Egy “tiszta” beszélegetés …

Tudom, lemaradtam. De én csupán egy mezei blogger vagyok, aki a saját, nyilvánossá tett elektronikus bejegyzéseit írja erre a webfelületre, s így nem elvárható tőle az az aktualitás, ami egy hivatásos újságírótól. Így osztán most megírom ezt a gyurcsanyista posztomat is!

Mivel én csupán 2011 szeptembere óta tanyázom itt, a WordPress-en, nem merészelnék olyat állítani, hogy Gyurcsány Ferencből lett egy “szendamista“. Azért nem, mert a Legfőbb Közellenségnek immáron esztendők óta kinevezett ex-miniszterelnök sokkal hamarabb kezdte ugyanazokat írni/mondani, amit én szoktam. Nevezetesen azt, hogy jelenlegi nyomorunk, a Társadalom, a Gazdaság és vele együtt az egész Ország lerohadása nem elsősorban Orbán Viktornak köszönhető. Ő ugyanis csupán egy “Jelenség“, egy “Okozat“, egy “Betegségtünet” mely a Társadalom kóros állapotjának egyenes következménye.

A Gyurcsányördög, aki ugyi Mindenérahibás, pontosan erről értekezik már legalább nyolc esztendeje, melynek nyitánya az a bizonyos “Őszödi Beszéd” volt. Az meg ugyi (a kiadott, kitakart “Jelentés” szerint) azt a célt szolgálta, hogy magára/reánk gyújtatva a Fővárost, magát pedig A Legfőbb Hazugnak beállítva (szándékosan! … hehehe!) elterelje a Társadalom figyelmét a Megszorításokról, tehát arról a Népnyúzásról, melyet ő a saját beteges szenvedélye okán örömmel művelt velünk. … Sokan vannak, akik ezt a narratívát képesek elfogadni, még az olyanok is, akik egyébként képesek lennének az egyéni véleményalkotásra.

Azt tökéletesen megértem, hogy Gyéef puszta létezését I. Medveseggberagadt Enyveskezű Paksiviktor felháborítónak és megbocsájthatatlannak tartja. Tudjuk, hogy miért: aki látta a híres miniszterelnök-jelölti vitát 2006-ban, az akkor még nézhető (mert nem fideszes) TV2-n, az tudja, hogy politikus még nem “égett” akkorát, mint Nulladik Viktor Vezérlő Fejedelem, tehát “Az Ország“, no meg “A Haza” (ami ugyi “… nem lehet ellenzékben“!). Ez tehát érthető és az is, hogy miért folytat Unser Führer azóta is keresztesháborút Gyéferi ellen. Ámde hogy egyes, magukat független értelmiséginek nevezők, mint például az ország egyik legjobb tényfeltáró honlapjának bizonyos újságírói mi az ördögért utálják annyira a Laklit, azt már nem értem. Tudom: ők azt állítják, hogy a Maffiaállam Kétharmada Gyurcsány hibája, lévén megtűrte (nem is igaz!) a pártjában a Puchpithecusokat, meg a hozzá hasonlókat. Holott pont ők voltak azok, akik szinte pontosan négy esztendővel ezelőtt mást sem írtak: “Nem lesz káros a Fidesz kétharmada!” … Az lett!

Gyurcsány, Kuncze
De térjünk csak vissza az én “lemaradásomra”! A Legfőbb Közellenség, Kuncze Gábor (szintén “közellenség”) moderációjával kitűnő eszmefuttatást tartott hétfőn este a “Budai Liberális Klub“-ban. Akinek nincs elég ideje, az olvassa el a beszélgetés erősen rövidített változatát (katt ide!). De ha tényleg kíváncsi az egészre és hajlandó rászánni közel két órát (ígérem, érdemes!), az pedig vigye a kurzorját ide és nézze végig az egészet!

Az időrendi sorrend miatt kénytelen vagyok kijelenteni: nem Gyurcsány lett szendamista, hanem szendam eredetileg egy gyurcsanyista!

… és ezt (mindenféle szégyenérzet nélkül)…

szendamondja!

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s