Lázár: a Káosz és a Végzet robotosa

Talán az egész civilizált világ legfurcsább kormánya van alakuló félben Orbanisztánban. Egy olyan, kétszintű kabinet jön létre, amelyben van nyolc Kamuminisztérium, meg egy Valódi: a minden lényeges területet magába olvasztó Miniszterelnökség. Ennek élén pedig Lázár János áll, az ország (táskahordóból lett) második leghatalmasabb embere, a Káosz és a Végzet robotosa.

Egy héttel ezelőtt, emigrant köztársammal azon “röhécseltünk”, hogy micsoda állatság (öszvérség) a külgazdaságot a külüggyel összeboronálni. Olyan ez, mint ha megalakították volna az Ipari és Oktatási Minisztériumot. Elvileg van ugyan összefüggés a két terület között, hiszen az oktatás adja az iparnak a szakembereket, az meg az oktatáshoz szükséges “hardware”-eket állítja elő, de egyetlen közigazgatási egységbe ezeket összegereblézni nyilvánvaló ostobaság.

Ámde ahogyan lassan kibontakozik előttünk a Harmadik Maffia-kormány struktúrája, lényegében mindegy is, hogy melyik minisztériumi épületre milyen táblát tesznek ki. A Belügy, melynek élén a pandúrból lett rabló Pintér Sándor áll, elvileg az állami erőszakszerveket felügyeli, de a rendőrséget valójában a Legfőbb Ügyészség (Polt Péter) utasítgathatja arra, amire csak akarja (meg amit Felülről neki is megmondanak). Trócsányi Bástya nertárs úgy csinál majd, mint ha igazságügy-miniszter lenne, időnként talán még törvényjavaslatokat is benyújthat, de legfőbb feladata, hogy “az ország szuverenitásának, alkotmányos identitásának“(?!) védőbástyája legyen az EUlopakodó jogalkotásával” szemben (Anyám, borogass!). Navracsics elmolyolgathat majd őszig(?), mint kamu-külügyminiszter, osztán némi nettó zsarolások árán, alpárian hisztizős, Unió-ellenes kampánnyal benyomják őt az Európai Bizottságba – gondolom, mint “Vécépapír-ügyi és Hulladék-ujrahasznosítási Biztos“-t, azzal a kikötéssel, hogy az EB üléseire nem köll bejárnia. Hende majd dugós puskával a vállán lengeti fakardját a honvédelmi tárca élén, Fazekas túrja csak a földet (de a vidékfejlesztéssel ne törődjön), Balog páter piszmogjon csak a leépítendő egészségüggyel, az oktatással és a kultúrával, Varga Misu pedig évente egyszer úgy csinálhat, mint ha pénzügyminiszter lenne, s benyújthatja a máshol megírt Költségvetést (ennek havi módosításaival, meg az újabb és újabb adókivetésekkel nem köll törődnie, azt elintézik “okosban”, azaz a szokásos “egyéni” módon!). Talán az egész bandából Seszták (Off-shore) Miklós az egyetlen, viszonylag komolyan vehető figura (elődje, Zsuzsikáné sokkal fontosabb beosztásba távozott: ő lesz az ügyvezető igazgatója az Orbán-Simicska Klán paksi bizniszének!), de a pasas igazából bevarrt zsebbel ténfereghet majd az “áruházban”, hiszen a pénzosztogatás lényegi jogát elvették a tárcától.

Ez a nyolc minisztérium tehát lényegében csak egy-egy Kádertemető, amolyan a Társadalom és az Államhatalom közötti “áramkörbe” beépített “Előtét-ellenállás“, mellyel a Valódi Kormány akarja elszigetelni magát a Zemberektől. Ez a Tényleges Kormány pedig nem más, mint a Miniszterelnökség “szuper-frankensteine”, amely minden olyan terület fölött kizárólagosan diszponál, amit a Maffia önmaga számára lényegesnek tekint. Ide tartozik majd a közigazgatás, a gazdaság- és a vidékfejlesztés, az EU-pénzek elosztása, az építés és az építészet felügyelete, a Magyar Fejlesztési Bank, a Magyar Posta irányítása, az informatika, meg csak a Jóisten tudja még micsoda. Ámde ami talán a “legaranyosabb”, hogy a Miniszterelnökség feladata lesz a kormány általános politikai programjának összehangolása, valamint (és talán ezen képedtem el a legjobban – szöveghű idézet következik innen!): “…a politikai kormányzás a választói érdek képviseletét jelenti, a Miniszterelnökség feladata a kormány választók felé tett ígéreteinek számonkérése, kikövetelése, és ha kell végrehajtása“!

Nem tudom, mindenki pontosan érti-e, hogy ez valójában mit is jelent? Azt nevezetesen, hogy a Miniszterelnökségnek tulajdonképpen semmi köze(!) a kormányhoz, egyfajta “Szuper-szakszervezet“-ként, avagy ha tetszik “Népi Ellenörző Bizottság“-ként (esetleg “Nemzeti Számonkérő-szék“-ként) egyszerűen átveszi(!) az Országgyűlés és a Választók kontrolláló szerepét! Nos ez az az unikum/hungarikum, mellyel a Harmadik Orbán-kormány ösmét beírhatja magát a történelemkönyvekbe és ez az a Szuper-szervezet, melynek élén az ország második leghatalmasabb emberévé váló Lázár János áll.

Lázár életrajza egyáltalán nem hemzseg az adatoktól, lényege bőven elfér egy szellősen teleírt A/4-es íven. A jövőre negyvenedik esztendejét betöltő “Dzsoni” leérettségizett a hódmezővásárhelyi (református) gimnáziumban (1993), aztán a szegedi egyetemen szerzett jogi diplomát (1999). Eközben valahogy sikerült besündörögnie szülővárosának képviselő-polgármestere, a gigászi testméretéről emblematikus, KDNP-s Rapcsák András belső köreibe. Hogy ez miként és hogyan történt, arról nincsenek (tudomásom szerint) információk, de tény, hogy a mindössze másodéves(!) joghallgató a vásárhelyi hivatal jegyzői irodájának gyakornoka(!) lett (1995), két esztendővel később Rapcsák személyi titkára, diplomázása után (1999) pedig, mint az Országgyűlés Hivatalának alkalmazottja, a képviselő-polgármester parlamenti táskacipelő samesza. A Fideszbe történt belépésének esztendejében (2000) lett immáron hivatalosan is Rapcsák “politikai tanácsadója”, s mint ilyennek, hozzá tartozott Hódemzővásárhely adminisztrációjának, közigazgatásának, oktatásának, kultúrájának, városmarketingjének és -fejlesztésének felügyelete. Ez pedig azt jelenti, hogy ez a friss-diplomás, friss-párttagkönyves, mindössze 25 esztendős nyikhaj, lényegében átvette a város irányítását.

Két esztendővel később osztán “turbó-fokozatra” kapcsolt az ő politikusi karrierjét a csillagos egekig emelő rakéta motorja. Meghalt Rapcsák (2002. február), s ő örökölhette meg úgy a Nagy Előd parlamenti (2002. április), mint a polgármesteri székét (2002. október) – mindkétszer már az első fordulóban győzelmet aratva. Ezt követően hétmérföldes léptekkel küzdötte fel magát a ranglétrán, egészen a Miniszterelnökségi államtitkár rangjáig (2012), s jelenleg, az úgynevezett “Befolyás-barométer” szerint ő az ország ötödik leghatalmasabb embere. Nem rossz teljesítmény mindössze egy évtized alatt, s ha még azt is számításba vesszük, hogy az új kormányzati struktúrában ezen “helyezésén” további három pozíciót “javítva” a második helyre jön fel, egyenesen fantasztikus.

Ha csak ezeket az adatokat nézzük és nem ismerjük (többé-kevésbé) a hátteret is, azt mondhatnónk, hogy ez a Dzsoni egy tehetséges ember. Ámde nem az! A manus táskacipeléssel és mameluksággal, seggnyalással és intrikákkal jutott el odáig, hogy fölötte ma már csupán egyetlen ánuszrózsa virít (Orbán), alatta pedig száz- és ezerszám nyáladznak azok a nyelvek, melyek az ő alfelét ápolják napi rendszerességgel patyolat-tisztaságúra. Lázár egyáltalán nem járta ki az “Élet Iskoláját”, úgy jutott óriási hatalomhoz, hogy nem tanulta meg, miként köll (lehet, szabad) ezzel élni és hogyan kéne viselkednie! Ebből a szempontból pedig szinte tökéletes mása, ha tetszik “ifjabb változata” a Főnökének. … De nem pontosan!

Dzsoninak ugyanis komoly hiányosságai vannak. Többek között képtelen az önmérsékletre, még annyira sem, mint Orbán. Vagyonával, megtollasodásával egyenesen kérkedik (“Amennyie van, mindenki annyit is ér!” – mondta alig 35 esztendősen, megtoldva az egészet azzal, hogy ezt szerinte “kockáról kockára” köll felépíteni.), ellentétben Orbánnal, aki strómanok mögé dugva krőzusi javait, ma is a plebejusság manírját ölti magára. Képtelen uralkodni a dzsentri allürjein. Annak ellenére, hogy egyszer már megbukott a soponyai vadászattal, most újra és ismét csak a saját nevén rendel meg egy még pazarlóbb vadászatot Csehországban, mert kényszeresen szükségét érzi annak, hogy a meghívott és az általa tömény kisebbségi komplexusokkal csodált “főrendeknek” bebizonyítsa: a hódmezővásárhelyi táskacipelő slapaj mindössze másfél évtized alatt közéjük emelkedett! (Pedig dehogy, csak ő ezt nem veszi észre, lévén kultúrálatlan és neveletlen újgazdag csupán!) Nem tudja elfojtani az indulatait sem. Igaz, hogy Főnöke ugyanúgy kirúgatta volna a vele kellemetlenkedő hírportál (“Origo“) főszerkesztőjét, de neki a tény tudomásul vétele kellő elégtétellel szolgált volna, s a továbbaikban rá se szarik az egészre. Nem úgy Lázár, aki szükségét érzi, hogy a halottat rugdosva (lásd: Sáling kérjen tőle nyilvánosan bocsánatot!) még dicsekedjen is a “fegyvertényével”, tehát kérkedjen a hatalmával. Olyan tehát, mint Újgazdagék elkényeztetett, sértődékeny és gonosz gyermeke: a Papa vagyonát és hatalmát maga mögött tudva egyre többet enged meg magának, s mivel nincsenek retorziók, mind nagyobbra tágul az egója. (Lásd pl. Csányi – egyébként jogos – leuzsorásozását!)

Kétségtelen azonban, hogy az “aprómunkához” nagy tehetsége vagyon. Szorgos szúként fúrta magát felfelé az Orbán-féle Maffia-párt fájában, s közben egyre jobban sikerült a Főnököt elszigetelnie nem csak a saját embereitől, de a Valóságtól is. Ma nincs az a fideszes (talán még maga Kövér sem), aki ne csakis Lázáron keresztül juthatna be a Vezérhez. Az új kormányzati struktúrában pedig pláne nem. A Führer kagylófüleibe meg nem csak hízelgéseket, de egyre nagyobb őrültségeket is belesugdos. Láthatjuk, hogy a harmadik kormányalakítás és a második kétharmad ellenére sincs béke, konszolidáció, sőt, még magasabban lobog a “szabadságharc” lángja. Mert Lázár Kölök valóban meg akarja tudni: lehetőségeinek határai tényleg ott vannak-e, ahol a geometria szabályai szerint a “párhuzamos egyenesek” találkoznak.

Ma úgy tudni: Dzsoni a kijelölt Trónörökös. Igaz, erre azért nem vennék mérget, hiszen Orbán semmivel nem kevésbé bizantikus, mint Lázár (ráadásul Janó olyan ügyetlen, hogy kötetszám szolgáltatja maga ellen a bizonyítékokat!), de az is igaz, hogy utóbbi sem rest, s neki is vannak “aktái” Unser Vezér viselt dolgairól, amit adott pillanatban elő is vehet (érdekes párhuzam: a csirketenyésztő Himmler apránként “nőtt fel” Hitler mögé “másodiknak”, de eközben arra használta egyre gyarapodó hatalmát, hogy még magáról a Führerről is értesüléseket gyűjtsön!).

Bármi is legyen a jövendőben, Lázár kétségtelenül Káoszt teremtett a komplett magyar közigazgatásban, s hogy most ő lesz ennek abszolut ura is, az csak tovább fog fokozódni. Ha pedig a Pártot is átveszi, … nos azzal ő lesz az, aki végre ráborítja a Maffia-pártra a Végzet Kosarát. (Elég csak arra gondolni, milyen ügyetlenül intézte az első, saját, országos méretű mutyiját – trafikok – és miként teremtett káoszt azzal, hogy most ismét átíratta az egész jogszabályt. Igaz, a legjobban menő üzletek bezáratásával a Pártbranccsal tolt ki, de neki muszáj volt kipróbálnia, hogy vajon ezt is megteheti-e. … Jé! Igen! … Ámde ezzel az Ellenségei számai is csak szaporodott, akik osztán adandó alkalommal …)

Azt mondta az Újfideszes Elit által félreállított Mellár Tamás, a virtigli jobbkonz közgazdász a 168ora.hu-nak nyilatkozva, hogy “Mára kiderült, hogy a hazai politikai elit képtelen hatékonyan működtetni a piacgazdaságot és a demokráciát. A statisztikai adatok szerint a szocializmusban hatékonyabb volt a gazdaság, mint ahogy a rendszerváltás óta teljesít“.

Hát, az ilyen Lázár-félék kitenyésztése után nem is köll ezen különösebben csodálkozni!

… és ezt …

szendamondja!


14 hozzászólás on “Lázár: a Káosz és a Végzet robotosa”

 1. valaki szerint:

  Stimmt.

 2. nyizo szerint:

  Csak most találtam erre az oldalra,de amit eddig olvastam az qrvára egyezik azzal,amiket én is gondolok a napi ügyekről.Az egésszel csak egy marha nagy baj van,hogy mindenütt erről suttognak,az utcán ezt tárgyalják,de akkor mi az anyját keres még mindig ez a sok tetű szarházi a kormányban? Nem otthon a fotelban kell háborogni,hanem el kellett volna menni szavazni,és ha az sem elég,akkor ki kell menni az utcára és elzavarni ezeket a semmirekellő hazaárulókat. Izlandon megcsinálták,nem is nagyon hallani a hírekben róluk,nehogy elterjedjen a példa. Vagy mégis igaz ahogy egyre többen mondják, hogy egy birka nép vagyunk? Az szép,hogy itt le van írva a napi pofánköpés,aztán “valaki” odaírja hogy “stimmt” és ezzel el van intézve a dolog,jól megmondtuk,ezután biztos elszégyelli magát és lemond az egész tolvaj bagázs. Nem kéne tenni is valamit hogy jobb legyen,ha nekünk nem hát az utánunk jövőknek? Vagy az már nem megy? Mert akkor nem kéne itt fölöslegesen pofázni.
  Kíváncsi lennék egy olyan kutatásra,hogy hányan iratkoznának fel egy kormány elleni tüntetésre névvel címmel és hányan névtelenül? Na ott egyből kiderülne,ki rendelkezik gerinccel is a pofázáshoz.

  • szendam szerint:

   Kedves “nyizo”!

   Üdvözöllek a blogomon, mint először kommentelőt. A továbbiakban már nem köll moderációra várakoznod … a WP protokollja szerint mostantól “befogadott” vagy.

   Ami a hozzászólásodat illeti:
   1.) A helyzet az, hogy igen “birkanép” vagyunk! … Mármint a többségünk.
   2.) Mint ilyenek, még önmagukkal sem törődnek, nem hogy a leszármazottjaikkal.
   3.) Valóban el köllött volna menni szavazni (én megtettem) és valóban ki köllene menni az utcákra tüntetni (ilyesmiben is voltam már részes). … Ámde baromira lelombozó, amikor az ember azt látja: elképesztően fontos dolog érdekében ugyanaz a pár száz-ezer ember tülekszik odakünn, míg a többiek otthon bámulják a reklámokat, a Való Világot, no meg a “Barátok közt”-et. …. Ha a Reklámadó okán az RTL valóban leállítja ezt a sorozatot, abból nagyobb néptüntetés lesz (“Anyádat Viktor! Követeljük Berényi Mikit!”), mint amikor 3 millió Manyup-tagot zsarolt meg/fosztott ki a Maffia-állam, vagy amikor mindenkire ráerőltették a Tákolmányukat.
   4.) Kedves köztársam, “valaki” tényleg nem tehet mást, mint hogy azt írja: “Stimmt!”. Ő ugyanis nem “Agyarországon” él, lévén pár esztendővel ezelőtt EZEK tettek róla, hogy számára a kivándorlás legyen a legvonzóbb opció.
   5.) Kedves “nyizo”! Te hány ellenzéki, kormányellenes tüntetésen voltál már? Hány petíciót írtál már alá névvel, címmel? … Természetesen ezt én nem tudhatom (majd megírod, ha akarod), de Te sem tudhatod, hogy pl. az Általad megszólított “valaki” tett-e valamit a Maffia-diktatúra ellen, s ha igen, akkor mit.

   Szóval egy kicsit óvatosabban a kritikákkal, még akkor is, ha alapvetően igazad van!

   Várom további kommenteidet.
   szendam

   • nyizo szerint:

    Kedves szendam,tőlem olyat,hogy stimmt,vagy úgy van,meg hogy igaz,nem fogsz olvasni,mert ez hajaz a már kellően lejáratott “lájk”-ra. Ha már hozzászólok,akkor legalább indoklom pár szóval,ezzel mutatva,hogy elolvastam amit commentelek, estleg hozzáteszek a magam szemszögéből,ezzel lehetővé téve,hogy a többiek vitázhassanak velem,ha erre érdemesnek találnak.
    “Mint ilyenek, még önmagukkal sem törődnek, nem hogy a leszármazottjaikkal.” Ez is olyan pont,ami nálam kiveri a biztosítékot,mert az hogy saját életével mit kezd,az ő dolga de ha már gondoskodott utód(ok)ról,úgy gondolom felelősséggel tartozik érte,hogy illő módon felnevelje,ezzel bizonyítva,hogy nem csak egy kangörcs miatt hozta világra.
    Itt visszautalnék a “birka”-ügyre,ugyanis egy birkának legtöbbször birka lesz a gyereke is hiszen a nevelés a bölcsőben kezdődik,és míg egy óvónőnek diploma kell,minden nőnemű eldöntheti,hogy megszüli-e a gyerekét,ha tudja mi az a nevelés, ha nem. Ráadásul már a hivatásos nevelőktől is elvették a fegyelmezés majd minden eszközét,de a felelősséget azért meghagyták rajtuk,hogy a birka szülőnek legyen kire mutogatni.
    A kérdésedre válaszolva,igen,voltam tüntetésen,bár egy kis faluban lakom és anyagilag sem mindegy,de ez szerintem nem érdem,hanem kötelesség,és ha megtehetem továbbra is támogatni fogok minden igaz ügyet.Lehet ezért nem ír már nekem a kedves vezető,de majd ejtek néhány könnyet titokban. Szavazást sem hagytam ki soha,mert ez is kötelesség szerintem,bár itt felelősség is van,ugyanis tisztában kell lenni a “kire” kérdésével,”A Viktor szép ember,én rá szavazok” nevű történet nem a legjobb indíttatás de sajnos sok ilyet lehet hallani. Elismerem,nehéz a szar és a szarabb között választani hiszen nem nagyon van alternatíva,és ha elég időt hagyunk, a ma regnálók tesznek róla,hogy ne is lehessen.
    Az is igaz,hogy “kintről” nehezebb tenni valamit,bár épp az anyagi része könnyebb az ottani bérek miatt,viszont nem kell félni a retorziótól,ha kifejti a véleményét,és még az az előnye is megvan,hogy jobban rálát az itteni dolgokra,hiszen a média hülyítéseit nem kell elviselnie/szűrnie,mint nekünk.
    Ha valakit sértett a kommentem,az annak a jele,hogy érzi,hogy igazam van,és lépni kéne az ügyben,de vagy gyáva vagy tunya hozzá. Mióta leszoktam az alkoholról lenézem az alkoholistákat és ezt ki is nyilvánítom,és több mint egy éve felhagytam a dohányzással is szóval a cigisek is szorulni fognak idővel a környezetemben. Ezt azért mondtam el hogy tudd,nem csak pofázom,ha valami nem tetszik,de egyrészt ettől érzem embernek magam másfelől ha én nem mutatom meg,hogy van más út,akkor nem várhatok másoktól sem változást.

   • szendam szerint:

    Nos, kedves “nyizo”!

    Úgy látom sikerült benned felkeltenem az “ifjonti hevületet”. Persze fogalmam nincs, hány esztendős lehetsz, de hogy (minimum lélekben) sokkal fiatalabb, mint én, az tuti.
    Nincs is ezzel semmi baj, hiszen az életkor senem erény, senem bűn, egyszerűen csak állapot.
    Egyetlen pillanatig nem tételeztem fel, hogy Te “bekötött szemmel”, azaz olvasás nélkül kommenteltél volna. Írásomhoz hozzá tetted a Magad véleményét, én arra reagáltam, s íme: már is létre jött a vita(?), avagy a párbeszéd. (Quod erat demonstrandum!)
    Sok dologban igazad van, bár az, hogy Te leszokott szeszesként/cigisként lenézed egykori “csoporttársaidat”, már egy kicsit necces, hiszen Neked tisztában köllene lenned a Probléma lényegével, s ha találtál belőle kiutat, azt másoknak is meg kéne mutatnod! Ezt diktálná a humanizmus, az emberi jóérzés, a segítő szándék. Ugye?!

    Ámde térjünk vissza a lényegre!
    Látom/olvasom: Magad sem vitatod, hogy Birkanép vagyunk. Mint ilyeneket, majdnem lehetetlen a Hatalom elleni lázadásra késztetni, utcára vonultatni (mínusz “Békemenet”!). Akkor pedig egyetlen lehetőségünk van (nekünk, Látóknak és Felelősöknek) az, amit “Népnevelés”-nek nevezhetünk.
    Hogyan lehetséges ez ilyen viszonyok között?
    Nos úgy, hogy a magamfajta blogger írja a hülyeségeit, s ezzel igyekszik tükröt tartani a Társadalom orra elé. Ti pedig, Olvasóim/Köztársaim hozzászóltok (leírjátok Ti is a Magatok “hülyeségeit”), illetve ha úgy gondoljátok, hogy az, amit én közzé tettem méltó a nagyobb nyilvánosságra (azaz: “Stimmt“), akkor megosztjátok, tehát minél szélesebb körben terjesztitek.

    Persze ez csak az én magánvéleményem, amit ugyanolyan “komolyan” köll venni, mint bárki másét!

    Nos, mindössze ennyi rekommentre tellett most tőlem. Elnézést, ha nem voltam teljes körben kielégítő! Írj bátran, ha úgy gondolod, hogy van mit!

    Üdv!
    szendam

 3. nyizo szerint:

  “ha megtehetem továbbra is támogatni fogok minden igaz ü” bocsi a hibáért “ügyet” akartam írni

 4. bonhomme szerint:

  Kedves szendam,
  úgy látom megvan a következő posztod címe és témája: Az izlandi példa 🙂

  • szendam szerint:

   Hát majdnem. … khm. … 😉
   Én azonban úgy döntöttem, hogy inkább a “Sajtó és Szabadság” címmel jelenjen meg. … Lásd a szendamondján!
   Üdv!
   szendam

 5. nyizo szerint:

  bonhomme: az izlandi forradalom 2009-ben volt (elhallgatva) és 2011-ben olvastam először róla,de akit érdekel még itt lehet utánanézni: http://komlomedia.hu/hir.php?hir=347 ,de biztos van több is. Terjesztettem mindenütt ahol lehetett szóban írásban,mégis kíváncsi lennék,ezen a fórumon hányan hallottak róla? Ide tartozik hogyan működik a maffia,ugyanis az európai média nem véletlen hallgatta el,hanem valószínűleg a fenyegetések és/vagy a kapott pénz miatt,de ez szokás szerint nem bizonyítható csak sejthető.

  • szendam szerint:

   Hát nem ártana, ha nem csak az abszolute tökéletes és megbízható forrásokkal (valamint jobbikos linkekkel teletömött) “komlomedia” lenne az “Izlandi forradalom” egyetlen interpretátora. Azt ugyanis valahogyan elfelejtették közzé tenni, hogy a 80 százalékos inflációt úgy fékezték meg, hogy az EU engedélyével (csatlakozás nélkül!) bevezették az Euro-t! … Hehehe!

   Továbbá: amit szabad egy hatodbudapestnyi szigetállamnak, azt nem biztos hogy szabad mondjuk egy Izlandnál népességben harmincszor, gazdasági teljesítőképességben (GDP) pedig úgy háromszázszor nagyobb Németországnak!Ha a szigetállam gazdasága összeomlik, hát fene bánja, nem okoz komolyabb “földrengést”. No de például Franciaországé, avagy az Egyesült Államoké?! Nemde?
   Továbbá Izland az ismert világ egyik legrégibb demokráciája. Náluk már a X. században is (többé-kevésbé) köztársaság volt!
   No erről legyen elég ennyi!

   Üdv!
   szendam

   • nyizo szerint:

    Nem olvasom a komlomedia oldalt,csak azért tettem be a linket,mert a kereső által kiadott oldalon azok szerepeltek,amikre emlékeztem az ügyről,bevallom,csak nagyjában olvastam bele a cikkbe,mea culpa! Akit érdekel a téma az remélem több forrást is megkeres,mert jó magyar szokás szerint minden hír egyéni színekben van előadva,ezért csak szűrés után szabad elfogadni azokat.
    Amit a népességről mondasz az igaz,de azért hoztam fel az egészet,hogy jelezzem,van rá példa,hogy fellázad egy nép a kormánya ellen,mégpedig sikerrel,hogy ezt mennyire engednék meg nálunk? Hiszen a vezír azt sugallja,hogy nem kell engedni mindenben! Persze ő nem erre gondolt.

 6. nyizo szerint:

  szendam 2014,június 6 19:42:
  sajnos már nem vagyok mai csirke,de talán pont ezért még azt a generációt képviselem akiket az adott szó kötelez,ha kimondunk valamit,ahhoz tartjuk magunkat még ha utólag kiderül is,hogy nem nekünk kedvező végül a dolog. A becsület az nem múlhat anyagiakon!
  A vita viszi előre a dolgokat,persze nekem a vita az két vagy több ÉRTELMES ember véleményeinek/érveinek(itt nem a szívlapátra gondolok) ütköztetése. Ezért biztosan lesz olyan is,hogy nem reagálok valamire,ha nem találom magam vitaképesnek.
  A cigiseket/alkeszeket nem “an blokk” nézem le,csak azokat akik időnként “megpróbálnak leszokni” és nincs bennük elég kitartás,hogy megtegyék amit kimondtak.
  Ezeken nem tudom,hogyan lehet segíteni,mert valószínűleg nem a cigi/szesz a legnagyobb gondjuk,hanem a neveltetésükből adódóan akármibe fognak,az első nehézségnél feladják,tehát egy csődtömeg az egész életük. Akik azért akarnak leszokni,mert rájöttek,hogy baromságot csinálnak,van egy bevált és egyszerű receptem,a kommentem végén leírom,de akarat nélkül az sem müxik.
  Amit a lázadásról írsz nagyon igaz,amikor dicső nagyjaink megszavazták a nyugdíjjáradék eltörlését,elmagyaráztam a haverjaimnak miről is szólt ez(szerintem a képviselők fele sem tudta,mire nyom igent),nagy felháborodás volt,és próbáltam egy csapatot szervezni hogy tüntessünk ellene az országház előtt,na azt kívánom,hogy a békamenet így álljon legközelebb össze. Na nem ám szembe,hanem sunyi módon,”az asszony nem akarja hogy belekeveredjek”,”egész nap mi lesz a jószággal” nem is sorolom tovább.
  A “népnevelés” akkor ér valamit,ha hatásos,de ha jó esetben megosztja a linket akkor is legtöbbször csak a gép előtt dühöng aztán megnyugszik,hogy ő úgyse tud vagy mer ellene tenni. Azt nem mondom,hogy hagyd abba,mert ha csak néhány ellenzékit sikerül ily módon kinevelni,már az is több a semminél,csak nem elég a sikerhez. Másrészt nem egyszer hallottunk már hatalmas erdőtűzről,amit egyetlen égő csikk okozott,szóval nyomjad kitartóan,hátha te leszel az a kicsi parázs!

  Akkor a leszokás receptje,hogy segíthessek: Elhatároztam (drága,büdös,stb.) hogy leszokom tehát nem veszek többet. Először is elszívtam otthon mindent,de sikerült estére hagyni az utolsó szálat,így reggel már 8 órás nemdohányzóként ébredtem. Ettől kezdve csak tudatosítani kellett,hogy már “nem dohányzom”. Ez úgy volt,hogy amikor nyúltam a zsebembe cigiért(ami ugye már nem volt),akkor elmondtam újra és újra magamban hogy már “nem dohányzom”,akkor hát mi a francot nyúlkálok. Nekem 7 vagy 8 napomba tellett,amíg ez az önhipnózis hatott,és annyira elhittem,hogy már nem hiányzott a cigi. Egy hónap után már nem zavart,ha mellettem dohányoznak,fél év után már zavart,és most már nem csókolnék meg dohányos csajt,olyan büdösnek érzem.
  Vigyázat,aki nasival helyettesíti a hiányérzetét,annak nem ajánlom hogy oldalról megnézze a pocakot a tükörben,mert menten visszaszokik a látványtól! Ezt tettem én is,és mikor lement a pocakom(kb.egy hónap),másodjára már ügyeltem a rágcsákkal.

  Az ivásról nem ilyen könnyű leszokni,főleg ha túl sok a pénzed és ennélfogva a “barátod” is,de elmondom,hátha lesz aki utánozni fog. Előre bocsájtom,hogy a “megpróbálom” máris fél kudarc,tehát vagy emberből vagy és végigcsinálod,vagy ne is kezdj neki,mert az esetleges kudarc a későbbi kudarcok esélyét nagyban növeli.
  Az elhatározás itt is fontos,nálam az váltotta ki,hogy egy hazafelé úton nem egyedül voltam,és a mellettem ülő kétszer szólt rám,először egy lámpaoszlop mellett mentem el,másodszor egy kerékpáros mellett,állítólag csak két centire! Viszont én egyiket sem láttam,ami világossá tette,hogy átléptem egy határt,és ha így folytatom akkor belátható időn belül a börtönben kötök ki. Aki érti miről beszélek,az tudja,hogy az “igyál kevesebbet” vagy a “részegen ne vezess” opció alkalmazásának esélye ebben a stádiumban már a zéróval egyenlő. Tehát csak egy út maradt,az pedig a leszokás.Ez esetemben azt jelentette,hogy elmondtam minden ismerősnek meg havernak és 3 azaz három évig nem ittam semmit ami szeszt tartalmazott. Akkor egy buliban ittam egy felest,amitől berúgtam ahogy kell,ezért még egy évvel meghosszabbítottam az absztinenciát. Most ott tartok,hogy egy jó pacal,vagy más hasonló étel után iszom egy pohár jó bort,nehogy azt higgye az a pacal,hogy a kutya ette meg,de a haverokkal is megihatom egy pohár sört gond nélkül,mert nem kívánom tovább,hiába is kínálnak.Tehát ez a módszer csakis akarat és gerinc kérdése,na meg senki sem akarja reggel a tükörben szembeköpni magát.

  Egyet viszont tudnotok kell,hogy két ilyen “győzelem” akkorát dob az egódon,hogy a “lehetetlen” szó majdnem eltűnik a szótáradból,a “siker” pedig természetesnek tűnik.

 7. […] (© A Géza), azon belül meg ugyi az, hogy itten nem egy, hanem két kormány vagyon (lásd itt!). Mindkettőnek ugyan Victor Orbanescu a miniszterelnöke, de az Egyikben vagyon egy csomó, tök […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s