Így “szolgál” a Selejt!

Tegnapi posztomban kifejezetten rusztikus üzenetet küldtem a “Dr. Pártanalfabéta“-törvényjavaslatot a nevére vevő (előterjesztő) Dr. Pósán László, fideszes képviselő … khm … szóval … “úr”-nak, meg Annak is, aki azt a Förmedvényt egyáltalán kitalálta. No, vagyon ám ennek némi folytatása is! (Update 2014. június 27.!)

A fentebb nevezett Izéke, aki azt Az Izét nem átallotta beterjeszteni a Kondagyűlés elé, immáron tizenhatodik esztendeje koptatja az Országgyűlés padjait (és tekintélyét is). Teheti mindezt azér’, mert 1998 óta, mint a debreceni 1. számú, országgyűlési, egyéni választókerület maffia-párti jelöltje, rendszeresen bizalmat kap a “cívisek” elképesztően ostoba, de roppant aktív kisebbségétől. Cserébe azért, mert ő híven szolgálja … no nem a Választóit, hanem a Választóját, azaz a Tuggyukit!

Amikor tegnap ennek a … Pósánnak elküldtem azt a bizonyos “rusztikus” üzenetemet, volt bennem némi lelkiösméretfurdalás, hiszen valójában (gondoltam én) csak azt tette, amire a Tényleges Esküje kötelezte. Még azt is merészeltem feltételezni, hogy a Pasmag igazából fintorogva és gázálarcban nyújtotta be ezt a “Lex Mucsait“, hiszen mint a Debreceni Egyetem PhD-fokozatú történésze, docense ( a “c.v.“-t lásd itt! – sokat olvasni nem köll!), minden bizonnyal nem kivirágos jókedvében csinálta azt, amit egy magasan iskolázott és kultúrember a legteljesebb hányinger kellős közepiben és nagyon komoly külső kényszer hatására tesz csak meg.

Furdalgásom” azonban rögvest elmúlt, amikor ma reggel a Debrecen közelében élő(?) Köztársunk kiadós @mailben elküldött nekem néhány olyan nyilatkozatot a nevezett Izékétől, melyek a Hajdú-Bihari Napló című helyi lapban jelentek meg az elmúlt esztendőkben. Ezek közül most mindössze a legutóbbit másolnám át (valószínűleg “elektronikusan” is megtalálnám, de egyrészt Nyár? van, másrészt Szabin? vagyok, harmadrészt nekem ez az alak nem éri meg a kattintgatást):

“Összesen 1781 általános iskolás gyerek 51 napos nyári étkeztetésére nyert pályázatot a debreceni önkormányzat, de végül a 2930 jogosultból csak 1232 rendelte meg a szolgáltatást – közölte szerdai sajtótájékoztatóján Pósán László (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő, hozzátéve, az erre fordítható 42 milliós fedezetből 5,3 millió forint az önerő. A párt városi elnöke számára e számok inkább pozitív üzenetet hordoznak, mondván, ha a gyermekéhezés valódi probléma lenne helyben, akkor feltehetően sokkal több jogosult élt volna a lehetőséggel. – Arra gondolni sem merek – jegyezte meg – hogy bár rászoruló még sok lett volna, felelőtlenségből maradt el a jelentkezés. (…) A tények tolakodó közelsége zavarja a koncepcióalkotást – utalt ironikusan a fel-felbukkanó ellenzéki kritikákra, melyek szerint a kormány nem törődik a szegény gyerekek étkeztetésével.”

Kedves Köztársaim, Olvasóim! Úgy mégis, ezek után mi az ördögöt mondjak?! Ugyan mi másként lehetne megítélni ezt az Alakot?! Akibe annyi jóérzés nem szorult, hogy mint mindenféle szempontból (egyetem, képviselő) Közeltartott, az átlagos bérszínvonal minimum tízszeresét zsebre vágó … no, jó! … “politikus”, a szokásos hazudozáson kívül, még poénkodni is merészel egy sajtótájékoztatón … pont ebben a témában!

Túl azon, hogy “Elképesztő!“, talán csak annyit: a Fehérgyarmaton 1965-ben őt összeeszkábáló Szülei sajnos képtelenek voltak megtanítani piciny gyermeküket a legalapvetőbb tisztességre is!

… és ezt …

szendamondja!

P.S.: És az ilyen pósánokkal van tele a Kondagyűlés! … Esztendők, “ciklusok” óta! … Elképesztő!

Update: Doktorpósán tevékenységéről íme egy kitűnő írás a debreceni vagy.hu oldaláról!

Reklámok

4 hozzászólás on “Így “szolgál” a Selejt!”

 1. öregszeder szerint:

  A szülei nevelési vagy génátadási hibáiból kialakult egyéni adottságai miatt inkább folyt volna le a jó édesanyja lába szárán még eredeti formájában!

  • szendam szerint:

   Lehet, hogy ez már előtte többször is előfordult, …
   de hát csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit!
   Lásd: a magyar Társadalmat és a Jelenlegi Állapotjainkat!
   Ugyi?!
   👿

  • bonhomme szerint:

   öregszeder,
   ne mérgelődj!
   A pasi már születése előtt 9 hónappal is az volt, ami most.
   Akkor változott az elmúlt évtizedek alatt valami? 🙂

   • szendam szerint:

    Ezt úgy köllene érteni, hogy a Pasmag már 9 hónappal a szülinapja előtt is az volt, amit egy olyan szóval jelölünk, mely “G”-vel kezdődik és egy női név becézett változatával (Eci) végződik? 😉
    Télleg?! 🙄


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s