A “kishibás” termék

Ha külföldön élnék, s legfeljebb csak a származásom kötne az Orbanisztánná silányult Magyarországhoz, komolyan mondom, hogy hemperegnék a röhögéstől. A “Fidesz Iparművek” olyan tempóban és mennyiségben ontja magából a “kishibás” termékeit, amiről joggal fog majd megemlékezni a történelem.

A hétvége sporteseményeiről beszámoló hírekben azt olvastam, hogy elmaradt a Felcsút-Debrecen focimérkőzés. A hazánkban legalább egy hétig “vendégeskedő” és hatalmas károkat okozó “Yvette” ugyanis szó szerint pancsolót csinált a “Pancholó“-ból: állt a víz a fűtött gyepen, s így ott legfeljebb vízipólót és nem focimérkőzést lehetett rendezni. A halasztás oka azonban nem csak Madmoiselle Ciklon tevékenységében keresendő. A Stadizóleum ugyanis “kishibás”-nak bizonyult: a tervezés és a kivitelezés során valakik elfelejtettek gondoskodni az esetleges csapadékvíz elvezetéséről!

Mindez persze eltörpül azon “Nagyhiba” mellett, ahogyan és amiért ez az egész felcsúti építmény létre jött/jöhetett. A vízelvezetés problémája könnyedén megoldható némi pótmunkázással, vagy mondjuk egy, a “Keleti Nyitás” szellemében fogant Tákolmány-módosítással, mely előírja, hogy “Magyarország éghajlati viszonyait tekintve sivatagos“. A többivel azonban már vannak gondok. Például, hogy mi az ördögnek köll közel 4 milliárd forintnyi, eltérített közpénzből Arénát építeni olyan “csapatnak”, amelyik leselejtezett honi és “zs”-kategóriás külföldi “játékosok”-ból vagyon összevasvellázva, teljesítményére nézvést pedig talán megüti a “megyei másodosztály” színvonalát? Mi az ördögért köllött ezt pont a miniszterelnöki vityilló mellé pottyantani, ami így ékes példája lett az önkontrollját vesztett hatalmaskodásnak, a pazarló közpénz-csekonicsságnak? Hogy az ördögbe lehet “organikus”-nak nevezni azt az építészetet, mely randa betontömbökből növeszti ki a tetőt tartó, ágas-bogas faszerkezetet? …

… Továbbá hogyan illeszthető össze a fennen hangoztatott “az elsősorban a hazai vállalkozásokat támogató, patrióta gazdaságpolitika” azzal a ténnyel, hogy az említett szerkezetet az utolsó forgácsig Ausztriából rendelték meg? (Ja, tudom! Ez most itten a “másodsorban” esete. Ugyi?!)

  • Megjegyzem, a kormány, a Nagy Szabadságharc jegyében nem rest összeakasztani a bajuszt a Sógorokkal, ha a népbutító politika és a rendszerüzemeltetés céljából agyonadóztatott bankokról vagyon szó. Az ugyancsak osztrák illetőségű Strabag és a Swietelsky ettől függetlenül számolatlanul kaphatja az EU-milliárdokat (Simicskán keresztül!), utóbbi cég magyar “leányának” ügyvezető igazgatója (bizonyos Schlachter Kornélia) pedig öt mutyitrafikot is! Nem szeressük mink a zsebszerződött labanc gazdákat sem. Kivéve, ha régi ismerősünk, a Gripen-ügyben “érintett” Alfons Mensdorff-Pouilly gróf családtagjáról vagyon szó. Ő nyugodtan összevásárolhat magának 40 hektárt a Veszprém megyei Megyer környékén, majd az állami hivatalok segítségével önkényes környezetrombolásba kezdhet! (lásd itt!)

Május hatodikán megalakult az új Országgyűlés, megválasztották a tisztviselőket (többek között a “kishibás” Snejdert), a miniszterelnököt, aki osztán le is tette az esküjét. Kisebb hiba volt azonban, hogy a Köpcös Jelölt nagyvonalúan mellőzte az ilyenkor szokásos beszédet, melyben a szokásjog szerint értékelnie köllött volna a mögötte álló periódust, illetve programot hirdetnie a következőre. Ámde ezt legfeljebb “kishibának” lehet minősíteni, lévén a Tákolmány ilyesmit nem is ír elő azaz: a gyártási folyamatra vonatkozó szabály egyáltalán nem sérült. A Nagyhiba azonban az, hogy a Mi Győzőnk jelenleg egy kormány nélküli kormányfő, egy miniszterek nélküli miniszterelnök, lévén a kabinet megalakulása el vagyon halasztva minimum június elejéig. Addig meg az országnak nincs teljes jogkörű adminisztrációja, csupán “ügyvezető”. (Igaz, a rendeleti kormányzáshoz ilyesmire valóban nincs szükség. Csupán mindent megszavazó Kétharmadra. Ugyi?!)

Miért ez a nagy titkolózás? Miért köll az uniós választások utánra tolni a kormányalakítást? Nem tudni. Egyesek szerint a személyi összetétel akkora botrányt okozna, hogy az hátrányosan befolyásolná a vasárnapi (május 25.) szavazás eredményeit. Ámde én ebben nem hiszek, lévén április hatodika óta (is) nyilvánvaló, hogy ez az ország, pontosabban annak “polgárai” gyakorlatilag bármit lenyelnek (lásd pl. fentebb!). Így osztán egyáltalán nem feltételezhető, hogy a Maffia-párt csakis azért ne tudná kihozni a maximális EP-mandátumot, mert a hitehagyott jogászból, Navracsics Tiborból “csinál” külügyminisztert a Dunaparti Napoleon. De csak átmenetileg, lévén őt (a gerinctelenség jutalmaként) igazából az ősszel felszabaduló és az országnak “járó” EU-biztosi posztra szánja. Amikor pedig NavraCsicska elfoglaja majd brüsszeli hivatalát, itthoni helyére maga Szíjjártó Péter fog becsüccsenni. Ő ugyan tényleg abszolút megbízható káder (azaz még annyi gerince sincs, mint Navracsicsnak!), de alkalmasságára nézvést maximum a “Hazudozás Nemzetközi Akadémiáján” kaphatna egy jólfizetett, professzori állást. Külügyminiszterként azonban “kishibás”, ami persze bőven eltörpül a Nagyhibás Kinevezője mellett.

  • Megjegyzem, az “Origo“-nak tíz nappal ezelőtt (persze névtelenül) nyilatkozó “befolyásos fideszes” szerint a (navra)Csicska azér’ lött uniós biztosnak jelölve, mert nekije állítólag “magas az elfogadottsága” Brüsszelben, így komoly pozíciót kapva, ő lehet az ország “fő lobbistája“, akinek Vitykakomoly belpolitikai szerepet” is szán azzal, hogy különböző rendezvényeken “szereplésével és megjelenésével” is támogatja a kormányt (nehogy mán’ jól érezze magát Brüsszelben és megfeledkezzen a Hűbérúrral szembeni kötelezettségeiről! – szendam). Sajnos az “origo.hu” újságírója elfelejtette megkérdezni a “Befolyásost“, hogy ugyan miből gondolják Csicska brüsszeli “magas” elfogadottságát, amikor a pasas “Odakint” nem csak arról híres, hogy végigasszisztálta az összes Szeméttörvény meghozatalát, de ő volt az is, aki az ilyesmiknek “véletlenül hibás”, tehát az eredetivel köszönőviszonyban sem lévő fordításait küldözgette ki az EU-nak.
  • Szargyártóról pedig még ennyit sem mondott a “Forrás“. Az ő leendő, külügyminiszteri teljesítményéről (no meg majdani “elfogadottságáról”) mindent elárul az az interjú, amit a “Magyar Narancs“-nak adott néhány nappal ezelőtt (recenzió itt!). Ebben többek között kijelentette: “semmiféle relevanciája nincs” (legalább a kifejezések értelmét ismerné!) annak, hogy az anno 508 milliárd (hitel)forintból megvásárolt MOL-részvények ma már 220 milliárddal kevesebbet érnek, hiszen annak értelme az volt, hogy az orosz földgázszállítások ügyében a magyar kormány tárgyaljon a Gazprommal és ne “egy német“. A “MaNcs” riportere sajna nem tartotta szükségesenk kifaggatni Zseléhajút arról, hogy ugyan mijafasz köze van a MOL-nak az orosz gázszállításokhoz, lévén ebben az ügyben az idén (szintén bőven ár fölött) kivásárolt E.ON intézkedett (volna … ha a tizenöt esztendős, még az első Orbán-kormány által megkötött kontraktus nem most járt le volna!)

Hát így “működik” egy “kishibás” állam kormánya, törvényhozása, demokráciája és alkotmányossága, meg az összes hivatala és intézménye! Kishibásan. Egy neves gyermekonkológus professzor például a “kishibás”-an működő Gyermekrák Alapítványnál gazsulál (lásd itt!) a leukémiás és daganatos megbetegedésekben szenvedő kölkök meggyógyítására bizonyítottan alkalmas instrumentum beszerzéséhez szükséges pénzért ahelyett, hogy a tíz és százmilliárdokat (többek között stadionokra) elpazarló kormány “szakminisztériumában”, a (kishibás) Balog miniszternél verné az asztalt nyomorult 50(!) millióért. Ahol szégyenszemre diákok és egy alapítvány igyekszenek gondoskodni arról, hogy legyen az iskolákban például táblakréta, de a kishibás, Omni(n)potens Főhivatal szerint “nincsen itten semmi látnivaló!” és minden a legnagyobb rendben (lásd itt!). Dunakeszin pedig a kishibásan működő közétkeztetési szolgáltató, engedelmeskedvén a szintén kishibás állami előírásnak (lásd itt!), a lájtmargarinnal milliméternél vastagabban meg nem kent zsömlébe bele tett egy karikányi sárgarépát (lásd itt!).

A ma “Mianmar” néven ismert korabeli Banglades kormánya néhány esztendővel ezelőtt megreformálta a közúti közlekedést. Úgy rendelkezett, hogy az addigi (brit típusú) “balra tarts” helyett a kontinentális Európában megszokott “jobbra tarts“-ot vezeti be. Ámde becsúszott a törvénybe az a bizonyos “kishiba”. A sofőr ugyanis változatlanul a jobboldalon ül, így osztán előzni minimum halát megvető bátorság!

A “kishibás” mianmari diktatúra idén már 52 esztendős. Pont egy esztendővel idősebb, mint a mi Tökéletes és Szeretett Vezetőnk és negyvennyolccal, mint a “kishibás” Nemzeti Együttműködés Rendszere. Van még tehát hová fejlődnünk … kijavítva a “kishibákat”!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s