A kegybankelnök akarattya

Minden állami jegybank legfőbb alaptőkéje a Megbízhatósága, tehát a Jóhíre. No ez az, amiben a Matolcsy által bő esztendeje vezetett Magyar Nemzeti Bank száz százalékban deficites.

Tegnap délután kedvenc kocsmámban ücsörögve, szokás szerint hallgattam a nép szavát. Volt ott szó erről is, meg amarról is, de elébb-utóbb sikerült kilyukadni a Nap Témájára, azaz a hazai bankjegyek előző napon beharangozott cseréjére.

Azon nem csodálkoztam, hogy ivótársaim nem emlékeztek rá, mivel is indokolta az MNB a bankócserét. Ez ugyanis szokatlanul logikus volt, így nem is ragadt meg az agytekervényekben. Azon sem ámultam, hogy bezzeg a várható, 15 milliárdos költséget már mindenki megjegyezte, sőt, még azt is, hogy lészen ebből némi nyeresége is a banknak, úgy 3 milliárdocska környékén. “Mi kidobunk az ablakon 15 milliárdot, ők meg bezsebelnek ebből hármat!” – hangzott az össznépi konklúzió.

Utóbbi beköpésből rögvest le is vontam két következtetést. Az egyik, hogy már a Kocsma Népe sem bízik meg az MNB-ben, egyszerűen nem hiszi el, hogy bármit logikusan, a Köz javának szem előtt tartásával cselekedne. A másik, hogy polgártársaim is hajlamosak elhinni azt a matolcsysta hazugságot, miszerint a Jegybankban keletkező nyereség az utolsó fillérig annak saját tulajdona, tehát nem közpénz.

A Matolcsy által elvetett “métely” tehát termőtalajba hullt! (Bocsánat a szándékos képzavarért!) A köznép ugyanis már nem csak azt hiszi el szentül, hogy a Zállamnak van “saját pénze” (ami nem adók, járulékok, illetékek befizetéséből származik, hanem csak úgy “lesz” valahonnan), de a kizárólagosan állami tulajdonban álló Jegybanknak is. Az, hogy az állami csöcsre idomítottak ezt az ótvaros dumát simán beveszik, nem csoda. No, de hogy a szakújságíró is beáll ebbe a sorba, az már nagyon nagy baj. Hiszen a SzélestekinTetű Krőzuska a nevezetes interjújában azzal mentegette a pazarlását, hogy abban egy fillér közpénz nincs, az utolsó vasig mindent az MNB nyeresége fedezte.

Ahha: nyereség! Miből is származik ez? Elkúrcsy szerint abból, hogy az ő unorthodoxiája maga a Tökély, ellentétben elődjével ő tudja a titkot: hogyan lehet profitábilissá tenni a Jegybankot. De vajh’ mi is ez a “titok”? Gyurcy szerint az a “megtakarítás”, amely a bank által 24 hónapja következetesen képvisel kamatcsökkentési politikából származik. Ámde ez nyilvánvaló hazugság, hiszen az euro és a dollár viszonylatában alig a nulla fölötti kamatozású befektetésekre van mód, aminek meg a többszörösét viszi el a kerbankok MNB-nél tartott betétjei után fizetendő hozam (most 2,1%). Itt tehát csak veszteségcsökkentésről lehet szó, feltéve ha gyurcyék nem követték el azt a disznóságot, hogy magas hozamú, ámde szuperkockázatos kötvényekbe lökték be a Mi pénzünket. Mivel ez nem lehetséges, marad az egyetlen magyarázat:

Az MNB a forint elleni spekuláción keresett! Erre a következtetésre pedig egyáltalán nem nehéz jutni. Hiszen aki nyomon követi a devizaárfolyamokat tudja: a forint tartós és egyre fokozódó gyöngélkedésének oka nem csak az, hogy “Magyarország jobban teljesít!“. Hanem az is, hogy a hazai valutát, annak pénzpiaci értékét a világon senki nem védi, főleg nem a Jegybank! Az MNB pont azt csinálja, mint a tőzsdei spekulánsok: elébb eladja a forintot, majd később azt olcsóbban visszavásárolja. (Forintból pedig Gyurcynak annyi van, amennyit csak akar, bármikor lemehet a “pincébe” és “nyomtathat” magának!). Ez persze jótékony hatással van a statisztika-javító árukivitelre, de iszonyúan rombolja az importőrök (maguk javarészt egyúttal exportőrök is!), no meg a 2010 óta havonta kétszer megmentendő devizahitelesek pozícióit. Ebből pedig levonhatjuk az újabb következtetést: a Matolcsyzmus jelen esetben az a Nóvum, miszerint az állam jegybankja a saját valutája ellen spekulál! Valamint ez az a Közkinccsé Teendő Titok, az a “Modern Közgazdaságtan”, melyet a mi zsebünkből kiráncigált százmilliárdokból alapítandó “Iskola” terjeszt majd szét úgy, mind AIDS-es szépfiú a HIV-vírust!

Mert ez a “vírusterjesztés” alapvető funkciója ennek az amorális gazemberekből és megveszekedett idiótákból álló Frankensteinállamnak. A “politikusok” nem hogy kiölték, de még kisarjadzani sem hagyták idehaza a polgári öntudatot. Nekik jobban megfelelt a jobbágy-magatartás, a tajthülye, közpénzeltartott döbrögiket, a felkapaszkodott dzsentriket megsüvegelő attitűd. Hogy ez meg ne változhasson, elébb telemédiázták a fejünket, osztán meg tákolmányoztak nekünk egy Alaptörvényt. De mivel még ez sem volt ölég, mert nem érezték biztonságban a hájas seggüket, hát meghirdették nekünk az “illiberális, munkaalapú” államot, amelyben nekik mindent szabad és dolgozniuk nem köll, nekünk meg semmit és húzni az igát kidőlésig. A Kegybankelnökké tett Paprikajancsi, a saját tehetségtelenségének dugájába dőlt, az ippeg ezért “elismeretlen” Közgazdasági Főzseni pedig immáron megteheti, hogy a sajátjának hazudozott közpénzen olyan Oskolát alapítson, amiből csakis a Köznek lesz a legnagyobb kára!

  • Amikor azt olvastam, hogy az egyik MNB-alapítvány, a “Pallas Athéné Domus Mentis” megvásárolta a kecskeméti pszichiátria egykori épületét, már kezdtem örülni: Gyurcyban végre feltámadt a betegségtudat? Ámde erről szó sem volt. A valamikori intézmény eredeti funkcióját az ellentétére fordítva, ott majd hülyéket fognak nevelni és nem gyógyítani/ápolni! A “doktori oskola” és az alapítvány elnöke: … no, ki?!

Mindezt pedig teheti azért, mert fölötte sincs immáron semmiféle kontroll. Akárcsak a Főnöke, neki sem kötelessége beszámolni tetteiről senkinek, hiszen a Jegybank Felügyelő Bizottságának mandátuma május 5. óta lejárt, s azóta sem volt alkalma a Zezerharmadnak e testületet újra felállítania (akárcsak 2010-ben, a Falkaforradalmi Jogász-Paraszt Kormány megalakulását követő ÖT teljes hónapban!). És szórja a pénzt számolatlanul. Az állítólagos 280 milliárdos nyereségből immáron legalább 220-at! És még lesz ennek folytatása. Mert Gyurcy zsebét égeti a pénz, s lesz abban még több is!

Elvileg jövő januártól forintosítani fogják a devizahiteleket. Ez pedig újabb, jelentős nyereséget fog biztosítani az MNB-nek, miből pedig (a rossznyelvek szerint – lásd itt!) fussa majd egy újabb fundációra, a “Kegybankelnök Akarattya Alapítvány“-ra.

Elkúrcsyné ugyanis bejelentkezett a mostanság Keneséről leváló Balatonakarattya polgármesteri funkciójára. Egyetlen percig nem kétlem, hogy meg is választják. Mint ahogyan azt sem, hogy lészennek ottan még nagy csodálkozások és fogaknak csikorgatásai is!

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!
Reklámok

One Comment on “A kegybankelnök akarattya”

  1. valaki szerint:

    Köztársam!

    Csak nem az irigység beszél/ír/ belőled. Ügyes embört nem a kutya…


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s