A Jövő elkezdődött?

Nagy népszerűségnek örvendett az a két héttel ezelőtti posztom (“2016: A Bukás Éve“), melyben utánközöltem a 444.hu oldalán megjelent, általam “political fantasy“-nak titulált opuszt. Ebben a szerző, Bede Márton leír egy elképzelt eseménysort, miszerint elébb az EU közvéleménye, majd annak vezető politikusai is megunják, hogy az Unió becsületes polgárai által befizetett adóeurókat bizonyos kelet-európai és balkáni vezetők, oligarchák egyszerűen ellopják, s a fejlesztési pénzek visszatartásával, különböző vizsgálatok elindításával lényegében megbuktatják eme briganti-államok útonálló vezetőit. Most úgy tűnik, Bede írása (legalább is annak egy része) egyáltalán nem volt képzelgés, s a végkifejletre nem is kell 2016-ig várni. A Jövő ugyanis elkezdődött!

Baj van: Brüsszel minden Magyarországnak járó pénzt befagyasztott! – hirdette a 444.hu tegnap délben megjelent írásának címe. A cikk szerint az uniós fejlesztési pénzek elosztását menedzselő magyarországi szervezet április elsejétől hatályos ismételt átalakításával az EU nem ért egyet. Ezért az Európai Bizottság még április 16.-án egy két és fél oldalas levelet juttatott el az Orbán-kormánynak, melyben kijelenti: mindaddig, amíg az új magyar pénzosztó rendszer működésével kapcsolatos brüsszeli kérdésekre a budapesti kabinet nem ad elfogadható válaszokat, az április 15. előtt befogadott projektek kivételével, az EU minden kifizetést felfüggeszt.

Alig több, mint két órával később, mikrofonhoz rontott az így inkriminált Maffia-kormány két főokosa. Egyikük, Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációjáért felelős helyettes államtitkára legelébb is lehazugozta a 444.hu-t (“Annyi köze van a cikknek és a tényeknek egymáshoz, mint a ‘jereváni rádiónak’ a valós hírekhez!“), majd kijelentette … (tessenek csak értve olvasni!)

… nem arról van szó, hogy az EU felfüggesztette volna a kifizetéseket, hanem arról, hogy Brüsszel arra kérte a magyar kormányt, egy ideig újabb költségszámlákat ne küldjenek. Tehát pénzt egyelőre valóban nem adnak, bár hivatalosan felfüggesztésről nincs szó.

Csepreghy a továbbiakban elregélte, hogy a magyar pénzosztó rendszert két EU-vizsgálat világította át. Az egyik már lezárult, s a jelentésben nincs semmi olyan, ami a kifizetések felfüggesztésére okot adhatna. A másikat május végére fejezi be az EB illetékes szerve, majd ezt követően 22 nap áll a magyar kormány rendelkezésére, hogy azt véleményezze. Ha ez megtörtént, az EU határozatot hozhat a források felszabadításáról. Ez ugyan azt jelenti, hogy néhány hónapig nem fognak friss pénzek érkezni Brüsszelből, de ez nem fenyegeti az április 15. előtt befogadott projekteket (cca. 600 milliárd forint), az azt követőek finanszírozására (cca. 300 milliárd forint) pedig van annyi tartaléka a kormánynak, hogy az az “átmeneti időszakra” elegendő legyen.

Megszólalt Zsigó Róbert pártszóvivő is (no, ő hogy került ide?!). A cigányvoks-vásárló bajai cukrász – összhangban Csepreghyvel – ugyancsak arról beszélt, hogy bár Brüsszel egyelőre nem fizet, de a költségvetésben van annyi tartalék, hogy a nyertes pályázók ezt ne vegyék észre. A kormány egyébként “már dolgozik” azokon az “átalakításokon“, melyeket “az EB kért” tőle, így hamarosan pont kerülhet az ügy végére.

Pislantsunk be egy kicsit eme hír mögé! A 2007-13 közötti ciklusban Magyarország számára bő 8.000 milliárd forintnyi, uniós fejlesztési keret állt rendelkezésre. Bár az akkor még ellenzéki Orbánpárt azzal vádolta a Bajnai Gordon által irányított gazdasági tárcát, hogy késlekedett felállítani a pénzosztást menedzselő magyar intézményrendszert, de tény, hogy 2007 márciusában már meghirdetett pályázatok voltak, s az első kifizetés ugyanezen év júliusában meg is történt. Az ezt követő esztendőkben minden állami és magánberuházást 95 százalékbn az EU finanszírozott, s egészen 2010-ig Magyarország volt a forráslehívások éllovasa. Köszönhetően annak, hogy az ezt irányító “Új Magyarország Fejlesztési Program” intézményhálózata, az idehaza (mostanság újra) megszokott, balkánian bürokratikus viszonyokhoz képest kimagaslóan jól működött!

Osztán jött a kormányváltás és a Falkaforradalmi Jogász-Paraszt Kormány nekiállt az “Átalakításnak“, amely ebben az esetben (is) az alapokig történő lerombolást, a felszántást és a sóval való behintést jelentette. Legelébb is ezt az egészet átkeresztelte “Új Széchenyi Terv“-nek (szegény “Stefi” gróf foroghatott a sírjában … megint!), az ÚMFT összeszokott és profi gárdáját lapátra tette, helyükre pedig olyan, pártkinevezett csinovnyikokat (összefoglaló nevükön: “Fidesznyikek“) ültetett, akik ugyan kitűnően értettek a seggnyaláshoz, a munkakerüléshez, meg a “fizetésnek” nevezett apanázsok felmarkolásához, de a rendszer működtetéséhez nem. A “Zemútnyócév” által elfogadott projektek finanszírozását leállították, az általuk megítéltekét pedig olyan lassan és főleg korrupt módon “csinálták”, hogy az előbbi miatt egy rakás pénz ragadt bent az EU kasszájában, az utóbbi pedig 2013-ra már az egyébként nagyon elnéző Brüsszelnek is csípni kezdte a szemét. Ezért osztán az EU úgy döntött, hogy egy kötelezettség-szegési eljárás keretében a források egy részét befagyasztja.

Ez a “koki”, avagy “saller” némileg kijózanítóan hatott a maffiás Pártállamra. Unser Vezér, az EU-ellenes Szabadságharc Generalisszimusza rögvest ki is zavarta Brüsszelbe egyik tábornokát, a hírhedt Lázárállamtitkárt azzal, hogy nyaljon, sírjon kolduljon és ígérjen, tehát csináljon amit akar, de szerezze vissza a rendszer-üzemeltetés egyetlen forrását. A derék Janó teljesítette is Don Vittorio utasítását, tehát sírt, nyalt, koldult …

… (miközben idehaza a Közpénzcivilek fennen hírdették, hogy “Nem leszünk gyarmat!“), osztán egy enyhe dádának számító, 75 milliárdos forráselvonás büntiét bekasszírozva, ígéretet tett a rendszer átalakítására.

Ez annyiban meg is történt, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetését Lázár vette át, s ott a kifizetések felgyorsítása érdekében (cca. 1.500 milliárdnyi összeg volt beragadva!) gyakorlatilag statáriumot hirdetett, közben pedig de facto “lusta disznóknak” nevezte az NFÜ csupa fidesznyikből álló, ippeg és punkt általuk kinevezett gárdáját! (Hiába no, a “felelősség” is “gravitál”: Felülről csorog és Lent gyűlik össze!). Ennek meg az lett az eredménye, hogy ugyan hirtelen elszaporodtak a közismert reklámtáblák, …

… olyasmikre is pénzt kezdtek szívlapáttal kiszórni az ablakon, amelyekre korábban rá sem néztek, ámde az 1.500 milliárdos resztli az Istennek sem akart komoly apadásba kezdeni. Ennek oka egyrészt az, hogy bő két esztendő zabhegyezését nem lehet negyedév alatt bepótolni, másrészt a matolcsyzmussal, rezsicsökkentéssel, korrupcióval és lopásokkal lerohasztott gazdaságban már alig-alig volt olyan vállalkozó, aki finanszírozni tudta volna az önrészt, a szintén tönkre tett bankoktól kölcsönt kapott volna, s úgy általában: beruházni merészelt volna egy olyan, orbanista jogi környezetben, ahol nem csak a Jövő, de néha már a Múlt bizonytalan.

Mindezért a “hibást” természetesen ösmételten az NFÜ (egyébként tényleg semmirevaló) gárdájában “találták” meg, aminek meg az lett a következménye, hogy ez a “gárda” is az ÚMFT sorsára jutott. A január elsejétől érvényes újabb átalakítás szerint a pályázatok befogadása, elbírálása és kifizetése az adott projektek céljai szerint illetékes szakminisztériumokhoz került, fölöttük meg a Miniszterelnökség, tehát Lázár, azaz (és mégtehátabban) maga Darth Victorius gyakorolta a teljhatalmat.

Mivel azonban e “reform nem pont úgy zajlott le, ahogy azt Brüsszellel leegyeztették (szokás szerint!), az EB vizsgálatot indított (ez az, amiről a poszt elején említett Csepreghy először beszélt!), lévén számára így ez az egész átláthatatlanná vált. Ámde a Jelentés még csak éppen készülőben volt, amikor Viktor Győzövics és közpénzeltartott, putyinista Bandája – ugyancsak mindenféle egyeztetés nélkül – úgy döntött, hogy mégtovább centralizálja a rendszert, s Lázár közvetlen felügyelete alá vonja azokat a korábban viszonylag független, állami tulajdonú, nonprofit cégeket, melyek feladata: “közreműködő szervek“-ként a futó pályázatok nyomon követése és istápolása.

No ekkor szakadt el Brüsszelben a cérna! A Csepreghy által lehazugozott 444.hu oldalán közöltek szerint, az EB levelet írt a Budapesten “székelő” Pártmaffiaállamnak, melyben részletesen kifejtette kifogásait (pl.: “Az új rendszerben egyáltalán nem világosak a felelősségi körök, az ellenőrzési rendszerek. A Bizottság nincs meggyőződve arról, hogy az új emberek elég felkészültek és tapasztaltak ehhez a munkához. Külön panaszkodnak, hogy a TÁMOP átalakításával kapcsolatos terveket még nem kapták meg, továbbá arról is felvilágosítást várnak, hogy a regionális programokkal mi lesz, miután azokat a megyékhez szervezték ki. Ki fogja ott intézni az ügyeket?“), majd bejelentette a források befagyasztását … amit meg ez a Csepreghy ugyi “nembefagyasztás-befagyasztás”-nak nevezett!

No, erről jutott eszembe a poszt bevezetőjében említett, Bede-féle “fikció”! Az nevezetesen, hogy az általa leírtak (ha nem is pont úgy … egyelőre!) kezdenek megvalósulni, amit meg a korabeli fideszes kampányszöveg elschmittelésével úgy tudnék jellemezni, hogy “A Jövő elkezdődött!“. El, ugyanis a tengeri haramiák által (kétbalkezesen) irányított “Gyorsnaszád” (avagy inkább “Ner-Titanic“) nyilvánvalóan nekikondult az eleddig csak félvállról vett brüsszeli Jéghegynek, s süllyedni kezdett! Ezen a tényen pedig nem segít egy akármilyen körmönfont és hazug propaganda sem: ha nincs lóvé, nincs mit ellopni, akkor meg leáll az egész Gépezet!

Erről meg egy közszájon forgó “vicc” jutott az eszembe. Remélem kevesen ismerik, s így learathatom a babérokat!

Jéghegynek ütközik és elsüllyed a “Magyar Titanic“.

Az ügyben kiadott nyilatkozatában Giró-Szász András kormányszóvivő “nevetséges híreszteléseknek” nevezi az erről szóló értesüléseket, melyeket szerinte “az országgal szemben ellenséges, külföldi sajtóorgánumok terjesztenek csupán, azokat pedig az itthoni, Bukott Baloldal instruálja“. Giró megnyugtatva mindenkit megjegyzi, hogy “csak korlátozott jelentőségű elsüllyedésről” van szó, s a magyar kormány a továbbiakban “jogi eszközökkel fog fellépni minden pánikkeltővel szemben“.
Nem sokkal később Kocsis Máté, a Fidesz szóvivője egy sajtótájékoztatón megerősíti Giró-Szász szavait, illetve érzékelteti, hogy itt valójában egy “nem szokványos kísérlet” folyik, melynek során “a Titanicot tengeralattjáróvá alakítják át“.
Két nap múlva, a kormányhoz közelálló Magyar Nemzet kiszivárogtatja a készülőben lévő “Előzetes Jelentés” azon részét, miszerint a “néhány halálos áldozatot követelő” jéghegynek ütközés a hajó kormányművének meghibásodása okozta (később a lap online kiadásában a “kormánymű” szót az “irányítórendszer“-re cserélik).
Még ugyanazon nap délutánján, a jólértesültségéről szintén híres “Heti Válasz” nyilvánosságra hoz egy olyan dokumentumot, miszerint a meghibásodott rendszert, a közbeszerzési eljárások megkerülésével, még az Előző Kapitány rendelte meg egy olyan, offshore-hátterű cégtől, amely a Welsz-Simon pároson keresztül összefüggésbe hozható a Gyurcsány-Bajnai pártszövetséggel (később, az atlatszo.hu jóvoltából kiderül, hogy valójában a “Wells Fargo” cégről van szó, amelyik csupán egy bankfiókot működtetett a Titanicon és semmi köze az állítólag elromlott kormányműhöz! Azt ugyanis már a jelenlegi Kapitány szereltette be a Nomansland-szigeteken bejegyzett Shimichka & Co. Moneytransforming Ltd.-vel ).
Ugyanaznap este, az ugyancsak kitűnő forrásokkal rendelkező Hír TV főműsoridőben bemutat egy video-interjút, melyet később a közszolgálati Magyar Televízió, a Duna TV és a kereskedelmi TV2 napokon át többször is megismétel. Ebben a katasztrófa egyik, nevét nem vállaló és csakis hátulról kamerázott túlélője beszámol arról, hogy néhány perccel az Ütközés előtt látta, amint egy ladikban evezve Gyurcsány Ferenc egy jéghegyet igyekszik a Magyar Titanic útjába tolni. A Szemtanú azért nem vállalja nyilvánosan a kilétét, mert a Szerkesztőségbe menet megtámadták, kilőtték az egyik szemét, s a tettesek között felismerni vélte Mesterházy Attilát és Bajnai Gordont.
Másnap reggel Selmeczi Gabriella egy sajtótájékoztatón felszólítja a “Bukott Baloldal vezetőit“, hogy azonnal számoljanak el “a titokban, külföldi pénzekből működtetett Jéghegy-gyárukkal“, majd felteszi a kérdést: “Vajon mikor fog végre bocsánatot kérni a Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy triumvirátus a magyar embereket eleddig ért legnagyobb katasztrófa több tízezernyi áldozatától és azok hozzátartozóitól?!“.
Egy héttel később megjelenik egy kormányrendelet, melyben Orbán Viktor miniszterelnök elrendeli a “Jéghegyvizsgáló Bizottság” felállítását, vezetésével pedig államtitkári rangban Budai Gyulát bízza meg! A vizsgálat lezárásának és a jelentéstételnek határideje: 2018. április 1.

Lehet, hogy ez nem is egy vicc? Amilyen egy kaptafára működik a Fideszes kommunikáció (meg annak bértollnoki hada), egyáltalán nem csodálkoznék, ha az EU-pénzek befagyasztása ügyében ehhöz hasonló manővereknek leszünk majd szemtanúi. A letagadás, a lehazugozás, meg a részleges beismerés már megtörtént. A többi most van készülőben!

… és ezt …

szendamondja!

Utóirat:

április 30.: A mismásolás és a felelősség áthárítása máris megkezdődött! A Magyar Nemzet és Pelczné Gáll Ildikó akcióba lendült! Most még csak az EU a “sáros”!

Reklámok

4 hozzászólás on “A Jövő elkezdődött?”

  1. lovermann szerint:

    jó, ezt is érdemes volt papírra vetni

  2. […] uralkodott a Miniszterelnökségen amiatt, hogy a 444.hu megszerezte azt a gondosan titkolni akart levelet, melyben az Európai Bizottság bejelentette a magyar fejlesztési pénzek befagyasztását). […]

  3. […] 0,5 Manyup) ragad bent az uniós kasszában. Hogy ennek mi volt az oka, most nem részletezném (lásd itt!), elégedjünk meg annyival, hogy a Kedves Vezető úgy látta legjobbnak, ha a Nemzeti […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s