Káderek, plakátfejek

Hatott rám az Orbánvírus?! Alapvetően rosszindulatú ember lettem? Nem is ismerem a hölgyet/urat, de immáron zsigerileg feltételezem róla a gazemberséget! … Persze ebben több a Tapasztalat, mint a Fertőzés.

Rosszindulatú ember lettem! Bármennyire is kényelmetlen ez számomra (meg a beismerés is), de kénytelen vagyok azt tudomásul venni. Alapvető műveltségem és (ergo) humanizmusom ugyan azt diktálná nekem, hogy ne általánosítsak. Ne gondoljam, jelentsem ki azonnal egy általam még csak nem is ismert embertársamról, hogy egy Szarszemét csak azért, mert egy bizonyos Csoporthoz tartozik!

Ámde a Tapasztalat ennek ellenkezőjére sarkal. Azt meg ugyi tudjuk, hogy a Felvilágosodás (XVII.-XVIII. század) Zászlóvivői azt hirdették: “Bízz a saját értékítéleteben! Ne fogadj el semmilyen dogmát csakis azért, mert azt évekkel/századokkal korábban valamiféle ‘Tekintély’ kijelentette! Tégy mérlegre mindent, részesítsd a tiszta ész kritikájában, s ami nem állja meg a helyét, azt vesd el!“. (I. Kant: “A tiszta ész kritikája“)

A Bölcs Emánuel természetesen mindezt csakis azoknak ajánlotta (sőt, tette kötelezővé!), akik kellő műveltséggel és világra való látóképességgel rendelkeznek. Mert szerinte csakis az ilyen emberek képesek elbírálni: mi A Népbutító Domga, tehát A Hazugság és mi A Fejlődést Elősegítő Alapigazság.

Újabb vallomás: magamat ebbe a Körbe sorolom. A velem alapvetően egyet nem értőeket pedig a “Másik Csoportba“. … Az Emberszabású, de valójában csupán Szubhumán Ösztönlényekébe. Akiknek egyetlen saját gondolatuk nincsen. Akik a gyakorta agresszíven, ordítva előadott “Meggyőződéseit” egy bizonyos “Központból” (ahol meg ugyanolyan szubhumán ösztönlények egzisztálnak, csak ezek, az előbbiektől eltérően, jelentős fizetést is kapnak ezért … az utóbbiak adóiból is!) s amelyek aszerint változnak (akár 24 órán belül is!), hogy e Centrumnak (lásd: “Centrális Erőtér“, avagy “Nemzeti Együttműködés Rendszere“, azaz A Führer, tehát a mindenkori Orbánviktor) ippeg punkt mi is felel meg. Kedden még ez, szerdán meg már amaz, … a hátralévő napok (“meggyőződéses”) bizonytalanságairól meg már nem is beszélve.

Gondolkodónak, tehát Kritikára Alkalmasnak tarom magam. Ellentétben a Vezérhitűekkel. Akik valahol a Felvilágosodás Előtti Korszakban, a Feudalizmusban, de lehet, hogy inkább a mégkorábbi, a Rabszolgatartó korszakban felejtették önmagukat (ugyanide akarnak visszagyömöszölni minket is … sikertelenség egyelőre kizárva!) … kiszolgálva ezzel az oda visszavágyó Hűbérurukat/uraikat, akiket ma “miniszterelnöknek“, illetve “politikusoknak” merészelnek nevezni. … Agyatlanul, gondolattalanul, fogalmatlanul.

Ezek után mindez részemről Fellengzőség? Narcista pöffeszkedés? Elitista lenézés? Lehet, de immáron nem szégyenlem, lévén a Tapasztalati Valóság ezt diktálja nekem. Ahogy azt is, hogy en bloc feltételezzem mindenkiről, aki a Vezérpártba bármiféle módon beáll: simán gazember!

Kedvenc városom utcáit járva ma mást sem látok, mint Plakátfejeket. Kivitelezésük profi: a Photoshop kitűnően tünteti el születési hibáikat – szinte szép- és emberarcú Izékék néznek le reám, várospolitikushoz/jelölthöz méltó, kissé felhős, gondterhelt, de optimista mimikával. A plakátok kihelyezése szintén profi: műanyag lapra nyomtatott arcképek, szorítópánttal rögzítve a villanyoszlopokon … amelyeken ugyi elvileg tilos az ilyesmi, de a maffiapárti önkormányzat a maffiapárti jelöltek esetében “elnéző”.

A Plakátarc számomra ismeretlen. Pedig itt lakom már tizennyolc esztendeje. Ugyanúgy, ahogy a “szomszédomnak” is, lakjon ő közvetlenül mellettem, avagy a hatodik utcában … a pasi a Maffiapárt jóvoltából lett a “mi képviselőnk”. Bár a város egyik túlsó negyedében lakik, ennek ellenére itt sokan “Régi Ismerősként” köszöntötték (három cikluson át a harmadikat!), kiről “mindenkituggya, hogy rendes, jobbódali keresztényember“. Honnan? Hát a plakátról, melynek “naracsszíne” az erről felvilágosító egyetlen információ.

Én meg nézem a Plakátarcot, akit ugyan látásból ismerek valahonnan (fotomemóriám van, így nem vagyok benne biztos, hogy hol, mikor és milyen körülmények között találkoztunk!), de fogalmam nincs, hogy ki ő. A kiadott brosúra szerint egy “egykori valaki”, de én csak egy (leendő?) Gazembert látok, aki a Mi Pénzünkre ácsingózva eladta magát a Maffiának!

Igen tudom, ez az a bizonyos Prejudikáció, amit egy “Kultúrált Ember” nem engedhet meg magának! Mert ez ugyi “nem ajrópai“. Mer’ ugyi itten az a “stíl”, hogy elébb mérettessék meg a Jelölt (későbbi) tevékenysége, s csak osztán kritizáljuk őt … ha még szabad. Kivéve ha nem maffiapárti, mer’ akkor meg “teljesen jogos” az ismeretlenségre (tehát kizárólag a Kívánatos Csoporthoz való nem-tartozásra) alapított kritika … pl.: hazaáruló, bérenc, libsibolsi, “civil” esetében pedig “külföldről fizetett külföldi ügynök”. Utóbbiból kivétel a Röffröff/Coki, amit meg uííí ugyi belföldről fizetnek a Zönkéntesek a Zemberek Kormánya érdekében.

De tényleg prejudikáció ez?

Egyik ismerősöm arról számolt be még tavaly, hogy amikor az iskolák törvény szerint “Klikk“-elni voltak kénytelenek, számos tanárkollégája annak kezdett örülni, hogy a Tankerületi Felügyelőség élére a helyi önkormányzat korábbi, oktatási osztályvezetője került. Márpedig Ikszipszilonné mindig is arról volt híres, hogy teljes megértéssel, támogató jóindulattal képviselte a Nermester Polgármester őfelsége színe előtt az iskolák érdekeit. Osztán eltelt néhány hónap és ugyanezen Bürokratína, immáron mint Tankerületné, úgy söpörte le magáról azt a korábbi “támogató jóindulatot”, mint ha soha nem is lett vóna. Ehelyett “csinálta” azt, amit Felülről elvártak tőle: csuklóztatás és csicskáztatás, az oktatás klerikálfasiszta, bürokratikus egyenfazonírozása, a Hatalom által kinevezett, helyi omnipotenciával felvértezetett Csinovnyik felülrőllefelé néző Gőgje, korábbi “hozzáállása” teljes negligálása! … Korábbi önnönmagának teljes feladása?

Avagy ez nem is önmegtagadás volt? Hanem az eredeti habitus végre felszínre jutása? Soha nem fogjuk megtudni (talán csak A Bukás után?). ahogyan azt sem: miként lett a Cunyinébertalanjuditból mindenkit (diákot, szülőt, pedagógust) simán leszaró Hoffmannrózsa (akiből meg kotraneofita … Körforgalom van a “Damaszkuszi úton“?!).

Néhányszor már leírtam: aki ezzel az Orbánbandával összebútorozik, az lehet hogy csak pillanatnyi érdekeit akarja ezzel szolgálni, vagy valamilyen Szent Célt (például Ő) de valójában beleragad egy pókhálóba. Ahonnan nincsen többé szabadulás. Ezzel pedig immáron mindenki tisztában lehetne. A fővárosi, kormánypárti (fő)polgármesterjelölttől kezdve az alsó-bivalybasznádi önkormányzat Fidesz-jelöltjéig.

Mindenki pusztán egy Gazember (“tégla” a “Falban”). A Gazemberek Gyülekezetének egyik Csereszabatos Senkije. A Főgazembert kiszolgáló Algazember al-algazembere! Káder és plakátfej! … Harminc Álezüstért! … Lelke, ha volna, meg se kapná!

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!
Reklámok

2 hozzászólás on “Káderek, plakátfejek”

  1. emigrant szerint:

    Hát ez bizony így van, drága Köztársam! Amíg lószar van, veréb is van.

    • Retrograd Saturnus szerint:

      Ezek nem is verebek,nem is vérebek, hanem – amint fentebb írva vagyon – egyszerűen gazemberek. (Ezt a verebek védelmében kellett leszögeznem.) Másfelől pedig nem a lószar az, ami generálja a verebeket, hanem ezek a madarak a benne levő fűmagokat is meg tudják enni. Ner-szempontból ez azt jelenti, hogy a gazember alkalmazkodik, bármire képes. Túlélési előnye van a becsületes emberekkel szemben, amikor gazemberek kisajátítják a közpénzeket és pozíciókat és azokat sajátjukként osztogatják. Éppen ez teszi élhetetlenné a klerikál-fasizmust számunkra, Köztársaim. Az utca embere (“a szegény ember”) pedig semmit nem profitál abból, ha igazodni próbál és “vezérhitű” lesz. A gazemberséghez ugyanis olyan fokú gátlástalanság kell, ami csak bűnözőkben alakul ki, fáradságos lelkiismeret-önrombolással. Ehhez pedig az igazodás édeskevés. Így a “vezérhitű szegény ember” mindig McSiwya és még a pofája is ég.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s