Az öntököndöfött őszödi Ördög

Mi a fenének köllött esmét előásni ezt a majd’ nyolc esztendős hullát a sírjából? De ha már előkaparták, akkor hogy a fenébe lehet ezt ennyire ügyetlenül tálalni, avagy ahogy a szakértők azt nevezik: “kommunikálni”? Kik és kiknek csinálták ezt a “műsort”? Kit érdekel ez? Mi volt a célja? A jelenlegi felállás szerint ugyanis az a helyzet, hogy ráborult a szaroskübli a Vezérre, s a “tartalomszolgáltatók” most nem győzik lesikálni róla a “tartalmat”.

Többször és többen leírták már, hogy az “Őszödi Beszéd” Gyurcsány öntököndöfésének egyik minősített esete volt. A baki nem az lett, hogy elmondta, hanem az, hogy pont ott (zárt körben) és pont úgy (káromkodva). Az, hogy az exminiszterelnököt erre egy tisztességes szándék hajtotta, nem lehet vitás senkik körében, akik képesek az analitikus gondolkodásra és az önálló véleményalkotásra. Ha ugyanezt a szpícset az akkor még többé-kevésbé közszolgálati televízió kamerái elé ülve, kurvázás nélkül mondja el, a Köz legteljesebb nyilvánossága előtt, … hát lehet, hogy lett volna belőle némi balhé, de korántsem akkora, amilyenre végül sikeredett: puccskísérlet, évekig zsákban táncolás, pancser módon kivitelezett miniszterelnök-csere, végül Ezerharmad és nettó Maffia-állam!

Amilyen amatőr volt akkor Gyurcsány és csapata, annyira profinak bizonyult a Maffia-párt. Tökéletesen előkészítették a “spontán népharag” kitörését, embereik és sajtójuk képviselői ott voltak a megfelelő helyeken és mindenki tette a neki, a “finkelsteini Habony-művek” által gondosan előírt dolgát. Hogy az államcsíny útján történő azonnali hatalomátvétel végül nem sikerült, az csak annak volt köszönhető, hogy a döntéshozói és végrehajtói pozíciókban ülő akkori tisztviselők jelentős többsége hű maradt a Köztársasághoz. A Vezér ugyan így a főhatalom birtokán kívül maradt (egyelőre), de kárpótolhatták magukat azzal, hogy az önkormányzatok túlnyomó részének elhódításával, majd azok kasszáinak módszeres kifosztásával (elébb közbe’ szerzés, osztán meg “pótmunka”), megkezdhették az őket pénzelő oligarchák, meg a kiürült pártkassza refinanszírozását.

Ámde amilyen profi volt akkor a Fidesz, ma ugyanolyan amatőrnek bizonyult az egész őszödözős karaktergyilkolászás újraindításában, annak “kommunikálásában”. Amit most tapasztalhatunk immáron második hete, az nem más, mint hogy az addig rendkívül “művészinek” hitt párt-operaénekesek kappanhangon rikácsolva sülnek bele nyakra-főre a rágalom-áriájukba.  Kósa nertárs például, aki oly’ sima modorral tudott eleddig mindent félremagyarázni, most alig fél napon belül kétszer szúrta öntökön magát, belezavarodva a partitúrájába.

Avagy lehet, hogy most nincs előre megírt és egységes kotta? Esetleg valamilyen oknál fogva nem volt elegendő idő összepróbáltatni a zenekart, a kórust, azon belül pedig az egyes szólamokat? Hogyhogy?! Hiszen maga az Őszödi Ötlet egyáltalán nem újkeletű. Arról már januárban cikkezni kezdett a sajtó, hogy Pintér bé(r)miniszter bizonyos, ezzel kapcsolatos jelentések nyilvánosságra hozatalára készül. Osztán eltelt több, mint egy hónap és csak ennyire futotta?

Ejnye fijjugg és jeányok! Hát nem így szoktátok tik ezt csinálni, hanem pont fordítva! Elébb gondosan összeválogatjátok a kakit, osztán azt beletőtitek a tízliteres külblibe, s kellően gondos elő- és felkészítés után a kiválasztott célszemélyre borítjátok. No de most? Az egész hülyeségből, a bután kitakargatott és nem kellően összevágott részjelentésekből ugyi annak köllött volna kiviláglania, hogy az egész, 2006-os balhéhoz nektek osztán a világon semmi közötök, azt az Őszödi Ördög, a Státánlelkű Gyurcsány csinálta csakis azért, mert a szenvedélyévé vált népnyúzásokról akarta elterelni a figyelmet (Így?! … hehehe!).

Ehelyett mi lett a vége? Az, hogy kiderült: ippeg pont Tik voltatok a Nagy Machinátorok, mindent Ti készítettetek elő, az egészre a Vezér adott engedélyt, a “Népfelkelés” meg pont annyira volt “spontán”, mint egy Békemenet, a Patásördög pedig az áldozat!

Hát … gratulálok! Meg még ahhoz is, hogy most hirtelen úgy eltűntek a Megmondó Emberek, azok a bizonyos hírhedt Szócipelők, mint ha soha nem is lettek vóna! Há’ mijafaszt csinál mostanság a Bajai Cukrász, a Kiflicsücski Szenyatorína, a Hoppmester Pál (Péter? … no de kit érdekel ez?!). Miért köll szegény Mr. Kituggyahányszázaléknak a kamerák előtt égetnie magát, amikor van a spejzban egynehány … khm … feláldozhatóbb is?! Arról mán nem is beszélve, hogy hol van mostanság Finkelstein Árpy?

Mer’ hogy ezt a kakikatyvaszt nem ő mixelte össze, az tuti! Nekije eszibe nem jutott volna olyan kampányt csinálnia, ami visszafelé sül el, s emiatt már’ megint el köllött dugni a Vezért (pont a Kampány finisében!) valahová hátulra (Grazba? – olcsó a poén, de “ül”! … nemdebár?!). Netán Árpád Alvezér-Sámán ki lett rúgva? Avagy A Főnök kipróbált Rekreációs Intézményében tartózkodik maga is? Esetleg valakik, a nagy seggnyalásos igyekezetükben be akarták bizonyítani: “Főkormányzó Urunk! Mi is tudunk annyira gátlástalanok lenni, mint a Kedvenced!” … csak nem annyira tehetségesek, mer’ sajna a nagy igyekezetünkben Rád borítottuk a másnak szánt szaros küblit! … Bocsika!

No, most már csak az a kérdés, hogy ezt az egész, kontraproduktív izét vajon kiknek találták ki a Tehetségtelen Másodvonal harmadrangú éceszgéberei? Tehát az, hogy mijajóisten fütyköse vót ennek az értelme? A Sajátpárti Csökötteknek? Azoknak ugyan fölöslegesen, hiszen őket a világon semmiről nem köllött meggyőzni: mindig azt hiszik, ami az akkor éppen aktuális Igazság! Az ellenzéki szavazóknak? Nohiszen: azoknak pont olyan fixált ideáik vannak az orbánpártiakról, mint azoknak őrőluk, csak az előbbiek véleményei sokkal megalapozottabbak. Az Ingadozóknak? Azoknak meg tök fölösleges volt felpiszkálni a rendpárti emlékezetüket, pláne úgy, hogy a pancserjelentésből ippeg az derül ki, hogy a Rendpárt volt a Rendetlenség okozója!

Itten tehát valakiknek nagyon elmént az eszük! Gondolom ippeg ennek érdekében kötött a Lógóhasú Felcsúti a minap egy roppant előremutató megállapodást bizonyos, még nemzetközi szinten is kimagasló szakértőkkel. Az MTI február 26.-i híre szerint ugyanis:

Agykutatásra 12 milliárdot ad a kormány

Orbán Viktor miniszterelnök, Freund Tamás, a Nemzeti Agykutatási Program elnöke és Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke aláírta a Nemzeti Agykutatási Programról szóló együttműködési megállapodást a Magyar Tudományos Akadémia felolvasótermében, Budapesten, 2014. február 26.-án. A dokumentum értelmében 12 milliárd forintos kormánytámogatással indul a program a felfedező kutatások, a megelőzés, az innováció, az orvosi ellátás hatékonyabbá válása, a gyógyszerfejlesztés, valamint a hazai tudományos eredmények ösztönzése érdekében.

Freund Tamás nem egy hülye ember sőt, kitűnő tudós! De ami nincs, azt még ő sem fogja tudni megtalálni!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

8 hozzászólás on “Az öntököndöfött őszödi Ördög”

 1. asher alexander szerint:

  meghallgattam a teljes,vagatlan oszodi beszedet!!
  nem ertem mi kivetni valo van benne!!igazat mondott!!
  az orbanfuhrer az istenne avanzsalt mein vezer meg orrba-fulbe hazudozik!!

  • szendam szerint:

   Lieber Chaver!
   Nem te vagy az egyetlen, aki nem érti!

   Már akinek van esze!

   A többieknek meg … legyen Orbán, meg “fogaknak csikorgatása”!
   Üdv!
   szendam

 2. szendam szerint:

  Megjegyzem:
  ez a 12 milliárd, pláne az agyakkal kapcsolatos orvosi ellátások és gyógyszerek kutatásainak elősegítésére!

  Erről CSAK nekem jut eszembe a Vezér “osztrákiában” kezelt elméje (annak maradékja) … meg annak állapotja?

  Belföldre hozzuk a Belföldi Probléma kezelését, csak most már 12 milliárdunkba fog kerülni! Nemde?
  👿 … és ezt is szendamondja!

 3. bubu64 szerint:

  Mi van, ha szándékos az egész? Nagy szarban van az ország az adósság állomány hegyekben, nincs honnan pénzt szerezni, szétloptak mindent, mint Janukovics és bandája a grúzoktól. Egyszerűen tovább nincs mit lopni. Átpasszolják a labdát, kínlódjon az ellenzék. Ők kénytelenek lesznek megszorítani még jobban, mert egy nagy trágyadomb maradt és csak a szart lehet lapátolni. 4 év múlva megint visszatérhet ez a banda. Ha nem vizsgálják ki a vagyonukat, akkor nincs értelme az egésznek.
  Lehet, hogy blöff az egész.

 4. valaki szerint:

  Hagyni kellene nekik megnyerni választást. Ez lenne a legjobb szer arra, hogy azután soha többé ne jelenjenek meg a közéletben. Fenékig a méregpohárral.

 5. emigrant szerint:

  Azért ezen elgondolkodtam. A mai globalizált tudományos világban mitől lehet “nemzeti” egy agykutatási program? Persze rájöttem hamar, az én agyamat még nem kell keresni. Attól nemzeti, hogy a 12 milliárd felét ellopják, a másik feléből meg valami kárt csinálnak.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s