Most, még az elején!

Szörnyűséges kritikákat kap az Orbán-kormány úgy az április hatodikai “választások” lebonyolítása, mint a “Zemútnégyév“-ben kialakított uralmi rendszere miatt. A “Pusztaputyin” nyilvánvalóan zsákutcába viszi az országot s ezt a “választók” addig fogják hagyni, amíg egy “Katarzis” fel nem rázza őket bódulatukból, avagy apátiájukból. Külső segítségre nem számíthatunk … legalább is addig, amíg mi, idehaza el nem kezdünk cselekedni! Lássuk csak, tehetünk-e valamit még most, az elején?!

Borzalmas kritikákkal illeti Orbánt és rendszerét a külföldi sajtó. A jobboldali, párizsi Le Monde szimplán “becstelen“-nek titulálja mindazt, ami a most lezárult “választásokon”, illetve addig történt. A szintén konzervatív, de brit The Telegraph szerint Orbán újraválasztása, “eloszlatott minden illúziót azzal a Magyarországgal kapcsolatban, amelyhez húsz éve nagy reményeket fűztünk”.

Az ugyancsak jobboldali beállítódottságú Frankfurter Allgemeine Zeitung idézi Jan-Werner Müllert, a Princeton Egyetem politológusát, aki szerint “A rendkívül tehetséges budapesti hivatásos politikusnak sikerült létrehozni a hatalommal való legalizált visszaélés iskolapéldáját”. A Financial Times úgy véli, Orbán “újraválasztása nyomán az a kérdés, a többi EU-kormány folytathatja-e a félrenézést, s a válasz bizonyosan: nem. (…) EU-tagként Magyarország jelenlegi kormánya belülről ássa alá az európai normákat és értékeket.”.

A Deutschlandfunk Paul Lendvait szólaltatta meg, aki szerint Orbán Viktor “a maga totális hatalomvágyával” harmadszorra lesz miniszterelnök Magyarországon, valamint “veszéllyé a kicsi ország jövője és Európa számára“. A jeles publicista úgy véli, a Fidesz, a hatalom megőrzése érdekében minden intézményt az uralma alá vont, maga Orbán pedig kezd hasonlítani  Elias CanettiTömeg és hatalom” című művének hatalmasára, aki száműzni akarja a bukás bármiféle veszélyét. Ezek után kijelenti: a Fidesz-kormány alatt Magyarország egy, az EU-val ellentétes útra “kacsingat”.

Ezekkel összhangban álló véleményének adott hangot Krémer Ferenc is. A szociológus, a 168 Órában megjelent nyilatkozatában azt állítja, valóban hitt abban, hogy “… van az emberekben valami – nevezzük így – demokrácia utáni vágy, amely az orbáni uralmat megtöri. De úgy tűnik, másra van szükségük.“. Úgy véli, legelébb is észre kéne már venni, hogy “ez valódi diktatúra“, s ahhoz, hogy változás legyen, “… olyan sokkhatásnak kellene érnie Magyarországot, mint Németországot vagy Japánt a világháború végén. Olyan sokkhatásnak, amely totálisan kizárja még a lehetőséget is, hogy az Orbánhoz hasonló figurák a társadalomra rátelepedjenek. Enélkül ma már nem fog menni.“. Szerinte a hibát hibára halmozó demokratikus ellenzéknek fogalma nincs, mit is kellene tennie most, pedig a képlet egyszerű: fel kell venni a küzdelmet az “örökösen harcot provokáló” Orbánnal szemben.

Ámde mi lenne ez a “Katarzis“? Nos, az nyilvánvaló, hogy nem egy német-, avagy japán-méretű világháborús vereség és rombolás. Az igaz ugyan, hogy Orbán (“Simicska“, “Nyerges“, “Mészáros“, etc.) álnéven történt lenyúlásai, valamint propaganda-célokat szolgáló intézkedései – egykulcsos és különadók, 27 százalékos áfa, “szabadságharc”, trafikok, földbérletek, pedagógusok “portfólióztatása”, a Nemtandíj bevezetése, stb. – , tehát a jogfosztások, a gazdaság romba döntése minimum négymilliónyi nyomorgót (és félmilliónyi kivándorlót) eredményeztek, ámde ez tényszerűen kevés volt a Lázadáshoz, azaz a “Fülkeforradalomhoz” (is). Ez pedig azt bizonyítja, hogy a “Tudatlan Ellenzék” csoportjából a legtudatlanabb a Magyar Szocialista Párt, amelyik még most is arra bazírozik, hogy rövid időn belül Orbánra fog omlani a saját rendszere (így lesz, csak nem “úgy”! – lásd erről egy kitűnő, bár hosszú interjút itt!), s abból ők majd “viktorként” jöhetnek ki …

… mondjuk az őszi, önkormányzati választásokkor. Ezért is halasztották el az ilyenkor szokásos tisztújítást az esztendő végére, ráadásul ippeg és punkt a “megújult” és pláne “fiatal” pártvezetés javaslatára! …

… A “vén” Horn Gyula (Isten nyugosztalja!), a “liberális értelmiség” által oly’ utált “kádárista káder” 1998-ban tudta a “demokratikus kötelességét” és azonnal lemondott az elnöki posztjáról. Mai utódja pedig kapaszkodik a székébe, s az sem érdekli, hogy a tíz körmén kívül még további százezrek szakadnak le a törzsszavazói gárdából!

Esetleg az lenne a “Katarzis“, hogy az Európai Unió végre a “sarkára áll” és rendre utasítja a Kis Izét? Mondjuk úgy, hogy beküldi a Békefenntartóit, avagy egyértelmű, adminisztartív intézkedéseket (szavazati jog és támogatások megvonása) foganatosít a viktoriánus kormányzattal szemben. Hát, aki erre számít, az butább, mint a Mesterházy-féle MSZP vezérkara! Az EU-nak eddig is meg lettek volna az eszközei Orbán megállításához. Emlékezetes, hogyan zavarta haza még 2010 nyarán Barroso a Felfuvalkodottat, amikor az a hiány 7 százalékig való elengedésére kért engedélyt. …

Osztán meg történt, ami történt (Tákolmány, Manyup, különadók, MNB, estébé) és bár (a “szegény”, illetve később “kedves”) Angela Merkel kancellár-asszonynak simán hányingere vagyon a Gumicsízmás Kandúrtól, van nekije más problémája is (pl.: fenyegető orosz-ukrán háború), mint hogy az elhülyült magyar választók helyett válasszon ugyanezeknek egy normális kormányt. (Nem az ő dolga, az EU-n belül létezik olyasmi is, hogy “politikai kultúra”, ami azt jelenti: mindenki söpörjön a saját háza előtt!)Az persze talán felérne egy “Katarzis”-sal, ha mondjuk az EU vezető politikusai nyilvánosan kiközösítenék Unser Führet, mondjuk egy egyértelmű nyiltakozattal. Ámde az előbbi tulajdonképpen már megtörtént! Ki és mikor látott utoljára Budapesten magas rangú EU-politikust, aki “jelentős kérdésekben” tanácskozott volna Viki Mouse-szal? Az, hogy Joseph Daul, a jobboldali “Európai Néppárt” (EPP) elnöke, a legutóbbi CÉBÉAmenet (plusbonos: Fidesz-nagygyűlés) során a pódiumra állva nyalta Az Elszemtelenedett Totyakos seggét, nem az Állampárt EP-támogatottságát jelzi, hanem csak azt, hogy Daul & Tsai. abszolute “B”-kategóriások, akiket még az EU-n belül is simán lenéznek! Axel Schaefer, a német SPD frakcióvezető-helyettese egy múlt pénteki sajtótájékoztatón ki is jelentette: “Nacionalista kultuszával, az igazságszolgáltatás korlátozásával, a revansista, illetve a radikális jobboldali erők felé való nyitásával, … Az Európai Néppárt tagjaként a Fidesz továbbra is dicstelen kereszténydemokrata párt!” (forrás: Népszava, print-kiadás, 2014. 04. 12., 13. oldal)

Nyilvánvaló tehát, hogy a “(rezsi)bódulatba” és apátiába süllyedt választókat (tehát azokat a “polgár”társainkat akikkel naponta találkozunk itt is, ott is) kizárólag úgy lehet valamiféle eszméletre (öntudatra! – avagy ez már túlzott elvárás lenne?) térésre sarkalni az egyre elszemtelenedőbb és mindent tönkre tevő, maga alá gyűrő Orbán-uralom ellen, ha MI, itthoni és demokratikus ellenzékiek adunk nekik követhető példát arra, hogy igenis Lehet és Kell ellenállni!

Talán nem véletlenül, de erre legelsőnek Bajnai Gordon jött rá, akinek EP-választási kampány-nyitóján a “Csakazértis!” volt a mottó. Ugyancsak ő volt az, aki kijelentette: átveszi ugyan a mandátumát, de nem ül be a parlamentbe, lévén szerinte az elkövetkezendő időszakban a valódi politizálás csakis az Országgyűlésen kívül történhet! Ebben neki nyilvánvalóan igaza van, hiszen Orbán újraválasztási “programja” semmi más nem volt (azon túl, hogy ő “Magyarország miniszterelnöke“), mint hogy “Folytatjuk!“. Ami pedig ugyi azt jelenti, hogy a magyar Országgyűlés Kétharmada ugyanaz a Fejbólintó Testület lesz, mint eddig (avagy még inkább-dinkább! … s bár az emblematikus Balogh ugyan kihullott, de “komondorok” vannak másutt is!), amelyen belül a Kövér Házmester ugyanúgy (vagy még inkább) fojthatja majd bele a szót az Ellenzékbe (mínusz Jobbik! – ahogy eddig!). Csak most már a “Házőrség” nevű magánhadsereget, avagy pretoriánus gárdát is gond nélkül fogja bevetni a közvetlen, fizikai erőszak alkalmazása céljából!

Innentől pedig világos(?!), hogy ebben a Cirkuszban bohóc, pontosabban Latens Testületben képviselő-féleség, legpontosabban pedig Patyomkin-féle Palotában biodíszlet tisztességes ember, az ország és a nép sorsáért elkötelezett politikus nem lehet!

Mit is köllene tehát tenni? Hát azt, amit “emigrant” Köztársunk is sugallt az egyik posztomhoz fűzött kommentjében: “Akkor mi lett volna a helyes magatartás az ún. Zellenzék részéről? Na mi? És most mi lenne? Felesküdni a Szánalmányra?” (Köztársunk “Szánalmány”-nak nevezi azt, amit én “Tákolmány”-nak, azaz az országra oktrojált “Alaptörvény”-t!). Ebben pedig benne van a LÉNYEG! Mármint az, hogy:

A Demokratikus Ellenzék valamennyi (egyéni, avagy listás) képviselője jelenjen meg ugyan a az Országgyűlés Alakuló Ülésén, de amikor az Eskütételre kerül a sor TESTÜLETILEG HAGYJÁK EL az Üléstermet!

Ennél emblematikusabb és a Diktatúra, az oktrojált “Jogrend” elleni tiltakozásnál jobbat és hatásosabbat el nem tudok képzelni! Ez lenne az a Végső Bizonyíték, hogy ezek (az ország felelősebb polgárai által felhatalmazott) emberek VALÓBAN ELKÖTELEZETTEK a Jogállamiság, az Alkotmányosság, a Demokrácia, tehát és egyetlen szóval összefoglalva: A KÖZTÁRSASÁG mellett, illetve még az ezzel járó egzisztenciális és jogi hátrányokat is hajlandóak vállalni!

De szép is lenne! Most, még az elején! … Kár, hogy már ebben sem hiszek.

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

7 hozzászólás on “Most, még az elején!”

 1. asher alexander szerint:

  a hon imadott istenn avanzsalt Mein Vezer,ujabb negy evre beasta magat!!ugytunik meg mindig van mit ellopni-elorozni-betiltatni!!(?)-ez lehet az elemi emberi jog!!
  a Turulban fiadzott felcsuti Duce,most majd epittethet jogerossen stadionokat mindenhova!!
  jajj lessz annak is aki meg mereszelte vetozni hogy mint nemzeti ereklyet kiallitsak az “UNSER FUHRER” hatitatyojat,amiben a kikunyeralt lovit hozta vitte!!
  tessek ezutan teli tudobol harsogni a nagy elodok mintajara,a kover es tsa-i fele rezesbanda kisereteben,;-“wir werden weiter marschieren,whenn alles ist sterben fahlt!!weil heute gehort uns ungarn und morgen die ganze welt..”-
  orban elerte azt a szintet amire meg rakosipajtast-(szeretett edesapank es tanitomesterunk-no mar csak emlekeztetoleg!!)-is kerulgeti a guta es a sarga irigyseg!!
  ugyanis rakosipajtas tatyoja sose kerult be a muzeumba,…………………..hacsak uresen nem,hogy aztan telistele kikeruljon!!mint az anti-telapo,aki viszi az ajandekokat!!
  orbantelapo csak stadionokat hoz meg turulcsibe keltetoket!!kotelezo lessz a keltetes!!

 2. öregszeder szerint:

  Tényleg el kéne valahogy dönteni, meddig tojózzuk még a turult vagy tudunk értelmesebbet is.

 3. lovermann szerint:

  igen, csak hát nem kivonulni kellene a Parlamentből, hanem már bevonulni sem kellett volna.csak nem értették a fiúk, mért nem kell biodíszletnek ott lenni.ezt már talán sosem értik meg.mert nem olvasnak blogokat.

  egyébként igazad van, jó

  • szendam szerint:

   Kedves Köztársam!

   Igen, tényleg nem köllött volna bevonulni, de ha már bent vannak, jöjjenek ki, de sürgősen és a lehető legdemonstratívabb körülmények közepette!

   Egyébként tényleg nem olvasnak … blogokat se!

   Üdv!
   szendam

 4. lovermann szerint:

  valami tönkrement az írásnál. szóval nem kellett volna bemenni. ténylegesen semmi dolguk nem lesz. de ők sem hallgattak semmire, és senkire.

 5. […] is javasoltam a Demokratikus Ellenzék valamennyi parlamenterének még április 14.-én (lásd itt!), hogy az Országgyűlés Alakuló Ülésén ne tegye le az esküt az illegitim Tákolmányra és […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s