Mocskos összjáték a Duna mentén?

Úgy tűnik, rendkívül gusztustalan és mocskos összjáték folyik a magyar politikai “elit” egyes tagjai között. Bizonyos tagadhatatlanul “érdekes” tények szerint, a “Demokratikus Ellenzék” legnagyobb szervezete és az orbanista Állampárt között olyan kapcsolat áll fenn, ami magyarázatot adhat a “Választások” kampányidőszakában tapasztalható, de eleddig szinte érthetetlen “kommunikációs manőverek” némelyikére!

Hatalmas adóssága van az MSZP-nek!“, “Zárolták a párt számláit! – jelentették kedden a húsvéti sonkakómából kikászálódó napilapok, legelső sorban is persze a “Magyar Nemzet“, ami a “baloldalhoz kötődő” hetilap, a “Vasárnapi Hírek” április 19.-én (Húsvét előtt!) megjelent cikkére hivatkozik. Még aznap este az ATV kamerái elé ült Gúr Nándor és kijelentette: igaz ugyan hogy a párt “nehéz helyzetben” van, de az adósságállomány “kezelhető“. Majd szükségesnek tartotta megjegyezni: a teljes tartozást még 2010 előtt, “a párt akkori vezetése halmozta fel“. Másnap erre rá is csapott a rendkívül közszolgálati Magyar Televízió, melynek online oldala szerint a szocialisták ugyan “Gyurcsányt hibáztatják az eladósodásért“, de Mesterházy Attila kijelentette: ő maga sem tett volna akkoriban másként, ugyanakkor úgy vélte “… indifferens ilyen értelemben, hogy ki volt akkor az elnök, pártigazgató, pénztárnok, tökmindegy“.

Mindenki, aki csakis és kizárólag ezeket a cikkeket olvasta (no meg az “origo“-ét, a “hvg.hu“-ét, a “mandiner.hu“-ét, avagy az “index.hu“-ét), az azt a következtetést tudta levonni, hogy a szocik most “irtó módon dühösek” a Pártot elébb tokától bokáig eladósító, majd cserben is hagyó Gyurcsányra (ezt próbálta “érzékeltetni” pl. Gúr Nándor is), de a jelenlegi elnök elegánsan átlépve a történtek fölött, tulajdonképpen megvédelmezte nagyot hibázott egykori elődjét, választási szövetségesét.

Ámde ez csak a látszat! Bár az említett orgánumok szinte mindegyike a Vasárnapi Hírek április 19.-i cikkére hivatkozik, “érdekes módon” egyik sem idézi azt részletekbe menően, csupán annak egy kicsiny, az utolsó bekezdésben megjelent részét (“adósság”, “zárolás”) ragadja ki. Mindazokat azonban, amelyek e cikkrész fölött olvashatóak, sűrű és sötét csöndbe burkolják, holott éppen azokban vagyon A LÉNYEG! Ez pediglen itt olvasható!

Milyen következtetéseket lehet ebből levonni? … Azt hiszem, mindenki számára jobb lesz, ha ebben az ügyben inkább átadom a szót a hetilap főszerkesztőjének, Gál J. Zoltánnak, aki a VH mai számában az alábbi jegyzetét tette közzé:

Egyezség

Miért nem képesek ezek megegyezni, egy asztalhoz ülni, egyetérteni bármiben, akármiben? Egyik kedvenc kérdésem ez, gyakran hallom, ha politikára kerül a szó. Mintha a pártok közti vita akadályozná, hogy szerteáradjon itt a boldogság, hogy párduc öleljen gödölyét.

Vita persze van sokféle, hányszor olvastuk már, hogy az angol képviselők, miután üvöltve szidták egymás felmenőit a parlamentben, nagy békében iszogatják együtt a barna sört a sarki pubban. De a magyar képviselő jobban szereti a bőrös virslit az országházi büfében, s ha előfordul is néhanap, hogy ott egy asztalnál kénytelen tunkolni kormánypárti az ellenzékivel, aligha hiszem, hogy lenne ma olyan fideszes, aki esténként összejár egy szocialistával. Eddig azt hittük, ez a baj, a süket fülek meg az egymáshoz vágott durva szavak. Most meg kiderül, igazi baj abból van, ha képesek megegyezni mégis.

Kényszerből ültek egy asztalhoz, persze, választások után meg kell alkudni a parlamenti tisztségek elosztásáról. Örült mindenki, milyen gyorsan ment ez idén, és úgy áll, hogy egy korábbi skinheadvezér lesz az Országgyűlés alelnöke, és az újnyilas párt zavaros fejű díszleánya felügyeli majd az oktatási és kulturális ügyeket a parlamentben. Ami az előbbit illeti, legalább egy előnye lesz, hogy megint csak háromhetente ülésezik a T. Ház: kevesebbszer kell szembesülni a szégyennel, hogy elég kicsivel hosszabb haj a bőrfejre, máris egy konkrét náci adhatja meg a szót a többeknek a pulpitusról. Hanem a Jobbik beengedése az iskolákba, az megmagyarázhatatlan.

Mert igaz, hogy egymillió szavazóval a háta mögött okkal tartanak igényt bizottsági elnöki posztra. Igaz az is, hogy esetükben a kérdés úgy jogos: hol okoznak kisebb kárt? Persze az általuk kinézett nemzetbiztonsági bizottság élén is furán mutat egy olyan párt politikusa, amelyik a fél világ által terroristagyanúsnak tartott szervezetekkel tart kapcsolatot. De ha az a kérdés, elviseljük-e, hogy hepciáskodnak időnként a titkosszolgálatok ellenőrzése ürügyén, avagy megtűrjük-e őket a gyerekeink közelében, befolyást engedünk-e a magyar kultúra alakítására egy olyan embernek, aki ha a holokausztról beszél, betuszakolja a mondatába: „úgynevezett”, akkor aligha lehet kétséges a válasz.

A Fidesz cinikus mosollyal nézte az ellenzékiek egyezkedését, az ő jóváhagyásuk hallgatólagos, az MSZP-é viszont nagyon is aktív. Próbálom érteni, mi ennek a politikai értelme. Mit akarnak ezzel üzenni a választónak? Hogy nekik fontosabbak a titkok, mint a tananyag? Hogy a baloldal újjáépítésének a nemzetbiztonság lenne a terepe az oktatás és a kultúra helyett? Bár, ha jobban belegondolok, kitűnő búvóhely a nemzetbiztonság, ott még az is titokban marad, ha nincs egy fia gondolatunk se.

Jól kezdődik hát ez a ciklus, és ha már itt, az egyezkedésnél tartunk, érdemes tán elmerengeni kicsinykét egy hír sorsa felett, ami ebben a lapban jelent meg a múlt héten. Lényege az volt, hogy több egymástól független forrás is állítja, kapcsolatot tart egymással Mesterházy Attila MSZP-elnök és Habony Árpád, a miniszterelnök tanácsadója. És bár ezt Mesterházy egy előzmény nélküli kérdésre adott válaszában tagadta, a háttéralkuk meglétére utal, hogy egyes szocialisták igyekeztek megóvni a kampány idején Rogán Antalt és az ő magától növő házát a túlzott sajtóérdeklődéstől.

A cikkben próbáltuk kutatni, mégis, mi lehet a feltételezett titkos találkák témája, ennek kapcsán írtunk a fura mód megszaporodott Közgép-hirdetésekről egyes baloldalhoz köthető lapokban, és arról, hogy az MSZP elnöke a párt súlyos adóssága miatt milyen csúnyán kiszolgáltatott helyzetben van.

A cikk – azt hittem legalábbis – bepillantást adott a politikát alakító háttéralkuk világába, oda, ahol sok mindenre lehet magyarázatot találni, amit eddig nem nagyon értettünk: gyatra kampányra, gyorsan elhaló vagy éppen hirtelen felfújt ügyekre, arra, hogy ki védett személy, és ki céltábla itt. Azt is gondoltam, hogy ezen a héten mindazok, akiknek ebben a tárgyban információik vannak – tudom, hogy vannak – talán bátrabban előállnak most velük. Tévedtem, és a beismerés most azért kívánkozik ide, mert magyarázza a magyar politika valóságos működését ez is.

A VH hírét elsőként a Fidesz-birodalom nyomtatott vezérterméke, a Magyar Nemzet dolgozta fel, mégpedig úgy, hogy annak érdeméről egyetlen árva szót sem ejtett, viszont vert nagyobbacska habot az MSZP adóssága körül. Se Habony, se Rogán, se Mesterházy, viszont Gyurcsány annál inkább, mert hát ki más a hibás, ugyebár, szóba került szerénységem is, különféle kontextusban. Nem feldolgozhatatlan ez nekem, inkább attól borzongtam megint, milyen szervezetten, egységesen, és mindenféle szakmai-etikai korlát nélkül szolgálja kenyéradó gazdáik érdekét a Fidesz-sajtó, köztévéstül, közrádióstul. Mesterházyból és Habonyból egy perc alatt a pártját és országát eladósító Gyurcsány és bandája lett, abból aztán a szoci öregek fenekedése, akik most ki akarják szorítani szegény megújulást vezénylő fiatalokat, repkedtek a jelzők, az összeesküvés- elméletek. Naiv és tudatlan, aki ezen meglepődik, tudom én, de mégsem tanulság nélküli végignézni újra, hogyan nyeli be a Fidesz-sajtó politikai manipulációját a magyar sajtó azon része is, amelyik (még) nem Simicska Lajos fizetési listáján csücsül.

Még hogy nem képesek ezek megegyezni?! Mostantól kéretik semmin sem csodálkozni.

***

Mindez csupán egy, a “gyurcsanyista” Gáljé által gyártott összeesküvés-elmélet lenne? A vázolt tények sajna nem ezt mutatják … mint ahogyan a tapasztalatok sem! Ebben az esetben pedig nem csak Orbánnak, de a szociknak is menniük kell!

… és ezt …

szendamondja!

Utószó: Határozottan kíváncsi lennék arra, hogy mi Olvasóim véleménye erről az ügyről? Szavazás előtt kérek mindenkit: tanulmányozza át az összes linkelt cikket! Köszönöm.

Reklámok

5 hozzászólás on “Mocskos összjáték a Duna mentén?”

  1. […] honi, korrupt rendszert felszámolni nem akarók jobbról is balról is megcsókolhatják egymást (megtörtént!). Azt eddig is tudtam, hogy szerintük mindenért Agyurcsány a hibás (mer’ ugyi ők osztán […]

  2. […] (a huszonnyolc szocit egyelőre nem tudom besorolni, lévén eddig csak a pártvezetésről derült ki, hogy a Puchpithecus főpincér által a Simicskasaurus konyhájáról felszolgált ételt eszi!). […]

  3. […] még arról is, hogy miért nem lehetett tavasszal bizonyos fideszes botrányokkal kampányolni (lásd itt!) és ez kinek az érdekeit szolgálta. Hogy most miért nem lehet az április óta szinte hetente […]

  4. […] tehát Don Vittorio fizetett (lásd a “Vasárnapi Hírek” korabeli értesülését itt!). Össze is állt tehát egy életképtelen “összefogás”, amelnyek egyetlen célja a […]

  5. […] közös miniszterelnök-jelöltség. Mert ugyi ő volt az, aki – a Vasárnapi Hírek korabeli leleplező cikke szerint – egyedül volt képes szót érteni a Maffiapárt Elintéző Emberével (rendszeres […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s