Viktor király rózsaszín kanapéja

Első, Medveseggberekedt Enyveskezű Viktor királyunk kegyeskedett kiposztolni (ha tudná mi az?!) a saját faszbúk oldalára (ha tudná mi az és egyébként mekkora Fütyi is ő?) egy kissé koszlott, rózsaszínű kanapét. … Remélem a TÖRZSSZAVAZÓ homofóboktól és latens homoszexuálisoktól (azaz “rendes, jobboldali-keresztény, békearaszoló magyar zemberek“) kevesebbet kapott ezért, mint a világra sokkal nyitottabb Ballibektől!

Szóval a Felkapaszkodott Alcsúti Csodacsatár (csoda, hogy még mindig csatár lehet!) az alábbi képet tette ki arra a Facebook-oldalra, melyet állítólag Ő, a saját Isteni Kezeivel gondozgat és frissít rendszeresen:

Fénykép: 0

Hogy ennek pontosan mi is volt az értelme, azt senki nem tudja, csak azon, majd’ kétezer Zember, akik ezt voltak kegyesek lájkolnimeg az a kábé kétszáz, akik ezt még kommentelték is! (a szokásos: “édesviktorhogynyalhatnánkiahájasseggedet?!“-módszer szerint)

Ugyan mit?!

Ezen a kérdésen morfondíroztam magam is, de csakis addig, amíg el nem olvastam Veress Jenő népszavás jegyzetét (ld.: itt!), melyben alaposan megkísérelte kiegészíteni az én, orbanizmus szempontjából micimackósan csekély értelmemet!

“Senki, de ahogy mondom, senki, sem a kormányoldalon, sem az ellenzékben nem tudta megfejteni a mocskos kanapét. Pedig volt ráizgulás rendesen, csak éppen végeredmény nem született. A mindenórás miniszterelnök ugyanis kiposztolt a facebook-oldalára – ha egyáltalán tudja, mi az – egy Vitézy-rózsaszín kanapét. Bugyiszínűt, leharcoltat, koszosat.
Egy fehér fal előtt, nem kicsit cikin áll a kanapé. Ezt a trutyadékot – e sorok írásáig – csaknem ezer Orbán-fan lájkolta. És másfélszázan imádták hozzászólásban is – az ember esze megáll. Egy randa ülőbútorba miért szerelmes valaki, csak mert Orbán rakta ki? OPNI, válaszolj! Ha holnap egy kupac utcai kutyakakit fotóz le az örökös kormányfő, azt is ezrek szeretnék majd megenni.

A szerencsétlen híveknek fogalmuk ugyan nincs arról, mit látnak – de “ott” látják. Nem hiszem, hogy a kormányfői stáb nem röhög hangosan ezeken az ön- és közhülyéken… Ha Orbán mondja, a lócitrom is franciakrémes. És a habzsolók, illatos szájszéllel bőven nyalakodtak szombaton is. A Nagyon Civil Összefogás erőltetett menetén láttam egy csomó gyári egyentáblát. Kovács Sándor Mátészalka, Kovács Sándor Géberjén, meg Porcsalma, meg Fülpösdaróc, meg a jóisten tudja hány település…. De ki lehet Kovács Sándor? Orbán 33. neve? Vagy titokban Kovács Sándor-tüntetéssé alakult a békevánszorgás?

Más: felteszem a kérdést, férfitársaim, ha önökről a következőket mondaná hites társuk, mit gondolna a környezetük? “Amíg éhes, ne kérj tőle semmit! Ulti közben ne zavard! Ha kikap a csapata, kezeljük a lehető legnagyobb tapintattal. Jobb arról nem is beszélni, mekkora volt a szomorúság, amikor 8-1-re kikaptak a magyarok… Ha reggel nem akar felkelni, mondd azt, hogy van friss Nemzeti Sport, egyből kinyitja a szemét. Elsőnek kell olvasnia, volt rá példa, hogy kivasaltam, hogy ropogós legyen.” Önökről, tisztelt férfitársaim, ezek után mindenki azt gondolná, hogy tapló, antiszociális családbántalmazók – persze csak pszichésen.

De mi, férfitársaim nem lehetünk akkora tahók, mint a Ő, akiről saját asszonya mondja: egyszer, amikor egy síversenyen kikapott tőle, az eredményhirdetés előtt elintézte, hogy kreáljanak külön női és férfi kategóriát, csak hogy ne kelljen megalázó módon a felesége mögött végeznie. Ha ilyesmit beszélne rólam – és igaz lenne – szűk körben a párom, a barátaim pillantását is kerülném. Mert ez szégyellnivaló jellemgyengeség, és akkor még finom voltam.

“Neszójjáhozzámmerakkorátvágokapofádbahogybelegebedel!”. “Hozzadasörötmertizeneggyesfoglenni!”. “Holatőgypörköltmerszétveremaházat?” Van ilyen, nem kell túl messze menni érte a magyar vidék-alsón. Legfeljebb az átlag főhős nem tud stadiont csinálni a gravitációs rendszerű kerti vécé mellé. (Ha Széles kikapcsolja, szarban leszünk…) Milyen szép lenne azt olvasni, hogy a miniszterelnök levett a polcról egy jó könyvet, Csajkovszkijt hallgatott vagy a Katona József színházba ment…
Meggyőződésem viszont, hogy Lévai Anikó minapi bulvár-megnyilatkozása nem egyszerű választási-üzleti kitárulkozás, hanem komoly segélykiáltás.
Valakinek talán észre kéne vennie!
Esetleg a titokzatos Kovács Sándornak.”

Miután elolvastam Jenő jegyzetét, tovább kattintottam a Neten. A következmények pediglen az alábbiakban láthatóak!

te leszel a következő

(“Te leszel a következő!“)

Osztán mégtovább kattintottam, s megállapítottam: nem én vagyok az egyetlen, aki “kinézte” a Fideszbúkos Birkamenetből a valódi mondani valót:

No de kijafaszt érdekel mindez? … Há’ az majd vasárnap kiderül … avagy beborul. Azt meg, hogy kik is feküdtek rá a Maffiapárt “szereposztó díványára” – alapos seggnyalás után – már tudhassuk. … Ezek közül válasszon a Jómagyar Zember!

… és ezt …

szendamondja!
Reklámok

6 hozzászólás on “Viktor király rózsaszín kanapéja”

 1. Tóth Sarolta szerint:

  Aki nyilvánosan posztol annak bírnia kell a kritikát. A Facén már széttrolkodtták a rózsa színű kanapét :D. Nagyon jó a blog. Bírom ahogy írsz. Gratula

 2. rupcsi szerint:

  Király ez is,meg a következő blogod is.

 3. dubitus szerint:

  Mivel családtagjai nem közszereplők, őket kiretusálták a képről.
  Egyedül pedig semmitmondó lenne, ezért őt is.
  .


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s