Valaki mondja meg!

A T. “Demokratikus Ellenzék” ismét hozza a formáját. Megy náluk a szokásos “casting”, ezúttal a közös főpolgármester-jelölt személyét illetőleg. Pedig két dologgal már tisztában lehetnének (hiszen kaptak elég/?/ büntit!): ezzel csak kiröhögtetik magukat, illetve esetleg és netalán jó lenne, ha végre nem önmagukkal, hanem az Országgal, tehát A Lényeggel foglalkoznának! Valaki mondja már meg nekik!

Epheszoszi Hérakleitosz szerintNem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni“. Teljesen igaza volt, de csakis azért, mert ő az i.e. VI.-V. század felvilágosult korszakának Göröghonjában élt és nem a sötét, kr.u. XXI. század, geográfiailag “Magyarország”-nak nevezett, abszurd államféleségében. Ráadásul ő ugyi “folyóról” értekezett és nem “pöcegödörről”, továbbá feltételezte, hogy a Világegyetemben létezik egy annak minden pontján érvényesülő, átfogó Logika (“Logosz“). Utóbbiban is igaza volt, ámde ő még nem ismerhette az Utókor Satnya Leszármazottjait, s így azt a Generális Szabályt sem, amit osztán személyesen “A Nagy Albert” állapított meg (lásd blogom mottóját!).

No de miről is vagyon itten nagyba’ szó? Arról, hogy a Ballib Oldal kegyeskedik ismét elkövetni azt a hiábát, mely “reá” legalább öt esztendeje oly’ jellemző: a “kasztingolás”. Miért pont öt éve? Mert az előbb említett “tevékenység” ekkor vált karakteressé náluk. Gyurcsány lemondása után – mint tudjuk – a belső érdekcsoportok egyszerűen képtelenek voltak megegyezni egymással az Utód személyét illetően. Ahelyett, hogy profi (horribile dictu: normális!) politikusokként leültek vóna egyeztetni egymással (s az asztaltól addig fel nem állnak, míg közös döntés nem születik), nekiálltak a sajtó útján üzengetni egymásnak. Amíg pedig végre kikötöttek Bajnainál, a veszett fejsze nyelét keresgélve, jószerint csak a Bivalybürgözdi Hűtőgépkilincs-gyártó Káefté ügyvezetőjének nem ajánlották fel a miniszterelnöki széket. … Az eredmény ugyancsak közismert.

Néhány esztendővel később (2013), mikor végre felismerték, hogy a választási “törvények” (2012!) okán kilencven fokos lejtésű pályán ha egyáltalán labdába akarnak rúgni, akkor össze köll fogniuk … Hááát, hogy nagyon meg ne dicsérjem őket és szóval: ekkor is nekiálltak kasztingolni annak eldöntése végett, hogy ki legyen a Listavezető, azaz a Közös Miniszterelnök-jelölt. Ámde ezt nem az Antik Korra jellemző Racionalitás alapján tették (lásd: pl. Hérakleitosz és Tsai!… Pláne Arisztotelész!), hanem úgy, mint a “Nagytestű Óvodások”, akik azon veszekednek, hogy kinek nagyobb a fütyije. Egymás között végül úgy döntöttek, hogy a Mesterházyé a legnagyobb … Osztán meg kiderült, hogy mégse (2014. április 6.), bár ebben szerepet játszott az is, hogy a “Törvény” szerint az Ellenzék csakis öngólt rúghat, illetve a Sajátját a sajátjába … khm … illesztheti.

Ebből azonban végre tanultak és a május 25.-i EP-választásokon már külön-külön indultak. Persze nem csak azért, mert ennek a voksolásnak igazából nem volt nagyobb tétje (max. annyi, hogy életben maradhatnak-e!), hanem mert itt az Antidemokratikus, Gyarmatosító Unió szabályai érvényesültek, tehát egy vezérpárti szavazat nem számított minimum dupla-annyit, mint egy ellenzéki. Meg is lett az eredménye. Az nevezetesen, hogy ugyan nem sikerült a Jónépnek bebizonyítani, a Maffia Messi lába között himbált, elefánt-méretűnek beállított “szerszám” valójában egy nemzeti motívumokkal és rovásírással ellátott, mikrométeres, közpénzből … izé … khm. … finanszírozott és reklámozott Bőrdíszmű csupán, de legalább kiderült: Dartanyan fütyije csak az országos statisztika szerint tekinthető picivel nagyobbnak, mint Donkihótéé és Szancsópanza sem köteles különösebben szégyenkezni.

Ebből is tanultak ám ők! De sajnos csak úgy, mint azok a bizonyos “Burbonok“. A közelgő önkormányzati választások alkalmából elővették a Régi Nótát: “Induljunk külön-külön, de azér’ legyen Közös is!“. Ezzel sem lenne különösebb baj, hiszen a május 25.-i “közvéleménykutatás” (majdnem) mindent megmutatott (Horváth Ingyencsabinak ugyan kicsit nehezen esett le a “tantusz”!), csakhogy vagyon itten két kisebb bibi!

A hírek szerint, ugyanis már megint Kasztingol a T. Demokratikus Ellenzék. Ahelyett, hogy szépen megbeszélnék egymással, legyen-é egyáltalán közös Főpolgármester-jelöltjük, s ha igen, akkor ki … hát nem megint nekiálltak egymásnak izengetni?! … No meg kiröhögtetni magukat?! A Gyurcsány-párt által “bedobott” Tóth Zoltán például a saját blogján cáfolta (lásd: itt!) hogy kapott volna ilyen felkérést. A másik Felvetett Ember, Somogyi Zoltán pedig a Facebook-on intézett tanulságos üzenetet az ő nevét használgatókhoz:

Ha a mai ellenzék képes egy nem politikus civilt támogatni, akkor bölcsen jár el. Civil szereplőt azonban nem lehet a nyilvánosság előtt, informálisan felkérni, kizárólag formálisan és a kiválasztott személlyel minden tekintetben egyeztetve. Onnantól teszi meg a politika az első lépést egy újfajta, eredményesebb cselekvés irányába. Onnantól tekinthető egy ajánlat komolynak, amivel foglalkozni érdemes. Kedves emberektől komoly ajánlatot tehát nem kaptam. Komoly emberek kedves megkeresését, igen.” (lásd itt!)

Megjegyzem, Tóth Zoltán “felkérése” valóban nem rossz ötlet! Igaz, hogy nem Közös Főpolgármester-jelöltnek, hanem mint (ez a szakmája!) választási szakértőnek. Ő ugyanis talán fel tudná homályosítani a T. Demokratikus Ellenzék valamennyi pártját arról: tök’ fölöslegesen Kasztingolnak, a budapesti önkormányzat tagjainak és a főpolgármesternek választása ugyanis el vagyon már csalva a hírhedt és szokás szerint sebtiben megszavazott “Budapest-törvény” által!

Az alábbi kalkulációt ugyan nem Tóth készítette, de attól még tökéletesen megállja a helyét (kattints a táblázatra és nagyobb lesz!):

Ebből meg gyönyörűen kiderül, hogy a Té Ellenzék és annak Valamennyi Szavazója akár ínhüvelygyulladásig is ikszelgethet, a “választást” akkor is a Maffia-állampárt fogja megnyerni. Budapestet pedig Huszonhárom Provincia szakítja majd darabokra még akkor is (pláne akkor!), ha valamilyen fatális véletlen folytán sikerülne nem maffiapárti főpolgármestert a székbe juttatni!

Tóth Zoltán meg (talán) arra lenne alkalmas (lenne rá, ha hallgatnának rá!), hogy felhomájosíccsa ezeket a Felvilágosút Demokratákat arra: ilyen viszonyok között nem Közös Jelöltek után köllene kajtatni, illetve azok neveit kérdezetlenül a sajtó útján egymásnak izengetni (A Párt Központi Lapja már neki is állt élcelődni ezen! … Lásd itt!), hanem az egész hóbelevancot a kukába hajítva bojkottálni!

Persze tudom, hogy nem csak a Maffia-állampártban vannak megélhetési politikusok, de ha a “T.” és főleg “Ellenzék”, mégfőképpen “Demokratikus” valóban azok, amiknek nevezik magukat, akkor most, végre egyszer (no meg először), ne egymás fütyijeit méregessék (mérgesen) egymáshoz, hanem SZOLGÁLJÁK AZ ORSZÁG ÉRDEKÉT!

… és ezt …

szendamondja!


8 hozzászólás on “Valaki mondja meg!”

 1. emigrant szerint:

  Nocsak! Hát mégis a bojkott, drága köztársam? Kiegészítem, hogy azt az ellenzéket, amelyik nem hajlandó a fasiszták által kiírt (=elcsalt) választásokat bojkottálni, alighanem a leghelyesebb bojkottálni. Kinek van valami használható ellenérve?

  • bonhomme szerint:

   emigrant,
   senkinek semmi(je sincsen).
   Na, ez lesz itt használhatóan (vagy sem) ellenmérve. 🙂

  • szendam szerint:

   Drága Köztársam és Barátom!

   Igen, bojkott, de nem “mégis”, hanem “MOST MÁR”!

   Ugyanis … szerintem:

   A Kondagyűlési Válogatásokat (lásd még: “Választási Malacok/Disznók”) azér’ nem lehetett bojkottálni, mert a közpénzből fizetett Kamupártok “indulása” simán elfedte volna a Putyinkin-demokrácia lényegi valóságát. Ha jól emlékszem az EBESZ megfigyelői is azt állapították meg, hogy a … no mi is legyen a legjobb terminus technicus? … “Színjáték” (ez az!) ugyan “szabad volt, de tisztességtelen”.

   Ámde a Züllkormányzati “Választások” esetében már nem áll fenn ugyanezen helyzet. A zsugori Csekonics ugyanis itt már nem finanszírozza a Miénkből ugyanezen Kamupártok egzisztálását, tehát nincs mivel takargatni a Szennyest! Ráadásul a “Budapest-törvény” annyira magyarázhatatlan, hogy egy általános bojkott, testületileg való ellenzéki (már ha az) negligálás már kiválthatná a megfelelő hatást!

   Feltéve, ha ilyesmire az “Ellenzék” részéről van igény.

   Ha mégsem, akkor pedig csatlakozom Hozzád: nem csak a Maffia-állampártot, de a Maffia-ellenzéket is minél hamarabb és minél gyorsabban köll elzavarni a Halál Redves … jó, legyek disztingvált! … Szaporítószerszámára!

   … és ezt is …

   … szendamondja!

 2. Retrograd Saturnus szerint:

  Az “ellenzék” a NER rendszerben a demokrácia látszatának fenntartására (a “centrális erőtér” legitimálására) működtetett külső pártalakulatok gyűjő megnevezése. Arra vannak, hogy még elméletben se lehessen “szabad a választás”. Ezt is csinálják tehetségtelenségüktől kitelő módon és ezért kapnak apanázst a szajréból. Valóban együtt kell őket elküldeni a pokolba a “centrális erőterükkel”, mert ha maradnak, itt csinálnak poklot. És örülök, hogy most már ezt …

  • szendam szerint:

   Szeretnék Veled vitatkozni, de a helyzet az, hogy … NINCS MIRŐL!
   Hogyaza jóbüdös QA … és estébé! 👿

   • Retrograd Saturnus szerint:

    Nézd, a vitát azért megpróbálhatjuk 🙂 Közös kedvenc szerzőnk, Ráth-Végh István Az emberi butaság címen egy szép vaskos kötetet írt, s a többi hat hasonló kötete is ugyanezen tárgy különböző aspektusait taglalja. De ő maga is elismerte, hogy épp csak tangenciálisan súrolta a témát. Valóban kimeríthetetlen az emberi butaság. Amiről mi beszélünk most, az is egy remek példája ennek. A valódi ellenzékre ugyanis minden közösségnek és társadalomnak elemi szüksége van, ha életben akar maradni. Nincs ugyanis tévedhetetlen és mindentudó vezető. Ha senki sem szól, csak követi, az a vezetőnek a legrosszabb. Ha pedig elbizonytalanodik egy rossz döntésében és nyaloncai ilyenkor is azt visítják bekómálva, hogy “így a jó,” akkor lényegében elárulják és félrevezetik. Ha eltitkolják előle a tényeket, ugyancsak elárulják és félrevezetik. Az álellenzék tulajdonképpen az elképzelhető legnagyobb butaság: egyenlő azzal, hogy azt kérjem attól aki segíthetne, hogy inkább toljon ki velem. A feudalizmust restaurálni pedig eleve hülyeség, mert elavult és életképtelen formáció a modern emberi civilizációban. Korlátozó és gyakorlatilag csak félgyarmati létforma továbbélését eredményezheti. Az ezt megvalósítani próbáló rendszerek mindig képtelenek az önfenntartásra és sokkal nagyobb mértékben függenek egy-egy “nagy testvér” támogatásától, mint a legnyitottabb gazdaságú demokráciák. Ez a külső “segítség” pedig valójában nagyon sokba kerül a diktátorok országainak: a szabadságukba és a hatékonyságukba. Totális nyomor ez, nem stabilitás. Nem élhet egészséges felnőtt egy csecsemő kiszolgáltatottságában. Beteg családok és beteg társadalmak, ahol felnőtteket csecsemő-sorban tartanak, ebben csak rendkívül gonosz és buta emberek lelik örömüket – a mások és a maguk kárára. Az a probléma velünk magyarokkal, hogy félünk felnőni. Nem hiszünk abban, hogy apu-anyu nélkül életképesek lennénk. Ezért adekvát a pszichológiai nyomorunkhoz egy feudális politikai struktúra. És ezért nem hallgatunk azokra, akik a felnőtté válást választották. Ezért van és lehet légüres tér a gondolkodó emberek (“valóságtól elrugaszkodott idealisták”) körül. Ugyanis félünk tőlük. Azokat pedig, akik valójában kifosztanak bennünket még emberi méltóságunkból is, nem kerüljük, hanem kiszolgáltatjuk nekik magunkat és igyekszünk olyanokká válni mint ők. Miért lett dzsentri a szegényparasztok és munkások közül jött értelmiségünk? Miért restauráltuk az egyik legszörnyűbb társadalmi berendezkedésünket? Miért az mindenki első gondolata, hogy kirúgja-tapossa a nálánál gyengébbet? Miért nincs társadalmi szolidaritás, ami az alapja lenne, hogy a megnyomorítóinkat a pokolba küldjük? Szerintem pontosan ezért. A szabad akarat adja az ember méltóságát. Visszaélés, ha azt akarjuk, hogy szolgák vagy kiszolgáltatott, “csecsemősített felnőttek” legyünk. Megtörni az ember akaratát az elképzelhető legnagyobb merénylet és a legnagyobb butaság, mivel az önvédelmi mechanizmusát is elpusztítja. Miért teszik mégis ezt a családokban, az iskolákban, a munkahelyeken, a felekezetekben, az egész társadalmi és állami rendszerben? Ez a kreatív energiák teljes elpazarlása. Igenis mindannyiunknak joga van enni, inni, ruhába öltözni, lakni, dolgozni, a munkájáért elismerést és megélhetést kapni és szabadon hinni, gondolkodni, alkotni és ezeket másokkal megosztani, szeretni, családot alapítani, stb. De senkinek sincs joga mások rovására, ésszerűtlen mértékben javakat szerezni, a hatalommal visszaélni, másokat kifosztani, szolgaságba dönteni és tartani, stb. Ha nem egy társadalmilag igazságos társadalom felépítésének céljával, azt szem előtt tartva politizálunk, az csak visszaéléshez vezethet. Cinikus és opportunista politikus ezért csak bűnöző lehet és nem szabad, hogy a helyén maradjon.

   • szendam szerint:

    Kedves R.S.!
    Mint írtam: szeretnék Veled vitatkozni, de nincs miről! 😦
    Egyébként ez a “hsz” inkább egy önálló poszt! Amivel csakis egyetérteni tudok!
    Üdv!
    szendam
    PS: a WordPress-en (amerikai szerver!!!) bárki bejelentkezhet egy önálló blogra! Az enyémen keresztül is lehetséges! … Ha gondolod és akarod … üdvözölném!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s