Öngólkirályok

Két nappal ezelőtti posztomban, két “gyönyörű” példával illusztrálva szóvá tettem, hogy micsoda túlteljesítő idióták, nekivadult porcelánbolti elefántok uralják a magyar külpolitikát. Nos, ösmét sikerült ráakadnom néhány díszpéldányra közülük, kiket nem tudok másként aposztrofálni, mint “Öngólkirályok“-nak.

Eme díszpéldányok Díszpéldánya természetesen nem lehet más, mint Deutsch Tamás, aki a bunkó ostobaságaival már tizedik esztendeje járatja le önmagát és hazánkat az Európai Parlament falai és padsorai között. Elképesztő faszbúk, majd twitter-bejegyzéseivel, sajtónyilatkozataival, méltán hívta fel magára euroképviselőtársai figyelmét. “Hírnevére” most ismét sikerült ráhalmoznia egy-két szívlapátnyi trágyát azzal, hogy tegnapi sajtótájékoztatóján (lásd itt!) lehazaárulózta mind a két szoci EP-képviselőt, közülük is legelsősorban Szanyi Tibort. Utóbbi azzal húzta ki a gyufát, hogy még csütörtökön bejelentette: “… a magyar szocialista EP-képviselők (mind a ketten!) nem támogatják Navarcsics Tibor uniós biztossá való megválasztását“, lévén őt arra a szocialista EP-képviselők (mind a ketten!) alkalmatlannak tartják.

Tompy tegnap(!) rögvest ki is kelt magából. Kemény hangú nyilatkozatában közölte, ez a csütörtöki(!) bejelentés nem volt más, mint Magyarország uniós biztosjelöltjének “hátbatámadása”, amire “még soha nem volt példa” az EU egyetlen országának egyetlen ellenzéki pártjától sem, leszámítva “az extremista és szélsőséges politikai erőket“.

Ha a Szocipártban lenne egyáltalán igény egy “Magaslabda Lecsapkodó Szakemberre” (avagy ha tetszik: “Öngólügyi Szóvivőre“), akkor szegénynek napi 48 órában köllene dolgoznia. Esetünkben ugyanis rögvest kijelenthették volna, hogy igenis volt már ilyesmire példa. Tíz esztendővel ezelőtt maga a Tákolmány-szövegező Szájer József, fideszes EP-képviselő képviselő kezdett azzal gargarizálni, hogy “Természetesen minden magyar nemzeti kérdésben mindenkivel, akár az ördöggel is együtt tudunk működni. Azonban Kovács Lászlót nem tudjuk a Magyar Köztársaság hiteles képviselőjének tekinteni.“. Ehhöz hasonló minősítést kapott ugyancsak a Fidesztől a 2009-ben biztosjelöltté vált Andor László is. Mindebből pedig azt következik, hogy Deutsch Tamás, fideszes EP-képviselő szerint az ő “saját” pártja lényegében egy “extremista és szélsőséges” politikai erő! Köszönjük Tamás az öngólt, a lefegyverző őszinteséget, mellyel csakis egyetérteni tudunk!

Ha már Navracsicskánál tartok, hát őt sem szeretném kifelejteni az Öngólkirályok Dicsőséglistájáról. Már hónapokkal ezelőtt napvilágot látott a hír: a Maffiakormány őt fogja EB-biztossá jelölni, ugyanis a fideszes kormánypolitikusok közül állítólag ő rendelkezik “a legnagyobb uniós elfogadottsággal”. Ezt én elébb csak egy, a szeretett emlékű Peterdi PálTücsök és Bogár“-rovatába való “értesülésnek” tekintettem, ámde jobban belegondolva a dologba, végül igazat adtam a “híresztelőnek”.

Igaz ugyan, hogy Csicska volt az az “(i)gazságügyi miniszter“, aki az Unión belül azzal lett hírhedt, hogy bizonyos inkriminált, honi törvényekről szándékosan meghamisított fordításokat küldött ki Brüsszelbe. Az is igaz, hogy esztendőkön át, a bunkóságig is elmenő verbális csörtéket vívott az EB igazságügyi biztosával, Viviane Redig asszonnyal. Ámde a Második Orbán-kormányban hemzsegő büdösbogarak közül még (talán) mindig ő az, kinek odőrje (a Pöcegödör-skálán belül) jóval közelebb áll a “Chanel parfűmhöz“, mint a poloskáéhoz. Így osztán nem is csodálkoztam rajta, hogy bő hónappal ezelőtt “hivatalossá vált” az ő jelölése, ámde azon már jót röhögtem, hogy ennek bejelentése nem egy kormányzati kommüniké keretén belül történt, hanem Csicska saját “pofakönyv”-oldalán. … Hja ennyit számít az EU, az EB, meg Csicska is!

Ezen öngól után persze volt még egy pár. Kezdeném azzal, hogy a faszbúkos bejelentésében azt írta, számára a “Bővítési Biztos” pozíciója lenne a legkívánatosabb. Én ezt készséggel el is hittem neki, ámde az aspirantúrája máris leleplezte a totális hozzá nem értését. Hiszen a már csak a parafációra váró J.-C. Juncker EB-elnök hónapokkal korábban kijelentette: részéről “ennyi volt” az EU bővítése, újabb jelentkezőt egyelőre nem vesznek fel, tehát: nem lesz olyan funkció, hogy “Bővítési Biztos”!

Ámde a legszebb a következő volt. A Nemzet Örökös Keritörpéje kihurcolkodik a Wales-ben tartandó NATO-értekezletre. Magával viszi Csicskáját is, ismerkedni a leendő partnerekkel, építendő az ő EB-biztosi imidzsét. Utóbbit a Csicska úgy is vélte megvalósítani, hogy a walesi kormányzat vezetőjének átnyújtotta Arany JánosA walesi bárdok” című balladájának angol(!) fordítását. A félművel Aspiráns, valamelyik félművelt tanácsadójára hallgatva, úgy vélte: ez egy szép gesztus lehet, hiszen ez az egyetlen olyan magyar, irodalmi mű, mely Walesről szól. Ámde a tartalmára már egyikük sem emlékezett! Arra, hogy abban arról vagyon szó: miként igázta le a független Walesi Királyságot a brit uralkodó. … Mindezt pont akkor, amikor Skócia éppen népszavazást tart az Egyesült Királyságból történő kiválásról! … London gondolom hálásan köszönte ezt a “gesztust”!

És akkor most jöjjön a Csúcstartó! A Magyar Öngólkirályok Mindenkori Listavezetője, azaz személyesen a felcsúti Diego Duce! Akinél nagyobb hatökröt talán még a Föld sem hordott eleddig a hátán, s ezen tulajdonsága már csak azért is feltűnő, mert igazából egy Ravaszdi Rókának képzeli önmagát.

Az Ő Öngóljairól köteteket lehetne mesélni. Ámde mivel én nem egy bibliát, mindössze egy posztot írok, hát inkább nem mennék bele a részletezésekbe. Már csak azért sem, mert legutóbbi baklövéseit tökéletesen összefoglalta a 168ora.hu tegnapi gyűjteménye (lásd itt!), ezek némelyikének elemzését pedig elvégezte helyettem Zsebesi Zsolt a gepnarancs.hu oldalán (ezt meg itt!).

Ezért osztán abba is hagynám a posztírást. Nem csak azért, mert vasárnap van és néhány perc múlva az ebédlőasztalhoz “köll fáradnom”: nem akarok öngólt lőni azzal, hogy hagyjam kihűlni a rántott csirkét, a krumplipürét, no meg felmelegedni az uborka salátát. De leginkább azért, mert az ilyen szembesítésekre igazából senkinek nincs igénye. Se “polgárnak”, de “ellenzéki pártnak” meg pláne!

Azt mondta tegnap Gyurcsány az “Ellenállás Napján“, hogy “A pártok semmik!“. … Egyetértek!

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!

One Comment on “Öngólkirályok”

  1. bonhomme szerint:

    A cikk jó, mint mindig. És az “alapítványi” utalás is tetszik. És ül.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s