Lapít Viktor, A Gyáva!

Napok óta hegyezem a klaviatúrámat, hogy Ukrajna-ügyben kellően seggbedöfjem a Pakstum okán Hazánkat ismét lejárató, mert gyáván lapító Hős Vezírt. Tűzhányó-szerű szókészlettel írtam már meg legalább két posztot, osztán azokat mind kidobtam az elektronikus kukába. Tanakodtam és csak tanakodtam, s erre mit olvasok ma a nepszava.hu oldalán Veress Jenőtől? Hát majdnem azt, amit én is írni akartam … csak sokkal jobb kivitelezésben.

Putyin díszzsebkendője

Ott virít a cár zsebében a mi szeretett kormányfőnk. A NATO, ez Európai Unió tagja, a néhai Magyar Köztársaság miniszterelnöke lapít, mint szaharin a gyepen.

Miközben minden épeszű demokrácia hangosan tiltakozik Ukrajna orosz katonai megszállása miatt. Egyetlen ország maradt néma, ezt hívják a mi hazánknak. Orbántól végül hétfőn csak ennyi tellett: „a magyarok biztonságban vannak Magyarországon és Kárpátalján is, a kormány azon dolgozik, hogy biztonságban is maradjanak”. Nesze semmi, fog meg jól!

’89-ben épp a mi koravén civil tábornokunk zavargászta hazafelé az amúgy is épp csomagoló szovjeteket. Megpocakosodott vezérünk ekézte Gyurcsányt, mert beállt a gázvezetékbe, amit utóbb maga a Nagy Ő is jónak talált.

Rómeó nem volt szerelmesebb Júliába, mint most az Orbán az oroszokba. Hogy a végkifejlet mi lesz, ne Shakespeare-től várjuk, lehet más is.

Nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy amikor a mi bölcs vezetőnk lezsírozta Paks bőtermő ügyét, nem az volt feltétel, hogy Ukrajna dolgában a nagy Oroszhont fogja támogatni.

Miért is szabadulnék, hiszen naponta látom, hogy mennyire iszonyodik a mi jó atyánk a kulturált emberektől, a szakmunkásképzőtől fölfelé, a művelt emberek közösségétől, a hoffmanni gettóból kitörni akaróktól. (Eloroszosodunk, az már látszik.) Lényegében az Európai Uniótól, ahol százezrek keresnek, és találnak politikai-gazdasági menedéket Orbániából. (Akik a legnehezebben szavazhatnak majd áprilisban. De meg is érdemlik a rohadt disszidensek…!)

Orbán Viktor fogoly. Letette saját – és az ország – jövőjét Vlagyimir Putyin kezébe. Ő meg nem arról híres, hogy könnyen visszaadja a babaruhát.

És, bár a fideszes gigafonok, és a megvezetett ostobák most beleszerelmesedtek Oroszországba, a kép nem fekete és fehér. Persze hogy szükségünk volna egy ekkora piacra, de ahhoz exportképes cuccra is jó lenne szert tenni. És megmaradni annak, akik vagyunk – magyarnak!

Téved a bölcs vezető, ha abban hisz, hogy a felkínált nyalinkázásért egyetlen dollárkát is kapunk. Meglehet, hogy páran nagyon jól járnak a putyini biznisszel, de félő, hogy előbb-utóbb valakinek – ha végtére tolókocsiban is – a Hősök terérről tényleg haza kell zavarni az oroszokat.

Ukrajna szuverenitása elemi magyar érdek is, ezt talán nem kell bővebben ecsetelni, tekintettel például Kárpátaljára. (Igaz ugyan, hogy a széljobbbant Szaniszló Ferenc már az ottani területek hamari visszacsatolásáról vizionál, de legyünk legalább mi egészségesek!) Emellett kiállni államférfiúi feladat lenne, ha lenne itt államférfiú. Most látszik csak, hogy a szomorú hazában csak politikusnak látszó megélhetésiek labdáznak az ország házában, mindenféle méltóságokat birtokolva.

Ukrajnában a háború – valóságos, és, ha kitör, világméretű – küszöbén állnak. Nem tréfadolog, nem rezsicsökkentős marhaság, nem brüsszeli pávatánc.

Itt emberek vére folyhat – a külhoni magyaroké is -, rettenetes következmények várhatók, ne adja az Isten. És ilyenkor egy miniszterelnök mindössze azt mondja: államtitkára útján már tájékoztatott a múlt héten? És azóta nem történt semmi?

Orbán úr, önt tényleg kilóra megvették az oroszok? Mert itt mifelénk így látszik. Ha ön tényleg díszzsebkendő Putyin öltönyén, tudatom, hogy abba egyébként nem illendő orrot fújni, de az oroszok esetében ez is könnyen megtörténhet.

Veress Jenő, veressj@nepszava.hu

*

Csak kiegészítésül jegyezném meg, hogy a leadben már jelölt linkre érdemes rákattintani. No nem azért, mert az általam itt utánközölt írás bármiben is különbözne az eredetitől. Hanem azért, hogy el lehessen olvasni bizonyos “rendszerhű” kommentesek bejegyzéseit. Ezek nem csak azért gyomorforgatóak, mert (Vezérükhöz hasonlatosan) csuklás nélkül mentek át russzofóbból russzofilba, hanem hogy mennyire fel vagyonnak háborodva azon: sokan emlékezni merészelnek korabeli “meggyőződésükre”!
Nagy a Zorbánisten állatkertje!
… és ezt …
szendamondja!
Reklámok

One Comment on “Lapít Viktor, A Gyáva!”

 1. bonhomme szerint:

  A páva tánca

  Lám a páva szája zárva; sorsa most oly mostoha:
  vajon kinek járja táncát a Kárpátok Ostora?
  Kit haragítson magára: minden oroszok cárját?
  Avagy a területéért harcolni kész Ukrajnát?

  Ha választ vársz a kérdésre, figyeld a páva táncát,
  s egyszer talán a magyar nép is letépi a láncát.
  Nem fogja tovább eltűrni Führere pávatáncát,
  s bokájára kovácsolja majd a saját rabláncát.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s