Patyomkin-ellenzék

Orbán leszopta Putyint, az “Ellenzék” pedig (esztendők óta) Orbánt. Tegnap, immáron sokadjára, kiderült: Agyarországon még az ellenzék is csak amolyan patyomkin-jellegű!

Csak a napló kedvéért rögzítsük az eddig ismert tényeket!

 • Idén januárban a Köpcös a karikalábain kikacsázik Moszkvába, majd visszatérte után – mintegy mellékesen – bejelenti: aláírták a Paks II. Projekt 10 milliárd eurós hitelszerződését. Mindezt parlamenti felhatalmazás nélkül, mert már ahhoz is lusták voltak, hogy megnyomassák az egyébként bármikor és bármit (még a saját édesanyjuk nyilvános megpocsékolását is) megszavazó Kondagyűléssel az “igen” gombot. Hogy mi is vagyon leírva abban a kontraktusban, nem tudni, mert a Maffia-kormány azt halált megvető bátorsággal 10 esztendőre titkosította.
 • A trehány (vagy inkább kekeckedő?) ruszkik azonban hamarosan alfától ómegáig közzé teszik a szerződést, melyből kiderül, ez a 10 milliárd euró tulajdonképpen nem is létezik (lásd: “Patomykin“!), abból Agyarországra gyakorlatilag egy huncut cent sem érkezik. Az oroszok ugyanis nem bíznak Don Vittorióban (teljes joggal!), a saját pénzüket (a projekt költségeinek 80 százalékát) úgy őrzik, mint Floki a cupákot. A hitelkeret évenkénti felhasználásáról a megelőző esztendőben közösen döntenek, s ebbe a magyar fél minden esetben köteles betolni a maga 20 százalékát. Ergo: kizárólag a cca. 750 milliárd forintnyi hazai önrészből lophat a Maffia-állampárt, de csakis annyit, amennyit Moszkva neki megenged. Vita esetén pedig nincs semmiféle választott döntőbíróság (ezt az egyik “okos” magyar törvényförmedvény egyébként is tiltja!), azt hogy kinek vagyon igaza, szintén közösen (értsd: Moszkva!) döntik el! (Ezt nevezte Lézerdzsoniaz évszázad üzleté“-nek! … Az is, csak nem Budapestnek.)
 • Honnan tudják, hogy a Paks II. 3.750 milliárd forintba fog kerülni? Hol vannak a döntést előkészítő anyagok, számítások?” – tették fel a jogos kérdést a … no nem az “Ellenzék”, hanem bizonyos civil szervezetek. Az Energiaklub kezdeményezéséhez végre és nagysokára odaáll Karácsony Gergely és adatigényléssel kezdi bombázni az állami projektcéget. Az persze titkolózik, takargatja a dokumentumokat mint szűzlány a vénuszdombját, amit meg nagynehezen még is kiad, csupa porosan pókhálós, még a Zemútnyócévben keletkezett irat. Ezért osztán az Energiaklub perre viszi a dolgot.
 • Zakatol az “Évszázad Félcédulás Választásá“-nak kampánya. Az “Ellenzék” azonban meg sem kísérli beletörölni Orbánék orrát a Paksi Trágyadombba. Úgy hallgatnak róla, mintha ez az egész a saját szennyesük lenne. Viktorék azonban nem szégyellősek, továbbra is a Nagy Bizniszt emlegetik, meg az energiafüggetlenséget, majd megjegyzik: az új Kondagyűlés természetesen szavazni fog a dologról … utólag!
 • A “választásokat” követő kéthavi fanszőrvakargatás és bizantikus taktikázgatás után végre megalakul az új Maffia-kormány és a színtelen-szagtalan (de egyébként sárga és büdös) Varga Misu, akit a vonatkozó törvény nem átall nemzetgazdasági miniszternek hazudni, benyújtja a Pakstum-törvényt. Ebből olyan finomságok derülnek ki, hogy Agyarország tényleg jobban teljesít. Hiszen gazdag ám, mint Dárius király, s arra is fussa neki, hogy az időközben kirobbantott ukrán háborúba belerokkant ruszki gazdaságot is segélyezze. A 10 milliárd eurós patyomkin-hitelt a két erőmű-blokk üzembe helyezése után, de legkésőbb 2026-tól háromszor hét esztendős periódusokban köll törleszteni. Úgy, hogy az elsőben fizetjük a felhasznált keret negyedét 4,5 százalékos kamattal, a másodikban a 35 százalékát 4,8-es rátával, míg a harmadikban a maradék 40 százalékot 4,95-tel. Addig meg nem csak “rendelkezésre állási díjat”, de a teljes keretre 3,95 százalékos kamatot perkálunk ki a fentebb említett 2026. március 15.-i dátumig. A bolondnak is megéri egy ilyen üzlet! Pláne az olyan idiótáknak, mint Maffia Messi és Díszes Társasága. Nemde?!
 • Idén június 14.-én egy újságcikkből kiderül, az egész Paks II. gyakorlatilag megvalósíthatatlan, legalább is a kitűzött határidőig. A 2003-as “üzemzavar” elhárítása során kiemelt sérült, de erősen aktív fűtőelemeket ugyanis a Roszatom leányvállalata, a TVEL még mindig nem szállította el, azok ott hevernek Pakson. Márpedig addig egy kapavágás nem sok, annyit sem lehet tenni az új blokkok építése érdekében. Az elszállítás pedig nem csak azért lehetetlen, mert az Euratom-szerződés szerint ehhöz az EU engedélye köllene (ezt meg ugyi elfelejtették megkérni!), hanem azért is, mert Legújabb Régi Jóbarátunk időközben kirobbantott egy finom kis háborút Ukrajnában (márpedig háborús övezeten keresztül ilyen anyagot szállítani minimum felelőtlenség!). De kiderül az is, hogy a két új blokk kimerült hasadóanyagait az oroszok csak átmenetileg hajlandóak a saját területükön tárolni, azokat néhány esztendő után vissza köll hozni Agyarországra! Egyre “szebb” a dolog! Nemde?!
 • Időközben “beérik” az Energiaklub által indított adathalászati pör is. A múlt pénteken (2014. június 20.) a Fővárosi Törvényszék ugyanis elutasította a keresetet, lévén kiderült, hogy az igényel dokumentumok egyszerűen nem is léteznek, azaz: a Maffia-kormány semmiféle előzetes kalkulációkat és megvalósítási tanulmányokat nem végeztetett el, az egész projekt, meg a 3.750 milliárd forint egyetlen nagy hasra ütés, azaz szélhámosság, patyomkinkodás!

Így érkeztünk el a tegnapi napig, azaz 2014. június 23., hétfőig. Ezen a napon ugyanis a Kondagyűlés 110 disznaja, a fentebb említett információk létezése és (illetve azaz!) nemlétezése ellenére simán megszavazta ezt az egész Patyomkin-projektet, melyet egy aznap nyilvánosságra került lengyel sajtóértesülés szerint az ottani “MOL” vezérigazgatója úgy kommentált még januárban, hogy “Orbán leszopta Putyint!” (aki véletlenül lemaradt volna, az itt olvashatja!). Ezen persze nem köll csodálkozni, hiszen Darth Victorius biztos kézzel kotorta ki a Selejt Pöcegödrének legaljáról a legbüdösebb, legromlottabb példányokat, akik nem csak ostobák, de amorálisok is. Azon tehát, hogy ezek az a morál-evolúciós zsákutcák, erkölcs-genetikai csődtömegek nem csak megszavazták a dolgot, de még vigyorogtak is hozzá, tökéletesen érthető (no meg később, valamikor, remélem büntethető is). Ámde az, amit az “Ellenzék” művelt, az minimum érthetetlen! … Avagy inkább nagyon is érthető?

A magát “demokratikusnak” nevező Ellenzék eddigi, négy esztendős “tevékenysége” ugyanis felveti azt a jogos kérdést, melyet a “Gépnarancs“-on publikáló Gusztos István tegnapi bejegyzésében (lásd itt!) immáron elkerülhetetlennek nevezett. Azt, hogy ezek – Petri György szavaival élve – “Pojácák vagy gazemberek?“. Mert ugyi nagyon úgy néz ki a dolog, hogy itt igazából semmiféle ellenzékiség nincs. Gusztos csak az elmúlt két hét két emblematikus eseményét említve:

– a „demokratikus ellenzék” a maffiaállam partnereként részt vett egy adótörvény kivételes eljárásban való megvitatásában és szavazott is róla – fölháborító!;

– a mai napon részt vett az orosz-magyar hitelmegállapodás „vitájában”, és – többsége – voksolt is róla. Erre szavakat sem találni.

… megállapítja, hogy az “Ellenzék” nyakra-főre halmozza a durvábbnál durvább politikai hibákat. Hiszen legkésőbb a Fővárosi Törvényszék említett, pénteki határozata után csak a Pakstum-ügyben azonnal föl köllött vóna állni a képzeletbeli asztaltól és azt mondani: bojkottálom a témát, lévén nincs is miről beszélni! Nem hogy szavazgatással (legyen az akár nemleges is!) még legitimálni is ezt a Bolhacirkuszt, ezt a Kondagyűlést! De említsük csak a “választások” kampányidőszakát, avagy az azt megelőző “készülődést”: az “összefogást” csak imitálták, a Maffia helyett pedig kizárólag egymást basztatták. Ugyi?!

Én a “szocikon” nem csodálkozom már. Sosem voltak a kedvenceim, de az amit a Zemútnégyévben műveltek, az a látszat-tevékenység, hogy igazából szavuk sem volt az alkotmányos és parlamentáris jogállam, a demokrácia lerombolásához, mindent elárult róluk. Az pediglen, hogy kikényszerítették az “Összefogás” fölötti uralmukat, hogy a Vasárnapi Hírek jóvoltából kiderült, hogy Dartanyan rendszeresen egyeztet a Habonyárpival, hogy Szkinhed Zsóti a budapesti elnök leparancsolta az “Egyenlítő blogot” a Rogán-féle Ingatlantágulási Egyenlet kifejtéséről, már csak hab volt a tortán. Nálam (is?) ezek az alakok lehúzták magukat a vécén! No de hogy Bajnaiék is ennyire hülyék lennének? Hihetetlen! Lassan tényleg kiderül, hogy Agyurcsányahibás az egyetlen ellenzéki Agyarországban, mer ugyi a Lömpikééket (akik mindent megtettek az ellenzék széttagoltságáért, bátran lapogatták a nácik disznók karajait a Kondagyűlés Dagonyatermében és nyilvánosan is!) ilyesmivel még gyanúsítani is felesleges … talán még sértő is!

Gusztos szerint a Petri-féle kérdésre úgy lehetne válaszolni, hogy “is-is“. Én ennél azért tovább mennék! Szerintem Putyinkin-demokráciához Patyomkin-ellenzék dukál! … Quod erat demonstrandum!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

One Comment on “Patyomkin-ellenzék”

 1. nyizo szerint:

  hozzátenni csak annyit lehet,hogy “a régi szép időkben” nem élték túl a hazaárulást,ha kiderült…hát ide jutottunk!
  …és ezt….
  …..SOKBIRKATŰRI!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s