Gyurcsány igazsága

Tegnap megtörtént az, aminek nem is kellett volna: lezajlott “a pártok” EP-választási “vitája” (ohne Fidesz, mínusz DK). Aki látta az ATV közvetítését, arra a kérdésre, hogy ez az “esemény” elérte-e a célját, egyértelmű “nem“-mel válaszolhat csupán. Igaz, néhány kisebb súlyú dolog azért kiderült belőle.

Hat, EP-listát állítani képes párt listavezetője izzadt tegnap az ATV stúdiójában. No nem azért, mert kínos kérdéseket felvetve, kőkemény kampány-csatát vívtak egymással – a reflektorok termeltek annyi hőt, amely a fokozottabb verejték-kiválasztást eredményezte. A hat pulpitus egyike mögött ott ácsorgott Morvai Krisztina, a Jobbik vezértehene is, aki szereplését (többek között) annak köszönhette, hogy volt aki szóba állt vele.

MTI Fotó: Beliczay László

A “Bajnai-doktrína” szerint ugyanis, nem szabad negligálni azt az egymillió embert, aki áprilisban a Jobbikra adta a voksát. A szélsőséges párt előretörése azt bizonyítja, hogy az eddig alkalmazott Karantén nem vált be: igenis ki köll állni velük egy-egy nyílt vitára, s ennek során bemutatni, leleplezni a neonácik kártékony, országellenes politikáját, szándékait. Becsületére legyen mondva, hogy az E-PM listavezetője nem is volt rest, alaposan odaszúrt Krisztina nacsasszonynak és tényleg nem rajta múlott, hogy ebből nem kerekedett ki egy alapos szópárbaj.

A Nácibarbie ugyanis az előző kampányban megtapasztalt stílust képviselte: civilizáltnak szánt negédes mosoly, “cukizás”, a gárdaegyenruhát gondosan elrejtő, jól szabott ancúg, az ország sanyarú állapotjai miatt hullajtott krokodilkönnyek. Így például sajnálkozva jegyezte meg, minő fertelem, hogy a politikusok és a pártok az ország felemelése helyett csak egymással foglalkoznak, illetve “katasztrofálisnak” minősítette az EU-ban eddig eltöltött tíz esztendőt. Utóbbit azért, mert szerinte a magyar melósok “teljes jogfosztottságban” dolgoznak a külföldi multiknak, a vidék “tönkre ment”, a honi kisvállalkozók pedig nem bírják a versenyt a betóduló dömpingárukkal. Bajnai hiába jegyezte meg, hogy Morvainak ezzel a problémájával nem az EU-nál, hanem az Orbán-kormánynál köllene kereskednie. Hiszen nem az Unió erőltette rá az országra az “Új Munkatörvénykönyv“-et, a “Matolcsyzmust“, az eredetileg a Jobbik által kitalált “Közmunkát“, a vállalkozásokat agyonsarcoló (s így azokat verseny-, valamint fejlesztés-képtelenné tevő), csimbókos adókat (lásd: a világrekord ÁFÁ-t!), hanem Vityu kán és Hordája, őnagysága csak vállalt vont és nyomta tovább a “süketet”.

Kásler Árpád; Szanyi Tibor; Tóth Tamás; Meszerics Tamás; Morvai Krisztina; Bajnai Gordon

Vitának tehát nyoma sem volt, ami legelsősorban az egész műsor agyonmoderálásának köszönhető. Egymásra reagálni alig-alig lehetett, valódi párbeszéd így ki nem alakulhatott. Ebből pedig következik, hogy teljesen fölösleges volt ezeket az embereket egy légtérben egymás mellé állítani: mindenki nyugodtan elmondhatta volna a monológját egy-egy egyszemélyes felvételről is, a “Fizetett politikai hirdetés” feliratának kíséretében. Ráadásul nem hetven percen át unatkozunk, csupán fél óráig, mert a fejenkénti öt perc bőven elegendő lett volna mindenre.

Szanyi kapitány“-tól mindössze annyit sikerült megtudni, hogy csakis a Szocikra érdemes szavazni, mivel a jelenlévő szervezetek közül csakis nekik van esélyük egy “nagy frakció” tagjaiként elérni céljaikat (a többiek meg “csak a folyosón hőböröghetnek“). Hogy mik ezek? Például az egységes, európai bér- és nyugdíjminimum bevezetése. Hogy ez mennyi lenne és ki fizetné, no meg mibűl? – az nem derült ki. Meszerics Tamás (LMP) szerint azért csak az ő pártja az egyetlen lehetséges opció, mert kizárólag az LMP az a mozgalom, amelyik “nincs kiszolgáltatva egyetlen európai lobbicsoportnak sem“. A másik két figurának pedig még az az öt-öt perc is sok lett volna. Kásler Árpád (“A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt – ‘A HaNEM’ Párt“) listavezetőjétől azt lehetett megtudni, hogy a mozgalmat “tisztességes” emberek alapították (mondjuk az előző kampányra kapott állami pénzekkel ennek alapján esetleg elszámolhatnának!), legfőbb gondjuk a devizahitelezés, meg az ország kiszolgáltatottsága, s szerintük a magyaroknak “pont annyira van szükségük” az EU-ra, mint annak miránk (a részletes kifejtés elmaradt!). Tóth Tamás (SMS) pedig lényegében bevallotta, azért szeretne euroképviselő lenni, hogy így végre beletekinthessen azokba, a szerinte titkosított aktákba, melyek fia húsz esztendővel ezelőtt történ meggyilkolásának “valódi körülményeit” taglalják, szavazatainkért cserébe pedig segítene kilobbizni az EU-nál, hogy ismét vezessék be nékünk a halálbüntetést (Hálás köszönet, Tóth úr!). (Akit érdekelnek a részletek is, az kattintson ide! Szerintem ez a legjobb összefoglaló erről a tök’ fölösleges műsorról!)

Most pedig tegyük fel a kérdést: mi derült ki ebből az egész műsorból? Érdemes volt-e “összebútorozni” a Náci Nacsasszonnyal? Sikerült-e leleplezni a Jobbik országrontó törekvéseit? Sikerült-e megingatni az Újnyilasokba vetett választói bizalmat? Aligha! És nem csak azért, mert aki ráerőltette a résztvevőkre ezeket a “moderációs szabályokat”, az lényegében lehetetlenné tette a vitát, azaz kiherélte a műsort. Hanem azért is, mert a Bajnai-doktrína alapvetően hibás!

A Jobbik nem azért erősödött meg ennyire, mert a “Karantén” egy hibás elképzelés volt, hanem azért, mert NEM IS LÉTEZETT! A Moszkva és Teherán által pénzelt Újnyilasokat esztendőkön át állította be úgy az orbanista Pártsajtó (mind az elektronikus, mind a nyomtatott), mint “kissé hibás” elveket és megoldásokat képviselő, de lényegében elfogadható mozgalmat, míg a Ballib tábort gazemberek gyülekezetének. Ennek célja természetesen a “Kötcsei Doktrína” érvényesítése, miszerint eliminálni köll a valódi ellenzéket, illetve létre hozni azt a művit, mely nem csak kézileg vezérelhető és bármikor “visszanyeshető” (lásd: a KáGéBéla-ügyet!), de hozzá képest mérsékelt centrumnak állítható be a Maffiadiktatúra pártja!

Azért tehát, mert a Ballib oldal számára a pozitív médiamegjelenés teljes beszűkülése okán (megjegyzem: erről főleg önmaguk tehetnek, élükön a Fidesz-szel a mai napig is mutyizgatni akaró/megkísérlő Szocikkal!) ez a Karantén nem eredményezett tömeges hatást, még egyáltalán nem köllött volna feladni az egyébként abszolút helyes, elvi álláspontot! Mert ez az ország azért tart Itt, Ahol! Az Alapelvek mellett csökönyösen kitartó politizálás, politikusi (és egyéb közéleti szereplők általi) példamutatás ordítóan nagy hiánya, pontosabban ritkasága miatt! Azért, mert egyesek itten pucér egyéni és pártérdekekből, avagy valamiféle végtelen naivitásból kifolyólag időnként koncepciókat váltanak, osztán meg vissza. Ráadásul ezt pedig még meg is magyarázzák!

Remélem Gordon, amikor az ATV-féle “vitából” tegnap haza ért, legalább önmagában megállapította: “Ennek a piszok Gyurcsánynak már megint igaza volt!“. Az Ország Harmadik Legnagyobb Közellensége (az első mostanság az EU, a második pedig a Rezsi) ugyanis azzal indokolta a “vitáról” való távolmaradást, hogy:

A Jobbik politikáját minden erővel kritizálni és támadni kell. Ha én bárhol találkozom egy jobbikos szavazóval, akkor kész vagyok vele vitázni. Mindenkinek ugyanezt javaslom. Más kérdés azonban, hogy a Jobbik vezetőit, akik ennek a pártnak az ideológiáját, eszmei arcát képviselik, beengedjük-e egy demokratikus vitatérbe. Ők ugyanis érdemben most sem vitázni akarnak. A szándékuk az, hogy minősítsenek, megbélyegezzenek, elvitassák az ellenfelek hazafiságát, demokratikus elkötelezettségét, magyarságát. Eközben megpróbálják elrejteni politikájuk valóságos természetét azzal, hogy lám-lám, egyenrangú partnerei a demokratikus pártoknak. Azt mondta nekem egy nagyon jó barátom, a német Brandenburg tartomány miniszterelnöke, hogy az a legnagyobb baj az újnácikkal és radikálisokkal, amikor levetik a bakancsot, meg a bomberdzsekit, öltönybe bújnak, és elkezdik álcázni magukat. Ez történik ma a Jobbikkal. Fél éve lényegében megpróbálják egy mérsékeltebb politikai álarc mögé bújtatni a maguk újnáci radikalizmusát. … Elvi ügyekben nem vagyunk hajlandók kompromisszumokra, még a jobboldal nyomására sem szabad feladni alapvető politikai nézeteinket. … Szóval ne váltogassuk nézeteinket, mert azzal előbb-utóbb elbizonytalanítjuk a választókat, akik aztán nem értik, miért kellene ránk szavazni. (forrás: lásd itt!)

Ez lenne tehát a helyes megoldás! Kitartani az Elvek mellett és sem hülye “cikk“-ekkel, sem pedig értelmetlen, politikai “cakk“-okkal el nem bizonytalanítani azt az egyébként is kevés Választót, akinek még van valamennyi affinitása a Morálra! Akkor pedig talán, elébb vagy utóbb megtörténhet, hogy …

Persze addig még sok víz folyik le majd a Dunán. Meg pár ezer “köbméternyi” közmilliárd, néhány száz csereszabatos, biodroid “politikus” (Vona is, Morvai is, sőt, Mesterházy is!), meg egy-két (három?) nemzedék Jövendője is az orbanista Maffiadiktatúra Kanálisába!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

3 hozzászólás on “Gyurcsány igazsága”

 1. öregszeder szerint:

  “ne váltogassuk nézeteinket, mert azzal előbb-utóbb elbizonytalanítjuk a választókat, akik aztán nem értik, miért kellene ránk szavazni.”Ennek az elvnek a meghágása miatt csökkent szerintem a DK támogatottsága, ezért nincs frakciója a parlamentben. Nem kellett volna összebútorozni ősszel a szocikkal és Bajnaival. Lehetett volna önállóan dönteni a bojkottról vagy az önálló elindulásról. Megmaradt volna a tisztességük, a hitelességük. Így viszont megint egy hülye romantikus elképzelés miatt arcukat vesztették. Kezdhetik elölről építeni magukat, csak már nehezen hisznek nekik is. Ettől még Gyurcsány egy jó politikus, de mindíg elbaltázza, amikor futni kezd a szekere. És ősszel egyértelműen ő baltázta el a DK jövőjét. Ha valaki egyszer hibázik, megbocsájtják, de ha többször, akkor elzavarják.
  Ami az ATV vitát illeti, hát az is megérne egy misét, hány embert érdekelt ez egyáltalán?

  • szendam szerint:

   Kedves Köztársam!

   A Gyurcsány-idézet alá betettem egy linket, melyről elérhető az interjú teljes szövege. Ebben pedig elfogadható és megfontolandó érveket sorakoztatott fel úgy az Összefogás ellen, mint mellett. Gondolom, elolvastad. Ámde talán nem ártana még egyszer.

   Magam a “választások” bojkottálásával nem értettem egyet. Hogy miért nem, azt többször leírtam, ismételgetni nem akarom magam. Ámde azt már elengedhetetlennek tartottam volna, hogy a magukat “demokratikus”-nak nevező pártok/képviselők igenis tagadják meg a törvénytelenül összebuherált, ránk erőltetett Tákolmányra való felesküvést. Sajnos ez nem történt meg, s szerintem ez olyan hiba volt, aminek még nagyon nagy ára lesz! … Kár, hogy ezt nekünk is fizetnünk kell majd.

   Üdv!
   szendam

   • öregszeder szerint:

    Persze, igazad van, ha a parlamenti matekot játszuk és nem az elvek melletti kiállást. A DK akkor is bejutott volna a parlamentbe, ha nem bútorozik össze a többivel. Akkora erkölcsi tőkéje volt a szocik és Bajnai genyósága miatt, hogy elhúzott volna talán még a szocik mellett is.Bajnai pedig a választásokig kósza emlék maradt volna, annyira lenullázta magát, hogy zuhanó repülésbe kezdett. De ez nem annyira lényeges. Inkább az a lényeg, hogy megmaradtak volna hitelesnek, egy pici demokratikus radikalizmussal, amire pl én már nagyon vágytam. E helyett megint ez a pöcsölős, szépelgős áldemokratizmus kapott szerepet, lerombolva ezzel az én és gondolom sokan mások ébredő illúzióit. Igaz, ezzel megmentette Bajnait a megsemmisüléstől és a szocikat is kihúzta a zuhanásbó. Hazug erkölcsi hullákkal sem fogunk össze semmilyen cél érdekében ugyi, mert a cél nem szentesíti az eszközt, még akkor sem, ha egy meghatározott rajongó tábor ezt ránk akarja erőszakolni. Most már látom, hogy próbál Gyurcsány visszatalálni a nyárvégi pozíciójához, de nem nagyon megy neki, mert a hitelessége jelentősen romlott az említettek miatt. A mai választás részvételi arányán és eredményén meg fog ez látszani. A magyarázgatás, a mosakodás, maszatolás,pöcsölés már nem érdekel szinte senkit. A Tákolmányra való felesküvés megtagadása megint csak a nagyon-nagyon reménykedő demokrata emberkék végső reménye volt, de ezt sem kapták meg. Van helyette magyarázkodás, fogadkozás, de nincsenek elvek, elvek melletti kiállás. Helyette van Mécs Imre rabosítás, de nincs országos felháborodás. Van megint választási matekozás, pedig józan ésszel tudható, hogy ennek sincs már semmi értelme. Most még elleszünk látva őszig az önkormányzati választásokig kellő mennyiségű gumicsonttal, matekozhatunk, reménykedhetünk még egyszer utoljára a leszerepelt és bukott, magukat demokratikus baloldalnak hazudó pártokban, akiknek csak pragmatikus céljaik vannak, de értékrendjük, elveik, amik mellett kiállnának, azok nincsenek. De meg tudják magyarázni, hogy miért nincsenek.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s