Lajos és a Süket Duma

Elképedve olvastam, hogy a debreceni Déri Múzeumban ippeg ma csomagolják össze a híres Munkácsy-féle Krisztus-trilógia egyik alkotását, lévén az Államfocialista Demokratúra népnemzeti (azaz műveletlen bunkó) képviselőinek pénzük ugyan lett vóna a megvásárláshoz, csak akaratuk nem!

A híres Munkácsy-trilógia három, hatalmas festményből áll. Közülük az egyik (“Ecce Homo“) a magyar államé, míg a másik kettő (“Krisztus Pilátus előtt” – Hamilton Galéria, Kanada; “Golgota” – Pákh Imre, amerikai magyar műgyűjtő) külföldi tulajdonban áll. Ez a három mű, kisebb megszakításokkal, 1995 óta tekinthető meg együtt a debreceni Déri Múzeumban. Ez mától immáron lehetetlen, lévén a kanadai galéria, a kölcsönadási szerződés lejártára hivatkozva, visszakérte a debreceni múzeumtól – teljes joggal!

A festmények egyben tartásáról már esztendők óta folyik a huzavona. Pákh Imre részéről nincsen különösebb gond, mint “elkötelezett magyarnak és jobboldalinak” úgymond sem a festményének “mozgatása”, sem pedig annak eladása “nem sürgős“. A kanadai galériát azonban köti a saját működési szabályzata, s mivel az észak-amerikai állam egy jogtisztelő, szinte tökéletes demokrácia (azaz nem egy mutyiland), az észak-balkáni Mutyiland félművelt maffia-kormányától pedig semmiféle, hivatalosan értékelhető (vételi)ajánlatot esztendők óta nem kapott, így ma összecsomagoltatja a tulajdonában álló és a magyar művészet egyik legértékesebb kincsének számító festményt. Amit pedig hosszú időkön át majd nem lehet látni Agyarországon, lévén a galéria gondos szakemberei szerint: a szállítás megviseli a festményt, azt esztendőkön át gondosan köll kezelni, így az újabb szállításról belátható időn belül szó sem lehet. (Hm! Mennyivel gondosabbak ezek a kanadaiak! Ők legalább törődnek a tulajdonukkal! Ugyi?!)

Mint említettem vala, az észak-balkáni Maffia-államtól a kanadai galéria esztendők óta nem kapott “hivatalosan értékelhető” ajánlatot a festmény sorsát illetően. Holott a debreceni illetőségű Halász János (volt) kultúrális államtitkár kétszer is járt náluk – gondolom a magyar adófizetők költségén. Ehhöz képest a manus egyetlen egyszer sem tudott felmutatni egy megbízólevelet, mely arról tanúskodott: a pasmag fel vagyon hatalmazva az ajánlat-tételre, illetve a megállapodás tető alá hozatalára. … Gondolom, ezek után a Haldoklóan Hóthülye Kanada hibája a Megnemállapodás Létrenemjötte! … Mer’ ugyi a kirúgott, itt-ott alpárian mutyizgató kultúrállamtitkár, meg az, aki őt kinevezte, a zemútnégyévben “tenyésztette” (osztán meg mostanság kirúgta) nem lehet hibás! Hiszen a Pasmag csak mindenféle felhatalmazás nélkül ment ki kétszer is Kanadába és csinált úgy (a mi pénzünkön), mintha a szava érne akár egyetlen (kanadai) centet is! … Há’ nem ért, mert ottan Ahalász maximum egy halacska a balkáni Pocsojácskában!

A szintén debreceni Mr. Húszszázalék, mint érintett (bolgár)polgármester meg most arról kezdett brekegni, hogy ők hiába erőlködtek (lásd fentebb!), a kanadaiak csak kötötték az ebet a karóhoz (a “norvég” után jön a “kanadai bűnözés”?). Ámde semmi vész, minden el lészen intézve. Hiszen vagyon pénz (az MNB “Értéktár”-alapjában), akarat is (“Orbán Viktor miniszterelnök úr is fontosnak nevezte a vásárlást és beszéltem Lázár János miniszter úrral is, aki a művészetek nagy pártolója…“)

Na ne! Az ősfideszes Kósa a melegig nyal be a nálánál sokkal fiatalabb, és fidesztagság szempontjából parvenü Dzsentri Dzsoninak (mint a “művészetek nagy pártolójának? – muhahaha!). Eközben meg azt dadogja a Figyelőnek (ld. itt!), hogy “hülyeség” az, miszerint az ő érdekérvényesítő képessége csökkent volna a Második Maffiaállam-pártkormányon belül. … Hahaha!

Lajos! Még egy szaros h.államtitkári posztot sem kaptál a feladott bolgármesterkedésedért (helyi érdekeltségű caporegime) cserébe! A minimum 21 esztendeje tartó korrumpálásod és a Vezér seggének nyalogatása után neked minimum valamiféle miniszteri, avagy ehhöz hasonló járt volna ki. Olyan, ami neked élethosszig járó jövedelemmel, a teljesen tehetségtelen, de maximálisra nőtt egód holtig táplálásával járt vóna együtt. No ehhöz képest nyomhattad a Süket Dumát, miszerint Szerinted itten minden a legnagyobb rendjén vagyon: a Lóvé a szekreterben, Szándék is vagyon (na ja! – láttuk fentebb!), csak egy szaros kis jogszabály hiányzik. Amit ugyi eleddig (esztendők óta) nem voltatok képesek “megalkotni” és ippeg punkt tik, akik hétfőről keddre szoktak alkotmányozni!

Úgyhogy ez avanám píz, mega minelnökúr és a lázárnertárs is aszonta” annyira “jólkommunikálható”, mint amikor a Korrupció Alkirálya a Maga Alapvető Tisztességéből (még anno 1993-ban) hirtelen kivetkezve “kénytelen” bizonyos “korrupt balliberális politikusokat”, no meg a “nem-tudna-valami-olyat-kérdezni-amire-pozitív-választ-lehet-adni” ertéelles, mostanság “magyarellenes” riportereket szokta volt minősíteni … jogos felindulásból!

Megjegyzem: a Seuso-kincsek 15 millió eurós, állítólagos megvásárlására volt egy “joghézag”. Amit rögvest megtaláltak a “Választások” előtt nemsokkal. Ami pedig ugye nem tulajdonjogot, hanem csak “őrzési”-t biztosított! Most meg nincs ugyanennyi pénz (4,5 Mlrd.) Munkácsy másik két festményére sem … amit ugyi a TULAJDONJOGÉRT köllene adni! … Mer’ ugyi (Kósa szerint) “hiányzik a jogszabály”!

No, ami itten Agyarországon a leginkább hiányzik az az ilyen Kósa-, de legfőképpen Orbán-mentes társadalom. Ahol nem a szegény uszul a szegényre (a gazdag meg mindekettejükre!), hanem ahol a Polgár, az önérdekből az ő vagyonára és jogaira rátörő “választottakat” simán kihajítja akár az ablakon is! … Tisztes módon, tehát AZONNAL!

… és ezt …

szendamondja!

PS: Mióta a Húszszázalék a parlamentet választotta, elterjedt debreceni vélekedés szerint (az ottani “Szomszédok”):

Ami meg azért nem stimmt, mivel Kósa “leszerelése” után már nem csak az Ő paraszolvenciáját köll majd kifizetni, de a Famulusáét (valami “Papp” nevezetű, gerinchúros seggnyaló) jattjait is! … Debrecen persze EZT is meg fogja választani/szavazni! … Ahhhhogy szokta volt! :-(( … és ezt is szendamondja!

One Comment on “Lajos és a Süket Duma”

  1. Lorincz szerint:

    egy olyan országban mind Orbanisztan, az z emberek mindent elhisznek úgy mind Észak-Koreaba ahol az a hir jelent meg hogy az Észak-Korea és Portugália fog megmérkőzni a mai VB-n. Érdemes meg nézni a VIDEOT
    http://jurnalul.ro/stiri/observator/finala-camionat-mondial-fotbal-brazilia-propaganda-coreea-de-nord-672786.html


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s