Így nem lehet tovább élni!

Így nem lehet tovább élni!” – súgta oda feleségének Mihail Gorbacsov még 1985-ben, egy nappal a “koronázása” előtt. “Csak így lehet, kell és érdemes élni!” – harsogja fülünkbe naponta többször a Maffiapártállam propagandája és nincs senki, aki legalább elsuttogná a milliónyi nyomorgónak a gorbacsovi mondatot. Mert minálunk az “elit”, a “Politika Zrt.” csakis önmagával, a profitjával foglalkozik.

Azt mondta Bogdan Góralczyk, a varsói egyetem politológia professzora a népszerű lengyel, “TOK FM” rádiónak nyilatkozva, hogy legutóbbi, magyarországi útjáról döbbenetes élményekkel tért vissza. Szerinte “Orbán pacifikálta a magyarokat, az ellenzék nem létezik, a falvak pedig Burmára hasonlítanak“. Góralczyk tudja mint beszél, hiszen kitűnően ismeri hazánkat: nyolc esztendeig volt a budapesti Lengyel Nagykövetség diplomatája, több könyvet írt Magyarországról. Folytatva elemzését azt állította, Orbán második ciklusát az egyszemélyes kormányzás kiépítése jellemzi, no meg stadionoké és a nemzeti egójé. Jelentős fordulat történt Oroszország irányába, de ami a legelképesztőbb, hogy Magyarországon komplett nyomorkörzetek léteznek. Nem úgy, mint a lengyel falvak egynémelyikében, hogy az egyik ház omladozik, a másik pedig kastély-szerű, hanem úgy, mint Indiában, vagy Burmában. Mindez pedig egyedül a politikai elit hibája, amely Orbánnal az élen egyszerűen nem törődik az emberekkel.

Igaza van Góralczyknak abban (is), hogy hazánkban gőzerővel folyik az egyszemélyes diktatúra kiépítése, s ezt mások is látják. Szóvá is teszik, nem is egyszer. A Posványosi Doktrína okán előbb “csak” a befolyásos, nyugati sajtó sürgette Budapest “megrendszabályozását”, már csak annak okán is, hogy az “Európai Unió képes legyen megőrizni hitelességét”. Csatlakozott ehhöz a svéd, majd a német EU-ügyi államminiszter is, szorgalmazván “az Unió alapelveit nyíltan tagadó magyar kormány” elleni legkomolyabb szankciók bevezetését. Most egy újabb szervezet, a “Project Syndicate” állt be a sorba. A német közpolitikai intézet “drákói intézkedéseket” követel az EU-tól Orbánnal szemben: a Fidesz kizárását az Európai Néppártból, a támogatási keret csökkentését és a híres “7. cikkely“, a szavazati jog megvonását.

Amikor Angela Merlel német kancellár áprilisban gratulált magyar kollégájának, Orbán Viktornak a választási győzelemhez, felhívta a figyelmét arra, hogy a nagy parlamenti többség különleges felelősségre kötelez a döntési helyzetek körültekintő mérlegelésében, az ellenfelek érzékenységének figyelembe vételében. A magyar miniszterelnök az intelemben javasolt úttal éppen ellenkező irányban indult el.” (a teljes írást lásd itt!)

A Project Syndicate szerint ez annak köszönhető, hogy az Unió politikailag nem kezelte a helyén az “Orbán-problémát”. A Néppárt továbbra is egy “jóravaló de engedetlen kölök”-ként kezeli a magyar miniszterelnököt és kesztyűs kézzel bánik vele, pedig ő nem csak nyíltan tagadja az EPP alapelveit, de rendszeresen le is járatja a szervezetet. Nem reagált J-C. Juncker, a megválasztott EB-elnök sem a tusványosi beszédre, Merkel kancellár, a kontinens legbefolyásosabb politikusa pedig “csak visszafogott bírálatot fogalmazott meg”.

Ezek a reakciók meggyőzték Orbán arról, hogy kockázat nélkül viselkedhet Európa közepén úgy, mint egy populista autokrata. Felbátorították, hogy tovább folytassa kereszteshadjáratát a liberális demokrácia ellen.

Ahogy nincs külső, úgy nincs belső kontroll sem. Nincs semmi, ami Orbánt bármiféle törekvésében képes lenne (akarná!) meggátolni. Az intézményrendszer kiüresedett, pártkatonák ülnek minden székben. Független sajtó csak romjaiban létezik: anyagiak és olvasók híján befolyása, ellenőrző szerepe közelít a zérushoz. (Igaz, most erősítésként beérkezett az RTL-Klub jólfelszerelt hadosztálya, de ez csak szimpla érdekérvényesítés és nem pedig a funkció ellátásának komoly szándéka!). A civil szervezeteket a fasisztomaffia adminisztráció a kezében lévő eszközökkel visszaélve vegzálja, elnyomja. Hangjuk nem hogy az égig, de még a fűszálak csúcsáig sem ér el (okokat lásd előbb!). Mindez pedig azért, mert Magyarországon egyszerűen nincs Ellenzék (Góralczyk: “Se szervezetek, se programok!”). Ahogyan Pető Péter írta a tegnapi Népszabadságban, csak a “Politika Zrt.” létezik.

A magyar politika ma hozzávetőleg annyira kedvelhető, mint a ciánmártással meglocsolt zsírszalonna. Mert lényegében fokozhatatlan az intellektuális és eszmei üresség, amely a mainstream pártokat jellemzi. (…) … idehaza igyekeznek leszoktatni minket arról, hogy azt képzeljük: akik a politikával foglalkoznak, gondolnak valamit a világról. Ezt jelzi, hogy a gyors karrier egyetlen garanciája a semmitgondolás és a határtalan szervilizmus. (…) Merthogy tényleg nem szól már semmiről ez az egész, csak a bizniszről, a haverokról és a szervezetmenedzsmentről. Néhány kivételtől eltekintve azt látjuk, hogy a vállalkozójelöltek megkeresik azt a pártmaskarába öltöztetett politikai céget, amelyben gyorsan sikeresek lehetnek, majd saját érdekeik hatékony érvényesítésére törekednek.” (a teljes írást lásd itt!)

És tényleg így van! A hazai politikumban nyomokban is alig találni valakit, akinek lenne értelmes és érvényes mondanivalója a jelenlegi helyzetről. Aki a nyomorgó milliók fülébe belesúghatná, hogy “Így nem lehet élni!”. Ha teszi is az a néhány hős, hangjuk belefullad a valójában összejátszó, mindenoldali ellenérdekeltek karaktergyilkolászó, harsogó rágalomáriáiba.

Ezért teheti meg Orbán, hogy fokozatosan kivezesse hazánkat az EU-ból. Hogy az obskúrus diktatúrákat magában foglaló Oroszország-ligához dörgölőzzék, majd tegyen minket annak … tagjává? … gyarmatává! Mindezt pedig csakis azért, hogy legyen aki finanszírozza a gazdaságilag (is) működésképtelen Egyszemélyes Diktatúráját! Ma már ott tartunk, hogy a kormányzati/diplomáciai kommunikációban a hazánkat jelentős anyagiakkal támogató EU-t tüntetik fel agresszív, sanda szándékú ellenségnek, hegyes nyilatkozat-nyilakat küldözgetve abba az irányba, míg egy durva orosz kommünikére alázatosan bársonyos választ fogalmaznak meg. A 444.hu egy tegnapi írásában (lásd itt!) ennek két gyönyörű példáját tette le elénk (ebből az is kiderül, milyen végtelenül ostoba a magát “szocialistának” nevező, állítólagosan ellenzéki párt!), majd megjegyezte: “Nyugaton már szinte mindenki tudja, hogy Orbán Putyin kutyája”, így ezt a tényt talán fölösleges minden adandó alkalommal kihangsúlyozni. (Mint alant látható, az internet memegyártói közel sem voltak ennyire visszafogottak!)

Hát akkor mi lesz ennek a vége emberek? Az biztos, hogy a “megszólított” európai politikusok és szervezetek egy ideig még nem tesznek semmit. Most éppen Legújabb Régi Jóbarátunk, Vologya cár helyes kis háborújával vannak elfoglalva. Ámde huzamosabb ideig nem tehetik meg, hogy elengedjék a fülük mellett a felháborodott, ráadásul befolyásos “helyekről” érkező hangokat (amelyek eszkalálódni fognak, hiszen Vityu kán – egyre kezelhetetlenebb/gyógyszerezhetetlenebb – állapota és elszemtelenedése okán szolgáltat majd ehhöz ippeg elég muníciót!). Ott az ilyesmi nem csak hogy nincs szokásban, de lehetetlen is. Márpedig ha tényleg meglépik a sürgetett intézkedéseket és picsán rúgják a Felfuvalkodott Hólyagot, akkor nem csak ő és bandája, de mi is karanténba kerülünk!

Akkor mi lesz velünk emberek? Aki tud, az szedi a sátorfáját és kitántorog a Nyugatra emigrált egymillió után? A többiek meg vagy agyonadóztatott alkalmazottak/vállalkozók, vagy rabszolgasorsba kényszerített közmunkások, vagy már papíron sem létező, ellátatlan munkanélküliek lesznek? Akik egymással veszekedve, marakodva ölre mennek a nyomor megkaparintható morzsáiért? Ahogyan azt a Csúti Duce és Legfőbb Ideológusa, Tellér Gyula nertárs szeretné? De akit ez nem érdekel, attól meg azt kérdezném, hogy:

Mi lesz így a gyerekeinkkel, emberek?!. Lerongyolódott, koszlott tanintézményekben valódi tudás helyett állami propagandát (hittan/erkölcstan) kapjanak? Egészséges és tápláló, napi étkezés helyett mindennapos testnevelést? Osztán ha 16 esztendős korukban kihajították őket az oskolákból, akkor hová menjenek (Nyugatra nem, mert nincs hasznosítható tudásuk!), mihez kezdjenek? Ők is beállnak a Nyomorba? Tényleg ezt akarjátok? Avagy abban bíztok, hogy “majd történik valami”? Hogy valahonnan előugrik a “Deus exmachina” és egyetlen ujjcsettintéssel megváltoztat mindent (ilyesmit Orbán ígért nektek még 2010-ben, osztán látjátok, mi lett belőle!)?

Hát nem! A saját problémáinkat rajtunk kívül senki nem fogja megoldani. Ehhöz azonban fel köllene emelnünk már a szavunkat. … Rögtön azután, hogy ugyanezt tettük a valagunkkal is.

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!

Reklámok

One Comment on “Így nem lehet tovább élni!”

 1. bonhomme szerint:

  Szkülla és Kharübdisz – Vityu kán két tűz között

  Játszanak veled, mint egérrel a macska;
  csak magadra vethetsz: voltál olyan csacska,
  hogy elkötelezted magad Putyin mellett…
  Az a négymilliárd* ilyen nagyon kellett?

  Ne csodálkozz, hogy most csavarják a f@szod;
  ezt a “Putyin-pincsis”** beszólásért kapod,
  mert az Orosz Medve ilyet el nem felejt…
  Jól lesre futottál, kis felcsúti selejt!

  Barátságos gesztust vártál volna tőlük?
  A vazallusuk vagy, nem a vezetőjük!
  Egy sötét paraszt egy sokszínű sakktáblán:
  könnyen kilőhető – és nem pont a lábán***…

  Egy kis médiahack áldozata lettél;
  lejött már belőle, hogy rossz lóra tettél?
  Putyin seggét nyalod, ő meg pofádra szart;
  érzel az Erőben ettől némi zavart?

  Kis kesztyűbáb vagy az Orosz Medve mancsán****,
  jegyzi meg Fabius a friss hírek kapcsán.
  Hajlok rá, hogy ebben egyetértsek vele:
  Európa töke veled van már tele.

  Két tűz között most a rövidebbet húzod*****;
  örülhetsz, ha végül ép bőrrel megúszod.
  Kivan rád az EU, a Cár meg kihasznál;
  nem semmi az, ahogy magaddal kib@sztál.

  És nem csak magaddal: ott az egész ország!
  Azért választott meg, hogy jobbítsd a sorsát,
  nem, hogy a szekerét szakadékba szalaszd!
  Megbuktál előttünk, te felcsúti paraszt!

  Ha az események majd forrpontra jutnak,
  és az utak végül mind-mind összefutnak,
  ámokfutásodnak bukás lesz a vége,
  s hazánk a bandádtól megszabadul végre!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s