Disznókkal egy gyékényen

Aki disznókkal árul egy gyékényen, az rághatja a kefét!” – jó, tudom, hogy ilyen mondás nem létezik. De aki elolvassa az alábbiakat rájön, hogy ez a szózagyválmány nem is akkora ostobaság.

Előző posztomban a Fideszen belül dúló “palotaháborúval” foglalkoztam. Azzal, hogy nyilvánvalóan hatalmi harc dúl a párt két meghatározó szárnya (“Politikaiak” és “Gazdaságiak“), illetve egyes személyek között. Akkor részletesebben csak a Lázár-Rogán ütközettel foglalkoztam, pedig megérne egy misét  a másik is. Hiszen az nem másról szól, mint hogy az Államba beköltözött Politikai Maffiózók úgy döntöttek: elegendő, ráadásul megkérdőjelezhetetlen hatalmuk van immáron ahhoz, hogy uralmuk alá hajtsák a Gazdaságiakat, akik bár megőrizhetik a “Brancsbeliség” egyes kiváltságait, de a döntéshozatalba bele nem szólhatnak.

Nem én vagyok az egyetlen, aki a kormányon belüli hatáskör-átrendeződéseket, azaz a Miniszterelnökség túlsúlyossá válását, egyes személyeknek a kabinetből való ki-, másoknak pedig az abba való bekerüléseit eme háború egyes ütközeteiként interpretálják. Mint ahogyan a “Reklámadó” bevezetésének szándékát is, mely mögött a Politikaik hármas szándéka látszik kibontakozni: az általuk birtokolt sajtóorgánumok megfincogtatásával adnak egy kokit a Gazdaságiaknak, kap egy szép nagy sallert a sajtószabadság is, no meg csak úgy, de egyáltalán nem mellékesen, elébb-utóbb bekebelezhető válik az RTL Klubot tulajdonló M-RTL Zrt.

Fenntartva korábbi véleményemet, tehát hogy a Sarc ötletének bedobása és erőltetése egyfajta figyelemelterelő kommunikációs trükk, kétségtelen hogy a fentebbi magyarázat is létjogosult. Az a tény, hogy az adó elleni, illetve az azzal legfőként megtámadott RTL Klub melletti tiltakozásba teljes mellszélességgel szállt be az Agyar Nemzet és a Hörrtévé is, erősíti ezt a véleményt. Az említett két orgánum ugyanis a Gazdaságiak irányítása alatt áll (a kizárólag politikai felügyelet alatt álló “közszolgálatiak” meg se mukkantak!), s eleddig sem arról voltak híresek, hogy bármikor is féltették volna a kormánytól a Sajtószabadságot, avagy bírálni merészelték volna a Führert!.

Hiszen nem szóltak semmit a Médiatörvény ellen, a “Ne zavarj! Lopok!” nicknevű jogszabály (az úgynevezett “visszaélés-szerű adatigénylések” korlátozása) meghozatalakor sem, ezért aztán most kifejezetten orrfacsaró odőrje van a felhorgadt “szakmaiságuknak”. Ezt pedig valóban nem lehet másként magyarázni, mint hogy a Gazdaságiak saját érdekeik védelmezésére használják fel a mára túlnyomóvá vált média-fennhatóságukat. Teszik pediglen mindezt úgy, hogy valószínűleg kezdenek már elgondolkodni azon: érdemes volt-e kitenyészteniük és a saját fejükre növeszteniük a Politikaiak Klánját, akik most pont úgy bánnak el velük, mint az addigi “nemszeretem” csoportokkal, cégekkel.

Talán elgondolkodnak azon, hogy úgy három esztendővel ezelőtt köllött volna csinálniuk valamit. Akkor, amikor elkezdődött a leszalámizásuk. Amikor például mindenféle adókkal és végtörlesztésekkel tönkre vágták az OTP-t. Nem szóltak, mert Csányi is csak vállat vont: vagyonát átmentette a mezőgazdaságba és az élelmiszeriparba, a bankigazgatóságért is szép pénz jár, s mindezért csekély(?) ár, hogy időnként mosolyogva köll tűrnie, hogy a Csúti Gnóm nyálas szotyihéjjal köpködje tele a drága cipőjét. Nem szóltak akkor sem, amikor Demján került a puskacső végére. Építkezési vállalkozásainak tönkretétele jó volt Simicskának (Közgép), a “takszövök” feletti uralmának eliminálása pedig Spédernek (FHB) kedvezett. No de most, hogy már “meg van minden” élvezni is kéne a harácsolt vagyont, az pedig nem megy “Béke” nélkül. Az meg azért nem lehetséges, mert a Vezér (a Politikaiak) minden rimánkodás ellenére kijelentette: “Folytatjuk!“. Csak azt már nem tette hozzá nyíltan, hogy “Veletek!“. Most persze “rághatják a kefét“, s nem csak azon tanakodhatnak, hogy hol rontották el, hanem azon is, mennyivel elégíthető ki a Hatalmi Étvágy. … Megsúgom: Semennyivel! Orbánnál nincs mérték!

Ahogy tanakodhat most az RTL is. Azon, hogy holt tévesztett utat, mivel és hogyan hívta ki maga ellen a Feneséges Haragot. Hiszen az első pillanattól kezdve “semleges” magatartást tanúsított. Hírműsorai a végletekig neutralizáltak voltak, még csak kísérletet sem tettek arra, hogy egy-egy, a Maffia-pártnak kínos ügy napirendre tűzésével (oknyomozás) keresztezzék Don Vittorio útját. Igaz, nem süllyedtek olyan mélyre, mint a TV2 (lásd a hírhedt “hátizsákos riportot” a 2010-es kampány idején!). Ők csak a maguk bizniszével törődtek, nem ártottak senkinek(?). Hát akkor most miért köll a “Csigatévé” sorsára jutniuk?!

Nos, a helyzet az, hogy nem csak aktívan, de passzívan is lehet kollaborálni, azaz “egy gyékényen árulni a Disznókkal“. A Retektévé azzal, hogy soha senkit semmiről nem informált és kizárólag szemetet árult, hozzájárult a Maffia néphülyítési szándékainak megvalósításához. Az meg elvezetett a Kétharmadhoz, amely pedig korlátlan hatalmat adott egy mértéktelen, fékezhetetlen, pszicho- és szociopatának. … Megérte, kedves Retektévé? No ugyi, hogy nem!

Vakarhatja majd a fejét az M-Telekom, meg rajta keresztül a Deutsche Telekom is. Amiatt, hogy vajon érdemes volt-e kormányzati megrendelésre végrehajtani az “Origo“-n belüli vérengzést. A DT ugyan azzal védekezik, hogy neki semmi köze a dologhoz, az MT önálló menedzsmenttel működik (az MT meg az Origo Zrt.-re tolta az ügyet). Csakhát van egy kis “bibi”! Az, hogy a DT volt az, amelyik a Leányka nyakába ültette az Elintéző Asszonyságot. Azt a Kerstin Günthert, akinek feladata az MT és a kabinet közötti ellentétek “elsimítása” volt, s aki ebben már 1997-2001 között szerzett nagy tapasztalatot (no, kik is voltak akkor kormányon?!). Az Origo kizárólagos tulajdonosa pedig ugyi az MT, s innentől ez a magyarázkodás röhejesen átlátszó.

Most ugyan felháborodott kommentesek gyakorlatilag széttrollkodták a két cég honlapját (jutott belőlük Merkel kancellár Facebook-oldalára is!), de láthatóan ez nem zavarja őket. Vélem úgy gondolják, “Minden csoda három napig tart“, ráadásul ez és pár internetes sajtóskríbler legyilkolása csekély(?) ár azért a 300 milliárdos megrendelésért, melyet Lázár főminiszter, közvetlenül a “Hosszú kések reggele” után oly’ indiszkréten nyilvánosságra is hozott (megjegyzem: jó nagy adag mutyiszart kenve az egyébként is kínos helyzetben lévő cégekre!).

De van ám itten is némi bibi! Legfőként az, hogy sem Lázárnak, sem a mögötte vigyorgó Orbánnak nem köllött soha a szomszédba mennie egy-egy ígérgetős hazudozásért. Én nem tudhatom, hogy ez a biznisz egyelőre csak ígéret-e, avagy aláírt szerződés. Bármelyik legyen is, Orbánék nem arról híresek, hogy ha érdekeik úgy diktálják, hát le ne szarnák az ilyesmiket. Akkor meg ott áll a DT és az MT, mint szamár a hegyen, s hiába fognak majd jogszerűség után iázni, egyrészt kenhetik a hajukra az egészet, másrészt mindig lesz valaki, aki ujjal fog mutogatni az Origo újságíróinak rajtuk száradt vérére, meg a “szívesség” mutyiszaros bűzlő foltjára! … Kedves DT és MT! Komolyan megérte foltot ejteni a mundéron azzal, hogy közismerten megbízhatatlan alakokkal, hazug disznókkal egy gyékényen árultak(nak), (a német cégnek) rongyos egy milliárd euróért, pontosabban annak ígéretéért cserébe?! … Majd látni fogják, hogy nem!

Kedves Olvasó! Most már tetszen érteni a poszt elején közölt közmondás-zagyválmányomat? Aki bármi módon eleddig még összeszűrte a levet Orbánnal és bandájával (“Disznókat engedni a házba”), az abból “jól” még soha nem “jött ki”. Sorsa mindig az lett, hogy elébb ígérgetéssel és pár garassal kiszúrták a szemét, osztán vastagon bekenték szarral, végül kidobták a szemétbe! Utána meg csak dühönghetett, azaz “rághatta a kefét”. Ez pedig ugyanúgy vonatkozik a cégekre, mint az “üzletemberekre”, no meg a választópolgárokra is. És ez nem a Zemútnégyév, hanem a Zemúthuszonnégy tanulsága!

Hogyan lehetne kimászni a pöcegödörből? Nos a Züzletembereknek úgy, hogy felmondják az egyébként is felmondott Együttműködést (lásd: “NER“!) és csatába indulnak. Van pénzük a “hadfelszerelésre”, hiszen kerestek már rajtunk ippeg eleget. A Retektévé befejezi a szar(és haza)árulást, feladja a csakis a szakadékba vezető neutralitását, s nekiáll keményen ellenzéki, jól szerkesztett műsorokat készíteni (azaz végre teszi a szakmai kötelességét!). Elég csak kettőt: egyiket a “Barátok közt” elé, a másikat meg utána tenni! Elveszítik a hirdetőik jelentős részét? Egyrészt ha a züzletemberek is harcolnak, akkor nem nagyon, ha meg még sem, hát kerestek annyit 17 esztendő alatt ők is, hogy kibírják. Ordítani fog Lázár és Orbán?! Leszarni! A legnézettebb adóként jóval messzebb hangzik a hangjuk, mint a “Közönségtelen Közszolgálatin” dühösen röfögő, hájas disznóké. A DT “szóljon rá” az MT-re, állítsák helyre az Origonál az “eredeti állapotot”, majd adjanak ki egy közös nyilatkozatot, hogy “Bocsika, hibáztunk! Felmondjuk az alkut és a jövőben sem fogunk mutyizgatni egy ilyen, Európában egyébként közmegvetett társasággal!” (Kerstint pedig dugják el valahová! Mondjuk az “Albán Telekom” élére, ahol tovább kamatoztathatja balkáni ismereteit.) Mi meg, választók, némi “tienanmenezés“, avagy “majdanozás” után szépen elzavarjuk ezt a díszes társaságot valamelyik Legújabb Barátunkhoz (Moszkva, Baku, Aszmara?)!

Már megint hülyeségeket írok? Nem köllene “annyit” innom? Lehet, de a helyzet az, hogy a Maffia-pártállam minden hatalma a vele barátságos, semleges, vagy csak enyhén ellenzéki sajtón keresztül terjesztett néphülyítő, hazug propagandán (“kommunikáció”), illetve a lekenyerezett (korrupció) és/vagy a megfélemlített (legalizált zsarolás), ezért pedig parírozó üzletembereken/cégeken alapszik. Bármelyik gólyaláb ha kitörik alóla, dűl-borul az egész!

Most úgy tűnik, a Mértéktelenség, a Mohóság, az elhatalmasodó Elmebaj okán mindkettő recsegni kezdett! Csak meg ne támassza valaki, mert bár békés ember vagyok, de személyesen pofozom fel! Persze csak az után, hogy kiástuk a romok alól … pár esztendő múlva!

… és ezt …

szendamondja!


2 hozzászólás on “Disznókkal egy gyékényen”

 1. Dubois szerint:

  …és akkor emlékezzünk meg még azokról a külföldi állami nagyságokról is, akiket Orbán csak úgy meglátogatott, aztán – mán másnap – nézhették magukat, mint az egyiptomi Mubarak, meg a Kadhafi is akik e barát látogatása után mindjárt meg is buktak. Nem beszélve az azeri elnökről, aki orbán ölelő karjából vehetett át ajándékba egy, a világon is kiemelkedően véres kezű baltás gyilkost, de nem ám porcelánból. Aztán itt van szegény Putyin is, alighogy elutazott tőle a mi töpszli Vezérünk, máris kitört az ukrán konfliktus… stb. stb. stb.
  Valami ördögi van ebben az elfűrészelt óriásban, kár hogy nem a neje konyhakése, csak a’hiányzik mán belüllä…

  • szendam szerint:

   Üdv “Dubois”, mint először kommentelő az blogomon! A továbbiakban nincs szükséged várakozni a moderációra, immáron “befogadott” vagy.

   Ami a hsz.-odat illeti: arra még nem gondoltál, hogy esetleg, netán-tán valaki javasolhatná a Töpszlinek, hogy látogassa meg Önmagát? … Biztos a Bukás, a Tanácsadó pedig kap egy Érdemrendet … de avagy inkább “Vádalkut”! 😉

   Várom további megjegyzéseidet!

   Üdv!
   szendam


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s