Imrekertész a zsidóállat

Bizonyos körökben általános megdöbbenést keltett, hogy Kertész Imre, Nobel-díjas (zsidó származású) magyar író elfogadta az Orbanista és Fasiszta Államtól a Szent István-rendet. Mások szerint azonban a nyolcvanöt esztendős Mester “bölcsebb volt mindnyájunknál”, hiszen a kitüntetés átvételével egyetemben békejobbot is nyújtott a magyarországi széljobbereknek. … Néhány órával ezelőtt tanúja voltam, hogy ezek a szubhumánok miként is fogadták eme gesztust.

Amikor kiderült, hogy az Orbán-féle Fasiszta Állam az egyik legmagasabb kitüntetésben, a “Szent István-rend“-ben akarja részesíteni a “Sorstalanság” íróját, sokan (én magam is) azt szorgalmazták, hogy utasítsa azt vissza. Indoka ennek az volt, hogy a Mester legyen szíves nem legitimálni ezzel a náci/hungarista, antiszemita és rasszista szélsőjobbal szándékosan összejátszó Orbán-kormányt és annak teremtményét, a fasizmus magyarosan maffiás változatát meghonosító Bűnbandáját. Az elfogadással ugyanis “szépségflastromul” szegődik ennek az elképesztően amorális, őt (is) mélyen lenéző műveletlen, valódi tartalommal rendelkező könyveket (az ő írását sem!) soha nem olvasott Hatalomnak.

További indokai voltak az elutasítást szorgalmazóknak, hogy az Őt már a Nobel-díja megkapása óta lezsidózó, leimre(emerich)kertészező magyar(?) rasszisták/antiszemiták ezzel csak újabb muníciót kapnak a megélhetési acsarkodásukhoz. Nekik Ő ugyanis akkor is “csak egy zsidó“, ha erről a milliárdos vagyont megöröklő, Hivatásos Történelemhamisító Nőszemély egy, a kitüntetést beharangozó, azt előre megindokló/megideologizáló cikket ír … persze mindezt azelőtt, hogy egyáltalán tudott volna a kormányzati szándékról. (Természetesen ez is egy hazugság – lásd itt! – , mint ahogyan minden más is a Nacsasszony és a Kormánya részéről!)

A hatalom sanda szándékát pedig misem bizonyítja jobban, mint hogy – Kertész Imrével párhuzamosan – ugyancsak állami kitüntetésben részesül az a Takaró Mihály (találó terminus technicus szerint: “irodalmi bogárlászló“), aki a vezérszólistája volt annak a Zsidózós Vonyítókórusnak, amelyik a Kertésznek odaítélt Nobel-díjjal egyazon napon kezdte meg “tevékenységét”. (Igaz, ez a Goromba Pokróc két nappal korábban és nem Kádertől, hanem az Istenhitet Maffiahitre, Jézust pedig Orbánra lecserélő Balog pátertől kapta meg “elismerését” … mindnyájunk nevében! … most mentem hányni!)

Ennek ellenére az idős Mester úgy döntött, hogy az elfogadást választja. Tette mindezt azért, mert úgy gondolta, ezzel a “megbékélést” szolgálja azaz, egyfajta békejobbot nyújt az őt és sorstársait anno minden létező módon elpusztítani igyekvő, “nemzeti, keresztény-konzervatív jobboldalnak“. Pontosabban annak mai reinkarnációjának, Orbán Fasisztomaffiózó Pártállamának. Meg is kapta ezért a (kétes értékű) dicséretet a Népszabadság kolumnistájától, aki szerint az író “ismét bölcsebbnek bizonyult mindnyájunknál” (lásd itt!).

Évezredes bölcsesség szerint a Teknőcnek nem érdemes (még “révészkedési” szándékkal sem) a hátára vennie a Skorpiót. Nem tanácsos keblünkön kifázott kígyót melengetni, s hasonlóan ellenjavallt egy kiéhezett hiénafalka közé simogatási szándékkal bemerészkedni. Mindezeknek ugyanis egyetlen eredménye lehet: a Jószándék kihasználása, a Jószándékú elpusztítása! Ezt pediglen én, alig néhány órával ezelőtt, meg is tapasztaltam.

Ma délután egy határszéli kiskocsmában ücsörögtem, és a tőlem megszokott “csöndesen tempós nyugalommal” kortyolgattam a csapolt Sopronit. Az ivó bárpultjánál egy tőlem alig valamivel idősebb “Deres Ötvenes” vitte a szót … a Széljobbosoktól megszokott harsogó, ellentmodást nem tűrő stílusban. “Eszmefuttatásának” kiinduló alapja a minap egy bugylibicskánál alig nagyobb haleffel lemetélt fejű, amerikai haditudósító esete volt.

Igen! Levágták neki a fejét. És akkor mi van? Mijafaszt keresett ott, hogy került oda? … Hja, ez volt a foglalkozása. Tehát pénzért! … Akkor meg ne csodálkozzon! Bevállalta. Nem?! … Meg amerikai is volt. Meg is érdemelte. Hiszen mi a fasz köze van az Obamának ahhoz, hogy a muzulmánok mit csinálnak a saját országukban? Odaküldi a bombázóit mészárolni? Mert ez nem teszik a zsidóknak? … Nagy ötlet volt a bibsiktől, hogy egy niggert tettek meg az USA elnökének! Teszi is a dolgát. Még abba is belepofázik (a zsidó EU-val együtt) hogy Putyin mit csinálhat a saját országában! … Igen, ledurrantották azt az utasszállító repcsit. Ámde mijafaszt keresett ott? Egy háborús övezetben?! … Én csak azt sajnálom, hogy azon a repcsin nem csupa zsidó volt … Hitler élhetett volna még pár évig! … Hogy? Micsoda?! … Nem, nem gondolom, hogy én elvetemült lennék és embertársaim halálát kívánnám. A Zsidó ugyanis nem ember! Csak egy állat! … Annak született és nem tehet róla?! A kutyám is kutyának született, mégsem tekintem embernek … pedig okosabb akármelyik zsidónál. … Még a cigány Orbánnál is, aki az én nevemben tüntette ki tegnap ezt a Főzsidót. Igen, azt a Kertészt. … Hogy dögölt volna meg Auschwitzban! Az összes többi komcsival együtt!

Ilyeneknek “békejobbot” nyújtani? Ilyeneknek?! Azért, hogy rögvest leharapják?! Én elhiszem, hogy nyolcvanöt esztendősen valaki már fáradt, harcolni tovább nem akar. De talán nem köllött vóna Viktor Vonatovics orcájára széles mosolyt varázsolni.

… és ezt …

szendamondja!

P.S.: Aki úgy gondolja, hogy nem köll az ilyenekkel foglalkozni, az legyen olyan szíves kifáradni az utcára, esetleg beülni egy kocsmába! Meg fogja tapasztalni, hogy milyen sokan vannak ezek a szubhumán idióták! … Ámde az EP-választás adatai is megmutatták: kétharmad Fasisztanáci és egyharmad … khm … szóval Nem Az!
Ami meg a köznépi hülyeséget illeti: hát az eszementség nem csak rájuk jellemző. Vagyon ebből bőven a “magasabb körökben” is. Jó példa erre a pacsirtavadász Semjén Apostol esete, aki egy, a kormány új struktúrájával összefüggő kérdésre “darwinozni” kezdett … összefüggéstelenül!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!

39 hozzászólás on “Imrekertész a zsidóállat”

 1. kicsiroli szerint:

  Igen, valóban, szerintem is nem kellett volna elfogadni EZEKTŐL a kitüntetést. Majd ezzel takaróznak, hogy ők aztán lám még egy zsidót is kitüntettek!! Lehet, hogy a velejáró pénzre volt szüksége???- nem ismervén a körülményeit!!! Békejobbot????? Ezeknek????? Ezek nem akarnak békét!!!

 2. h.kovacs szerint:

  tisztelettel:

  – kertész összehordta az életművét egy kupacba, majd rászart
  – hogy a főcigány miért tüntette ki, az számomra kicsit éthetetlen
  – az általad leírt kocsmai embertípus sajnos az átlagmagyar

 3. Varga Ferencné szerint:

  Tökéletesen egyetértek Veled és mindenkivel akinek ez a véleménye. Ez az ember szerintem azt sem tudta hol van. A felesége vette át a kitüntetést és fogott kezet áderrel, majd odasomfordált ov akivel kezet fogott. Szánom ezt a szegény ember, hogy ezzel a dologgal a saját imázsát lerombolta. Remélem nem a pénzért tette !

  • szendam szerint:

   Nem, biztos hogy nem pénzért!
   Egy bizonyos koron felül már ez nem számít. Kivéve, ha valaki Főkormányügyi Főfilmbiztos és Kaszinótulaj, aki feleségül VESZI az unokakorú prostikat és ehhöz neki 7 milliárdos állami támogatás (is) köll.

 4. Klara Erdelyi szerint:

  Kedves Szendamondja….sajnos mélységesen igaz kórképet irtál le a mai magyar társadalom állapotáról – bár igazad van, lehet hogy márcsak a nagyobb részarányuk miatt inkább csürhét kellett volna mondanom – de a tisztes kisebbséget nem akartam semmiképp megbántani…. Talán az is megérne egy tanulmányt, de minimum egy esszét, hogy mi miatt kerül egy társadalom idöröl idöre ilyen morális-etikai mélységekbe, hogy az embertársát már csak emberszámba sem veszi ( nem hogy a krisztusi parancsot követve, “szeresd felebarátodat mint önmagadat”, gyakorolná vele szemben) – hanem mint a fasisztoid-hitlerista idökben csak nemtelen egyszerüséggel leállatozza…..és mivel a szavakat elöbb- utóbb tettek is követik, igy is bánik vele – szóval mondom most én, ez is megérne egy esszét, hogy hogyan aljasul le az emberek nagy része ilyen szintre a történelem egészét is tekintve, döröl-idöre rendszeresen ebbe a mélységekbe…..itt már én nagyobb sötétséget látok, mint az un. Fekete lyukakaban – ahol minden egyszerüen csak beledöl, beszippantja a nagy semmi, az irgalmatlan sürü feketeség…..de vélem hogy ennek vannak külsö, objektiv okai is, – erre most nem térnék ki – de vannak belsö szubjektumai is, ahol viszont az egyéni felelösség kérdése felmerül…. Mert hát ha az a csürhe, aki ennyire le tud aljasulni még önmaga alá is, vélem leginkább önmagát utálja legeslegjobban, – tudatalatt minimum,- a sikertelenségéért, a kudarcaiért, a tehetetlenségéért és tehetségtelenségéért, és hosszan sorolható lenne hogy még miért is, – és ezt az önmagából származó belsö utálatot, gyülöletet és megvetést projektálja ki azokra akik töle sikeresebbek, tehetségesebbek, okosabbak, söt horribile diktu gazdagabbak is – és mivel erre a zsidók mint általánosan bevett bünbakok mindig kéznél vannak – igy a gyülöletének tárgya az utóbbi talentumokkal kétségtelenül rendelkezö zsidók az egyes számú célszemélyei ….ez viszont nem a zsidók problémája – ök ennek max. az elszenvedöi, ártatlan áldozatai – hanem a csürhéé…. Mit lehet ezekután ezzel kezdeni ? Hát emberileg nézve nem sokat, ez tény…. De ha csak a történelem eddigi folyását tekintjük kiindulási alapnak – (de én azért még többet, jobbat és mást is várok ennél ) – szóval történelmi távlatokat tekintve is csak, a vége ennek mindig egy olyan katarzis, ami elhozza az áhitott megjobbulást, felfrissülést, megtisztulást ebböl a mostani szellemi-lelki-politikai-társadalmi katyvaszból…. És végre talán ismét élhetö lesz ez a sárgolyó, amit Földnek neveznek …. Nagyon remélem, hogy ezt nem csak a töretlen optimizmusom sugallja…..

  • Retrograd Saturnus szerint:

   Az antiszemitizmus hamis vallás. A középkori kereszténység zsidókkal kapcsolatos alaptézise – amit az egyházatyáktól a pórnépig mindenki egyként hitt – az, hogy a zsidók démoni lények, a Sátán gyermekei, szolgái. Ez a vallási meggyőződés az alapja az antiszemitizmusnak. Nem lehet érvekkel legyőzni – ha lehetne már milliószor vége lett volna. Ebből csak megtérni lehet. A Biblia egyértelműen arról szól, hogy Isten ismerete a zsidóknak adatott, azután, zsidók közvetítésével jutott el a többi néphez. Az, hogy a zsidók Jézus Krisztust elvetettek időleges dolog, célja az, hogy idő adassék a többi népnek, hogy megtérjenek és üdvösségre jussanak. A szent olajfa, amelybe beoltattunk Jézus Krisztusba vetett hitünk révén, nem egy új dolog, egy másik nép, hanem Ábrahámnak, a hit atyjának a népe. Ezért is nevezte őt Isten Ábrahámnak, azaz Népek Atyjának. Érdemes erről elolvasni, amit Pál apostol írt a Rómabeliekhez írt levelében, különös tekintettel a 11. fejezet 25-36. verseire. Minden antiszemitának, nevezze magát kereszténynek, keresztyénnek, mohamedánnak, buddhistának, ateistának vagy bárminek, csak azt tudom mondani, amit Isten igéje: térjen meg és higyjen abban az evangéliumban, amit maga Jézus Krisztus és apostolai hirdettek. Ez az evangélium Isten szeretetéről és a megváltásról szól és ezért jó hír. Mivel ez Isten üzenete és ígérete, kedves Klára, optimizmusod nagyon is indokolt.

   • Max Birca szerint:

    Különbséget kell tenni az antijudaizmus és az antiszemitizmus között. Míg az előbbi pozitív érték, addig az utóbbi elutasítandó.

   • szendam szerint:

    Kedves Max Birca!
    Ha az “antijudaizmus” alatt annak tagadását érted, hogy csakis a zsidók “Isten Kiválasztott Népe”, akkor egyetértek Veled. Ez valóban “pozitív érték”.
    Ámde mi a helyzet azzal, ha egy hitehagyott református lelkész (aki Jézust Orbánra, a keresztyénséget pedig párthűségre cserélte), egy a magyar-román határszélen lévő település templomszentelőjén arról beszél, hogy igazából a magyarok büszkélkedhetnek ezzel a kiváltsággal (“Kiválasztott Nép”)? … Gondolom a Kaporszakállú ezt egy e-mailben (avagy faxon) tudatta az Emberminiszterrel. … Másként el sem tudom képzelni. … Illetve mégis: Balog ezt a Földi Megtestesüléstől, a Megváltótól, egy karikalábú, befuccsolt focistától tudta meg. Hát nem? 😉
    Üdv!
    szendam

   • Max Birca szerint:

    Antijudaizmus: annak tagadása, hogy a zsidó a kiválasztott nép. Nem az, az VOLT Jézus előtt, de már nem az. S annak tagadása is antijudaizmus, hogy van más út Jézuson kívül. Nem, nincs más út.

    Természetesen a magyar sem kiválasztott nép, ez marhaság. Valószínűleg Balogh is csak valamiféle zavaros, politikai értelemben érthette ezt, nem vallási értelemben. Ha mégis vallási értelemben mondta, akkor Balog eretnek.

   • szendam szerint:

    Egyetértünk: Balog egy zavarosban horgászó, megélhetési politikus és eretnek!

   • szendam szerint:

    Kedves “R.S.”!
    Attól tartok, Isten túlságosan is Végtelen ahhoz, hogy a mi hülyeségeinkkel foglalkozzon … napi/heti/évezredi szinten! Pláne azzal, hogy ki milyen nyelven és rítus szerint tiszteli Őt. Ilyesmivel csakis a “Hivatásos Hívők” foglalkoznak, kizárólag megélhetési alapon. (“Hivatásos Hívők” alatt értem: papok, lelkészek, rabbik, ajatollahok, ezekből politikusokká és terroristákká vált egyének, önfelkent próféták ésatöbbi, ésatöbbi, ésatöbbi ….)

 5. Max Birca szerint:

  Ez a fasiszta diktatúra hol van? Mert Mo-on ilyen nincs.

 6. Retrograd Saturnus szerint:

  A hazugság erejét az adja, hogy el akarják hinni. Az egész ‘szentistvános-keresztény-magyarországos’ hazugság elfogadása volt ez a kitüntetés-átvétel. Sajnos, ez semmit nem segít még annak sem, aki megteszi. Mert a hazugság gyilkos. És ölni akar. A hazugságot le kell leplezni és el kell utasítani. Ez az egyetlen módja az ártalmatlanná tételének.

 7. Erdelyi Klara szerint:

  Kedves Szendam,
  Azzal egyetértek, hogy Isten végtelen, – meg hogy a mi hülyeségünk is az – ez is tiszta sor….és bár nem szeretnék hosszas teológiai okfejtésbe sem bonyolódni, mégis biztosithatlak afelöl, hogy szerencsénkre fentiek ellenére Isten mégis foglalkozik veünk, és nem csak a ” megélhetési alapon hivatásos hivökkel” – bár lehetséges hogy azokkal kevésbè, föleg az ilyen Balogfélékkel, akik a kereszténységnek csak a torzói – hanem a sima mezei emberekkel is, akik végül is, tudják vagy sem, de az Ö teremtményei….az hogy a hazugság és megtévesztés olyan fokot ért el, mint amilyen ma általánosan jellemzö, ez okozhatja azt, hogy az emberek hasonlóan gondolkoznak mint amiröl Te is írtál…de ez tényleg hazugság…. A valóság viszont az, hogy Isten tényleg egyenként és személyesen foglalkozik mindannyiunkkal, olyan mértékben amennyire mi ezt hagyjuk neki, mert a szabad akaratát az embernek Isten sem lépi át, hiszen Ö adta …..viszont a lehetöséget minden ember megkapja arra hogy közösségbe kerüljön Vele… Ha akar….ez kizárólag rajtunk áll, a mi döntésünk….nem pedig attól függ, hogy valaki “hivatásos hivö”- e vagy csak laikus …..üdv: E.K.

 8. Retrograd Saturnus szerint:

  Semmit nem változtat a gyűlöleten és irigységen az, hogy különféle nevek alá próbálják azt rejteni. Antiszemitizmus, antijudaizmus, anticionizmus, Izrael-ellenesség, harc a palesztinok jogaiért, harc a nemzetközi bankok ellen, stb. mind ugyanazt az indulatot, zsigeri gyűlöletet van hivatva racionalizálni és szalonképessé tenni. Ennek azonban oka egy hibás teológiai zsidókép, amely alapul szolgál az emberi lélek azon törekvéshez, amely másokra vetíti saját hibáit, hogy azokat így magától „leválasztva” (projekció) szabadon gyűlölhesse.
  Az egész Biblia arról szól, hogy Isten az emberrel való kapcsolatát úgy állítja helyre, hogy maga testet ölt emberként, Isten fiaként és az ily módon helyreállított kapcsolatot megosztja mindazokkal, akik hisznek benne. Isten ezért választotta Ábrahámot, majd annak fiai közül Izsákot, majd annak gyermekei közül Jákobot, akit Izraelnek nevezett el. Isten nekik és gyermekeiknek adott kijelentések, esküvel megerősített ígéretek útján választotta őket népéül. Ők a zsidók, Isten saját népe (am szegula). Ez a „saját nép” kifejezés azt jelenti, hogy Isten számára elválasztott, becses, Isten által alkalmassá tett népről van szó. Isten teljesítette ígéretét, kihozta Izraelt az egyiptomi fogságból, a Sinai hegynél törvényt adott nekik, közöttük lakott és bevitte őket az ígéret földjére, amit nekik és leszármazottjaiknak adott. Ezen a földön Jeruzsálemet választotta ki arra, hogy ott épüljön fel Isten egyetlen Temploma, jelenlétének állandó lakhelye. Dávid királyt és leszármazottait választotta ki arra, hogy tőlük származzon a Messiás (görögül: a Krisztus), azaz Isten emberi testet öltött Igéje, kijelentése. Ő Jézus Krisztus, aki Isten természetét, a feltétlen, mindent átfogó szeretetét közölte földi szolgálata során Izraellel, azaz a zsidókkal. Közülük való volt és földi szolgálata a zsidók felé történt. Apostolait is hozzájuk küldte Isten szeretetének jó hírével (ez az evangélium). Ez a szeretet ad éltet,egészséget, szabadságot, tölti be maradéktalanul a lélek és test valós szükségeit, győzi le a betegséget, a lelki és testi nyomorúságot és a halált. Jézus Krisztust az Evangéliumokból jól látható módon a zsidó nép tömegei elfogadták, mivel valóság és nem üres beszéd volt a szolgálata: a betegek meggyógyultak, a vakok láttak, a süketek hallottak, a halottak feltámadtak. A zsidó nép vallási vezetőinek többsége azonban elutasította Jézus Krisztust, mivel féltették hatalmukat és pozíciójukat. (Közülük is voltak azonban kivételek, így Nikodémus, Arimátiai József, Jairus, stb., akik közül többen ugyancsak Jézus Krisztus tanítványai voltak.) A zsidó vallási vezetők ezért a megszálló római hatóságokhoz fordultak (Judea akkortájt római tartomány volt, melynek vezetője Poncius Pilátus császári helytartó volt) és elérték, hogy a rómaiak Jézus Krisztust jogtalanul elítéljék és kivégezzék a császár elleni lázadás címén. Ez tanítványait megdöbbentette és nem értették, hogy hogyan történhetett ez mesterükkel, a Messiással, akitől azt várták, hogy győztes királyként elsöpörje a római uralmat és a próféták által ígért módon helyreállítsa Izrael függetlenségét és a nemzetek elsejévé, mindenki által elismert és tisztelt, áldott királysággá tegye azt. Tanácstalanságuk azonban véget ért, amikor Jézus Krisztus harmadnapon feltámadott, majd felment a Mennybe. Mennybemenetelekor Jézus Krisztus azt a parancsot adta tanítványainak, hogy tegyenek minden embert tanítványává, a zsidókat és a nem-zsidókat is, mivel ő a zsidók Messiása és minden nép Messiása is egyben. Jézus Krisztus világosan megígérte visszajövetelét győztes Messiás királyként, aki majd helyreállítja Izraelt és megvalósítja a várva várt messiási uralmat az egész földön.
  Jézus apostolai és tanítványai ugyanazzal találkoztak, mint Jézus Krisztus maga: a zsidó vezetők egy része elutasította a tanításukat és a római hatóságokkal üldöztette őket. A tömegek: zsidók és nem-zsidók pedig egyre növekvő számban megtértek és hittek az evangéliumban. Az apostolok számára, akik valamennyien zsidók voltak, csodálatos, először érthetetlen volt a nem-zsidók megtérése. Személyes isteni kijelentés győzte meg például Péter apostolt, hogy a nem-zsidók is Isten kegyelmének részesei. Látták tehát Isten tervének megvalósulását: az üdvösség a zsidók közül jött és a nem-zsidók is üdvözölhettek ugyanúgy, mint a zsidók. Jézus Krisztus őket is befogadta az Egyházba, amelynek ő a vezetője. Pál apostol – aki maga is a zsidó vallási vezetők, a farizeusok tanítványa volt – kifejezetten a nem-zsidók apostolává vált. Világosan tanította azonban, hogy Izrael elvettetése részleges és időleges, célja az, hogy a nem-zsidók megtérhessenek. Jézus Krisztus eljövetelekor helyreállítja Izraelt és betölti az ezzel kapcsolatos valamennyi ígéretet és próféciát.
  Minden bibliai alapot nélkülöz tehát az a hamis állítás, mely szerint a kereszténység átvette volna Izrael üdvtörténeti szerepét, mint Isten új népe. Az Egyház ugyanis nem azonos egyik mai felekezettel sem. Az Egyház Isten kijelentéseiben hívők közössége, amelyet maga Jézus Krisztus a testé lett kijelentés (Ige), Isten fia vezet. Isten országa nem valamely felekezetnek az állammal való összefonódása, hanem Isten határtalan szeretetében való élet, amely valamennyi ember számára és kizárólag Jézus Krisztusban való személyes hit által érhető el. Isten országában ezért mindenki egyenlő, szabad, boldog és szent aki hisz Őbenne. Ugyanez igaz a zsidókra és a nem zsidókra egyaránt. Isten szeretetére pedig minden egyes embernek szüksége van, mivel az a puszta létezésünk oka, az az egyetlen lehetőség a halálból való feltámadásra és a teljes, boldog és megelégedett életre a földön. Valamennyi valós emberi szükség teljes beteljesülése ez.
  Rá kell mutatnom arra, hogy a kereszténység története és jelen állapota az összes felekezetben ugyanazt a romlást mutatja: Isten szeretete helyébe emberi intézmények, politikai hatalmi rendszerek léptek. Sok felekezet nem is létezhetne az állammal való összefonódás nélkül, pedig ezt Jézus Krisztus és apostolai is egyértelműen elutasították. A keresztényég nagyon hamar uralkodó vallássá, üldözöttből üldözővé vált: töménytelen ártatlan vért ontottak, kegyetlenül és való ok nélkül üldözték, sőt máig üldözik Jézus Krisztus népét a zsidókat csakúgy, mint a valódi tanításához hű embereket. Egyenesen pofátlanság ezért azt állítani, hogy a kereszténység különb lenne, mint zsidóság. Annyira nem az, hogy mi, akik magunkat keresztényeknek nevezzük vagyunk éppen azok, akik legnagyobb akadályai lettünk annak, hogy Jézus Krisztus valódi evangéliumát: Isten szeretetét a világ és maga a zsidóság elfogadja.
  A gyűlölet hamis vallás. Semmi köze Istenhez, Jézus Krisztushoz. Meg kell térnie belőle és el kell fogadni Isten szeretetét, mert az az evangélium. Az az, ami valóságos és képes pozitívan megváltoztatni mindegyikünk életét. Minden más csak hatalomvágy, keserű gyűlölet és ezeket leplező hazugság.
  Ezért nem tudok egyetérteni, kedves Szendam és Max Birca a fenti hozzászólásaitokkal.

  • Max Birca szerint:

   Nem értek egyet.

   Jézus óta a zsidó vallás olyan mint bármelyik másik vallás, azaz NEM Isten vallása. Isten vallása csak a Jézus által alapított Egyház. A judaizmus NEM Isten vallása már. Azaz a kereszténység antijudaista.

   • szendam szerint:

    Bocs Birca, de ez egy marhaság!
    Miért pont a Jeszua rabbi által alapított, osztán évezredeken át a különböző hatalmi érdekekhez torzított vallás lenne Isten egyedülije, míg az összes többi olyan, mint “bármelyik másik”?
    Neked Isten küldött egy mailt, amiben ezt deklarálta? Avagy bárki másnak (az elmúlt 2014 esztendőben) vagyon a birtokában egy ilyen Nyilatkozat? Aláírás: Isten s.k. ?
    Szerintem hagyjuk az ilyesmiket. Hívő is élhet Istennek nem tetsző életet, ateista is lehet szent ember! (Nézz körül az ismerőseid között! Tucatszám találsz erre példákat!)
    Üdv!
    szendam

   • Max Birca szerint:

    Isten itt járt és Egyházat alapított közel 2000 éve. Nem viccből csinálta.

   • szendam szerint:

    Isten már több vallást is “megalapított” (egyáltalán nem viccből) és nem csak 2000 esztendővel ezelőtt! Hozzám hasonlóan vedd Magadnak a fáradtságot és hasonlítsd össze eme vallások alapvető parancsolatait! Azt fogod tapasztalni, hogy csak felszínesek a különbözőségek (elnevezések, rítusok, stb.). Mindegyik alapja: Légy Jóember és Ne Bánts Másokat!
    Az egy másik kérdés, hogy a későbbi “értelmezők” ezt hogyan és milyen okoknál/érdekeknél fogva forgatták ki. … A jelenleg “hatályos” Bibliát nem a Niceai Zsinaton tákolták össze? Nemsokkal később pedig (már Rómában) nem találtak ki gyarló emberek olyasmit, hogy a mindenkori Pápa “csalhatatlan”? Faxot kaptak Istentől?
    Hm?

   • Max Birca szerint:

    Miért kéne bántani mást? Nem kell. Ellenben Istenhez csak egy út van, az amit ő mutatott.

    A Bibliát nem a niceai zsinaton fejezték be, hanem később, bár már a II. sz. vége felé megvolt a mai alakban.

    Nem a Biblia a kereszténység alapja, hanem az Egyház.

   • szendam szerint:

    Kedves Birca!
    Az Egyház a Biblián alapszik. Többek között, mert vagyon itten még némi fundum is, amit Rítus-nak is nevezünk.
    A jelenleg hatályos Biblia az kr.u IV. századi, Niceai Zsinaton alakították ki, eldöntvén azt, hogy mely evangéliumok a bevettek és melyek az apokrifok. Ugyanekkor döntötték el azt is, hogy Jézus nem egy földi halandó, hanem Isten Fia volt (szerintem ez sem Jézusnak, sem Istennek nem volt fontos).
    Istenhez valóban csakis egy út vezet. Ámde azt, hogy ez csakis Krisztus lehet (“Senki nem juthat el Istenhez, hanem csak Általam!”) az egy sima, níceai ihletésű kiforgatás, hiszen az eredeti szöveg szerint “… az Énje által”. Ez az “Én” pedig nem más, mint a testbe költözött, halhatatlan Lélek, azaz Valódi Mivoltunk, Isteni Lényünk. Pont ezt hirdeti a Világ összes vallása, egyik-másik még azt is, hogy a Lélek többször születik újjá, más-más testben (az Őskeresztények gnosztikus iskolái ugyanezt állították!).
    Ámde hagyjuk ezt az egészet, hiszen nem ugyanabban a “malomban őrölünk”. Én nem vagyok fundamentalista, nem hiszek az egyedüli és kizárólagosan üdvözítő Vallásban. Te igen. … Ettől még lehetsz Jóember, ahogyan én is!
    Üdv!
    szendam

   • Max Birca szerint:

    “Az Egyház a Biblián alapszik.”

    Nem. Hiszen az Egyház állapította meg a Biblia tartalmát. A Biblia KÉSŐBBI.

    “A jelenleg hatályos Biblia az kr.u IV. századi, Niceai Zsinaton alakították ki”

    Nem igaz, később. A niceai zsinaton nem is foglalkoztak a Bibliával.

    “Ugyanekkor döntötték el azt is, hogy Jézus nem egy földi halandó, hanem Isten Fia volt (szerintem ez sem Jézusnak, sem Istennek nem volt fontos).”

    Nem, ez az eredeti tanítás. A zsinaton csak megfogalmazták ezt érthető, félreérthetetlen alakban.

   • szendam szerint:

    Kedves Birca!
    Mint már írottam vala: hagyjuk a meddő vitát!
    Nem ugyanabban a malomban őrölünk!
    És nem ugyanazon “gabonából”!
    Üdvözlettel: szendam!

  • Erdelyi Klara szerint:

   Nálad a pont Kedves R.S. – röviden és velösen megfogalmaztad ebben a hozzászólásodban a Bibliában foglaltak és a kereszténység légyegét, célját, az egész emberi élet értelmét….
   Az összes többi amitaz emberek erröl összehordanak, amikben talán vannak részigazságok, de ettöl még csak egy vallásos katymaz marad az egész…

 9. Erdelyi Klara szerint:

  Kedves Szendam és Max Birca,

  nem tisztem és nem is élek ezzel a lehetöséggel hogy elmondjam miért és miben nincs igazatok – helyette elmondok egy viccet – ami aktuális egy kicsit :

  Elmegy a rabbihoz egy férfi és bepanaszolja a feleségét, hogy az nem úgy tiszteli öt,
  ahogy a Tóra szerint kellene egy férjet tisztelni. A rabbi csak hümmög, mig hallgatja -aztán summásan megállapítja a panaszáradat végén, hogy bizony igazad van fiam, ez nem méltó eljárás az asszonytól.
  A következö héten az asszony is jelentkezik a rabbinál, hogy panasza van a férje ellen, mert
  szerinte a férje egyáltalán nem szereti öt eléggé, nem kapja meg töle a megfelelö bánásmódot. A rabbi ismét csak fejcsóválva hallgatja az asszonyt, majd a végén mondja az asszonynak, hát bizony neked van igazad, édes lányom.
  A sámesz kikiséri az asszonyt, és szemrehányóan mondja a rabbinak: hogy is van ez rabbi, a mult héten a férjének adtál igazat, most pedig a feleségnek mondtad, hogy neki van igaza ?
  Erre a rabbi: Tudom mit – édes fiam, neked is igazad van ….

  Tehát – minden csak nézöpont kérdése – legalábbis a “Nap alatt” – ahogy azt Salamon is bölcsen megállapitotta ….

  Az meg hogy, mi az abszolut isteni igazság – ami nem csak a “Nap alatt” igaz – ahhoz egy kicsit jobban érdemes alaposabban dolgok mélyére nézni – mert csak így tudunk az abszolut Igazságból – Jézus Krisztusból, az Ö mindentudásából – meríteni…. (csak mert önmagunkban véve mindannyian tudatlanok vagyunk és nagyon is korlátozott ismeretünk van, és legfeljebb csak “rész szerinti az ismeretünk”) – és még így is valószinüleg az igazságnak csak apró morzsácskái jutnak el a tudatunkig, az értelmünkig ….

  • Max Birca szerint:

   Bocs, de ez egy keresztényellenes álláspont. Nem minden nézőpont kérdése, hanem igenis van jó és van rossz.

   • szendam szerint:

    Kedves Birca!
    Isten nem keresztény! És nem mohamedán, nem buddhista, avagy zsidó, vagy bármi más.
    Isten csak Isten! Ahogyan azt Mózesnek mondta: “Vagyok aki Vagyok!”.
    Innentől kezdve le vagyon szarva, hogy ki, milyen rítus alapján magyarázza (félre) az Általános Normákat! Csak a Normák a lényegesek, melyek egyaránt érvényesek itt, a “Föld” nevezetű bolygón, meg az innen kitudjahány milliárd fényévvel távolabb lévő, a felszínén hozzánk hasonló értelmes lényeket hordó Másikbolygón.
    Isten hatalma végtelen, de korlátos. Képes megteremteni egy Mahátma Gandhit is, meg egy Orbánviktort is. Amiben semmi befolyása nincs: a nekünk megadott Szabad Akarat gyakorlása! … Utóbbi az, amit a Szabadságharcos tákolmányosan tagadt meg tőlünk! … Egyházi közreműködéssel!

   • Erdelyi Klara szerint:

    Éppen azért irtam azt hogy a “Nap alatt” !!! ( Prédikátor könyve 1-töl 9 fejezetekben) …. mert ott lehet akár relativizálni is a különféle nézöpontokat – mint ahogy ez most is történik …. DE az abszolut Igazságot tekintve természetesen NINCS olyan hogy “nézöpont kérdése” – hanem minden és mindenben úgy igaz ahogy azt Isten szava mondja …. ehhez képest minden emberi vélekedés max. szubjektiv lehet – és mint ilyen eltér(het) az abszolut Igazságtól …. ami viszont a lötéri kutyát sem érdekli – mert nem releváns – Isten szempontjából meg különösen nem az …..
    Persze hogy VAN jó és rossz – de az hogy mi tartozik az egyikhez, mi a másikhoz – azt sosem az EMBER kompetenciája eldönteni – hanem mindig Istené – az ember ehhez max. igazodhat – vagy ignorálhatja (mert mindkettöre VAN szabad akarata) …..

 10. Max Birca szerint:

  Isten nem muszlim, nem budhista, nem zsidó, nem mormon, nem más. Hanem keresztény.

  • Erdelyi Klara szerint:

   Kedves Max Birca – Ezt ki mondta neked ? – csak nem Isten ? – mert akkor Vele nem vitatkozok….

   De ha esetleg mégsem – hanemcsak “saját kútföböl” mondtad ezt, akkor azért ennek tisztelettel ellene mondanék …. De amugy meg – mivel Jézus Krisztus maga is Isten fia, és Isten is ebböl kifolyólag – Ö azért kétség nélkül ZSIDÓ volt és az is maradt – ez azért eléggé köztudott, igazolt és mint ilyen tagadhatatlan tény ….

  • Erdelyi Klara szerint:

   Jogos a kérdés, mert valóban a kettö nem ugyanaz, bár minden kétségen felül azért vannak átfedések a kettö között. A zsidó vallást ma egyszerüen a judaizmus különféle irányzatai képviselik, a “light”-osabb neológoktól az ultraortodoxokig bezárólag – nos Jézus Krisztus valószinüleg “kilógna ebböl a sorból”. Ha a nemzetséget vagy nemzeti hova tartozását nézzük a Mesternek, akkor egészen biztos hogy zsidó származású, hiszen Mária/Mirjam zsidó származású volt, de ezen felül is, Dávid házából származott – mind anyai vonalon ( lásd Lukács ev.) , mind pedig nevelöapját, Józsefet tekintve, apai vonalon,( ami a zsidó királyi vonal folytatása – làsd Màté ev.) – ami az igéretek beteljesülése miatt volt fontos….
   Tehát Jézus Krisztus minden vitán felül zsidó származású. Az hogy az Atya(Isten)- aki Öt elküldte a világ megváltójaként, üdvözîtöjeként, és majdan a Királyok Királyaként, – minden nemzet és vallás felett és/vagy inkább kîvül van, még nem teszi érvénytelenné Jézus Krisztus zsidó származását, Ö ugyanúgy megmarad zsîdó identitásúvá mint ahogy a már egyszer felvett emberi mivottját sem fogja többé levetközni magáról ( miközben megmarad valóságos Istennek is) …. Lehet hogy ezek az igazságok az emberi agynak kicsit nehezen felfoghatónak tünnek – mi emberek sokszor nagyon “földhözragadtan” tudunk csak gondolkodni – de ez mit sem von le az igazság valódiságából vagy érvényességéból….
   Még a “materiális” vilàgban is vannak ilyen megfoghatatlannak tünö dolgok, gondoljunk csak pl.a fény részben hullám részben részecske természetére ….de még biztos tunnánk más dolgokat is találni, ami ehhez hasonló dualizmust mutat…
   A vallásokról most csak egy röpke gondolat erejéig – maga a szó vagy inkább fogalom,hogy “vallàs” is csak emberi kitaláció, én elég jól ismerem a Bibliát, de valahogy egyetlen egyszer sem szerepel benne ez a szó. Azt hiszem, nyugodt lelkiismerettel ki merem jelenteni, hogy Istennek sohasem állt szándékában semmilyen vallást alapîtani – minden vallás emberi kezdeményezés terméke ( és mint ilyen, tele van emberi szubjektumokkal és elképzelésekkel az istenröl vagy az istenekröl) – Isten csak egyszerüen adott egy leîrást Önmagáról egy olyan Könyvben, amit 40, különféle korokban élt próféta jegyzett le ca. 1600 év alatt, (2. Timoteus 3,16) és ebböl egy egységes és határozott Istenkép adódik mindenki számára, aki megpróbál objektiv maradni, és nem tesz hozzá vagy nem vesz el belöle …..a saját, nagyon is esendö, gyarló és megtéveszthetö emberi kútföjéböl …..

 11. Erdelyi Klara szerint:

  Kedves Szendamondja,

  aszondod, hogy “Isten hatalma végtelen, de korlátos” – de ez így paradoxon – azt hiszem ezt nem kell bebizonyítanom. De annyi igazságod azért mégiscsak van, hogy Isten hatalma valóban végtelen (tehát nem korlátos), viszont olyan valóban van, hogy Isten bizonyos esetekben vagy körülmények alapján korlátozhatja, korlátozza önmagát, (mert hát ugymond Neki is szabad akarata van) …

  A hsz-od többi részével egyetértek ….sajnos ezek a szomorú tények- de remélem hogy nem tart ez az ámokfutás sem örökké ….a diktátoroknak márcsak ilyen a sorsuk, elöbb utóbb túlnönek saját határaikon és hatásköreiken – és akkor nekik is ende, finitó…..

 12. Retrograd Saturnus szerint:

  Kedves Klara, nevedhez méltóan tisztán és érthetően fogalmaztál: Isten nem vallásokat alapított, hanem megismertette magát az emberekkel. A kereszténység kifejezés felekezeti kisajátításáról pedig az a véleményem, hogy egyetlen emberi intézmény, egyetlen felekezet sem jogosult azt valójában használni abban az értelemben, ahogy a Biblia azt érti. Kereszténynek (azaz Krisztusi Embernek) Jézus Krisztusnak a szíriai Antióchiában élő követői kezdték el nevezni magukat (Apostolok Cselekedetei 11:26). Jézus Krisztus nem intézmény, hanem élő személy. Ezért hozzá hasonló semmilyen emberi intézmény nem lehet. Csak és kizárólag egy olyan ember, akin Jézus Krisztus jellemvonásai rajzolódnak ki (Rómabeliekhez írt levél 8:29). Az Ő lényege a szeretet, ha szeretjük felebarátainkat ismerjük Őt (János I. levele 4:8, 16). Aki pedig gyűlöli a felebarátját annak vallása, származása miatt, annak biztosan nincs semmi köze hozzá (János I. levele 2:9).

 13. Retrograd Saturnus szerint:

  felebarát = embertárs

 14. Retrograd Saturnus szerint:

  embertárs = én, te, ő, mi, ti, ők

 15. Retrograd Saturnus szerint:

  főleg ő és ők, kedves Max


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s