöltre lehet szavazni! (Megtévesztették még ezzel a jelentős társadalmi támogatottságot élvező Kereszténydemokrata Néppárt szavazóit is, lévén az említett és több ezer példányban megjelent hirdetéseken nem szerepelt az “ … és a KDNP!” felirat!)
 • Orbán Viktor miniszterelnök/pártelnök, valamint a kormány és a kormánypártok bármelyik képviselője (minisztere, államtitkára, helyettes államtitkára, alelnöke, hivatalos képviselője, polgármestere, országgyűlési és helyi képviselője, jelöltje) azt állította, hogy az adott település, annak polgárai csakis akkor számíthatnak kormányzati és európai uniós fejlesztésekre/pénzekre, ha olyan jelöltekre szavaznak, akik “képesek együttműködni a kormánnyal“, ezzel ugyanis azt a hamis, megtévesztő látszatot keltették, hogy Magyarország Kormánya, megsértve minden létező Alap- és egyéb törvényt, pártalapon és részrehajlóan támogatja az ország bármiféle méretű és jogállású települését! (Megfontolásra javasolnám, hogy az ilyen “hamis látszatot keltőek” ellen az ügyben illetékes Igazságügyi Minisztérium, annak első embere, Trócsányi László, volt alkotmánybíró, indítson becsületsértési pereket! Hiszen ezzel meggyalázták, rossz hírét keltették A Választók Kétharmada Által Támogatott Nemzeti Ügyek Kormányának, azon keresztül pedig Magyarországnak, illetve a Magyar Nemzetnek! – nem a sajtóorgánumnak!)

Visszatérve a XV. kerülethez, meg az esetleges “újrázáshoz”, meg köll említsem Hajdú nyilatkozatát (lásd a fentebb megadott utolsó link alatt!). Eszerint, ha ismétlésre kerülne a sor, ő még nagyobb fölénnyel nyerné meg a polgármester-választást! Miért is teszem ezt szóvá? Hát azért, mert ez a kijelentés komolyan megkérdőjelezi Hajdú kerületvezetői alkalmasságát! Nem lehet ugyanis jó polgármester az, aki nincs tisztában a Maffiaállam működésével, annak “természetével”, no meg a “választópógár” alapbeállítódottságával.

A dékás polgármester (ezek szerint “csaló” módon) alig több, mint hétszáz szavazattal előzte meg fidesznyik ellenlábasát (orbanista köcsögét!). Ha és amennyiben tényleg meg köll ösmételni ezt a választást, ugyan mennyi időbe és energiába fog kerülni a Maffiapártnak az, hogy átmenetileg legalább kétezer fővel felduzzasszák a kerület választójogosult “lakosságát” (százak “nyomorognak” majd ötven négyzetméteren – önként és dalolva!)? További hiátusa, hogy ő egy cselekvőkész demokrata és sajnos ugyanezt feltételezi a Kerület választóiról is! Márpedig a vasárnapi adatokból leszűrhette volna: ez egyáltalán nem igaz, nincs demokrata pógár, s ha van is, hát inkább a segge egyik partjáról a másikra fordul, de ki nem állna a Diktatúra ellen! (Mégelrettentőbb példa: Esztergom! … lásd itt!)

Dőljünk hát hátra, kérjünk egy kávét/sört/bort/pálinkát/üdítőt/ásványvizet – kinek mi tetszik! – nézzük végig az eseményeket, osztán majd ne csodálkozzunk semmin! Hiszen itt “Bármi megtörténhet!“.

… és ezt (nem csak) …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!


5 hozzászólás on “Megtévesztés”

 1. anonymand szerint:

  TÖREDÉK – RADNÓTI MIKLÓS

  Oly korban éltem én e földön,
  mikor az ember úgy elaljasult,
  hogy önként, kéjjel ölt, nemcsak parancsra,
  s míg balhitekben hitt s tajtékzott téveteg,
  befonták életét vad kényszerképzetek.

  Oly korban éltem én e földön,
  mikor besúgni érdem volt s a gyilkos,
  az áruló, a rabló volt a hős, –
  s ki néma volt netán s csak lelkesedni rest,
  már azt is gyűlölték, akár a pestisest.

  Oly korban éltem én e földön,
  mikor ki szót emelt, az bujhatott,
  s rághatta szégyenében ökleit, –
  az ország megvadult s egy rémes végzeten
  vigyorgott vértől és mocsoktól részegen.

  Oly korban éltem én e földön,
  mikor gyermeknek átok volt az anyja,
  s az asszony boldog volt, ha elvetélt,
  az élő írigylé a férges síri holtat,
  míg habzott asztalán a sűrű méregoldat.
  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  Oly korban éltem én e földön,
  mikor a költő is csak hallgatott,
  és várta, hogy talán megszólal ujra –
  mert méltó átkot itt úgysem mondhatna más, –
  a rettentő szavak tudósa, Ésaiás.
  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  Mi az ami már vonatkoztatható, s mi csak a holnap valósággá váló sorsunk?
  Nem sokat kellene húzni belőle, és máris tükörkép lehetne.
  Vagy csak rémképeket látok?

  • bonhomme szerint:

   Jah, Radnóti erőteljes.
   Annak idején erősen küzdöttem vele, míg sikerült átírnom a Járkálj csak, halálraítéltet – két napra rá zárták le a Cinege utcát, terrorfenyegetettségre hivatkozva. Bár akkoriban engedte szabadon a baltás gyilkost is “Bérbaltavár örökös ura”, szóval hízeleghetek ugyan a hiúságomnak, de több összetevője is volt annak a lezárásnak.
   A meg nem kötött nyakkendő esete már gyanúsabb.volt. 😀

 2. bonhomme szerint:

  Más. Ma lesz az Alcsúti Juhász temetése.
  Ebből az alkalomból is lett egy agymenésem:

  A Felcsúti Kanász
  (Tuareg inspirációja nyomán)

  Sohasem lesz olyan a Felcsúti Kanász,
  mint volt életében az Alcsúti Juhász.
  Egyenes, jellemes; igaz ügyért harcolt,
  míg a másik rabolt, s egy országot sarcolt.

  Váradi András, te szimbólummá váltál:
  az volt a bűnöd, hogy jó oldalon álltál.
  Téged – mint sokakat – többször meggyilkoltak,
  mielőtt éjszaka végleg eltiportak.

  Életed, halálod legyen nekünk példa:
  ne féljünk magunkért kiállani még ma!
  Csupán néhány bátor ember kell a gátra,
  ki csak előre néz, nem pediglen hátra!

  A mi társadalmunk lassú haldoklása
  sziinte észrevétlen visz a pusztulásba.
  Emberek, nem kéne már valamit tenni,
  s amíg még nem késő, az utcára menni?

  E sok tétlenségnek nagy lesz majd az ára!
  Mért hajtjuk a vizet Vityu kán malmára?
  A mi forradalmunk nagy-nagy ellensége
  A kisemmizettek reménytelensége.

  Ezen kell túllépnünk, megrázni magunkat,
  és büszkén ég felé emerni arcunkat!
  Megpökni munkától már kérges markunkat,
  s egyre szívósabban folytatni harcunkat!

  “Jobb állva meghalni, mint térdelve élni!”*
  Jobb szabadnak lenni, mint örökké félni!
  Meg kell már tanulnunk bízni és remélni,
  mert tetteink után fog majd megítélni

  minket az utókor, mely nem igazán érti,
  ha Viktor s bandája olyannyira sérti
  mindenki érdekét, mért nem állunk ellen?
  Az ő fasizmusa csupa báj és kellem?

  Vagy ellenkezőleg: egy rút atavizmus:
  egy diktatórikus neokommunizmus…!
  Hívd, ahogy akarod! Csak tegyél ellene!
  Az országnak már rég harcolni kellene!

  E modern Cipolla**, az Ország Hóhéra
  jócskán megérett egy autodaféra.
  A demagógia önjelölt mestere;
  s te azon vacillálsz: harcolsz, vagy fekszel-e?

  Október tizennyolc, Áldozatok Napja;
  ideje, hogy Viktor pontosan azt kapja,
  amire már régen rászolgált a beste!
  Melyik nap lesz majd a BonsaiDuce veszte?

  Tisztán katarzis lesz, semmi romantika:
  szemétdombra kerül a ‘Csúti Bandita!
  Kinek örömünnep, kinek sötét gyásznap;
  ám az ország biztos fellélegzik másnap!

  Sohasem lesz olyan a Felcsúti Kanász,
  mint volt életében az Alcsúti Juhász.

  ***
  ez egy bónusz versszak, nem sikerült sehová beillesztenem:

  Sohase ismerd el, hogy vége mindennek!
  Vagy a barátaid ilyennek ismernek?
  Sarah Connor mondta azt, hogy nincsen végzet;
  csak amikor végül magad is bevégzed.***

  * Dolores Ibárruri (1895 – 1989.) baszk nemzetiségű spanyol kommunista újságíró, politikus
  mondása
  ** Thomas Mann: Mario és a varázsló
  *** idézet a Terminátor 2 c. filmből

 3. bonhomme szerint:

  http://magyarnarancs.hu/hirnarancs/a-fidesz-egyszeruen-keptelen-elfogadni-azt-hogy-itt-ott-veszitett-92186

  Fideszes lesz Újpalota?
  Neve legyen Új-Dakota!

  De rejlenek poénlehetőségek a Barna Attilás plakátban is, pl. A Brancs megújul!
  Vagy: a Grincs megújul – a második (havi) ciklus: Az elvérzés!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s