A miniszter félrenyelt

Vasárnap lévén úgy gondoltam, hagyjuk a súlyos témákat és inkább nevessünk egy picinyt. Tekintetem a Hócipő legfrissebb számának egyik írásán akadt meg még pénteken. Mivel ez elektronikusan még nem elérhető “Sendamus testvér” ismét másolni kénytelen. (Bocsi, ha elírok valamit!)

Megyesi Gusztáv:

Alapcső

Most, hogy a kormány lapja rászállt a kormányfő egyik kedvenc emberére, Seszták Miklós fejlesztési miniszterre, sőt a lemondását követelik, föl kellene tennünk egy igen fontos kérdést: mi lehet az oka annak, hogy a miniszterelnök ennyire ragaszkodik a miniszteréhez.

Tudni kell, hogy éppen egy hónappal ezelőtt a kormányfő Kisvárdán járt egy baromfifeldolgozó üzemet átadni, s a hivatalos program után, szigorúan magánemberként meglátogatta Seszták miniszter és felesége új kávézóját, ahol igen jól érezte magát. Amint arról az Index kitűnő újságírója, Spirk József beszámolt, a kávézó Kisvárda központjában, a Somogyi utca 1. szám alatt nyílt meg, ott, ahol a Fidesz egykori irodája is üzemelt, s ez volt az a hely, ahol “tucatszám működtek gyanús vállalkozások, amelyeket adótartozásuk és szabálytalan működésük miatt szüntetett meg néhány év után a bíróság“. Jellemző, hogy az épületet már tíz évvel ezelőtt cégtemetőnek hívták a helyiek, ami azért igazságtalan, mert kicsivel odébb “a Litki úton és a Gagarin utca egy-egy házában összesen 700 olyan céget jegyeztek be orosz és ukrán állampolgárok neve alatt, amelyek aztán egyáltalán nem fizettek helyi iparűzési adót; a cégek alapításában 2001 és 2013 között ügyvédként maga Seszták Miklós is részt vett“.

Plusz Seszták egykori offshore-gyanús cégei, amiről a kormány napilapja írt, pusz a Seszták autószalonjának kibumlizott vissza nem térítendő uniós támogatás, plusz az ügyvédi etika többrendbeli megsértése, és sorolhatnók még a pluszokat, ám ezúttal nem szörnyülködés végett idézzük fel a Seszták-ügyeket, épp ellenkezőleg. Mi csupán elismerésünket kívánjuk kifejezésre juttatni, mert meggyőződésünk, hogy a jogszabályok Szküllái és Kharübdiszei között lavírozni, hétszáz, ismételjük hétszáz céget létrehozni, ez bámulatos produktum.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy Seszták miniszter a vádakra mindig intellektuális válaszokat ad, példának okáért, bármit kérdeznek is a volt cégeiről, mindig elmondja, hogy a reklámadó és a rezsicsökkentés miatt támadják őt, minthogy ezekkel az intézkedésekkel a kormány sérti egyesek pénzügyi érdekeit, de ne féljen senki, ő maga meg fogja tenni a szükséges és elégséges lépéseket.

Mindez természetesen önmagában még nagyon kevés lenne ahhoz, hogy valaki a kormányfő kedvencévé váljék, hiszen a miniszterelnök körül csak úgy hemzsegnek a hasonló előéletű, a korrupciót életvitelnek felfogó, és napi huszonnégy órában gyakorló káderek: Seszták miniszternek tehát nyilván egészen különleges szellemi képességekkel kell rendelkeznie. Ennek remek bizonyítéka a legutóbbi hétvégén elmondott beszéde, amivel Nyírbogát lakosságát örvendeztette meg egy alapcsőletétel alkalmából:

Nem akarok nagyon ömlengős lenni, és ráadásul még messze is a kampány, de azt kell momdjam, hogy amikor erre járok, és mostanában voltam egypárszor, mert amikor a miniszterelnök úr itt volt Gellén, nekem is volt szerencsém itt eljönni, ráadásul amikor Tasó Lacit ugye elhívtam a csatába, itt mentem át Nyíradony felé, és még egy dolgot elárulok az itt lévőknek, hogy a mai nap reggel hívott Orbán Viktor és kérdezte, hogy mit csinálok ma délután.
Hű, mondtam, oda a nyírbogáti utam, mert amikor ezt mondja, akkor mindig valahol találkozni kell vele. És akkor mondom neki, hogy miniszterelnök úr, természetesen az elsőség a te kérésed, de hát én tervezem Nyírbogátra jönni, átadni … vagy letenni az alapcsövet. Azt mondja, hogy akkor el ne induljak őfelé, jöjjek csak mindig és közelebb erre. Üdvözöl is benneteket, mondta, hogy adjam át az üzenetét. Majd személyesen is meg fogom ezt tenni, hogy ti viszontüzenitek a köszöntést.
És köszönöm, mert nagyon nagy szeretettel emlegeti ezt a térséget, települést, tehát azt kell hogy mondjam, hogy amikor átjövök itt, ezen a településen, akkor mindig egy kicsit, habár szabolcsi vagyok meg lokálpatrióta is …, sok kötődésem ehhez a térséghez nem volt, és mégis egy picit otthon érzem magam, hogy érzem, itt történik valami.
És hogy azért is örülök, hogy itt van Seszták Oszkár elnök úr, majdnem azt mondtam, Seszták Oszi barátom, de tényleg így van, köszönjük ezt a tapsot, mert azt gondolom, hogy megérdemli. Ilyenkor szokott jönni, hogy bezzeg Seszták, és már lám, nem, nem. De csak névrokonok vagyunk, de azért boldogan vállaljuk, sőt még többet is vállalnánk, mint a megye, mint Nyírbogát jó úton halad. Na most, megtanították, édesapám, aki szegény huszonöt éve halt meg, hogy fiam, a jó útról ne térj le. Érezzék azt, hogy a környék, a megye, a település jó úton halad, akik meg nem jó úton járnak, tudnék mutatni olyan városokra itt a környéken, akik meg nem jó úton haladnak, azok érezzék meg a jövő szavát, várjuk őket is a jó útra.

Túl azon, hogy alapcsövet így még nem tettek le sehol a világon, ez  beszéd, amit óriási ováció fogadott a helyi vezetők részéről, nyilván alapjaiban változtatja meg az embereknek nem csak az alapcsövekhez, de a miniszterekhez való viszonyát is. Igaz, különféle portálok és blogbejegyzések inkább azon vitatkoznak, hogy Seszták miniszter alkoholos befolyásoltság alatt mondta el beszédét, vagy előtte csak szimplán ragasztózott. A magunk részéről egyik változatban sem hiszünk, meggyőződésünk, hogy Seszták miniszter a benne szunnyadó szellemi erők teljes mozgósításával, színjózanon mondta el üzenetét a nyírbogátiaknak és a világnak, egyszersmind választ adva arra a kérdésre is, hogy miért egyik kedvence ő a nemzet örökös miniszterelnökének.

(Lemásolta: frater Sendamus)

*

Ha valaki a fentieken nem tudott felszabadultan kacarászni, az nem a véletlen műve! … Hanem a szomorú valóságé!

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!

4 hozzászólás on “A miniszter félrenyelt”

 1. kicsiroli szerint:

  Rákosi kutya f…a volt ezekhez képest. Valóban sírni kellene ezen a se..nyaláson, de nevetni sem bírok. Ha véletlenül valami szerencse folytán felelősségre vonnák ezeket, mit mondana ??? Parancsra nyalta a felcsúti surmó alfelét???? Ezek okádnivalóak!!!!
  Ezért is hajrá Köztársaság, hajrá OGYM.

  • bonhomme szerint:

   Csak egy röpke rögtönzés a témában:

   Seszták Miklós önvallomása

   Én narancsot faltam,
   és parancsra nyaltam
   Viktorunk alfelét.
   Hogy ízlett-e? Egy fenét!

   De a pénz jólesett:
   megörvendeztetett
   a Vezérünk kegye…
   Így már megérte, ugye?

   Olyan jó dolgom van
   nékem offshore-omban…!
   Emberek, dől a lé!
   Elszegényedtek belé.

   Ő egy Élő isten!
   Véle szükség nincsen!
   Hogyha Viktor velem,
   ki lenne ellenem?


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s