Juventus ventus?

A Népszava mai számában megjelent egy interjú. Az újságíró beszélgetőtársa egy roppant ifjú, de rendkívül tiszteletre méltó illető volt, aki már “pelyhes” kora óta próbál tenni valamit a társadalomért. Mi, jóval idősebbek nem csak annyit tehetünk, hogy megemeljük kalapunkat előtte. Hanem azt is, hogy kezdjünk nagyon, de nagyon szégyenkezni.

Misetics Bálint az a nemes ifjú, kit én most laudálni szeretnék. Ő az, aki már tizenötesztendős gimnazistaként sem volt képes félrenézni, amikor hajléktalanokat látott a Fővárosban. Ezért elébb utcazenekart szervezett, melynek bevételeit (hirdetetten) az “Utcalakók” (pontosabban a “Menhely Alapítvány“) megsegítésére fordította. Sikere volt, adakoztak a zemberek rendesen. Ebből meg kinőtt az “Utca Embere” önkéntes hálózat, abból meg “A Város Mindenkié” csoport. Szerinte mindkettő elért némi eredményt, kapott támogatást a zemberektől, de persze a mindenkori Hatalom (a Zemútnyócév is!) simán leszarta őket (is).

Bálint Öcsénk (bocsánat a talán patriarchális és provinciális titulusért, de semmiféle sértő, avagy lenéző szándék nincsen benne!) ezen kívül komoly, társadalomtudományi tanulmányokat is folytat. Volt már a Berkeley és az Oxford hallgatója is, most itthon készül a doktorijára. Ráadásul még mindezek ellenére sem is akar a “Haldokló Nyugatra” távozni, mert ő úgy gondolja: a külhonban megszerzett tudást az itthoniak javára köll fordítania.

Mindezek mellett nem csak arra jut ideje, hogy a hómleszeken próbáljon segíteni, hanem hogy “akciózzon” is. Többek között az ő nevéhez fűződik az, amikor a Sintérminisztérium (leánykori nevén: “Belügyminisztérium“) előtt felolvasták Orwell híes könyvét az első bötűtől az utolsóig, tiltakozván a hajléktalanság kriminalizálása ellen. De az is, amikor a Tákolmány elleni tiltakozás jegyében (mint a “Bajnai-kommandó parancsnoka“) úgymond “elfoglalta” a Maffia-állampárt Lendvay utcai székházát, s ezzel szívszélhüdéses életrettegést okozott az ott “dolgozó”, többségükben “idős és családos” pártalkalmazottak körében.

Misetics Bálint Köztársunk szerint ilyesmikre azér’ vagyon nagy szükség, mert “Ennek az országnak nem kellene ilyen rettenetesnek lennie. Hiszen mindaz, ami velünk és körülöttünk történik, emberi cselekedetek következménye, tehát emberi cselekedetekkel meg is lehet változtatni.” Ugyanakkor úgy véli, “Egyetlen tekintélyelvű rendszer sem tart örökké!“.

Vegyük le a kalapunkat előtte! Neki ugyanis nem csak illúziói(?), de tettvágya is vagyon még. És cselekedni is akar annak ellenére, hogy a Társadalom legalább annyira beteg, mint a Csúti Chavez (no meg a Mame és egyéb Lukjai!). És ez a “kommuna” többek között Belőlünk is áll!

Belőlünk is, akik elvileg a Maffia-állampárt ellenfelei vagyunk. Akik elvileg azt szeretnénk, hogy Orbanisztán helyett egy Normális Ország legyen itten (amit Misetics Bálint is!), amelyikben be vagyonnak tartva a Legalapvetőbb Elvek. Amelyikben az Állam szolgálja a Polgárt. Amelyikben az Utóbbit egy körülményesen és nagyon pontosan leírt, ráadásul még skrupulózusan be is tartott Szabályok védik az Előbbitől! (Szabályok! No hiszen! Lásd a Tákolmánybíróság összetákolt tagjai által “megalkotott” ítéletet a Takszöv-ügyben! Gyalázat!)

Ámde ennek ellenére mit is tettünk MI?! Egyik részünk “Kitántorgott” és igazából már tudni sem akar arról a valóban borzalmas Trágyadombról, melyet egykoron Magyarországnak (a Hazájának!) neveztek … időnként posztolunk, kommentelünk. Másik részünk pedig ITT maradt, szörnyülködve tapasztal, szintén posztol, kommentel, de valójában nem tesz semmit! EGYIKÜNK SEM!

Misetics és “követői” anno “elfoglalták” a Pártállam Lendvai utcai székházát. Nem sokkal később megjelentek a “Hívek” is, kiknek legemblematikusabb alakja a Sósavas Bácsi volt. Később a Felmentő Seregek is, melyek élén egy Sittesgyilkos vonult, aki a listás Kubatovtól, a Maffia-párt “igazgatójától” havi 400 ezret kap egy igazából nem is létező, fradista “beosztásért”. Nos ezek a zsírkigyúrt agyú BŰNÖZŐK arra vetemedtek, hogy testileg illessék a Tiltakozókat!

No az még kábé “rendben van” hogy a sintérhuszárok ebben semmiféle rend- és törvénysértést “nem tapasztaltak”. De hogy MI SZÜLŐK némán eltűrtük, hogy ILYENEK vegzálhassák (pláne büntetlenül!) a GYEREKEINKET, az már nagyon de nagyon komoly probléma! Az már egy nagyon, de nagyon komoly társadalmi betegség elképesztően nyilvánvaló szimptómája!

Legyünk a legnagyobb tisztelettel az ifjú Misetics Bálint Köztársunk iránt! Több és Jobb Ember, mint Mi mindnyájan vagyunk! Akik meg szégyeljük csak nyugodtan(?) magunkat! Mert ezek szerint nem a “Juventus”, hanem mi vagyunk a “ventus”!

… és ezt …

szendamondja!

P.S.: Hogy mennyire “beteg” még az “ellenzéki sajtó” is, arra kitűnő példa a Népszabadság cikke (melyben arról volt szó, hogy Ertéelsimon a saját haverjainak osztott ki egy kb. 10 milliós megbízást), de még csak föl sem merült az újságíróban, hogy egy szaros bicikliút megvalósítására mijafaszér köll tízmillás “kommunikációs költséget” is beapplikálni?! … És ezt a teljesen kézenfekvő kérdést, még a 444.hu sem tette fel! … Mert ez ugyi “természetes”! Akárcsak Bálint Köztársunk lejuventuszventuszolása!


One Comment on “Juventus ventus?”

  1. Retrograd Saturnus szerint:

    Valóban, le a kalappal! Misetics Bálintnak abban is teljesen igaza van, hogy “Egyetlen tekintélyelvű rendszer sem tartott örökké, ez sem fog. Akkor is fontosak a tiltakozások, ha rövid távon nem érünk el eredményt, mert ezek teremthetik meg azt a közösségi élményt, amitől legközelebb nem bonthatják le ilyen könnyen a demokratikus kultúrát.” Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmet, Szendam. Engedd meg, hogy kicsit elkésve reagáljak a múltkori kérdésedre, ennek oka az, hogy a szókratészi végiggondolás az esetemben több időt igényel, és egyéb kötelezettségek miatt nem tudok fizikailag is megállni, míg döntésre nem jutottam, ahogy Platon szeretett mestere tette volt. Először is nagyon köszönöm a bizalmat. Ami az önálló blog gondolatát illeti, azt nem igazán érzem nekem valónak. Nem vagyok újságíró, eléggé kis mértékben van meg bennem az a gyakorlatiasság, ami a teoretikusból jó bloggert csinál(hat). Nincs azonban az ellen kifogásom, ha valamely hozzászólásomat önálló posztként a blogodon közzéteszed. Sőt.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s