Biztos lett a Csicska!

Navaracsics Tibor, ex-igazságügyi, jelenleg külügyi és külkereskedelmi miniszter lesz (elvileg) az Európai Bizottság (EB) Oktatási, Kultúrális és Ifjúságügyi Biztosa (tehát az “Okultibi“). Nagyon kíváncsi vagyok, az elkövetkezendő öt esztendőben minő kezdeményezésekkel fog majd előállni e területeken. Nekem már is vannak ötleteim!

Orrriási szenzááációóó! Navracsics Tibor miniszter az Európai Bizottságban!” … “Navracsics külügyminiszter úr kapta meg az Európai Unió egyik legbefolyásosabb biztosi pozícióját!” … “Hatalmas lehetőségek a magyarság előtt! A keresztény-konzervatív Navracsics Tibor lesz öt esztendőn át Európa oktatásának, kultúrájának és ifjúságnevelésének meghatározó alakja!” – valami efféle szalagcímekre számítottam a “jobboldali sajtó” mai print- és online-kiadásainak címlapjain. Ámde ezek valahogy elmaradtak, amin nem is csodálkozom. Hiszen ha Kovács László (2004-09) adó- és vámügyi, illetve Andor László (2009-14) foglalkoztatási és szociálpolitikai “tárcája” a mai kormánypártok akkori szövegei szerint “súlytalanok” voltak, akkor vajh’ minek lehet nevezni Csicska mostani jelölését? Esetleg az “EB Vécésnénijé“-nek? … Mert egyébként az!

Pedig a “kommunikációs lehetőség” ott vagyon eme gyengécske teljesítményecskében. Hiszen az általam elképzelt szalagcímeket (lásd fentebb!) legyártani egyáltalán nem eshet (majd) nehezére a kormánypárti sajtónak, lévén annyi kudarcból faragtak már győzelmi jelentést, hogy hirtelen a számát sem tudnám megnevezni. Profik ők tehát az ilyesmiben, így nem is kétlem, hogy ez rövid időn belül meg is történik.

Ámde az a helyzet, hogy ez a “hír” ma, a mi “nemzeti konzervatív” köreinkben legfeljebb “lap alja, nonparell“, hiszen már Csicska “nemzeti jelölése” sem érdemelt meg egy hivatalos kormánykommünikét: azt maga az érintett csicseregte el diadalmasan a saját twitterén: “Ez már hivatalos!“. Ráadásul Navra elébb kénytelen majd megjelenni az Európai Parlament illetékes szakbizottsága előtt egy meghallgatáson. Ez ugyan “formális”, lévén a Jelölt alkalmasságáról nem az érintett grémium a szavazásával, hanem a frakciók befolyásos képviselői többségi alapon döntenek. Azaz nem teljesen úgy, ahogyan azt a Mi Tiborunk megszokhatta Idehaza:

Alázatos szolgája Miniszter Úr! Nagyon örülök, hogy éppen Önt jelölte a Miniszterelnök Úr erre a posztra.” – mondja az itthoni “szak”bizottság fidesznyik elnöke. “Remélem jól érzi magát majd a bársonyszékben és az Öntől elvárható mértékben működik együtt a Miniszterelnök Úrral! Köszönöm, hogy megjelent. Önt alkalmassá nyilvánítottuk! További minden jót, Isten és Viktor áldásával! … Mi?! Hogy az Ellenzék kérdezni akar?! … Lópikulát! Itten csak nekünk van felhatalmazásunk a néptől!

Odakünn ugyanis több órányi faggatózásra számíthat, ahol ugyan kesztyűs kézzel fognak vele bánni, ámde annak “tenyéroldalán” akár smirgli is lehet. Ráadásul a bizottság elnöke egy olasz szocialista-demokrata (Silvia Costa), tagjaik között pedig van néhány zöld és liberális is:

Milyen gyakorlata van Önnek az oktatás, a kultúra és az ifjúsági ügyek területén?” – kérdi majd az elnök. “Évtizedek óta vagyok az ország legelitebb egyeteme állam- és jogtudományi karának tanára. Így nem csak jelentős tapasztalataim vannak, hanem szaktudásom is.” – hangzik majd a büszke válasz. “Tehát Ön egy jogtudományi doktor és egyetemi tanár?”. “Igen!”. “Ennek ellenére igazságügyi miniszterként bevezette azokat a bizonyos törvényeket, melyek megvonták a magyaroktól a szabadságjogokat, elcsalták a választásokat, tönkretették az oktatást és a kultúrát!” – cserdít rá az elnök. “Azok kérem egyéni képviselői indítványok voltak. Miniszterként semmi közöm nem volt hozzájuk!” – magyarázkodik a Jelölt. “De Ön nem tiltakozott, hanem megszavazta mindegyiket! Nemde, jelölt úr?

Természetesen azt, hogy Csicskát végül nem csak így, hanem ténylegesen is megszopatják, tehát alkalmatlannak nyilvánítva elküldik a Jóbüdösbe, azt csakis a Mi káeurópai mentalitásunk diktálja nekünk. Ezek a haldoklóeurópai jóemberek ugyanis kultúrnépek, s lehet hogy egy kicsit (néhány órán át!) megfincogtatják a Pasast, de hogy végül pecsétet nyomnak az aspirantúrájára, az tuti. Pont úgy, ahogyan azt az EB-elnök, Jean-Claude Juncker is tette vele: “érdemei” alapján ugyan akár picsán is rúghatta volna Navrát, de végül befogadta. … Az egyik kedvenc “Memegyárosom” szerint így történt a dolog (link itt!):

updatelve kerdezzfelelek posztját

Csicskából tehát biztos, hogy Biztos lesz. Bár a “vécésnéni” beosztásából következik, hogy nem kifejezetten várják el a Bizottság munkájában való rendszeres, pláne érdemi részvételét, ámde sajna nem teheti meg, hogy végre révbe (Európába) érve, “Távol Viktorkától“, hosszú évek gerinctelensége, talp- és seggnyalása után kipihenhesse magát egy alapvetően kultúrált, nyugodt, kiszámítható környezetben. Főnöke, Vityu kán ugyanis (talán) még áprilisban megaszonta, hogy a leendő magyar uniós biztostól elvárja: “Rendszeresen vegyen részt a kormány és a parlament munkájában, illetve folyamatosan tájékoztassa a választókat a Bizottságban végzett munkájáról, a magyar uniós célkitűzésekről, azok megvalósulásáról!“.

Az idézet ugyan nem pontos (bevallom, lusta voltam kikerestetni a Guglival … me a culpa!), de a lényegét érintve igen. Ez pedig azt jelenti (szendamilag lefordítva): “Nyalonckám bazzeg! Lehet, hogy a hitehagyásod, a szakmai árulásod, a fertelmes nyilatkozataid, no meg a törvényförmedvényeimben való aktív részvételed okán most kaptál tőlem egy iszonyúan jól fizetett, öt esztendőre szóló állást. Ámde még ott kint, ‘Bruksellesben’ se felejtsd el, hogy hol lakik a Jósiten (Bp. Cinege utca!), ki is a te Gazdád (Don Vittorio!) és mi is valójában a te Feladatod (engem kiszolgálni!)! Továbbra is teszed, amit mondok, s ha Alsó-Bivalybasznádon köll neked egy kampány/pártrendezvényen hazudoznod, akkor azt fogod tenni! Mer’ én aszondtam!“.

Ezért osztán Csicska kénytelen majd “kezdeményezni”. Mivel az oktatás, a kultúra és az ifjúságpolitika egyike azon sikerágazatoknak, melyekben “Magyarország jobban teljesít“, hát álljon csak elő Tibiztos azon javaslataival, melyek a honi törvények általános, Uniós bevezetését szorgalmazzák majd (így legalább és talán majd nem lógunk ki a sorból, idehaza meg “jól” meg lehet azokat magyarázni)!

Hogy melyek ezek? Hát, hosszasan tudnám sorolni eme szörnyszülött törvényeket. Kezdve mondjuk az “egésznapos” iskolával (szaktanári felügyelet nélkül), a “mindennapos” testneveléssel (tornatermek nélkül), lebutított szakképzéssel (alapvető ismeretek nélkül), folytatva a kötelezően választandó, alternatív tankönyvekkel (néhány hónap alatt “kikísérletezve” ugyanazon, Szakmai Nulla és Idióta “Szerző” önmagával való “megversenyeztetése” – lásd itt!), a “már bevált” kötelező olvasmányok ismételt bevezetésével (lásd pl. itt!), bevégezve a felsőoktatás teljes ellehetetlenítésével, a tanulási szabadság hatalmi szó által történő lenullázásával (személyesen a miniszterelnök határozza meg 2012 óta, hogy melyik a “hasznos” és melyik a “haszontalan” egyetemi szak). És ha már itt tartunk: az egész terület (oktatás, kultúra, ifjúságpolitika) teljes központosítása!

(Itt egy érdekes antagónia fog? majd felmerülni. Orbánék szerint a totális központosítás minden gond megoldása, például az oktatásé is. Ugyanakkor utóbbit is, kizárólag “nemzeti hatáskörben” képzelik el. Ámde mi lenne a Legtökéletesebb Centralizáció, ha nem az, hogy mind a 27 tagállamra ugyanazon elvek és gyakorlat vonatkozzon? Kíváncsi vagyok, hogyan oldják majd fel ezt az ellentmondást! … Persze dehogy fognak majd ezzel foglalkozni. De azér’ egy gondolatkísérletet megért a dolog. Nem?)

És micsoda tökéletes szakembergárda áll majd Csicska rendelkezésére! Vegyük csak Hoffmann Rózsát, avagy Marekné Pintér Arankát! Mindketten nagyon ráérnek mostanában, s mivel a “piacon” gyakorlatilag nulla az értékük, valószínűleg szívesen vennének egy-egy biztosi (biztos) állást. Nem is beszélve Fekete Gyuri bácsiról, aki a kultúra (és a művészet) területén tudna segíteni (kizárólag mellékállásban!), ifjúsági szakpolitikusként pedig rögvest kéznél lesz a már évtizedes EU-tapasztalatokkal rendelkező Deutsch Tamás (volt ifjúsági és sportminiszter)!

Hát így lészen majd Csicskából Biztos, Tibiből “Tibiztos”, illetve “nemzeti küldetését” teljesítve “Okultibi”! … Belőlünk, magyarokból meg mégnagyobb büdösbogár! … Mer’ tűrjük! … Őt is.

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s