Válság-show: “Folytatjuk!”

Nem csitul a “Retektévé” és a Maffia-kormány közötti, “Kinek nagyobb a fütyije?!“-típusú médiaháború. Az RTL – felfedezvén a melegvizet – nekiállt valódi híradókat gyártani, a kabinet meg (ezen megsértődve) nyilatkozatokat. Íme az új magyar “Válság-show“: a “Folytatjuk!“!

Csak a napló kedvéért rögzítsük az előzményeket!

  • Mintegy kilenc hónappal ezelőtt Nyerges Zsolt, szolnoki “ügyvéd” és Maffia-oligarcha, mindeddig ismeretlen okokból felrúgja a Retektévével kötött “megnemtámadási szerződést“.
  • Idén januárban érdekeltségi körébe tartozó és a kormányzati reklámpénzek elosztása fölött kizárólagosan diszponáló IMG Kft. megváltoztatja a nézettségi adatokkal már korábban sem indokolható bevásárlási arányait az RTL és a TV2 között: az addigi 14:86 százalékról 4:96-ra.
  • A Maffia-párt áprilisban, a törvényesített csalásoknak “köszönhetően”, ismét kétharmadot szerez, s nem sokkal ezután elterjed a pletyka: ismét elő fogják venni a korábban már félre tett Reklámadó ötletét, ám ezúttal már az RTL-re “kihegyezve”.
  • Ugyanezen hónapban Dirk Gerkens, az M-RTL német főnöke (a legbefolyásosabb médiamogul Magyarországon!) a kreativ.hu-nak erről a híresztelésről nyilatkozva kijelenti: “Ha lesz háború, lesz haditerv is!“.
  • Lezajlanak az uniós választások, megalakul az új kormány. Utóbbit pár nappal követően Elsimon, fidesznyik képviselő (jelenleg miniszterelnökségi államtitkár) az aktatáskájában találja a Reklámadóra vonatkozó törvényjavaslatát, melyet rögvest be is nyújt a parlamentnek.
  • Kolosi Péter, a Retektévé programigazgatója kijelenti: ez hadüzenet, a hadiállapot beálltát pedig a törvény elfogadásától számítják.

Ezt követően a Kondagyűlés június 10.-én, kedden “kivételesennagyonsürgős” tárgyalással napirendre tűzi a Reklámadó-törvényt. Az RTL Híradója erre még aznap délután megfincogtatja a Gulyás Gergely nevű ifjoncot, a nagyhatalmú Törvényhozási Bizottság (azaz az Országgyűlés de facto “Felsőháza“) elnökét azzal, hogy ha ő annyira “károsnak” tartja a kertévéket, akkor miért ácsingózott az RTL-nél ingyenjegyért az “X-faktor” nevű “tehetségkutató” műsor döntőjére. Gulyás ezen a szokatlanul belemenős kérdésen annyira meglepődik, hogy előbb csak habogni tud, s péntekig tart, míg sikerül kitalálnia azt a viszonylag elfogadható hazugságot, hogy a kérdéses ingyenjegyet nem ő, hanem az egyik barátja igényelte. (Hm. Már megint egy “bevállalós barát”! Luxuslázár például hetekig kereste azt a havert, aki felvállalta az “útitárs” szerepét a hírhedt “kiküldetésekben”. Ő Sonkodi Balázs, aki ezért? egy miniszterelnökségi államtitkárságot kapott.)

A Kondagyűlés június 11.-én, szerdán “alapos megfontolás” után, valamennyi fasiszta és neonáci képviselő szavazatával elfogadja a Reklámadóra vonatkozó törvényt. Aznap este a retektévés Híradó “Mi a felcsúti polgármester sikerének titka?” címmel ötperces összefoglalóban ismerteti Mészáros Lőrinc, polgármester és vállalkozó (valamint gauleiter és stróman) fantasztikus karrierjét (részletek itt, video itt!). Ebben beszámol az elmúlt két esztendőben a cégéből kivett, állami megrendelések okán keletkezett, 2 milliárdos osztalékáról, a hatalmas (államtól bérelt) földbirtokáról, a trafik-birodalmáról, s érzékelteti: Mészáros sikerének titka a miniszterelnökhöz fűződő kapcsolatában keresendő. A következő hírblokk arról szól, hogy a harmadik Orbán-kormányban valósággal hemzsegnek az államtitkárok (közel ötvenen … majd’ háromszor annyian, mint a Bajnai-kabinetben! – kiemelt összehasonlítás!), havi egymilliós fizetéssel és csilivili juttatásokkal. Ezt a legfrissebb KSH-adatok követik: Magyarországon több, mint egymillióan “élnek” a nyomorszint alatt! Ezt így, egymás után, hogy mindenki értse: nélkülöző népnek luxuskormánya, annak meg állami pénzekkel alaposan kitömött haver-vállalkozói vannak! (A műsorvezető már-már lázárjánosian dévaj somolygásán látszik: élvezi, hogy 17 esztendő után végre valóban híradózhat!

Másnap, azaz június 12.-én, csütörtökön kitör az általános hejehuja az internetes sajtó- és blogoszférában (nálam is). A többség dícséri a Retektévét, hogy “Na végre!“, a kisebbség (pl. én) enyhén fanyalog, mondván: “Korábban is lehetett vóna!“. Az RTL ezekre úgy válaszol, hogy ők nem most fedezték fel a melegvizet, korábban is voltak már belemenős riportjaik. Ennek bizonyítására be is mutatnak két-három példát. A Net Népe persze ezen hahotázik egy kicsit (“Szegénykéimnek valószínűleg derékbecsípődésig köllött belehajolni az archívumos ládába, hogy legalább ezt a párat összekaparják!” – szendam), de izgatottan várja a folytatást. Ez pedig nem is marad el!

Pénteken (június 13.), miközben a Maffia-kormány magyarázza az új Sarcot (ami igazságos, kiterjeszti a közteherviselést a reklámcégekre, amit mindenki köteles megfizetni – kivéve a TV2-t!), a Retektévé újabb híradóval jelentkezik (videók itt!). A vezető témák: “Vizsgálnák Orbán Győző vagyonosodását” (Orbán papa egy milliárd osztalékot bányászott ki magának az állami megrendelésekből – előadó: Vadai Ágnes, Demokratikus Koalíció! … Bajnai után tehát Gyurcsány szelleme is megjelenik az RTL-ben!), “Lázár lehúzta a budapesti fejlesztéseket” (Százmilliárdokat bukik a Főváros, leállhat a metró!), “Dühösek a felcsúti polgármester cégére” (Pestszentimrén pocsék minőségű, de legalább baromian drága csatornát épített a Mészáros és Mészáros Kft.). Nem késik erre a Maffia-kormány válasza sem: a Miniszterelnökség eddigi fennállásának egyik leghazugabb és legostobább közleményét adja ki:

A Kormány álláspontja szerint helytelen, hogy az RTL Klub bosszúhadjáratot indít azért, mert Magyarországon is adót kell fizetnie. Az pedig egész egyszerűen elfogadhatatlan, hogy a kormánytagok családtagjain, mint például a miniszterelnök édesapján akar bosszút állni ezért. Magyarországon a kisvállalkozások is fizetnek adót, nem is egyet, hanem többfélét. Teljesen természetes, hogy egy sokmilliárdos árbevételű cégnek, mint az RTL Klubnak is adót kell fizetnie. Nekik is, ugyanúgy, mint másoknak, ki kell venniük a részüket a közteherviselésből. A reklámpiac más szereplői is kifizetik a reklámadót, mégsem indítanak bosszúhadjáratot. (Miniszterelnökség) … /eredetit lásd itt!/

Most szombat délelőtt van, így még nem tudhatom, mi lesz a sorsa ennek az új, ertéeles műsornak, melyet talán a “Válság-show” címmel láthatunk el. Nem tudom, hogy lesz-e “Folytatjuk!“, s  ha igen, meddig. Jelenleg (szerintem) az a helyzet, hogy ennek a balkáni ovinak a két Nagyfiúja azon veszik, hogy melyiküknek nagyobb a fütyije, s a vita eldöntésére mindkettejüknek komoly fegyvereik vannak. A Retektévének ott a nyílvánosság: milliónyi, könnyen befolyásolható nézőnek mutogathatja a magáét. Orbán kezében (a “sajátjáén” kívül) viszont ott a komplett államhatalom, meg a Kondagyűlés is. Utóbbival pedig akár holnapra is betákolmányoztathatja, hogy az övé A Legnagyobb (sőt, ő maga Az!).

A Megoldás természetesen csakis valamiféle Kiegyezés lehetne, s gondolom ezen most lobbisták hadai robotolnak. Ámde ehhöz némi józan belátásra és kompromisszum-készségre lenne szükség. A Retektévé részéről erre van is nyitottság, hiszen Kolosi megaszonta (lásd itt!): mindössze annyi az igényük, hogy hagyják őket békén! Ámde ehhöz meg az kéne, hogy a Másik Fél is hajlandó legyen egy lépést hátrálni, azaz: valamiféle “TV2-szerű módosítóval” hagyni kibújni a sarc alól az M-RTL-t. Csakhogy ezt a Fideszt immáron nem a viszonylag tehetséges és gyakorta racionális Gazdaságiak irányítják, hanem a teljesen hülye és tehetségtelen Politikaiak. Ők pedig ugye abból “élnek” (főleg a dzsentrista Luxus-stűszivadász), hogy folyamatosan azt ordítják: “Harcolj Viktor!“, közben pedig lengetik a Vezéri Kegy alapján nekik kimért, változó nagyságú “szerszámaikat” (nem csak a “parkbél nagykabátosnak” okoz örömet az exhibicionizmus!). Ez pedig mindaddig nem is fog változni (legalább is ebben az ügyben), amíg mondjuk Simicskának nem sikerül (Lázárt megkerülve) bejutni a Főnökhöz. … Ha hamarosan azt tapasztaljuk, hogy az RTL Híradója a mészárosozás és az orbánpapázás után nekiáll simicskázni is, az azt jelenti: Lajosnak nem sikerült!

Természetesen erre a kérdésre is (mint mindig) az Idő adja majd meg a választ. Javaslom tehát: időnként a Retektévére kattintva dőljünk hátra kényelmesen, s nézzük ezt a nevetségesen balkáni “Győzzük-e?“-showt, amíg lehet! Hiszen “Sírva vigad a magyar!“.

… és ezt …

szendamondja!

Megjegyzés: Ha a Bertelsmann valóban “hosszú háborúra” rendezkedett be, s ezt ugyanígy folytatja majd, akkor abból Orbán “jól” ki nem jöhet. Hiszen tudjuk róla, hogy nem tud mit kezdeni az olyan “kommunikációs szituációkkal”, amikor nem az ájult tekintélytisztelettel begombázott Hívei veszik körül, avagy nem a különböző obersovszkykkal köll “beszélgetnie”. Ráadásul csomolungmányi “vaj” van már a fején, s ha tovább eszkalálódik ez a “médiaháború”, hamarosan(?) láthatunk(?) majd egy olyan RTL Híradót is, mely részletesen beszámol arról: valójában hány tízmilliárdnyi vagyona van a Führernek különböző strómanok mögé elbújtatva! … No az a nap lesz egy olyan, amit feledni soha nem fogunk! … és ezt is … stb.

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s