Viki Mouse, a “tényező”

Viki Mouse, ismertebb nevén Orbán Viktor, tegnap este betolta a hasát, a szintén túlméretes egóját, illetve a rajta immáron teljesen elhatalmasodott, különböző “pátiáit” és “mániáit” a Rémhír TV stúdiójába, majd néhány perc alatt vastagon bekent szarral mindenkit: a honi ellenzéket, az EU-t, no meg azt az Európai Néppártot, melynek frakciójában jelenleg is tizennégy fidesznyik ücsörög. … Az interjú alábbi szemléje a “Galamus“-on jelent meg.

EP-választás -Orbán: Az emberek féltik a hazájukat az EU-tól

Orbán Viktor szerint az emberek féltik a hazájukat az Európai Unió „illetéktelen beavatkozásaitól”, amit a miniszterelnök megalapozott érzésnek tart. A kormányfő ezt szombaton a Hír TV P8 című műsorában mondta, ahol arról is szólt, hogy a Fidesz-KDNP akár Európa-rekordot jelentő eredményt is elérhet a vasárnapi európai parlamenti (EP-) választáson. Bejelentette egyúttal: nem támogatják, hogy a néppárti csúcsjelölt, Jean-Claude Juncker legyen az Európai Bizottság elnöke.

Orbán Viktor az interjúban az akác ügyét megemlítve beszélt arról, hogy azért érzi veszélyben magát az ember egy ilyen esetnél, mert azt látja: egy „tőlünk távolabb lévő, általunk pontosan meg nem értett logika szerint működő hatalom egyszer csak beleavatkozik az életünkbe egy számunkra nem felfogható érv és jogosultság alapján”. Ezért tartja megalapozottnak azt az érzést, hogy az emberek féltik hazájukat az uniótól, annak „illetéktelen beavatkozásaitól”, aminek egyik kirívó példája az akác.

Mint mondta, „elfogadhatatlan, hogy valaki, aki nem itt él velünk, nem magyar, nem osztozik a sorsunkban, nem ezek alatt a fák alatt hűsöl, nem ezekkel a fákkal tüzel, nem ezeknek a fáknak szedi a termését (…), az megmondja nekünk, hogy itt milyen fa nőjön. Ez egy beteges dolog.”

Megállapítása szerint az EU egy erősen elkötelezett nemzeti kormánnyal jó az országnak, ám ha az unió egy „internacionalista kormánnyal” párosul, abból nagy baj lesz.

Az ellenzékre rátérve a kormányfő azt mondta, ha a baloldal az elmúlt években itthon nem tudott megakadályozni valamit, Brüsszelben próbálta elgáncsolni a kabinetet. Ez veszélyes dolog – jelentette ki, majd jelezte, hogy voltak is olyan pillanatok, amikor ha a jobboldal nem állt volna ki a kormánya, a nemzeti függetlenség mellett – például a békemeneten -, akkor „úgy járhattunk volna, mint Olaszország, ahol kívülről lepöckölték a miniszterelnököt, és egy más kormányt hoztak létre”. „A magyar kormány és én személy szerint csak azért tudtam a helyemen maradni, mert akkor a magyar emberek megvédtek” – mondta.

Szavai szerint a Fidesz-KDNP jelenti az európai közepet, mert Európában képzeli el az ország jövőjét, „de nem kíván kritikátlanul viszonyulni ahhoz a közeghez, amelyben létezik”.

Megjegyezte, nem tartja lehetetlennek, hogy a Fidesz-KDNP „Európa-rekordot, Európa-bajnoki címet” szerez az EP-választáson. Hangsúlyozta: Magyarországnak erősnek kell lennie ahhoz, ha békét akar.

A miniszterelnök ismét szélsőségesnek nevezte a tőlük balra és jobbra lévő politikai erőket. Erre példaként azt mondta, hogy baloldalról olyan, szerinte szélsőséges álláspontot lehet hallani, amely a bűnözők jogait az áldozatok elé helyezi. A másik oldalon pedig azt mondják – folytatta -, hogy Magyarország ne vegyen részt a legfontosabb európai intézményekben, amit szintén szélsőséges elképzelésnek tart. Ezek alapján ma „mind a baloldal helyén lévő kisebb és nagyobb pártokat – élén az MSZP-vel – és a másik oldalon a Jobbikot is (…) nemzetközi és hazai programpontjaik alapján szélsőséges erőknek” látja.

A Jobbikkal összefüggésben szóba került a kémgyanúba keveredett Kovács Béla ügye is, amelyről Orbán Viktor azt mondta: a vezetőknek az a dolguk, hogy a hazájukat elárulók kártételét minimalizálják, és megakadályozzák, hogy árthassanak a nemzetnek – „itt is ez történt”.

Az EP-választáson várható részvételi aránnyal kapcsolatban kifejtette, szerinte nincs olyan, hogy európai állampolgár, „márpedig szív nélkül, az átélt, megtapasztalt közösséghez tartozás érzése nélkül a választások észdöntésekké válnak”. Ez pedig szükségszerűen kevesebb embert mozdít meg – magyarázta, úgy értékelve, hogy az Európai Egyesült Államok koncepciója azért eleve halott dolog, mert nincs mögötte európai polgár. „Európaiak vagyunk, de nem elsődlegesen: elsődlegesen magyarunk vagyunk, németek meg osztrákok, és ezen keresztül leszünk európaiak” – fogalmazott a kormányfő.

Álláspontja szerint az EU nem maradhat úgy, ahogyan van, változásokat kell végrehajtani, mélyen újra kell gondolni és megújítani az közösséget.

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy az Európai Néppárt választási győzelme esetén sem támogatják, hogy a néppártiak csúcsjelöltje, a luxemburgi Jean-Claude Juncker legyen az Európai Bizottság elnöke.

Felidézte, hogy korábban, a néppárti jelölés során sem támogatták, hogy Jean-Claude Juncker legyen a pártcsalád csúcsjelöltje, de miután „fegyelmezett és lojális szövetségesek vagyunk”, a döntés után segítették a luxemburgi jelölt munkáját. Szavai szerint az Európai Néppárt meghatározó erejeként „teljes testtömegükkel” ott állnak a csúcsjelölt mögött, és azt akarják, hogy Juncker legyen sikeres, „vezessen bennünket győzelemre, de azt már nem gondoljuk, hogy neki kellene majd vezetnie a bizottságot”.

Arra a kérdésre, hogy megszavaznák-e Jean-Claude Junckert a bizottság elnökévé, a kormányfő azt mondta: „szó se lehet róla”.

„A luxemburgiak részéről delegált európai uniós biztos Magyarországnak csak ártott az elmúlt időszakban. Miért is kellene nekünk egy Luxemburgból érkező európai biztost támogatnunk ezek után?” – tette fel a kérdést.

Az uniós miniszterelnökök tanácsa nem engedheti ki a kezéből azt a döntést, hogy ő jelölje – szuverén módon, az EP-választás eredményétől függetlenül – az Európai Bizottság elnökét – foglalt állást Orbán Viktor, kijelentve: semmilyen automatizmust nem fogad el ebben a kérdésben, és ezt a keddi brüsszeli tanácskozáson is kifejti majd.

*

Nem hiszem, hogy különösebben foglalkoznom kéne a tegnap este elhangzott hazugságokkal, hiszen például az akác-, illetve az életfogytiglan-ügyről már mindent tudhatunk, amit csak lehetséges. Azzal a handabandázással sem nagyon, hogy “meghatározó tényező“-nek vizionálja azt a jelenleg 14 fidesznyiket, akik a pillanatnyilag 265 fős néppárti frakcióban ücsörögnek. No meg persze önmagát is, aki az EB-elnök ügyében majd jól megmondja a magáét a keddi, brüsszeli csúcson. A vezéri elmeállapotról mindent elmond a fentebbi szemle, amit – hogy félreértés ne essék! – az ellenzékiséggel, illetve az elfogulatlan, objektív tájékoztatással meg nem vádolható MTI adott ki (bár ott is lehetnek még “sötétben bujkálók”)!

Azzal talán érdemesebb foglalkozni, hogy az az Orbán nevezi pártját “fegyelmezett és lojális szövetséges“-nek és követel Brüsszeltől “Tiszteletet a magyaroknak” (tehát önmagának, valamint pocsék emberekből álló – még meg sem alakult! – selejtes kormányának), aki most annak ellenére tagadja meg kerek-perec a támogatást Jean-Claude Junckertől, hogy jelöléséről az EPP dublini kongresszusa döntött, támogatói között pedig ott van Európa legbefolyásosabb politikusa, Angela Merkel is. Ezzel pedig ez a Felfuvalkodott Hólyag lényegében hátba szúrta azt a Néppártot, melytől az elmúlt négy esztendőben nagyon komoly politikai védelmet kapott annak érdekében, hogy az EB és a Parlament ne osszon ki neki súlyos kokikat és sallerokat a sorozatos szó- és szerződésszegéseiért.

Ámde ez legyen az EPP baja, mely éppen most tanulhatja meg, hogy “A hála nem politikai kategória“, különösen Orbánnál. Ezt pedig adott esetben a Néppárt úgy “hálálhatja” meg, hogy kiteszi az Elmeháborodott szűrét a frakcióból, hiszen a párt kapott már épp elég hideget és meleget is a velük eddig még nem kekeckedő Csúti Chavez pátyolgatásáért. Nem tudom így lesz-e valaha is, minden esetre jót fogok röhögni, amikor azt látom: a Tőkéssel felturbózott, várhatóan 16-17 fős Fidesz-delegátus szépen áthurcolkodik abba az euroszkeptikus bandába, melyet szélsőjobbosokból gründolt össze a moszkovita KáGéBéla. (Különösen megmosolyogtató lesz, ahogy majd ezek után is magukat fogják az “európai közép“-nek nevezni!)

Ami azonban figyelemre méltó ebből a hírtévés szózagyvalékból, hogy Orbán hogyan képzeli el Európa jövendőjét! Mert szerinte ugyi a jelenlegi helyzet tarthatatlan, az EU nem elég versenyképes, s ezért “mélyen át kell gondolni” és “megújítani a közösséget”. És hogyan? Úgy, hogy ez lényegében olyanná váljon, mint az egykori Német-Római Birodalom az utolsó korszakában: önálló, kisebb nagyobb nemzetállamok, oligarchátusok laza szövetsége, diffúz halmaza. Hja, hogy ez lényegében az Európai Unió felszámolása? Tulajdonképpen igen, hiszen ez megszüntetné a Csatlakozási Szerződésben rögzített általános, mindenkire vonatkozó szabályokat, ámde az orbáni elképzelés szerint megmaradna a gazdagabbak befizetéseiből finanszírozott és a szegényebbeknek “járó” anyagi támogatás! (Ahogyan Presser Gábor énekelte: “Kint is vagyok, bent is vagyok. Jaj de nagyon boldog vagyok!“)

Persze most lehet legyinteni: ugyan kit érdekel, hogy a kis senki Viki Mouse miket zagyvál össze és különben is “Kijafasz az az Orbán Viktor?!“. Nos, eme utóbbi kérdésre, különösen a fentiek alapján nem túl nehéz a válasz:

Nem KáGéBéla, hanem maga Orbán Putyin legfőbb, fizetett diverzánsa, aki miniszterelnökként bent ül abban, a kormányfőket tömörítő Európai Tanácsban, mely az Unió egyik legfontosabb döntéshozó szerve!

… és ezt …

szendamondja!


One Comment on “Viki Mouse, a “tényező””

  1. […] Viki Mouse, a “tényező” → […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s