Szorulunk! Már megint.

Amikor az Álpénzügyminiszter még csütörtökön bejelentette, hogy némi “zárolások” (tehát: “nemmegszorítások“) fognak következni az állami költségvetésben, nagy összegekben mertem volna fogadni: az egészségügy, illetve az oktatási és a szociális szféra lesz a Nagy Vesztes. Kár, hogy a “Tippmix“-en ilyesmire nem lehet befizetni!

A Pótmatolcsy még csütörtökön, a Közgazdasági Társaság konferenciáján aszonta, hogy az állami költségvetés “mindössze” 110 milliárdos “kiigazításra” szorul. Persze(?) ez nem azt jelenti, hogy megbukott volna a büdzséről szóló törvény (nem a fenéket!), hanem csak azt, hogy a kormány “biztonsági intézkedéseket” hajt végre. Amik meg ugyi “nem érintik” a Zembereket, csak az állami Szerveket (minisztériumok, stb.). Mer’ ugyi a Zállamnak vagyon saját pénzecskéje. Az meg úgy csak “keletkezik” valahunnan. Mondjuk az Epsilon Eridani ufonautáitól, avagy a Keleti Szellentés (bűzét) vitorláikba fogó, Kinyalt Seggű Obskúrus Diktatúrák Legújabb Barátaink csomolungmányi befektetéseiből. De ha még sem, akkor meg az “extraprofitok jogos megadóztatásából“, melyeket ugyi a Sarcoltak valamiféle wolkenkukusheim-os elképzelés szerint, nem hárítanak át a zemberekre. Ha meg még is, hát akkor nagyon haragosak vagyunk, Lázár nertárs pedig “szomorú”.

Ámde a komolytalankodást félre téve: a nagy-kunsági Karcag Dicső Szülöttje szerint minderre azér’ vagyon de nagyba’ szükség, hogy azok a Randa Brüsszellita Birodalmi Bürokraták, nehogy megint a Zország nyakába akasszák a Túlzottdeficiteljárást. Amiből ugyi alig egy esztendeje sikerült kikapaszkodni úgy, hogy “Magyarország jobban teljesít“. A visszakapaszkodás meg azér’ történhetne meg (feltéve, ha most nem lennének “zárolások”), mer’ “a vártnál alacsonyabb” a Zinfláció. Ami meg ugyi azér’ “nem volt tervezhető“, mer’ tavaly még a lópikula se’ tudhatott a Zminisztériumban arról, hogy itten mindenféle Rezsicsökkentések lészennek, meg hogy ezekből miféle adóbevételi kihatások származ(hat)nak.

  • Hát “hattak”! Csakhogy erről a Varga-szövegről elfelejtették tájékoztatni a Vidéki Kampány-talpasokat. Egyikük ippeg ma délelőtt próbálta beleordítani a csökött agyamba a Zigazságot: “Tik, rohadt ballibsik csak növelni tudtátok a számlát, mi meg csökkentettük a rezsit!“. A K-Lista Körzeti Gondozója ezt követően a Választók hangos röhögése és pikírt megjegyzései kereszttüzében távozott a “Vendéglátóipari Alegységből”. Büszkén, farokfelvágva, önnön Zigazságában meg annak tudatában is megerősödve, miszerint tele van a Zország nemzetellenes, libsibolsi ellenségekkel, s ezt nem ártana elébb-utóbb ki is vizsgálni!

Igaz ugyan, hogy erre már az esztendő elején felhívták a figyelmet egyesek. Például a Főhazug, Elsőszámú Közellenség. Az a bizonyos Agyurcsány, aki Ahibás megmerészelte aszondani, hogy a Maffia-kormány “nem tud költségvetést tervezni“, így tuti biztos, hogy még az idén “legalább egy megszorítás várható“. Erre meg az ippeg aktuális, maffiapárti szócipelő úgy reagált, hogy a Feltó mán’ megint hazudozik, hiszen mindenki tudhassa: “A Baloldal és a Megszorítások kéz a kézben járnak“. A “tervezni-nem-tudás” kérdésköréről persze már nem ejtett szót, lévén kutya nehéz lett vóna elmagyarázni egy később kirúgandó (mondjuk “origós” – “Lázár nertárs szomorú”) sajtóskríblernek azt: miért is “stabil és megalapozott” az összes olyan Büdzsé-törvény, melyeket 2011. január 1. óta átlagosan kéthavonta írtak át korrigáltak!

Osztán jött Ő! No nem a Tenkes kapitánya, hanem A Törpe, a Póthorthy és a Szokásosan Pénteki (no meg “Közszolgálati Félcédulás Félnyolcas“) “Gavarit Orban“-műsorban aszonta, hogy semmi baj, ez a zárolás csupán “vész- és óvintézkedés” (Tyűha! Még jó, hogy “nincs semmi baj!”- szendam). Erre ugyanis csak azér’ vagyon szükségesség, mer’ az elmaradt adóbevételek miatt a tervezett (GDP-arányos) Háromszázalék fölé kerülne a hiány. Ez meg ugyi nem csak rögvest beindítaná az újabb Kötelezettségszegésit, de megrendítené a … khm … bizalmat a Zországgal szemben. Mán’ pedilglen erre nagyon nagy a szükségesség, hiszen a Zországnak “… folyamatosan hiteleket kell felvennie lejáró adósságai finanszírozására, és nem mindegy, hogy azokhoz milyen feltételekkel jut. A kamat mértékét befolyásolja, hogy a hitelezők stabilnak látják-e a költségvetést.“. Ugyanakkor megjegyezte: “Szerintem a zárolások nem szükségesek, azonban vész- és óvintézkedésként indokoltak voltak.“. Mindezeket csakis azér’ engedélyezte, mert “az intézkedésre Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter tett javaslatot.” (Tehát A Mi Boldogságunknak igazából a világon semmi köze nincs az egészhez. Jött egy ismeretlen pasas Karcagról, aszonta neki, hogy köll, ő meg nem vitatkozott! … Ahogy szokta! … Ugyi?!)

  • Én, mint abszolajte Nemzetellenes még élénken emlékszem ugyanezen Póthorthy nyilatkozatára, miszerint ő a “meghaladott jóléti” helyett a “munkaalapú” államot építette fel, amely arról híres, hogy “nem hitelekből finanszírozza önmagát“, hanem “megáll a saját lábán“. No ehhöz képest erősen érdekes a tegnapi rádiónyilatkozata, ahol a hitelekből való finanszírozás feltételeiről brekegett beszélt. Lévén vele szemben csupán egy biológiai mikrofonállvány (egy rádiós, közszolgálati obersovszky) állt/ült, hát ezen ügyben sem kapott egy ténylegesen okfeltáró kérdést. (“Nyugodtan kérdezzen, de inkább kifejteném a saját álláspontomat!” – emblematikus a pár héttel ezelőtti, ösztönös megnyilvánulás!)

Ehhöz képest tegnap megjelent a Kormányrendelet. Amiből meg kiderül, a “csak” az egészségügyet, az oktatást és a kultúrát felügyelő Balogh Páter Emberminisztériuma a “fűnyírás” legnagyobb vesztese (10 milliárd), míg a legkisebb (0,5 milliárd) a Keleti Nyitás Minisztériuma (ez jelenleg a “Külgazdasági és Külügy Minisztérium” nevet viseli, s bár most csak egy navracsicska a miniszter, de a tényleges főnök valójából az emblematikus Szargyártó Pubi! – bizonyítván a murphysta alaptételt, miszerint: “Mindig van lejjebb!” ).

Persze Minden Lényeges érintetlen maradt, melyet a Nemzet Elmeápoltja valamilyen oknál fogva (alul/túlgyógyszerezés?!) “fontosnak” tekint. Nem állunk le pl. a “sportberuházásokkal”, holott a Nemzeti Foci kábé azokra a rokkantakra emlékeztet, akiktől a Nemzeti Kúrmány simán lenyúlta a megélhetésükhöz már korábban is alig-alig elegendő nyugdíjukat. Osztán marad a minden létező előírás ellenében (lásd itt!) összegrundolt Sportegyetem 17 milliárdja. Meg az a 40 milliárd is, amit a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre (“Ludovika Campus“) lapátol ki az ablakon a Jókormányzás Kabinetje, amely almamáter rektora a diákok öltözködésével van elfoglalva, a “Doktori Iskola” vezetőjének pedig SZUPERTITKOS! az összes végzettsége!

Pedig csak ezen két Förmedvény leállításával rögvest meg lehetne takarítani a 110 Misi bő felét és esetleg jutna a 110 millárdos tartozásokkal “rendelkező” kórházainkban (állítólag gyógyított) polgártársaink élelmezésére is (lásd itt!)! A gyógyszerezéseikre és a tisztes ellátásaikra már ne is merjünk gondolni! Ugyi? … Mintha annó pont emiatt rendezett volna Népszavazást (azt, amit az Újdemokrácia óta kezdeményezni már lehetetlen!) a Maffiapárt. Amit meg meg is szavaztak azok a betegek (Betegek!), kik ma sorban állnak a Propagandailag Nemlétező Sorokban, éheznek és fertőződnek az “ingyenes” és “állami” Intézményekben, melyek ugyi egy hitehagyott református lelkész irányítása alatt állnak!

Szépségesen gyönyörű ez a … Minek Is Nevezzem?!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s