Miért ne?!

Miért ne tehetnénk meg bármit is, ha egyszer Mi vagyunk hatalmon, mert Mi vagyunk a Többség? A Kisebbségnek kötelessége elfogadni minden tettünket, mert Nekünk Felhatalmazásunk van és mert ilyen a Demokrácia!” – körülbelül így hangzik a magát “Jobboldali Konzervatív“-nak nevező társaság vélekedése, amikor álszentül naív szemekkel rácsodálkoznak a cselekedeteiket érő kritikákra. … És van közöttük sok olyan, aki tényleg nem érti, hogy “Miért ne?!“.

Jön az Ex-párttitkár, beül a budapesti Új(náci)színházba, majd mint jelenleg Miniszterelnöki Megbízott, a Hatalmas Ember bokája mögül, hörögve-nyáladzva kaffogni kezd a vele, illetve az ő “Ízlésével” egyet nem értő művész-kollégáira(*). Azt ugatja ki magából, hogy ha ő lenne “az Alkirály“, bizony felszámolná az egész “Buzilobbyt“, az ennek tenyészhelyéül szolgáló Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) lerombolná, helyét felszántaná, sóval beszórná, s létrehozna egy olyan Tanodát (“…mondjuk a Ludovikán“!!!) ahol a “Jóízlés” a meghatározó. Hogy ez pontosan mi is, azt a Többség által felhatalmazott Miniszterelnök Úr által felhatalmazott Megbízott Úr, majd a későbbiekben óhajtja egzakt módon meghatározni.

Az emígyen inkriminált intézmény rektora, illetve néhány Művész erre felháborodott nyílit levelet ír, melyben afelől tudakozódnak, hogy az a bizonyos Felhatalmazott Nagyember megengedhetőnek tartja-e az ilyen modort, ha nem, akkor meddig óhajtja még megbízni a Megbízott urat, illetve az általa elmondottak tekinthetőek-e hivatalos kormány-álláspontnak.

A Nagyember persze nem ér rá ilyen pimf ügyekkel foglalkozni. Helyette az egyik, “szakminiszter“-nek álcázott Seggnyaló Samesza (bizonyos Balog Zoltán) válaszol, ő is csak az SZFE rektorának, melyben kijelenti: az Ex-pártitkár magánvéleményt képviselt.

A “Válaszról valószínűleg mit sem tudván, az egyik mérhetetlen tehetségű színész (bizonyos Bognár Zsolt) úgy dönt, hogy aktivizálva magát leveszi a Terhek egy piciny töredékét a Hatalmas válláról, s közben (plusbonus!) a Megbízott ánuszrózsáján keresztül nyelvével illeti a Mniszterelnöki Aranyeret is (megéri, hiszen a tapasztalatok szerint Ezek az ilyesmit előbb-utóbb meg szokták hálálni!). Ezért osztán tollat s papírt ragadva levelet írt A Színésznek, s felteszi a kérdést: ugyan miért ne kritizálhatná a Megbízott Úr azt a Kisebbséget, melyet A Színész is képvisel? Indoklásként pedig a poszt bevezetőjében olvasható álláspontot hozza fel, persze nem ennyire tömören. (lásd itt!)

(*) A szeretett emlékű Csortos Gyulát még hajdanában az egyik ifjú színésznő úgy köszöntötte, hogy “Jónapot kolléga!“. Csortos felvonta a szemöldökét, majd kifakadt: “Kolléga? Hát mióta vagyon ÉN kurva?!” (ehhöz tessenek hozzáképzelni még a jellegzetes hanghordozást is, úgy válik roppant élvezetessé az idézet!)

A “Nemzeti Jóízlés és Művészet” fellegvára manapság ugyi a Magyar Művészeti Akadémia (MMA), mely minden szempontból Tákolmányos Védelem(*) alatt áll. Ennek élén az a Fekete György belsőépítész áll, akit a Kommunista Rendszer azzal nyomott el, hogy az 1970-es esztendőktől kezdve külföldön különböző kiállítási pavilonok, belföldön pedig egy-két (több) pártszékház tervezésére kényszerítette. Nevezett Feketeakadémikus úgy állt ellen ezen pressziónak (és magának a Rendszernek is), hogy csakazértis teljesítette a megbízásokat, ráadásul a legjobb tudása szerint (aki járt anno ilyen pártépületekben, az tudhatja: körülbelül mennyit is ért ez a szaktudás!).

Miután megtörtént az “Első Rendszerváltás(1990), Fekete eme ellenállói tevékenységét az Antall-kormány a kultúrális államtitkár pozíciójával jutalmazta. A Kísérlet azonban hamvába holt, jött a “Visszarendeződés” (1994), s a Belsőépítész arra kényszerült, hogy ismét “lemerüljön” és “kibekkeljen”. Ez egészen a 2010-ben bekövetkezett Fülkeforradalomig … izé … Második És Immáron Végleges Rendszerváltásig tartott, mikor is a Kétszeres Ellenálló végre beírhatta magát a … no nem a Történelembe, hanem a Tákolmányba, a haverjaival együtt gründolt akadémiájával egyetemben.

Azóta vígan játszadoznak a művi stallumukkal, mímelik a Komoly Testületet, dobálóznak az állami Milliárdokkal, kezelgetik a semmiért kapott Vagyont. Igaz, történtek kisebb kihágások és kilépések is, de ettől nem zavartatván magukat, osztogatják a kétes értékű Elismeréseiket. Legutóbb ilyesmiben részesült a hamarosan még a Gravitációt is “kikapcsolni” képes, Neumann János-díjas, okleveles villamosmérnök, Széles Gábor is. A Feketeakadémia most először adományozott Aranyerét … izé … Aranyérmét a nevezett Izéke  “kivételes vállalatvezetői és gazdasági stratégiaalkotó eredményei mellett a nemzeti média támogatásáért, közéleti és közösségi tevékenységért” kapta. (lásd itt!)

Ja, hogy ilyesmiért nem egy “művészeti” akadémiának köllene plecsniket osztogatnia? Ja, hogy egy gyakorlatilag senki által nem olvasott, de állami hirdetésekkel tokától bokáig kitömött, nettó náci napilap (a nevét nem írnám le, mert amíg a Főgravitátor oda be nem tette a lábát, az azonos címmel megjelenő orgánum volt az ország legjobb újsága!) kiadói tulajdonlását talán nem köllene a “nemzeti média támogatásá”-nak nevezni? Ugyan miért ne, ha egyszer megtehetik? A magukat “nemzeti, keresztény-konzervatív” művészeknek tekintő tagok pedig ugyan miért ne fognák be olykor-olykor a pofájukat … az orrukat egy-egy ilyen díjazás idején, ha már olyan szépen ki van tömve a zsebük, olyan szépen csüng a falról a bekeretezett (ál)akadémikusi Kinevező Oklevél, s ráadásul ugyi Ők a Többség?! A Kitüntetett pedig a Mi Kutyánk Kölke. (Igaz hogy az a “Kutya” bizony korcs, igaz hogy randa, igaz hogy neveletlen – gyakorta a szoba közepén lévő műperzsaszőnyegre szarik, no és harapós, meg sokat is zabál, ugat … de a Miénk!)

(*) Nemrégiben az Alkotmánybíróság elé került az MMA megalakulásának körülményeit taglaló beadvány. Eszerint a Feketeakadémia előzetes (kontra)szelekciót alkalmazott az alapító tagokkal kapcsolatban, így megszegte a Tákolmányban rögzített Alapszabályát. Az AB ugyan megállapította a tákolmánysértést, de úgy döntött: ha mán’ meg van, ugyan miért ne maradhatna így ez az egész?! Hiszen ez az Alaptörvénysértő Intézmény mégis csak a Mienk, és ugyi Mi vagyunk a Többség?! Arról már nem is beszélve, hogy ugyan miért ne hozott volna egy ilyen ítéletet az az AB, amely fölött ott lebeg a Szellem? No nem az Alkotmányos Jogállamiságé (az le van szarva!), hanem a Hatalomé, mely “Birodalmi Sas“-ként nem csak barátságosan vijjogni, hanem kegyetlenül karmolni is tud! … Érdem szerint és miért ne?!

Öt nappal az EP-választások után, kiáll a kamerák és a mikrofonok elé a “Miért ne?!”-rendszer két emblematikus figurája, bizonyos Kósa Lajos és Rogán Antal. Az egyik arról híres, hogy debreceni polgármesterként 20 százalék a “tarifája”, s ezt ő igazából nem is szégyelli, hiszen miért ne nyúlná le az őt megillető “Jutalékot” a helyi beruházásokból, lévén nem csak tagja, de vezető személyisége is a Többségnek. A másik pedig arról, hogy a tavaszi felmelegedés hatására “tágulni” kezdett az eddig bevallott jövedelmeivel már eleve nem indokolható ingatlanvagyona, no de miért ne lehetne neki ennyije (hiszen tudjuk: “… mindenki annyit is ér“!), ha már időtlen idők óta húzza az igát a Többség tagjaként a Többségért?!

Nos, ez a két Figura, vigyorogva-röhécselve bejelentette, hogy a Többség úgy döntött, mindössze alig öt hónappal az önkormányzati választások előtt, megváltoztatják annak játékszabályait. No nem az egészet, csupán a Budapestre vonatkozót, de azt osztán nagyon. Hogy miért pont most? Hát miért ne?! Hétfőn megkapták az EP-választások kerületekre lebontott eredményeit, azt átfuttatták a számítógépen. Kedden ennek alapján elővették a páncélszekrényből az Elemzésnek megfelelő törvény-variánst(*), szerdán hazagyütt A Főnök. Miután kipihente magát, csütörtökön átnézte a Tervezetet, rábólintott, ők meg még aznap aláíratták az “egyénileg indítványozó” képviselőkkel (rajtuk kívül még tizenhatan), majd pénteken benyújtották a parlamentnek, a sajtót pedig rögvest tájékoztatták. E kezdeményezésből meg két héten belül Törvény lészen, “… akárki meglássa!“.

Hát hol itt a gond? Igazán nem lehet őket sem előre megfontolatlansággal, sem pedig lustasággal vádolni! Persze vannak olyan aggályok, hogy az ennek értelmében főleg kerületi polgármesterekből álló nagy-budapesti önkormányzat így működésképtelenné válik, lévén a már eddig is huszonhárom kisvárossá tagolt Budapestet ugyanennyi oligarchátus laza konföderációjává teszi, de ezek csak spekulációk. Ráadásul ez a tervezet lehetővé teszi, hogy a Zemberek jogai kiterjedjenek. Eleddig ugyanis csak kerületi képviselőket, polgármestereket és a Főpolgármestert választhatták meg közvetlenül, míg a fővárosi képviselőket kénytelenek voltak pártlistán (“ömlesztve”) megszavazni. Ámde ezután már az utóbbiakra is közvetlenül és személyesen voksolhatnak, hiszen tudni fogják: az a polgármester, akit a hivatalába segítenek, egyúttal a nagy-budapesti testület tagja is lesz. (lásd itt!)

Természetesen lehet demagóg-populista módon most olyasmiket mondani, hogy az új rendszerben a népesebb kerületek lakóinak szavazatai majd kevesebbet fognak érni, mint a kisebb lélekszámúaké. Így például a 118 ezres XIII. kerület ugyanúgy egy képviselőt küldhet a nagy-budapesti testületbe, mint a mindössze 24 ezres I. kerület, de ez csupán kifogás. Mert ugye miért szenvedjen hátrányt mondjuk a Várnegyed polgára például a zuglóival szemben csak azért, mert az előbbi kerületben véletlenül kevesebben laknak, mint az utóbbiban?! Az pedig, hogy az Ellenzék egyik pártja (mínusz Jobbik!) sem ért egyet ezzel nem releváns, hiszen Mi vagyunk a Többség, április hatodikán Mi kaptunk (ilyesmire/bármire!) ismételt Felhatalmazást és aki a Többség akaratát nem hajlandó tudomásul venni, az ne nevezze magát Demokratának! Ugyi?!

(*) A “Kettős Mérce” blog számításai szerint – még 33 fővel számoltak, nem 32-vel – a tavaszi választás eredményeit alapul véve ősszel, a jelenlegi rendszerben a Fidesz 13, az MSZP-Együtt-PM-DK szintén 13, a Jobbik 4, az LMP pedig 3 mandátumot szerezne. Vagyis a jobb illetve baloldal fej-fej mellett végezne, és csak a Jobbikot vagy az LMP-t koalíciós partnernek választva juthatnának többséghez. Ezzel szemben az új, vegyes választási rendszerben a tavaszi eredmények szerint a Fidesz 18, az MSZP-Együtt-PM-DK 13, az LMP és a Jobbik 1-1 mandátumhoz jutna.
Az új rendszerben tehát a baloldali választókerületek többségében több szavazatból, míg a jobboldaliak nagy részében kevesebb szavazatból lenne egy mandátum. A blog kifejtette: Budapest öt legnépesebb kerületében – a IV., a XIII., a XI., a III., és a XIV. kerületben – idén az Összefogás pártjai nyertek az országgyűlési választásokon (a III.-ban igazából nem, de csupán 22 szavazattal kaptak ki). Ezzel szemben az 5 legalacsonyabb lakosságszámú kerület mindegyikében, az I., az V,. a VI. és a XII, valamint a XXII. kerületben a Fidesz nyert idén tavasszal.

Hát így működik minálunk a Demokrácia! Mert miért ne?!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

One Comment on “Miért ne?!”

 1. bonhomme szerint:

  Ez most off, viszont az előbb kapott 2:0-ás zakót a Debrecen.

  Kósa Lajos azt üzente,
  zakózott a regimentje.
  Ha még egyszer azt üzeni,
  NB II-be kell menni.
  Bénák a magyar focisták,
  szarban a haza!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s