Mögöttük a Rubicon

Hatalmas a forgalom manapság a Rubicon folyócska két partja között. Tért ölelő léptekkel igyekszik át rajta a magát magyarnak nevező kormány, az önmagukat demokratikusnak és baloldaliaknak nevező ellenzéki pártok, no meg Legújabb Régi Jóbarátunk, Vologya cár is. Mi meg csak pislogunk, s szaporán igyekezzük visszanyelni a szájunkba tóduló gyomortartalmat.

Alig több, mint hat héttel a választásoknak hazudott önkormányzati bohózat előtt a települési és kerületi stallumokban megkapaszkodni akaró, azok bázisán magát újjáépíteni szándékozó Baloldal még  mindig önmagával van elfoglalva. Pedig a hirdetettek szerint itten az a tét, hogy a kisebb-nagyobb győzelmekkel egyfajta hatalmi ellenpólust képezvén, legkésőbb 2018-ban kimenteni az országot az orbáni Maffiapártállam karmai közül.

Ámde ehhöz némi kampányolásra is szükség lenne, melynek két, de egymással összefonódó célja lehetne csak: folyamatosan (napi negyvennyolc órában!) leleplezni a habonyista propagandagépezet hazugságait, nyilvánvalóvá tenni a Fasiszta Állam valódi céljait, illetve egy vállalható/választható alternatívát nyújtani a nyomorgó, mindenben és mindenkiben csalódott Zembereknek.

Nem akarom ismét felemlegetni, hogy álláspontom szerint az utóbbit legegyszerűbben úgy lehetett volna elérni, ha a T. Ellenzék azzal bizonyítja a demokratikus, alkotmányos, jogállami köztársaság, a nyugatos, liberális állam iránti elkötelezettségét, hogy simán bojkottálja az önkormányzati (legelső sorban a budapesti!) választásokat. Hivatkozván (és be is mutatván!) a legalizált csalásokra, a választói akaratot korlátlanul eltorzító “szabályokra”, majd ujjal mutogatva az ezeket kiötlőkre (kormány és Kétharmad), meg az azokat szentesítő Kesztyűbábokra (tákolmánybírák).

Ámde ez a “vonat” már elment (igaz, még most is fel lehetne rá szállni, hiszen ölég lenne hozzá egyetlen nyilatkozat!), az Ellenzék meg sajnos hagyta magát áttuszkolni az Orbán által neki odacsatornázott Rubiconon. Így osztán marad(na) a fentebb ismertetett módszerekkel való kampányolás, amihez pedig még csak különösebb szellemi erőfeszítésre sem lenne szükség (csak fizikai – szó szerint – állóképességre). Hiszen ehhöz az “anyagot” oly’ bőséggel szállítja az önmagával manapság belháborút is vívó (lásd itt és itt!), biberachi elveken alapuló kül- és belpolitikát követő, elképesztően urizáló kormány(párt), hogy csupán győzni kéne a röpködő “magaslabdák” lecsapkodását. … No meg akarni is!

Ne beszéljünk most a Posványosi Fertelemről, meg a Sopronpusztai Onániáról sem! Maradjunk csak a legutóbbinál! Annál, hogy miféle útravalót dugdosott be a Vezér a külképviseletek vezetői pozícióit elfoglaló magyar nagykövetek tarsolyába. Mint ismert (lásd itt!), Viktor Győzövics nyíltan kijelentette: felejtsék el az értékelvű politizálást, hiszen azt csak az “okos államok” találták ki a “félnótásoknak, innentől semmi más nem számít, mint az ország érdeke (lásd még: Biberach!).

Nem is késett sokat az ellenzéki reakció. Ámde hogyan is? Egyszerű, mindenki által megérthető parabola helyett, lagymatagon ökölrázó, elvont értelmű értékekre hivatkozó nyilatkozatok … megerősítvén ezzel Victor von Biberach “elveit”. Az egyik ilyen “kedvencem” Szalay-Berzeviczy Attila (Együtt-PM), aki az ATV “Egyenes Beszéd” című műsorában a rendelkezésére álló kb. öt perc jelentős részét arra használta fel, hogy megmagyarázza a neki tulajdonképpen alákérdező Kálmán Olgának, hogy bizonyos esetekben miért nem “érték” az “érdek”. Ha én lettem volna Attila helyében, arra a műsorvezetői kérdésre, miszerint “Magyarország érdeke számomra egy érték. Akkor miért mondja azt, hogy az érdekek képviselete nem jelent értékelvű politizálást?“, a következőt válaszoltam volna:

“Kedves Olga! Bizonyára nincs vita közöttünk abban, hogy ép erkölcsű ember számára a saját családja a legfőbb érték, annak érdekeit pedig igyekszik a legmesszebbmenőkig képviselni, szolgálni. Nos, tegyük fel, hogy az Ön családja anyagilag megszorul, hirtelen nagyobb összeget kellene kiadnia. Ebben az esetben Ön hajlandó lenne a gyors pénzszerzés érdekében kiállítani a serdülő lányát az utcasarokra? … No, ugye hogy nem, lévén egy ép erkölcsű ember bizonyos értékeket, erkölcsi parancsolatokat nem szeg meg még akkor sem, ha a Szükség ezt a lehetőséget is felkínálja neki. … Az, amit Orbán Viktor a nagyköveteinek mondott, lényegében arról szólt, hogy ha neki pénzre van szüksége (lévén a propagandája rendszeresen azonosítja a Maffiapártállamot Magyarországgal!), akkor az országnak az a kötelessége, hogy kiálljon az utcasarokra. … Minden diktátor repedtsarkú kurvájaként!”

Mindez alig harminc másodperc, kalap-kabát, közérthető parabola, “oszt’ jónapot“. Ha pedig erre Szalay-Berzeviczy képtelen ott és helyben, akkor vagy ne küldjék a kamerák elé, vagy legyen már egy éceszgéber, aki erre őt felkészíti: szájába rágva ezt a roppant egyszerű hasonlatot. Igen! Úgy, ahogyan a Don Vittorio Habonyárpija szokta a csereszabatos szócipelőknek! Nem szégyen ám tanulni az ellenségtől. Az ókori Rómát is ezt tette naggyá. … Persze azért, mert az akarta is!

Ugyanezt az “élethelyzetet” lehetne bemutatni akkor, amikor a T. Ellenzék a Külügyi és Külgazdasági Minisztérium bársonyszékének leendő tulajdonosa, Szíjjártó Péternek a különböző közleményeit/nyilatkozatait kommentálja. A Posványosi Doktrína, meg a Nagyköveti Útravaló okán komoly kritikákat kap … nem Magyarország! … a kormányzat elébb a svéd, osztán a német EU-ügyi, legutóbb pedig a norvég külügyminisztertől? Alig egyetlen órán belül kint van a “KüKüM” szargyártói nyilatkozata, melyben a “tények”, no meg a magyar zemberek és a zország tiszteletét követeli meg (azon “európai elvek” alapján, melyeket ugyi az “okos” államok találtak ki a “félnótások” számára!). Ezzel szemben Moszkva egy általa finanszírozott magyar, széljobbi hírportálra hivatkozva fegyvereladással (azaz a nemzetközi egyezmények megszegésével) vádolja meg Orbanisztánt? Alázatosan nyüszítő farokcsóválás a válasz. Putyinisztán átlépi a Rubicont és a NATO műholdas felvételei szerint is harckocsikat és önjáró lövegeket küld Ukrajnába a szeparatisták támogatása érdekében? Mi is erre a “magyar” válasz: “Hát-hát! Ha emígyen történt az nagy baj. De csakis diplomáciai úton oldható meg a probléma!“. És mi erre az Ellenzék reakciója? Hát nem ez:

“Putyin Oroszországa nyilvánvalóan úgy döntött, hogy erőszakkal is újraalapítja az egykori Szovjetuniót, azaz az Orosz Gyarmatbirodalmat. Ennek legnyugatibb tagállamának ajánlkozott fel az Orbán-féle magyar kormány azzal, hogy szövetségeseink (az USA és az EU-n kívül a balti államok és Lengyelország) félelmeit és érdekeit figyelmen kívül hagyva, minden létező módon akadályozni igyekszik törekvéseiket a Moszkva által (Budapesten!) is aláírt nemzetközi szerződések betartatására, illetve a kelet-európai béke helyreállításával kapcsolatos törekvéseiket. Teszi mindezt azért, hogy a matolcsysta, unorthodox gazdaságpolitikába belerokkant, jelenleg több, mint négymillió, nyomorszinten élő polgárt eredményező, gazdaságilag csődöt eredményező fasiszta rendszerét a putyinista Birodalom átmenetileg finanszírozza. Például azzal a Paks-II Szerződéssel, melyből a Moszkvával szemben egyre fokozódóbb mértékben bevezetendő USA/EU-szankciók okán úgysem lesz semmi (lásd itt!), csak a Nyomor és az Erkölcstelen Latorállam ‘megtisztelő’ titulusa!”

De nem! A T. Ellenzék ilyesmivel nem foglalkozik. Akárcsak a saját, önkormányzati “kampányával” sem. Nekik az a legfontosabb, hogy Gyurcsányahibás legutóbbi dolgozatával (lásd előző posztomat!) törődjenek és választ adjanak egy ugyan időszerűtlen, de nem ostoba ajánlatra. Mindezt a lehető legszemélyeskedőbb módon (lásd itt!), kijelentvén hogy Gyurcsány nem hiteles személyiség, alkalmatlan a “megújult” és a “Baloldal valódi értékei mentén végre újjászerveződő” Ellenzék összefogására, illetve “nem illetékes” már ebben az ügyben.

Nem kommentálnám ezeket a véleményeket. Helyettem ezt már megtette Mihancsik Zsófia a Galamuson. Sokkal jobban annál, amit én leírni lennék képes! … Egyetértek a Szerkesztő Asszonnyal!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

One Comment on “Mögöttük a Rubicon”

 1. bonhomme szerint:

  Lám-lám, mint zajlik az élet…
  Én meg csak olvasok, csodálkozva rázom a fejemet és lájkolom e posztot.
  No meg írok egy újabb szösszenetet, ami ismét az kérdi, hogy…

  Meddig…?

  Meddig hazudhat még nekünk
  a Felcsúti Sültparaszt?
  Már az egész világ tudja,
  hogy az esze mint szalaszt.

  Mikor omlik fejére az
  összehordott szarhalom?
  A bandáját elkergetni
  már rég itt az alkalom.

  Meddig tűrjük még nyakunkon
  a fideSS-es rabigát?
  Mikor vesszük végre észre:
  ez mit összemachinált,

  hogy hatalmát megszerezze,
  és megtartsa örökre?
  Tanítsuk meg: az országot
  nem kapta meg örökbe!

  Bizonyíthatott négy évig,
  s megbukott az eszméje;
  itt az idő, hogy távozzon
  s elnyelje Duat* mélye!

  Az egyötödös kétharmad
  reszket, mint a falevél,
  s érdeke az: ne ébredj fel,
  s főleg semmit ne tegyél,

  ami megrengethetné a
  Narancsosok hatalmát;
  semmit sem félnek ők jobban,
  mint a Démosz uralmát.

  Rajtad múlik, Magyarország!
  Mikor ébredsz végre fel?
  S az, ki nemrég nyakadon ült,
  majd előtted térdepel,

  úgy könyörög: rongy életét,
  csak azt hagyjad meg neki!
  Amit lopott, visszaadja:
  az a Népet illeti!

  Ismét mondom, Magyarország:
  ébredj már fel, riadó!
  Mondjuk meg a Maffiának:
  a Haza nem eladó!**

  Száz szónak is egy a vége:
  jobb lesz későn, mint soha!
  Szabadulj meg kínzóidtól:
  sorsod tőlük mostoha!

  Ezt az igát biz tenmagad
  tetted saját nyakadra,
  s hogy ledobhasd, nem számíthatsz,
  csakis saját magadra!

  * az egyiptomi mitológiában az alvilág, a halottak birodalma
  ** ezt most a Kásler-féle mozgalomtól függetlenül írtam


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s