Egy “Kék” poszt

Egyik kedvenc unokabátyám szerint “Akkor lesz vége az utolsó háborúnak, amikor az emberek rájönnek: sokkal kellemesebb télen egy fűtött szobában, jóllakottan ücsörögni, mint éhezve fagyoskodni egy lövészárokban“. Kiterjesztve bölcs mondását: “Minden nép azzal teszi meg első lépését a Jóléthez vezető útján, amikor alaposan picsán rúgja az utolsó diktátorát“.

Minden normális ember közös jellemzője, hogy alapvetően a megelégedettségre törekszik. Az, hogy pontosan ez mit is jelent az koronként és nációk szerint változik. Egyértelmű ugyanis, hogy mást és mást jelentett ez a Kőkorszak, a X. avagy a XXI. század emberének. De még ezen korokon belül is lehet eltéréseket tapasztalni annak függvényében, hogy ki és hová, milyen társadalmi és geográfiai környezetbe született. A mai New York lakójának nem ugyanazt jelenti a Megelégedettség, mint mondjuk Belső-Amazónia őslakosának. Párizs nem ugyanúgy értelmezi ezt, mint Prága, avagy Budapest és Baku. Van azonban egy Közös Pont. Az nevezetesen, hogy általános a törekvés arra, hogy békében éljünk, harmóniában a társadalmi és természeti környezettel, megvalósíthassuk saját elképzeléseinket, kiterjeszthessük tudásunkat és több-kevesebb pontossággal ki tudjuk számítani a magunk és leszármazottjaink sorsát, jövendő pályafutását.

A Megelégedettségben élő ember azonban a legfőbb ellensége a Hatalommániásoknak, az Elmebeteg Diktátoroknak. Utóbbiak ugyanis azt hiszik, hogy őket Isten “különös anyagból” gyúrta, s arra predesztinálta, hogy üres koponyáikban a “Bölcsek Kövének” képzelt, kiszáradt agymaradványaikat zörgetve vezessék Dicsőségre a saját népüket … mindenki mást letaposva. Ehhöz persze elébb az kéne, hogy a Társadalom felismerjen két dolgot:

  1. Megérdemelt Felemelkedésének és Dicsőségének külső és belső ellenségek vetnek gátat;
  2. Van Egy és Egyetlen Egy Kiválasztott Vezető, Próféta, Aki Tudja A Megoldást: Le köll győzni az Ellenséget és megvalósítani A Mi Országunkat … szabadon, mindenféle korlátoktól mentesen. (Mert mi “jobban teljesítünk” és nekünk erre “jogunk van“, továbbá történelmileg és származásilag is “több tiszteletet” érdemlünk.)

Ehhöz persze gyújtogatni köll. Például indulatokat kelteni a másként gondolkodókkal szemben (kb. így: “magyarellenesek“, illetve “idegen érdekek kiszolgálói“, esetleg “A haza nem lehet ellenzékben!“). Természetesen mindezt a “Nemzeti Összefogás” jegyében, hiszen mindnyájan “Kékek” vagyunk. Ámde jobb ha tudjuk: vannak itten ezen magától értetődő konszenzust vitató Sötét– és Világoskékek is! Úgyhogy: “Éberség, Kéktársak!“, mert az ilyeneket – az Összefogás jegyében – össze köll fogdosnunk, majd szorosan őriznünk is! … Amíg el nem kékülnek a … hát igen, … a kékre festett bitófán.

Ugyanezt köll tenni a Minket, Kékeket körülvevő “Nemkékekkel” is. Igaz, hogy a A Mi Kékállamunk megélhetése, prosperitása azon is múlik, hogy milyen viszonyban vagyunk Velük, de itten most az a legfontosabb, hogy Ők Sárgák, avagy Pirosak. Márpedig EZEK (ravasz módon!), a velünk folytatott kereskedelemmel és tőkeberuházásokkal, meg a reánk (önként) kényszerített Szövetségi Rendszer Szabályaival azt akarják elérni, hogy Mi ne Kékek, hanem a keveredés okán legelébb is “Zöldek/Lilák“, majd végül teljesen Sárgák és Pirosak legyünk! Ez pedig tűrhetetlen, hiszen a Kék a legszebb szín az egész Világon, ez Isten kedvence is. … Utóbbit onnan tudjuk, hogy a Főkék által fizetett Kék Pap (akinek “pakfong pipakupakja van“) ezt mondta nekünk, az Ő megbízásából.

A Megelégedett Kék azonban az ilyen szövegekre legfeljebb vállat von. Ugyan mit érdekli őt, hogy ki “mennyire kék”? Az egyik szomszédja “sötét”, a másik meg “világos”. Ettől függetlenül nagyon jól el vannak egymással, gyakran együtt főzőcskéznek, vagy isznak a Kocsmában (aminek meg egyébként “Arany” a neve). Igen, vannak körülöttünk Sárgák és Pirosak is, de kit zavar ez? A Kékcég, ahol dolgozik (esetleg az övé) abból él, hogy ezekkel kereskedik. Többüket személyesen is ismeri, lévén a tisztes munkájáért kapott tisztességes béréből fussa nekije rendszeresen nyaralásokra is, amit olykor-olykor a Sárgák, avagy a Pirosak országában tölt el. Ezt meg azzal a bankkártyával fizeti meg, amelyiket egy olyan banktól kapott (tisztességes térítés fejében), amelyik … hát, lehet hogy Kék, lehet hogy Sárga/Piros/Barna/Fekete/Fehér tulajdonban van. De kit érdekel ez?! … Hja, hogy az unokák esetleg “Kevert Színűek” lesznek?! Lényegtelen! A fontos az, hogy ők is boldoguljanak, tisztes munkáért tisztes jövedelmet kapjanak és ha majd én nyugdíjas leszek, hát pont nem fog érdekelni, milyen “színű” leszármazottak rohangálnak majd körülöttem. A Lényeg: legyenek egészségesek, okosak, kapjanak jó taníttatást és tehessék a dolgukat!

A Gyújtogatók tehát egy ilyen társadalomban tengerbe dobálják az égő gyufáikat. Igaz, hogy ők ElégedetlenKék és néhány hozzájuk hasonló Kudarcos megelégedetten szemléli a gyufagyújtogatásaikat (esetleg még segít is nekik). De a Megelégedettségre semmiféle esélye nincsen. Ugyanakkor megfelelő körülmények között, egy olyan Társadalomban, ahol ezek a Kékek elfogadottak, bármikor magasan lobogó máglyát rakhatnak két-három gyufaszálból. Ehhöz pedig meg is van a “Főkékek Kézikönyve“, melyben le vagyon írva a knowhow:

  1. Magadra (zsebedre) bandzsító, hülye intézkedéseiddel teremts magadnak Szuperjólétet, a Társadalom nagy többségét (kékes/sy árnyalatára való tekintet nélkül) pedig lökd bele a Nyomorba!
  2. Ezek után hitesd el a Téged támogatókkal, hogy ők a Kiválasztottak, a Veled ellenkezőekről pedig azt, hogy nem is léteznek … illetve, hogy ők a “nem megfelelő kékek”!
  3. Az Általános Nyomort fogd rá a Belső (“nem megfelelően kékek”!) és a Külső (Sárgák, Pirosak, stb.) Ellenségek aknamunkájára! Nem lesz nehéz a dolgod, hiszen a Keletkék Társadalom ilyesmire mindenkoron fogékony volt.
  4. Ha a MűködésKéktelen Szuperkék Rendszered finanszírozása érdekében mégis kénytelen vagy üzletelgetni a Gyűlöletes Nemkékekkel, akkor magyarázd meg: azok a Sárgák/Pirosak/Estébék színben sokkal kékebbek, mint a Fekete, avagy a Fehér! Igaz, hogy ez ugyan egy galimatiász, de ne törődj vele: ha az elkékült tömegtájékoztatás a kezedben van még ennek ellenkezőjét is bármikor be tudod magyarázni a nyomorba fulladás miatt elkékült arcú Kékeknek!
  5. Végül oszd ketté a Társadalmat! Az egyik (kisebbik) csoport legyen az, amelyiket mindenkinek támogatni kék, a másik, amelyiknek ezt a saját elnyomorodása árán is tennie kék. Igaz, ehhöz meg kék találnod azt az Elvetemült Ideológust, akiknek morálhiányos agya annyira kék (meg büdös is) már, hogy képes leírni olyasmit, miszerint a Sikeres Társadalomhoz az kék, hogy a “haszontalanokat” el kék felejteni! … Nem az út szélén hagyni kék őket, hanem az árokba belerugdosni! (Az ilyen tellérgyulákat megtalálni ugyan nehéz, lévén ritkák, mint a Kék Holló, de érdemes!)

Mindezek után már csak egy kérdésem van:

Kellemes hétvégét Mindenkinek … Ha “Kék”, ha “Sárga”, ha “Piros”! … Bár én már kékülök/sárgulok/pirosodok. … A Szégyentől!

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!
Reklámok

One Comment on “Egy “Kék” poszt”

  1. Retrograd Saturnus szerint:

    Ez tagadhatatlanul zseniális írás. Szomorú, de Árpád népe még csak el se kezdett bemelegíteni a kezdő farbarúgáshoz.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s