Pancholót tojt a húsvéti nyuszi

Pancholót tojt a húsvéti nyuszi a mi Szeretett Vezetőnknek. Az “Aréna” emlékműve Orbán giccsesen megalomán ízlésének, a finanszírozására kitalált módszer (TAO) pedig ékes bizonyítéka annak, hogy Viktor a saját tulajdonának tekinti az országot, követve a Putyin-modellt. Ámde a Mintaadó “követése” drága és roppant kínos. Az elmúlt hetekben Moszkvának kényszerűen(?) tett politikai szívességek azt bizonyítják: az EU-val (is) folytatott kártyacsatában Magyarország már csak egy szükség esetén dobható lap Putyin kezében. A “Paks II.” szerződés pedig azt, hogy e pakliban Viktor Győzövics a “tökfilkó“.

Pancholót tojt Viktorkának a húsvéti nyuszi! Miközben ezt a posztot írom (ápr. 21., hétfő) a felcsúti melósok az utolsó négyzetmétereket suvickolják le gőzerővel a Nagy Megnyitóra összesereglő “Jeles Személyiségek“, illetve a szervezők által alapos megszűrt “Bárkik” tiszteletére. Magát az Arénát a Népszabadság egyik sportújságírója egy objektívnek álcázott, de nyilvánvalóan ájult hódolattal átitatott “PR-cikkben” írja le az ámuló olvasóknak. Eme opusz ugyan a nyelvhelyesség szempontjából tökéletesen kivitelezett, ámde sajtó-etikailag elhibázott, hiszen ilyen “tudósítások” végére nem a szerző nevét, hanem az “(x)“-megjelölést szokás kiírni!

A kitűnő “Galamus azonban nem esett eme hibába sőt, inkább talán a “ló” túlsó oldalára. Aczél Endre egy, tőle merőben szokatlanul keresetlen szavakat használó jegyzetében, tulajdonképpen jogos kritikákat fogalmaz meg a “Létesítmény“-nyel kapcsolatosan. A publicista szerint ez az épület egy Makovecz Imre által megálmodott, “antifunkcionális építészeti szörnyszülött“, amelynek miniszterelnökségi(!) díszpáholyában, bizonyos “tolvajok” a kispesti(!) Puskás Ferenc relikviáit állították ki, az arénának pedig (bunkó módon) a világhírű labdarúgó spanyol becenevét “adományozták”. Miután az újságíró emlékeztet arra, hogy a pénteki (ápr. 18.), Fehérváron rendezett mérkőzésre (melyen a Puskás nevével felékesített mezben virító, többségükben kiöregedett hazai, illetve hatodrangú importjátékosok “csaptak össze” a Pécs csapatával) mindössze 50, azaz ötven(!) néző volt kíváncsi, fel teszi a jogos kérdést: a közel 4 milliárdba került Pancholó mikor fogja visszahozni az árát?! Nos, a kérdés persze költői, hiszen Aczél rögtön meg is válaszolja: Garancsi István, a takszövök rapid módon lebonyolított államosításából “érdekes módon” kimaradt “Duna Takarék” (és a “Videoton-csapat“) tulajdonosa “csak visszacsöpögtet valamennyit abból az ötvenmilliárdból, amit Orbánék jóvoltából egy trükkös földgázüzletből lenyúlt“. … És ez itten a Lényeg!

A Pancholóval ugyanis nem az a legfőbb probléma, hogy a Makovecz által felvázolt, majd a Tanítványa által “organikusra” megtervezett, fából készült és Ausztriában(!) legyártott tetőtartó idomok lényegében “anorganikus” viszonyban vannak a rendkívül randa, még csak be sem “pucolt”, az öntési zsaluk “mintázatát” híven ábrázoló betonpillérekkel. A hvg.hu tizenhét felvételből álló képgalériája egyes fotóin ezek kitűnően láthatóak. Itt a legnagyobb baj a finanszírozás módjával van, s ehhöz képest az már csupán “hab a tortán”, hogy ezt miféle önellentmondó, ótvarosan hazug “kommunikációval” fűszerezik meg az Illetékes Nertársak! (Közülük is kiemelkedik Szöllősi György, a felcsúti Kakadémia fősajtósa, aki egy tavalyi blogbejegyzésében képes volt a “Magyar Labdarúgás” nevű, közpénznyelő és -mosodázó Csődtömeg minden disznóságát Gyurcsány (és a “kommunisták”) nyakába varrni , az “Aranycsapat” sikereit pedig Klebelsberg Kúnón át vitéz Kőbányai Világosra testálni! Ez nem vicc, tessenek rákattintani a linkre!)

Pető Péter, a nol.hu újságírója ugyanezen a területen kezdett kutakodni. Írásában fel is teszi a már unalomig ismételt, de jogos kérdést: miből épült-szépül a felcsúti Focipari Kombinát? Természetesen ismerteti a “hivatalos álláspontot”, miszerint sem a Pancholóban, sem pedig a Kakadémiában egyetlen fillér közpénz nincs, csakis és kizárólag magáncégek adományai, ámde mindezt ellentétbe állítja egyrészt az MLSZ beszámolójával (“A programot az Európai Bizottság az uniós állami támogatásokra vonatkozó szabályozásokkal összhangban lévőnek találta és jóváhagyta.“), másrészt az állami és “egyéb” “sportpolitikusok” által újra és újra hangoztatott azon kijelentésekkel, miszerint a TAO az állami szerepvállalás emblémája! Mánpedig ha a TAO nem közpénz, akkor mégis mire verik annyira a nyiszlett mellüket ezek a Zemberek, ha pedig mégis az, akkor hogy az ördögbe merészelik azt állítani, hogy “kizárólag magánpénzekről” vagyon itten szó?! … Persze nem ez lenne a fideszes “kommunikáció” szokásos logikai bakugrásainak első olyan esete, melyet a Jónép egy bizonyos, önálló gondolkodásra képtelen, de aktív kisebbsége olyan simán nyel le, mint kacsa a nokedlit. (Megjegyzem: Pető eme írása pontosan ugyanazon a napon jelent meg, mint a fentebb már említett és linkelt, Hegyi Iván által jegyzett “ikszes” cikk! Ez pedig vagy azt bizonyítja, hogy Hegyinek egyszerűen nincs ízlése és polgári öntudata, vagy azt, hogy a svájci Ringier AG. által egy joggal vélelmezhetően fideszes médiacég kezére adott Népszabadságban még csak most van folyamatban az orbanista hatalomátvétel!)

Ámde bármi is legyen az igazság (tudjuk mi az!), az egész képből az bontakozik ki, hogy Don Vittorio számára egyszerűen nincs különbség(!) magán- és közpénzek között feltéve, ha azok a személyes dilijeit és meggazdagodását szolgálják, avagy ha a Kitartottjai/Seggnyalói zsebeit hízlalják! A nolos Pető, az előző bekezdésben már linkelt cikkében megemlíti a közismert Szíjjártó Péter, egyébként “ZS”-kategóriás, dunakeszi futsal csapatát, melyet a Közgépen kívül olyan cégek is fontosnak tartottak szponzorálni, mint például a Porsche Hungária, avagy a TEVA. Mivel ebben az esetben (és a felcsútiban is!) nincs az a cégvezető, amelyik egy ilyen támogatás nyújtását a marketing szokványos céljainak elérésével jogosan tudná megindokolni, nyilvánvalóan a politikai haszonszerzés egyik minősített sőt, speciális esetéről van szó, mikor is maga a politikus használja fel közhatalmi szerepét arra, hogy magánérdekeit érvényesítse! Ez pedig nem más, mint az Ország és annak erőforrásainak magán-, illetve szűk csoporttulajdonnak való tekintése, ami pedig maga a Putyin-modell!

A Mintaadó “követése” azonban nem csak roppant kínos, de nagyon drága is! Mióta Viktor Győzövics idén január 10.-én sebtiben aláíratta “Zsuzsikáné” miniszter-asszonyával (maga a Főnök nem merte vállalni a személyes felelősséget – szokás szerint!)  a hírhedt “Paks II. Szerződést“, az időközben kirobbant orosz-ukrán válság ügyében már többször kényszerült kínos “szívességeket” tenni az orosz kormánynak a Moszkva és Brüsszel között (is) dúló, egyelőre csak diplomáciai, de a Kreml részéről mindenképpen kardcsörtető összecsapásban.

Elég hülyén veszi ki ugyanis magát az (ráadásul még önleleplező is), hogy amikor a komplett EU (és Washington is!) teljes mellszélességgel kiáll Ukrajna mellett és a magáról megfeledkezett, valószínűleg megbuggyant Putyin ellen, akkor Fidesz Castro és az ő, immáron leköszönőben lévő, seggnyaló Mű-külügyminisztere, kínosan tekeregve a begyulladt (és Putyin által egy 10 milliárd eurós hitelszerződéssel megfarkalt) aranyerükön, olyasmiket mondanak, hogy “Jó, jó! De nekünk tekintettel köll lennünk országunk gazdasági érdekeire is!“.

Ámde ha ez valóban így lenne, akkor most nem “Né-miniszter” aláírása díszelegne a “Ros(sz)atom“-os kontraktus alatt (melynek idehaza tíz esztendőre titkosított, de Moszkva által indiszkrét módon internet-nyilvánossá tett részletei szerint Unser Victor nem egy “Ravasz Ördög“, hanem egy “Tökfilkó“, egy “Nyuszi“, akivel a “Medve” bármikor kitörölheti a seggét – erről a poszt alján egy aktuális vicc olvasható!), hanem pasaparki Vargalázatos Mihály, mint gazdasági miniszteré, egy IMF-EU hitelszerződés megfelelő oldalán! Ez inkább szolgálná a “Nemzeti Érdekeket”, mint a moszkvai kontraktus! Bár ha a “nemzet” titulust felcseréljük az Orbánpárt által már bő évtizede használt terminus technicus-szal, akkor kiderül: ez – az “ország”-gal, a “magyar”-ral és a “hazá”-val egyetemben – nem más, mint maga az Orbánpárt, ami ugyan ma is pont úgy működik, mint ahogyan azt Magyar Bálint még 2001-ben (is) leírta (“Magyar polip – a szervezett felvilág“), de  Mihályi Péter szerint akkor sem szabad “maffiának” nevezni! … azt, ami egyébként az!

Az Economist karikatúrája

Mi ez a Putyin-imádat“, amely az elmúlt esztendőkben végig gördült Európa összes populista, nacionalista, szélsőjobboldali pártján, kezdve a magyar Jobbiktól, egészen a brit UKIP-ig? – teszi fel a kérdést a The Economist. A brit hetilap szerint Putyin, országa nyilvánvalóan létező, energiahordozók- és nyersanyagok exportálására alapozott befolyását arra próbálta felhasználni, hogy megteremtse az Orosz Újbirodalmat, s mindezt az EU és az USA (kényszerű) jóváhagyásával. Ámde “elmérte a farkát”, hiszen nyíltan az erőszak útjára lépett (lásd: Krím félsziget és Ukrajna), ami az említett hatalmak ellenállásába ütközött. Ezért osztán az európai poulista-nacionalista szélsőjobb megnyerésére törekszik, melyből csupán csak egyik, de ígéretes “darab” a Kreml törekvéseit immáron negyedik esztendeje elvtelenül kiszolgáló, magyar Jobbik (egyik alelnöke, külpolitikai kabinet-vezetője és EP-képviselője, az “érdekes életutat” befutott Kovács Béla, gyakorlatilag orosz ügynök! – szendam), ámde az igazi gyöngyszem a pénzért bármire kapható Orbán-kormány! Ez a kabinet ugyanis messzemenően hozzájárul ahhoz, hogy az Unió törvényhozásaiba előbb-utóbb euroszkeptikusokat ültetve, Moszkva teljhatalmat kapjon a saját birtokának tekintett ex-szovjet, illetve kelet-európai államok fölött.

Ennél egy kissé tovább megy a Le Monde. A konzervatív, francia napilap, mely Orbán április hatodikai “győzelmét” szimplán “becstelenség“-nek nevezte, azt állítja: a magyar rasszista-populista szélsőjobboldali pártot gyakorlatilag Moszkva finanszírozza! Ámde míg az orosz ügynök által instruált Vona-féle párt csupán a jövő ígérete, a “törvényesített csalásokkal” ismételt Kétharmadot szerző Fidesz-kormány lehet az a bástya, melyet az EU-tag Magyarország “személyében” Putyin beépíthet az általa szétzilálni szándékozott Unióba! Ennek volt köszönhető a Paks II. Szerződés 10 milliárd eurója, amely kontraktusból az is kiderül: az orosz Cár egyáltalán nem bízik budapesti vazallusában, hiszen a Moszkva érdekei felé túlzottan is bebiztosított szerződés alapján “az orosz vállalaté a reaktor, a fűtőanyag, a magyaroké pedig marad a beton!“.

Aczél Endre a tegnapi jegyzetében azt írja: “Ebben a felcsúti stadionban minden benne van, ami Orbán. Elejétől végig.” … Mint láthatjuk: nagyon, de nagyon igaza van!

… és ezt …

szendamondja!

(A beharangozott vicc: “Az Erdei Közösség Ügyvivő Testülete minden hajnalban végig járja a ‘birtokot’, s az egyik alkalommal azt tapasztalják, hogy a közösségi vécé ablaka tokostul ki vagyon törve. Összehívják a kommuna tagjait és felteszik a kérdést: ‘Ki volt az?’. Erre jelentkezik a Mókus és előadja, hogy amikor előző este az illemhely mellett járt, a bezárt ablakon át kinyúlt érte a Medve, berántotta és kitörölte vele a seggét. A szigorú ítélet előírta Medvének, hogy hozza helyre az okozott kárt. Pár nap múlva ugyanez az inspiciatúra hasonló állapotban találja az erdei budit. A ‘Ki volt az?’ kérdésre jelentkezik a Nyuszi, aki a Mókuséhoz hasonló történetet ad elő, mire Medvét ismét kötelezik a kár helyrehozatalára. Ámde újabb pár nappal később a Testület immáron izzé-porrá törve találja az építményt. A ‘Ki volt az?’ kérdésére pedig jelentkezik … a Sün!” … Hogy miért pont ez a vicc jutott most az eszembe és minderről, hát azt döntse el mindenki magában! szendam)


4 hozzászólás on “Pancholót tojt a húsvéti nyuszi”

 1. méhecke szerint:

  http://cink.hu/igen-az-oroszoktol-felnek-na-de-miert-1565278228
  “Az oroszoktól azért félnek, mert nem lehet velük okoskodni, diplomatikus úton, vagy szerződésekben elrejtett apró záradékokkal kiügyeskedni valamit. Mert ha megpróbálsz velük szórakozni, akkor beléd állítják a szekercét. ”

  Tehát ha Orbán Viktorovics elkezd Putyinnak is pávatáncolni, meg lesz az eredménye….tiszta haszon.Neki szerintem létkérdés,hogy megépüljön PII.

  • méhecke szerint:

   bocsi,így szerettem volna írni”szerintem számára tiszta létkérdés,hogy megépüljön P II.”

  • szendam szerint:

   Kedves méhecke!
   Üdv a blogomon, mint először hozzászólót! Remélem máskor is lesz szerencsém Hozzád!

   Ami a kommentedet illeti:
   Viktor Győzövics csak olyanokkal mer Pávatáncolni, akikről tudja, hogy nem AZONNAL verik pofán. Ha ugyanolyan agresszív, de nálánál hatalmasabb Gazemberrel találkozik (Vlagyimír Vlagyimírovics), akkor fülét-farkát behúzza és örül, hogy luk van a valagán, meg hogy kapott némi ellopható pénzt. Ilyenkor még az sem érdekli őtet, hogy budipapírnak használták.
   Ezzel mondjuk nekem a világon semmi bajom nem lenne, hiszen a Pa(k)si már korábban is a sztratoszféráig bűzlött, csak hát a Baltazár-ügy után mos esmét beszarozta az Országot is!
   Ez pediglen megbocsájthatatlan! … gondolja minden normális ember, kivéve a reá szavazott 2,138 milliót, meg a moszkovita Jobbikra voksoló 1 milliót! (Az otthon maradt, a seggük egyik partjáról a másikra forduló, reklámzabáló bandáról nem is beszélve.)
   Há’ ezé’ tartunk mink ott, ahol.
   Egy korabeli vicc szerint: “Hol áll a Kapitalizmus? … A Szakadék szélén! … És a Szocializmus? …Egy lépéssel előtte!”

   További minden jót kívánva üdvözöl:
   szendam!

 2. bonhomme szerint:

  Az első három versszakot más indíttatásból írtam; most “méhecke” linkje nyomán egészült ki a másik kettővel:

  Elvtársi üzenet

  Tovaris Dragunov üdvözletét küldi:
  azt üzeni, tőle meg fogsz majd szépülni.
  Kiszellőztetheted bedrogozott agyad,
  csak hagyd egypár percre tűzvonalban magad.

  Acélmagvas csókja illeti homlokod:
  ahol üres, ott kong, nem pediglen kopog.
  Minden fóbiádtól megszabadulsz végre,
  ha üveges szemmel nézel fel az égre.

  Mauzóleumod híveidnek kegyhely,
  ám demokratáknak igen mocsok egy hely.
  Legjobb lenne téged kilőni az űrbe;
  hazánk ne kerüljön még egy ilyen zűrbe.

  Mindezt megúszhatod, ha szavadat állod,
  és az erőművet megmodernizálod.
  Itt nem boldogulsz egy sima pávatánccal:
  a Medve magához kötött erős lánccal.

  Az, hogy országodat eladósítottad,
  és az orosz érdekszérába bevontad,
  a népeden kívül kinek szegi kedvét?
  Cseppet sem érdekli majd az Orosz Medvét.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s