A Legtökéletesebb Nertárs

Az alábbi, a Legtökéletesebb Nertársról szóló “leírást” ugyanúgy a Hócipő legfrissebb számából vettem át, mint a tegnapi … khm … szóval szöveggyűjteményt. Mivel még ez sincs kint a Neten, szokásos segítőtársam, frater Sendamus közreműködését kértem – mint tegnap!

Mivel nem csak szereti a focit, de pénzünkből is rengeteget költ a magánszenvedélyére, stílszerűen a csapatkapitánnyal fejezzük be 11 részes sorozatunkat (a hocipo.hu oldalon ez előző tíz megtekintető! – szendam). A legenda szerint Henry Ford 17 éves korában egy dollárral a zsebében érkezett Detroitba; a sztori többi részét már ismerjük.

A mi történetünk Vorosilovgrádnál kezdődik: pontosabban a székesfehérvári Vorosilovgrád lakótelep 54 m²-es panellakásában. Itt élt az öttagú O. család, köztük a Teleki Blanka Gimnázium alapszervezeti KISZ-titkára: O. V.

Az érettségi után  túlzsúfolt fehérvári lakást a Magyar Néphadsereg zalaegerszegi alakulata, majd az ELTE Bibó kollégiuma tehermentesítette, bár itt is voltak szobatársak.

Röpke szolnoki, majd oxfordi kitérő után az első budapesti családi fészek a ferencvárosi Mester utcában volt – egy 50 m²-es , szerény tanácsi bérlakás. Olyan volt ez, mint a Henry Ford-féle egydolláros.

A Bérlő azonban közelebb akart költözni a népéhez, és erre egy 135 m²-es, Haris közi főbérlet tűnt alkalmasnak. Ennek a jogtalan, ám annál rejtélyesebb minőségi cserének lapunk nyolc éve már minden részletét feltárta (vagy legalább is azt hisszük!), még azt is, hogy az Új Bérlő néhány hónap múlva az ingatlankezelőtől megvásárolta a kéglit. Az akkori – méltányosan megállapított – forgalmi érték 10 (tíz!) százalékáért.

Szegény Henry, ha ezt hallotta volna, nyilván tökön szúrja magát.

A Haris köz azonban nemzetbiztonságilag aggályos. A környéken arab valutaváltók röhögnek a forint árfolyamán, csinos lányok hívatják meg magukat a külföldiekkel egy méregdrága kamu Camparira. És ha egyszer lesz majd egy TEK, akkor nem tudják az Audikkal lezárni a környező utcákat.

Különben sem ártana átköltözni Budára, mert ott közelebb van a Sándor-palota.

Van is egy takaros porta jól védhető helyen, a Kútvölgyi út környékén: 183 m² lakótér+garázs+ 1200-as telek, de annak megvásárlásához – a hiteleken túl – még kb. 63 millió hiányzik! Vagyis pontosan 63 millió!

Ismét segít a szerencse – akárcsak Henry Ford esetében.

Akad egy Vevő, aki pont 63 milliót ad a Haris közi kecóért. Az egészben az volt a szerencse, hogy ez a vevő az O.-kormány által párizsi nagykövetnek kinevezett karrierdiplomata és szőlősgazda K. D. veje.

A megvásárolt lakóterület közben a kerítések mögött 300 m²-esre nőtt, az addigi öt szoba további öttel bővült.

A már említett Henry Fordnak – karrierje csúcsán – volt egy bonmot-ja: “Vevőink minden színigényét ki tudjuk elégíteni, ha fekete kocsit rendelnek!

O. egy másik mondással vált híressé: “Ne nyerjünk annyit, amennyit kértünk, ne mi kapjuk a legtöbbet!” (Szárhegy dűlő-Sárazsadány Kft. – nem taggyűlési jegyzőkönyv). A kft. tulajdonosai: L. Anikó feleség, Szász I. A. ügyvéd, Madarász L., a volt Postabank volt igazgatósági elnöke, valamint Párizsból és a Haris közi ügyleteiből ismert K. Dezső.

A miniszterelnöki verdikt eljuthatott a pénzosztókhoz is, mert a hegyaljai vállalkozás csupán 64.5 millió vissza nem térítendő támogatást nyert el, de az ötös lottón egy fillért sem.

L. Anikó a tokaji tulajdonrészét 2005-ben eladta, de nem maradt föld nélkül: a 2010-es vagyonnyilatkozat szerint 38 ingatlannal rendelkezik, ezekből 14 Szolnokon, egy pedig Parádon van. A felcsúti ingatlanok száma mindössze 18, de a szomszédos Bicskén is van kettő.

Sajnos nem vagyunk naprakészek, lehet hogy több, lehet, hogy kevesebb, de a legegyszerűbb összeadni F. János földjeivel, aki most kapott 430 millió vissza nem térítendőt a Darányi-tervből, mert időnként csencselnek egymással, s már a jó ég tudja, melyik kié. Bár mi sejtjük, hogy melyiküké a többsége valójában, de amióta adóhivatalok meg ellenséges lapok vannak, azóta strómanok is akadnak, az illető akár gázszerelő, akár filmproducer is lehet.

A földterületek után járó támogatásokat azonban – L. Anikó nyilatkozata szerint – nem ő veszi fel, hanem a telekkönyvben kötelezően feltüntetendő tényleges földhasználók. Ilyenek azonban az ingatlan-nyilvántartásban nincsenek, ezért lehet, hogy az a sok pénz pocsékba megy.

A Család felmenő ága, id. O. Gy. vállalkozásai is gránitszilárdságúak. Annak idején egy székházeladással kezdődött, amiből nem kevés hozzá vándorolt egy S. Lajos nevű egykori kollégiumi szobatárs jóvoltából. A Dolomit Kft. vagyona meghétszereződött és immáron 666 milliós, de a Gánt-Kő Kft. profitja is tízszeresére, 167 millióra nőtt. … Érdemes volt annyit verni a fiát, amiről a miniszterelnök egy 1988-as Fekete Doboz felvételen számolt be.

Vitéz kőbányai O. Győző tulajdonába került a József főherceg által épített majorság is, ám a környező földeket sajnos elhappolta tőle a felcsúti polgármester, … de talán lehet majd vele beszélni.

Ugyanis a Család gyarapodásából a Kültagok sem maradnak ki. Például a 2007-ben még veszteséges autóműhelyt üzemeltető M. polgármester sem, akinek most már palotája van Felcsúton és nyakló nélkül nyeri a földpályázatokat. Sőt, tíz Auchan-trafik erejéig még a dohányfrontra is betört a testvére. A polgármester 2012-ben már 800 millió osztalékot vett fel, igaz, hogy azt el kellett feleznie üzlettársával, M. Lőrincnével, aki ezt azonban nem fogadta el, és arra kérte férjét, hogy fordítsa azt nemesebb célra.

Szépen gyarapodik a Fociakadémia lelkes támogatója. A már említett felcsúti F. család is. Főleg földekben utaznak, a polgármesterrel együtt ők nyerték az országban kiosztott területek 8,8 százalékát, így akár kartográfiai tényezővé is válhatnak.

Egy másik családi Barát, G. István már nem ilyen földhözragadt. Ő a Videoton FC. elnöke és övé az a Duna Takarék, amely minden megtakarított pénzét O. alapítványának juttatja. Még szerencse, hogy egyedül az ő pénzintézete menekült meg a takarékszövetkezeteket államosító, mindent elsöprő lendület elől. Mostanában egy 55 milliárdos nyereségű gázüzlet szálai vezetnek hozzá. Meg egy másik úrhoz egy állami cégtől, egy offshore-céghálón keresztül, amit a mai napig nem cáfolt.

Ércnél maradandóbb focibirodalom épül Felcsúton. Az adókedvezményként leírható adományokból az Akadémia mintegy évi 3 milliárdot kap, körülbelül annyit, mint hat-hét elsőosztályú focicsapat összesen. Az önkéntes adományok is ömlenek a kasszába.

Ebből épült a 3500 fős, M. Imre-féle háztáji szuperstadion az O.-tanya mellé. Ebből épülnek az edzőpályák, a fedett csarnokok, kiszolgálóépületek, koleszok.

Lesz majd itt szakközép, tangazdaság, focimúzeum, arborétum, kisvasút, szotyolásbódé, és ha B. Péterrel meg lehet egyezni, akkor talán még repülőtér is.

Az sem kizárt, hogy A. Vajna is kap még egy kaszinó-koncessziót az eddigi öthöz.

Kellemes tanakodást és választást kívánok Mindenkinek! … Jövő vasárnap is!

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!

Reklámok

4 hozzászólás on “A Legtökéletesebb Nertárs”

 1. kicsiroli szerint:

  Millen érdekes, hogy ezek a tények már régen nem is titkok, és ez az impotens ellenzék, meg semmit, de semmit nem tesz. Ja, mert nem is akar, hiszen egykapura játszanak ezzel a “nemnertárssal”!!!!

 2. szendam szerint:

  Itt is megnéztem a “szavazás” eredményeit.
  Az rendben, hogy néhányan kitalálták: ki is vagyok én (“Aki ezt a kérdést …”)
  De hogy a ténylegesen helyes választ, nevezetesen azt, hogy “Gyurcsány Ferenc” eleddig még senki nem kattintotta, az egyenesen felháborító! … Pedig Mindenoldalon Mindenki tudhassa, hogy Ő A Hibás MINDENÉRT és Ő is csak egy Simlis Oligarcha (lásd: atlatszo. hu – “Oligarcha-határozó”!). … Akihez O.V., S.L., M. L., Ny. Zs. … meg az összes többi csak tanulni járhatna!
  Hát nem?
  Hát nem!

 3. DonGolo szerint:

  Nem tudom ki ez, de hányadék egy alak, az biztos. Egy patkány lehet.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s