A Középszer uralma

Minálunk a “politikusok” többsége annyira műveletlen, hogy jószerint csak véletlenül képes megtalálni a helyes utat: vaktyúk módjára, olykor-olykor ráhibázik a dologra. Ezért vagyon az, hogy megy akinek maradnia kéne és marad, aki jobban tette volna, ha soha nem is jön. Hazánkban tombol a Köz(g)épszer uralma.

Korábban már több posztomban is ajánlgattam Olvasóimnak, hogy hasonlítsák össze az 1990-es és a jelenlegi Országgyűlés személyi összetételét. Annó a padsorokban számos olyan képviselő is ült, aki személyes tehetségével alapozta meg karrierjét, egzisztenciája nem a politikusi mivoltától függött, művelt emberként pedig tudott viselkedni. Ha akkor ezekből az emberekből alakulhatott volna meg egy (szakértői) kormány, Magyarország sorsvonata talán ma nem ezen a kényszerpályán robogna lefelé az erkölcsi és anyagi szakadékba.

A “Népi Bölcsesség” azonban a hatalmat az Antall-kabinetnek adta. Bár a miniszterelnök lényegében egy úriember volt, ez nem akadályozta meg abban, hogy középszerű emberekkel, gyanús egzisztenciákkal vegye körül magát, majd egy sosemvolt “Úri Világ” délibábját kergetve, megalapozza a Korrupció és az Oligarchák államát. Ennek evolúciós kiteljesedését nevezik ma egyesek a “Közgépszer Uralmá“-nak!

Gondolom, azt is leírtam már párszor, hogy minden olyan szervezet, melyen belül elburjánzanak a középszerűek, automatikusan elbürokratizálódik, megmerevedik és működésképtelenné válik. A rendező elv ugyanis ezekben az alázatosság és a  pozícióféltés (“Felfelé nyal, lefelé rúg.“). Ahogy haladunk lefelé a ranglétrán, egyre alkalmatlanabb és kisstílűbb figurákkal találkozunk, akik mindössze két dologgal vannak elfoglalva. Az egyik, hogy beosztottjaik között ne legyen nálánál tehetségesebb, mert az esetleg veszélyeztetné a pozíciójukat. A másik, hogy “Felfelé” csakis az elvárt információkat közvetítse, a valóságot mélyen elhallgató, kikozmetikázott jelentések formájában, nehogy “Odafent” valaki megharagudjon rá és kitegye az állásából. Így azonban megakadályozza a Valóságnak megfelelő, tehát helyes döntések meghozatalát, ami pedig előbb vagy utóbb az egész kártyavár összeomlásához vezet.

Vitathatatlan tény, hogy ma hazánkban abból lehet “politikus”, aki nyalási tehetsége és simulékony kezelhetősége miatt, “jól fekszik” a Pártvezérnél. Utóbbi pedig csakis olyan ember lehet, akiben (hasonló okoknál fogva) “fantáziát” lát az Oligarchia. Ennek meg egyenes következménye, hogy úgy az egyes pártokon belül, mint az egész országban az előző bekezdésben vázolt szisztéma épül fel: a Politikus a Pártelnöktől várja az “Isteni Igét“, az meg az Oligarchiától. Azt a néhány Tehetségest pedig, aki véletlenül közéjük keveredik (valamiféle elhivatottság, mondjuk a “Jobbító Szándék“, a “Közért Tenni Vágyás” okán), vagy az undorító viselkedésükkel, vagy egy gusztustalanul karaktergyilkos propagandával kiszekírozzák a közéletből, avagy egy nevenincs törpepártba száműzik.

Innentől fogva nem csoda, hogy az egész ország csak vergődik, lévén az elvileg Döntéshozókhoz semmiféle valós információ nem jut el. De vergődik a Politikus is, hiszen ugyanezen okoknál fogva képtelen felmérni a saját helyzetét is, ami pedig egyenes út az alapvetően hibás következtetések levonásához.

A bíróság tegnap felmentette a hivatali visszaélés vádja alól Molnár Gyula, szocialista politikust, Újbuda egykori polgármesterét. Perbe fogásának hivatalos indoka az volt, hogy Molnár, a kampánytámogatásért cserébe, a Kopaszi gát önkormányzati tulajdonú telkét mélyen ár alatt adatta el Leisztinger Tamás milliárdosnak (akit a közvélekedés “MSZP-közelinek” tekint), s ezzel a kerületvezető hatalmas kárt okozott. A felmentő ítéletet Molnár természetesen “az igazság diadala“-ként interpretálta, majd kijelentette azt is, hogy elindul az őszi, önkormányzati választásokon, hogy ezáltal Újbuda lakóitól kapjon úgymond “végleges erkölcsi rehabilitációt“.

Vagyok annyira jóindulatú (egyelőre még) Molnárral szemben, hogy feltételezzem: eme szavait a megkönnyebbülés pillanatnyi mámora diktálta csak neki. Abban ugyan igaza volt (s ezzel valószínűleg a kerületi közvélemény is tisztában van), hogy az ellene negyedfél esztendeje folyó eljárás lényegében konstruált volt, s célja, hogy személyén keresztül az MSZP-t, azon keresztül pedig a konkurens politikai “Baloldalt” denunciálhassa a Maffia-párt. A műviség azonban a (szerintem szándékoltan) alkalmatlan tanúvallomásban volt és nem a felrótt tett megnevezésében.

Molnár ugyanis valóban áron alul adatta el azt a bizonyos telket Leisztingernek és valóban a kampánytámogatásért cserébe. Ámde ha ezt a Kúria tegnap kimondja, akkor megállapítja azt is, hogy az említett Nagyvállalkozó szabálytalanul jutott a Kopaszi gáthoz, azaz az ügylet semmis. Leisztingernek azonban egyáltalán nem áll szándékában lemondani a telekről, s bár ráaggatták a “szociközeli” jelzőt (ennek ellenére kitűnő bizniszeket köt a jelenlegi garnitúrával is!), az ő legfőbb ismérve, hogy “Oligarcha“!  A felmentő ítélet tehát ezt a tényt rögzítette, nem pedig Molnár ártatlanságát, s mivel ezzel az a bizonyos kerületi közvélemény (ha nem is konkrét információk, hanem csak “megérzések” alapján) is tisztában van, az ex-polgármester választási ambíciói sokkal megalapozatlanabbak, mint az én, fentebb leírt “spekulációm”.

Ámde térjünk csak vissza erre a Balkáni Oligarchátusra, erre a mi kis Különbejáratú Albérletünkre, melyet “Magyarország” néven üzemeltet az “Orbán & Oligarchák” abszolute korlátolt és felelőtlen Társasága egyrészt a Mi befizetéseinkből, másrészt a Tulajdonos szabadságára rendszeresen rátörő Új (és immáron a “Régi”) Moszkva pénzeiből!

Azzal gondolom mindenki tisztában van, hogy ez az “Ingatlan”, a Tulaj jóvoltából, immáron annyira “lelakott”, hogy abban gyakorlatilag már semmi nem működik. Hogy ez miért alakult így, arról csak feltételezéseim vannak: a Mi Oligarcháink annyira bunkók és provinciálisak, hogy még a saját, minimum középtávú érdekeiket sem képesek felismerni. Mondjuk például a “tehén” etetése és fejése közötti nyilvánvaló összefüggést, avagy a “Törököt fogtam, de nem ereszt!” évszázados tapasztalatát. Bármi is történt, így vagy úgy, de az Oligarchák voltak a hülyék, hiszen (így vagy úgy, de) hagyták tönkretenni/menni azt, amiből él(ősköd)nek! Mindezt pedig úgy, hogy nem csak egy roppant Narcisztikus Elmebeteget ültettek a maguk nyakába (meg a Miénkre is), nem csak egy rémesen ostoba Pártelitet. Hanem egy olyan “Felső Tízezret“, egy olyan “Arisztokráciát” is kitenyésztettek, melynek tagjai a Közkasszából direkte avagy közvetett módon kihúzott, csilivili jövedelmük alapján, azt hiszik magukról, hogy kitűnő üzelt/szakemberek. Ámde valójában akkora Hatökrök, akiket a Föld még alig-alig hordott a hátán, s akiket egy ügyes szélhámos bármikor “megvezethet”!

Öt nappal ezelőtt látott napvilágot a hír, hogy végre perbe fogtak egy díszes kompániát, melynek tagjai (2007-08 idején!!!) azzal foglalatoskodtak, hogy egy nemlétező önkormányzati határozatra hivatkozva, valamint Rogán Tonyó hamisított aláírásával felékesített megbízólevelet mutogatva, a budapesti V. kerület egyes ingatlanjait ajánlgatták ügyfeleiknek. Mindezt úgy, hogy azt ígérték nekik: az önkormányzati tulajdonban lévő lakásokat “gyorsított eljárásban” (tehát igazából szabálytalanul!), mindössze három hónapon belül megvásárolhatják. A jelentkezőktől 400 ezer Forint+áfa megbízási, illetve egy-két milliónyi sikerdíjat kértek, utóbbit arra hivatkozva, hogy nekik is “vissza kell osztaniuk“.

Az “Ötker” eme “Robinhúdjai két esztendő alatt negyedmilliárd forintot vágtak zsebre “áldozataiktól”, akik között olyan “sikeremberek” is voltak, mint például Árpa Attila, médiaguru, Belénessy Csaba, MTV-főnök és Czomba Sándor, az orbanista államtitkár! Ezek a jóemberek úgy írták alá a kontraktust és fizették be a lóvét, hogy nem csak az ingatlant nem látták soha, de még csak fel sem merült bennük, hogy egy korrupció részesei. Miért is gondoltak volna erre, amikor abszolute megszokták nem csak az ilyesmit, de azt is, hogy könyékig kotorászhatnak a Közvagyonban, mer’ az nekik ugyi jár! … Csak úgy, mert ők ugyi az elképesztően idióta Oligarchák által kitenyésztett, rémesen ostoba Arisztokrácia tagjai!

Különösebben egyikükért sem fáj a szívem, hiszen mindössze annyi történt, hogy rablóktól loptak a tolvajok. Még jót is nevetnék az egészen, ha nem köllene belegondolnom abba: ilyen morál-evolúciós zsákutcák, erkölcs-genetikai csődtömegek “irányítják” szeretett hazámat! … Hogyaza jóbüdös QA … no meg szakadt volna bele a fejetek!

… és ezt …

szendamondja!

P.S.: Revideálnom köll magamat! Az, ami Idehaza van, nem a Középszer uralma! Nekünk az már csak egy Vágyálom ahhoz képest, hogy itten egy “Lipótról” szalajtott, bokázlakalássamos, kisstílű Dzsentrik uralkodnak. … Április hatodika óta ismételt Kétharmaddal! … Gratulálok! … Magamnak is!

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s