Köszönöm szépen! Mivel tartozom?

Rekordot döntött a frissiben kinevezett magyar “külügyminiszter”! Néhány napon belül sikerült beletörölnie a mutyiszaros gumicsizmáját két amerikai Elnökbe is. A “nyuggerbe”, aki valószínűleg a következő President férje, meg a jelenleg hivatalban lévőbe, tovább fokozva ezzel Agyarország hírenevét. Köszönöm szépen! … Mindenkinek! És mivel tartozom? … Ugyan kinek?!

Néhány nappal ezelőtt, az USA egykori elnöke, Bill Clinton egy amerikai “show-műsorban” azt találta mondani, hogy “Vannak bizonyos ‘fickók’, akik örökké hatalom akarnak maradni és sok pénzt keresni“. Eklatáns példaként erre a mi Szeretett Vezetőnket, Abszurdisztán MiniElnökét, Al- és Felcsút, valamint a Részek Örökös Urát (születési anyakönyvi kivonata szerint “Orbán Viktor Mihály“) említette meg. Mire a “Küküm” akkor még csak alminisztere (trónörököse) azzal kegyeskedett válaszolni egy közlemény formájában, miszerint Clintont “valakik alaposan átverték” és látszik, hogy “már régen nem járt Magyarországon“. Mert ha a “Magyarországon jelen lévő vállalkozókat kérdezte volna“, akkor nem mondhatott volna ilyesmiket.

(Hogy mi az ördög köze van a “Magyarországon jelen lévő vállalkozóknak” Clinton Orbánról alkotott véleményének, azt még most sem értem. Az egykori Elnök ugyanis a Hatalmi Elmebajról beszélt. Arról, hogy egyeseknek semmi nem elég: mindenből mégtöbbet akarnak, s közben zsebre vágni néhány fillért is. Persze ha ez a Valaki azokat a bizonyos filléreket hatalmi szóval kényszeríti ki bizonyos vállalkozóktól, akkor már van kapcsolat a két dolog között. Kivéve akkor, ha az a bizonyos “vállalkozó” nem más mint Mészáros Lőrinc, az ország legtehetségesebb víz- és gázszerelője!)

Teltek-múltak a napok. Idehaza egy “összevont, bizottsági meghallgatás”-nak nevezett bohózaton átpasszírozták a Kásagerincű Zseléshajút, akit osztán eme Grémiumok (többségi szavazattal) rögvest alkalmasnak is nyilvánítottak arra, amire ők maguk sem alkalmasak. Folyt tehát a “békés, építő munka“. Ámde eközben Odakint meg már készülődtek az “Ellenséges Hadosztályok” arra, hogy megindítsák “szokásos támadásaikat” a Világ Legtökéletesebb Állama, illetve annak Kormánya ellen. Annak ellenére, hogy az a (szavazni hajlandó) “Polgárok” (44 százalékától) ismételten Kétharmados Felhatalmazást kapott (néminemű törvényesített választási csalások útján).

Ez a Támadás pediglen abban nyilvánult meg, hogy a Hivatalban Lévő Elnök egy minapi konferencián A Világ Tíz Legsötétebb Diktatúrája közé sorolta azt a Tökélyállamot, melynek Párja Nincs! Sem Európában, sem Amerikában (lejárt szavatosságú liberális jogállamok!), annál több viszont az úgynevezett “Keleten” (versenyképes, “talán nem is demokráciák“), melynek “szelei” hatására ez az Abszolúte Modern és Munkaalapú Állam teljes mértékben felkészült és tökéletes vezetői úgy döntöttek (a Cinege utcából!), hogy “Nyitnikék!“.

1Az Új Külügyér, akinek seggén még alig száradt meg a kinevezési pöcsét, nem is volt rest rögvest kiadni egy egyáltalán nem röstelkedő Nyilatkozatot, miszerint nem csak Bill Clinton, de Barack Obama is egy tájékozatlan hülye, akiket bárki és bármikor “megvezethet”:

Mi abból indulunk ki, hogy Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok szövetségesek. Ugyanakkor az Amerikai Egyesült Államok elnökének magyar civil társadalom kormányzati korlátozására vonatkozó megjegyzéseinek nincsen ténybeli alapja. A magyar nép egy szabadságszerető nép, ezért nem viselné el szabadságának semmilyen korlátozását.” – Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Ami engem ebből megragadott, az a “szabadságszerető” kitétel. Azért, mert ez ugyanolyan hazugság, mint “polgároknak” nevezni a magyar Zemberek jelentős részét, az “Élcsapatot” pedig “polgári kormánynak”, “keresztény-konzervatív jobboldalinak”. Ugyanis!

Ha itten valóban lenne “szabadságszeretet”, akkor kezdjük mán azzal, hogy ebből a szuper módon takarékos és segítő családból származó Nyikhajból (lásd itt!) soha a büdös életben nem lett volna külügyminiszter, de még parlamenti képviselő sem. Ugyanez vonatkozik a Főnökére, meg annak összes létező beosztottjára is!

Ámde az a helyzet, hogy ezek az Alakok, ezek az amorális, Szubhumán Proteinzacskók ma meghatározó tényezői a teljes magyar államiságnak, a közéletnek, a jövendőnknek, a megélhetésünknek és a külkapcsolatainknak is! Ezzel pedig a saját, pucér hatalmi/anyagi érdekeik okán “kegyeskedtek” ellopni/elrabolni tőlünk mindent (pl.: polgárjogok, nemzetközi tekintély), amiért egyébként évtizeden át kutyakeményen megdolgoztunk! … Mindezt pedig “Népi Felhatalmazással”, elébb (2010) 2,7 milliónyi, utóbb (2014) pedig 2,1 milliónyi, kitömni való Ostoba Barom “szavazatával” … az úgynevezett Demokratikus Ellenzék aktívan passzív közreműködésével!

Nagyon szépen köszönöm! És mivel tartozom?! … Amorális kormányomnak, a lefizetett Ellenzéknek és az ostoba Választótársaimnak, … valamint Szíjjártó Péternek … is …

… és ezt …

szendamkérdi!

Reklámok

8 hozzászólás on “Köszönöm szépen! Mivel tartozom?”

 1. Varga Ferencné szerint:

  Kedves Szenda! Iszom a szavait, csak utána támad bennem nagy-nagy üresség, mert ugyanakkor azt, hogy – bár lépten nyomon szidják a nemzetvezetőt és bandáját, de mégsem történik semmi ! Tűrünk, mint a barmok ! Vajon meddig ? Lassan (közel hetven évesen), már nem lobog bennem sem a tűz, hogy változtassak. Bár eddig minden megmozduláson ott voltunk a családommal együtt, de már nem szívesen megyek, mert beláttam, hogy pár száz idős, vagy idősödő ember nem fogja tudni ezt a bebetonozott népséget elmozdítani.
  Ezzel együtt minden nap elolvasom az írásait, hogy legalább a reményem ne szálljon el egy jobb élhetőbb ország eljövetelében bízva. Már csak a gyerekem és az unokám miatt is. Üdvözlettel Varga Judit megfáradt, megalázott nyugger.

 2. Retrograd Saturnus szerint:

  Helyes a záró elszámoltatásra utaló “köszönöm” (elég volt a klerikálfasiszta demokráciának álcázott diktatúrából) és nagyon helyes az elszámoltatásra felhívó lingvisztikai formula is. Bízom benne, hogy rövidesen TSIBO-ban (azaz “a legtöb ami adható”: teljes vagyononelkobzás és tényleges életfogytig tartó börtönbüntetés) részesítik őket. Mert ezt már most is megérdemlik. Judit néni azonban rámutatott az igazi nyitott kérdésekre: ki fogja bíróság elé állítani ezeket a gonosztevőket és pontosan mikor? Hol vannak a valóban szabadságszerető magyarok és mit kellene tenniük megfelelő vezetők híján?

 3. balaaz szerint:

  Szeretem az őszinte, szubjektív, zsigeri véleményeket – de nekem ez egy ici-picit túl erős lett. Viszont a “szabadságszerető”, a korlátozást nem tűrővel együtt nálam is fokozott reakciókat váltott ki.:) Sírva röhögős…

  • szendam szerint:

   Kedves “balaaz”!
   Üdv az oldalamon!
   Mi volt az én véleményemben olymértékben “túl erős” és “szubjektív” (naná, hogy az, hiszen ezt a blogot én írom!), ami nem állná ki egy objektív elemzés kritikáját? Pláne, hogy a Szíjjártó-féle közlemény még Nálad is sírva röhögést váltott ki? (Mondjuk már maga az, hogy egy szíjjártóból külügyminiszter lehet … hááát! 👿 )

   • balaaz szerint:

    Csak a stílus az ami nekem már – mint mondtam ici-picit – túl erős. Objektív elemzés szintjéig nem merészkednék, ahhoz kevés a rálátásom. A düh, a felháborodás persze érthető – engem is elkap olykor-olykor. Ezzel együtt szerintem egy kicsit kevesebb itt is több lenne. Mert a stílus, a csomagolás az, ami miatt a magyar politika “jobb” és “bal” oldala egyaránt kiverte már a biztosítékot sokaknál. Meg hát őszintén szólva nem hiszek a túlzott szélsőségekben. Abban sem hogy Orbánék lennének az abszolút gonosz és mondjuk Clintonék, meg norvégék a hófehér, szűzies jók. Ha el is fogadok és én magam is alkalmazok némi stiláris, érzelmi túlzásokat a vélemények kifejtésénél. Mert értékesebbnek és őszintébbnek tartom a szikár, tényszerű tudósításoknál az érzelemdús írásokat. Végül is ezért olvasok blogokat!

    Szóval nem különösebben kritizálni, ne adj’isten kötözködni szerettem volna itt (bocs, ha úgy tűnik) csak egyszerűen jelezni, hogy itt jártam, érdemes volt olvasni innen is.:)

   • szendam szerint:

    Oké, kedves “balaaz”!
    Te így gondolod, Szerinted “szikár” módon köll írni arról, aminek létezését Magad is elismered.
    Ámde a helyzet az, hogy (élve egy amerikai mondással): Ha valami úgy jár és úgy hápog, mint egy kacsa, akkor az egy kacsa!
    Ezért osztán (szerintem) nevén köll nevezni a dolgokat, mert soha nem jutunk enélkül sehová (illetve dehogynem: a szakadékba!). Orbánék nem “abszolut gonoszok”? Minek neveznéd a teljesen amorális, agresszív gengszterkedést, a szabadságjogok mértéktelen korlátozását, a nemzetközi szerződések és kötelezettségek figyelmen kívül hagyását, leszarását? Egyáltalán: minek neveznéd Te Orbánék országlását? Esetleg “Etikai és jogi szempontok alapján teljes mértékben kifogásolhatónak?”.
    Egyébként kritizálj és kötözködj nyugodtan, ha úgy érzed, hogy jogos!
    Örültem, hogy “itt jártál”! Legyen szerencsém máskor is!
    Üdv! szendam

   • balaaz szerint:

    Pont az ellentettjét írtam, amit te értettél belőle… Vagyis hogy a NEM szikárt szeretem… Azt meg, hogy miként köll, azt nem is írtam – mert azon a véleményen vagyok, hogy ne határozzuk meg a szólás módját, stílusát, ne korlátozzuk le a formáját, tartalmát. Legalábbis üdvösnek tartanám ezt az irányt.
    De hogy néven kell nevezni a dolgokat, abban egyetértünk.

   • szendam szerint:

    Bocsika!
    Legközelebb igyekszem nem félreérteni!
    Várom további hsz.-aidat és kívánok kellemes hétvégét!
    Szendam


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s