Benyomások, szösszenetek …

Eszembe jutott az egyik híres “Rabbi-vicc“: Kohn egy esztendei üzleti útról haza térve felkeresi a Rabbit, hogy visszakérje tőle a reá bízott százezer pengőt, melyet az anno, a sameszok tanúskodása mellett átvett tőle. A Rabbi értetlenkedik, nem emlékszik semmire, ahogy a sameszok sem. Kohn búval bélelten elindul kifelé, mire a Rabbi visszahívja, s hiánytalanul visszaadja neki a pénzt. “Köszönöm Rabbi! De mire volt jó ez a színjáték?” – kérdi Kohn. “Azért fiam, hogy lásd: kikkel vagyok én itt körülvéve!” … Hát lássuk: kikkel is vagyunk mink itten körülvéve!

Azt írja az újság, hogy a Miniszterelnökség stratégiai ügyekért felelős, frissiben kinevezett államtitkára egy nettó csaló. Az esztendőkkel korábban, egy roppant tekintélyes orvossal közösen alapított, “Oxivit” nevű, elsősorban a foglalkozás-egészségügy területén tevékenykedő káeftéje közel 300 milliós tartozást halmozott fel. Ennek nagyobb része “szállítói”, kisebbje pedig “köztartozás”. Ez pediglen úgy történt, hogy miután a frissiben kinevezett államtitkár esztendőkkel korábban kivásárolta a cégből az orvos-professzort, hirtelen elfelejtett fizetni a partnereinek, alvállalkozóinak. … No meg az államnak is. … És nem csak adót!

Történt ugyanis még 2009 októberében, hogy ez a becsületes gazember (tudom: ez egy oximoron, a cég meg Oxivit!), megrendelte az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézettől a “Fluval P” nevű, influenza elleni védőoltást összesen bő 6 millió forint értékben. Ezt azonban egészen 2011. júliusáig nem fizette ki, ezért osztán a Balog páter-féle emberkereskedelmi minisztérium háttérintézménye kénytelen volt végrehajtást kérni. És mit tesz Isten? Egy hónappal később (2011. augusztus) a gusztustalan káefté minden tartozását (a késedelmi kamatokkal egyetemben) rögvest rendezte is.

Hogy miért volt ilyen türelmes Balog fráter(átvitt értelemben!) minisztériuma? Hát állítólag azér’, mert a Zállamtitkár úrról már akkoriban is köztudomású volt: “Ő Lázár egyik spanja“. A “Lázár” meg ugyi nem a bibliai, hanem az orbániai. Az a Senkiházi Dzsentri, aki Táskacipelőből lett “Tényező“, azaz: magát is felcipelte az “Isten Helyett A Második” pozíciójáig. Ennek során meg a Frissenállamtitkár már kezdetektől támogatta őt, amit meg ugyi nem lehetett figyelmen (hálán) kívül hagyni. Így osztán ez a mások pénzén gazdag ember most zállamtitkár lett, bár nem csak üzletfeleit, de azt az államot is rendszeresen becsapta/megkárosította, melynek ő a “titkára” lett. … Nyalás útján kiérdemelt kegyből!

Oh, bocsánat! Elfelejtettem közölni (… Nyár is van, szabin is vagyok!), hogy itten és fentebb Sonkodi Balázsról értekeztem, akit legelébb arról ismerhetett meg a Köz, hogy ő volt(?) Lázárdzsentriminiszter “útitársa”. Akik pedig netalán valamiféle “természetesnek ellent mondó“, illetve(és azaz) “nemkeresztényi” kapcsolatot feltételeznének közöttük, azokkal közölném: a Korán szerint “Igaz szerelem csakis két férfi között lehetséges!“.

Ha már Korán, akkor koránt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy itten a Kitalált Szatellitpárt által néhány esztendő óta bevezetni igyekezett Legújabb Hagyomány szerint, nekünk osztán nagyon tisztelnünk köllene az Iszlámot. Mer’ ugyi Ez, és nem kifejezetten a Kereszténység a Jobbik! Mer’ az előbbi ugyi Antiglobalista és Nemzeti (Gábor Nemzetvezető Testvér szíves meghatározása). Pláne akkor, ha a Finanszírozás nem csak KáGéBéla kapcsolatain keresztül történik, hanem máshonnan is. Ami meg ugyi nem Teherá(n)m. (Jut eszembe! Mi van a Mi Bélánkkal? Hatalmas a kuss az ő “ügyéről”, mióta … khm … nincs rá szükség. Nemde?)

Egyik ismerősöm néhány esztendeje megkérdezte tőlem, hogy miért van az: előbb-utóbb minden Radikalista öltönyt húz magára? “Hát, a helyzet az,” – mondtam neki – “hogy ezek néptribunokként elébb a nép hátán szépen bekapaszkodnak a Jólfizetőbe, ott osztán összetalálkoznak a Jólfizetőkkel, akik meg ugyi elvárják tőlük a késsel-villával evés alapkészségét!“. Lefordítva mindezt Jobbikra: a Boss-öltönyhöz már nagyon nem illik a rohamkéményseprő gúnyája. Még akkor se, ha azt eredetileg a Főbékemenetes Bencsik árulta, a neje meg tervezte. Most már konszolidáltnak köll lenni (pláne, hogy azt a Tulajdonos is megizente KáGéBélán keresztül). Így osztán nem köllenek a Hithűek, csakis a Neofiták. Utóbbiak meg baromira csodálkoznak most, mert ők tényleg nem értik … a Lényeget! (Élvezetes esetleírást és beszámolót erről lásd itt!)

Ámde néhányan azért értik a Lényeget. Sőt, egyesek még ellent is állnak! A “Norvégbűnözés” kiküszöbölésére szánt KEHI-vizsgálatnak néhány érintett beadta a derekát. Bár a revízió teljesen törvénytelen volt. Páran azonban nem hagyták magukat. Így például a “Krétakör Alapítvány” sem, melynek ügyvezetője, Gulyás Márton közölte az Állami Pöröllyel, hogy akkor sem hajlandóak vele együttműködni, ha ez a felszámolásukhoz vezetne. Indoklásként pedig megemlítette a KEHI honlapján olvasott “hírek” headline-jait: “Bomlik a norvég minta. A szálak a balliberálisokhoz vezetnek. Viking hódítás támogatással. Célpontban az LMP-s bírálók és a homoszexuálislobbi.“.

Mer’ ugyi Orbanisztánban így működik egy független, állami revizió-hivatal. Mer’ ugyi Orbanisztánban így működik általában minden!

… és ezt …

szendamondja!Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s