Ertéelsimon és Tsai. Kft.

Előre is bocsánat a megtévesztő címért, mert Ertéelsimon zállamtitkár tegnapi lebőgése ugyan emblematikus, de mindössze ürügy ezen poszt megírására. Mer’ itten ennél sokkal, de sokkal nagyobb a Baj!

Ma reggel számos portált és blogot olvastam el, s mindannyian azon vihogtak, hogy Elsimon államtitkárt minő módon égette le a hirtelen ellenzékivé, azaz normálisan működő médiává vált Retektévé a tegnap esti híradójában (beszámolót és videót lásd mondjuk itt!). Természetesen egyetértek azokkal, akik szerint manapság már az ertéel hírműsora a legszórakoztatóbb dolog Agyarországon. Ráadásul a legalacsonyabb a gyártási költsége is. Hiszen csak meg köll várni, míg megjelenik a Kondagyűlés egyik folyosóján valamelyik címeres disznó, bekapcsolni a kamerát, s a “Valóságshow” mánis ott vagyon a a Ténéző orra előtt: A Konda Aktuális Főröffencse saját magából csinál hülyét, csakis azér’, mer’ végre valódi kérdésekre köll(ene) válaszolnia.

Leírtam már párszor, hogy nekem osztán mondhat akármit a Retektévé, akkor sem fogom elhinni. Pláne tisztelni. Hiszen annak, amit a Zemúthetekben csinál, a világon semmi köze nincs sem a Sajtószabadsághoz, sem pediglen a Zemberek Korrekt Tájékoztatásához. Ha ugyanis a Zemút Tizenhétesztendőben ilyesmire valaha is súlyt fektetett volna, akkor most (talán) nem így állna a Zország. Akkor talán sem Első, sem Második Zezerharmad sem lett vóna. És akkor soha nem is köllött volna megvívniuk Bertelszamnéknak ezt a mai Médiaháborút. Ami ugyi semmi másról nem szól, mint hogy egy német eredetű, mára multinacionálissá magát kinövő média-vállalkozás méregeti össze a fütyijét egy országocska miniszterelnököcskéjével(?). Mely államocska éves dzsídípíje kábé összehasonlítható a Cég éves, globális árbevételével, ámde a kormányfőcske nemzetközi befolyásolóképessége már koránt sem a Cégtulajdonos összeköttetéseivel.

Mert legelébb is itten vagyon az egyik Nagy Gond! Az, hogy a Hetinyálas címlapján magát “Európa erős emberé“-nek reklámoztató Izéke, tulajdonképpen egy deréktájékon félbe fűrészelt Kertitörpe csupán, aki igyekezett “együtt dübörögni” az általa Elefántnak, avagy talán Tankhadosztálynak képzelt brit kormányfővel … Aki meg igazából nem is akart “dübörögni” csak egy picinyt fenyegetőzni. Azt is csak azér’ hogy a UKIP-hez áttántorgott Tory-szavazókat visszaédesgesse. Mert azzal még Cameron is tisztában van: ha Britannia valóban kilépne az EU-ból, rögvest elszáll az Ánglius Jólét, hiszen Európa pénzügyi központja azonnal Frankfurt és nem a londoni “City” lenne. (Kettedik Böske királysága már legalább 30 éve leépítette az iparát, nemzeti össztermékének közel 30 százaléka pedig a “City” pénzügyi szolgáltatásaiból származik. Ugyi?!)

Ámde Nulladik Viktornak ilyesmiről senki nem regélt semmit! Mer’ ugyi a Zőkormányában a Két Legfőbb Rendező Elv: 1.) A Főkormányzó Úr ugyan egy agyalágyult idióta, szocio- és pszichopata, de bármit megteszünk a kedvéért … ugyanis 2.) Mi tehetségtelen, benyali dzsentrik vagyunk (szintén agyalágyultak, szocio- és pszichopaták), akik még egy “garázsbétét” sem tudnánk elketyegtetni, de baromira szeretünk jól élni! No ezen utóbbit biztosítja az előbbi! … Nekik! … Nekünk meg a Nincstelenséget, a Jogfosztottságot, no meg az egyelőre még nyitva álló Emigráció lehetőségét.

Márpedig az Emigráció itten a Legfőbb Probléma! A legszerényebb becslések szerint is “mindössze” HATSZÁZEZREN tántorogtak ki a “Haldokló Nyugat-Európába”. Nincs igazából kimutatás arról, hogy ezek az emberek igazából mennyire szakképzettek, de Tény: “Odakint” betanított, helyettes segédmunkáskét is kábé a dupláját keresik meg, mint Agyarországban egy KLIK-elnyomorított, fasiszta “Köznevelési Törvénnyel” gúzsba kötött, “életpályamodell”-lel “rendelkező”, kétdiplomás tanerő.

Tegyük fel azt az elképzelhetetlent, hogy Agyarországban záros határidőn belül (max. 2018.) valóban bekövetkezik a Kijózanodás! Tehát a Diktatúra ismételt felszámolása. Tegyük fel továbbá, hogy ennek következtében ismételten megpróbálunk valamiféle Normális Államot és főleg Normális Társadalmat kialakítani! Valamint tegyük fel, hogy az utóbbiak okán végre sikerül kialakítani azt a Jóléti Társadalmat, melyet a Többség immáron bő 25 esztendeje hiányol, s amit “Kádár-rendszer“-nek titulálnak (sajnos, mert honi összehasonlítási alapjuk kábé annyi van, mint a szarral kevert sívóhomkra épült várnak!).

Ámde mire is alapítsuk ezt a mai spekulációt?

Netalán a Társadalomra? Amely úgy és általában betegebb, mint a Főkormányzó Úr?! Amely az állítólagos “jobboldali beállítódottságát” két virtigli államkapitalista (tehát Baloldali) pártféleség között osztja meg annak függvényében, hogy melyikük tud jobban zsidózni/cigányozni/buzizni/irigyeltetni, azaz a legaljasabb ösztönöket a “politika rangjára” emelni? No meg “államosítani”? Arra a Társadalomra, amely simán leszopta (mint Orbán Putyint!) a Führer állitólagos Rezsicsökkentését? Észre sem véve, hogy ezt igazából a Szegények fizetik meg a Gazdagoknak. Ahogyan a mai napig nem vették észre, hogy az “egységesenigazságosegykulcsos” szja is kizárólag a gazdagok, tehát a közteherviselésből magukat kivonni akaró gazdasági és pártoligarchia érdekeit szolgálja?!

Netalán a Zellenzékre? Amelyik igazából csakis a Főkormányzó szekerét tolja azzal, hogy egymással izmoznak, közben pedig (gyakorlatilag) leszarják a Diktatúrában fetrengő, szaros Uruszágot? Mer’ ugyi most az a legfőbb gond, hogy ki legyen a Közös Főpolgármester-jelölt! Mindezt úgy, hogy pontosan tudják: a hírhedt “Budapest-törvény” szerint abszolajte le vagyon szarva, ki is a Főpolgármester!

Netalán a Kormánypártra? Amelyben ilyen Ertéelsimonok és dzsentrista Lázárok egzisztálnak? Érdemtelenül? Hozzáértés nélkül? A Gyávasági Maximum, az Ánuszrózsa Rózsaszínen-tartásának egyedülvaló “mérőszáma” alapján? Amely “Párt”-on belül az Orbán előtti/mögötti Másod(?)vonalban ertélesimonok, meg csepregimáték … illetve tudom is én kiféle/miféle Nevenincs Senkik ácsorognak? … No meg veszik fel a Köz Kasszájából a közkassza által eltartott Főnök nekik kiutalt fizetéseiket!

Amit most láthatunk, az tulajdonképpen nem a Harmadik Orbán-kormány!

Amit most tapasztalhatunk, az az Első Lázár-kormány!

Ez pedig ILYEN és ILYENEKBŐL áll!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

2 hozzászólás on “Ertéelsimon és Tsai. Kft.”

  1. emigrant szerint:

    Van jobboldali államkapitalizmus is. Fasizmusnak szokták hívni az egyszerűség kedvéért.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s