Lebeg a “tantusz”

No, leesett a tantusz?!” – szoktuk volt kérdezni azoktól, akiket sikerült okadatoltan felhomályosítanunk a tévedéseikről. Minálunk, tehát itt, Abszurdisztánban (Széllkálmángrád legújabb gyarmatában) alig-alig vannak, akik leejthetnék azt a bizonyos tantuszt, viszont annál többen, akiknél még csak “lebeg“, illetve akik “fel-” helyett csupán az “elhomályosításra” törekednek.

Őszöd: csőd és csömör

Ennyire ostoba Fidesz-propagandát, mint amit az Őszödi Katyvaszkáposzta esmételt felmelegítése ügyében manapság tapasztalhatunk, még nem látott ez a sokat próbált (és szinte mindent bekajált) magyar társadalom. Pintér Caporegime kiad két, egymással csak távoli rokonságban lévő, 2006-08 között keletkezett részjelentést a hírhedt, Gyurcsány-féle őszödi beszéd kiszivárogtatásáról. A szinte az összes nevet kitakart “beszámolókból”, ebből az eleve elferdített szózagyvalékból, a Vezéri Szándék (tehát Árpád von Habony-Finkelstein “kreatív izgató” személyes ötletének kormányzati “rangra” emelése) azt óhajtotta kigörbíteni, hogy az a bizonyos Általános Közellenség (közkeletű nevén: “Agyurcsányahibás“):

 • Direkte és szándékosan, az egyébként mindenben vétlen (akkori) Ellenzéket ki- és felhasználva, a saját hazugságaira való figyelem ráterelésével akarta elaltatni a Köz éberségét a bevezetett, “népnyúzó”, a magyar gazdaságot enbloc “tönkre tevő” megszorításokról.
 • Ennek érdekében persze hagyta alaposan elveretni a saját rendőreit, akiket még annyira sem szereltetett fel (szándékosan! – pör is vagyon belőle!), hogy legalább a TV-székház (büféjét) képesek legyenek megvédeni az egyébként teljes joggal felháborodott, s emiatt később általános amnesztiában részesült … khm … “forradalmároktól” (2006. szeptember 18.).
 • Néhány héttel később pedig (2006. október 23.) ugyanezen, korábban szándékosan rosszul felszerelt és vezetett rendőröket személyesen biztatta arra, hogy: “Csak a szemit lőjjétek ki, hogy meg ne sántuljon!“.

Akinek esze van, annak ebből kormányzati szózagyválmánytól rögtön le köllött volna esnie annak a bizonyos “tantusznak”! Hiszen normális ember el nem hiheti, hogy egy frissiben megválasztott miniszterelnök, aki ráadásul még “megszorításokra” készülődik (a Bestéje!), azzal szórakozna, hogy magára (meg ránk) gyújtassa az ország fővárosát (Opponensét meg hagyja menekülni, miután az bátran fejest ugrott egy páncélozott Böszmébe!), önmagát pedig egy Kiközösített Páriának minősíttesse, csakis és kizárólag azér’, mer’ nekije az a szenvedélye, hogy “népet nyúzzon”!

Arról már nem is beszélve, hogy a (ki)takargatott “Jelentésekből” szerintem az “jött le” a szövegértelmezési problémákkal nem küszködőknek, hogy az a Korabeli Balhé inkább volt az Ellenérdekelt (előre tervezett és ki is vitelezett) balhé-érdeke, mint az akkori Miniszterelnöknek (mínusz: pártja egyes “személyiségeinek” … Kati, Imre, Feri! … aha!).

Ámde ezen végtelenül egyszerű logikai levezetést sokan képtelenek voltak elvégezni! Így például:

 • A teljes magyar sajtó … kezdve a szenzációhajhász “ellenzékitől” a “bérfüggetlenig” (erről a “Galamus” nevű portált, egy kvalitatív értelmiségihez és újságíróhoz méltatlan, a megélhetési nyomor küszöbén ingadozó Mihancsik Zsófia írt egy tökéletes elemzést!)
 • A csakis a “Közszolgálatiból, úgymond abszolajte függetlenül (ennek minősítését személyesen annak Főnöke tolta az 1-10 mezőben “tizes“-re!) tájékoztatott Átlag Juci és Józsi.

Mindenki másnak, már aki nem küszködik kognitív problémákkal (pl.: disszonanciával!), ölég egyszerű volt ezen “egyenlet” megfejtése, levezetése. … Szerintem. … Legalábbis!

(Megjegyzem: csömöröm van már ettől az egész Őszödözéstől! Azok kritizálják, akik soha nem hallották a “full version“-t, hanem csak … az immáron megismert, önleleplezett módon megvagdalt … Fidesz-variánst! Minden esetre nekem ez is tetszett/ik!)

Paks: a “méta”

Aszongya a Maturált (és korában is Érett) Miniszterasszony, Némethné Zsuzsika, a vietnami nádbútorok avatott importőre (életpályamodelljének ismertetését lásd itt!), hogy itten a PAKS II. akkora gazdasági fellendülést hoz, hogy ihaj! Arról pediglen már csak közismert szerénysége (és atomenergetikai szakértelme) tartja vissza, hogy csupán 10 ezer új munkahelyről és 13 százalékkal olcsóbb áramárról beszéljen (nem tartotta vissza!).

Hiszen azt a bolond is (is?) tuggya (tudja?), hogy ez a 3600(?) milliárd forintos gigaberuházás akkora lehetőség a magyar gazdaságnak, amelyre csak ritkán nyílik lehetőség (“Ez az évszázad üzlete!” – mondotta volt Trafikmutyi János, á/h/…titkár, Hódmezőlázárhely egykoron volt polgármestere … siratják őt a helybéliek azóta is!).

Ennek okán tehát mindenki, de MINDENKI!!!, aki a Paks II. ellen merészel még csak szellenteni is, az egy ALJAS NEMZETÁRULÓ, aki pedig a Magyar Zemberektől akkorát kap egy (Közgép gyártotta, finkelsteines) métaütővel, hogy még a Kálomista Gábor által sok-sok millióért felvett déli harangszó is belekondul!

Egyet azonban nem kaphat: a Paksi Paksamétát! Mer’ az ugyi “döntést előkészítő” dokumentum, így a “Képviselők” csakis a (megfontolt) döntésük után következő tizedik esztendőben tudhassák meg: mire is nyomták meg az “igen”-gombot! (Füstöl az Országgyűlés kéménye: fő a Bizalom! … hehehe!)

Bele is kapaszkodott ebbe a “Jobbik” nevezetű “ellenzéki”, Fidesz-klón (avagy clown) párt, Paks II.-re hirtelen szavazó “népképviselői” is, akik nem átallották aztatat mondani, hogy “Mi nem az Eladósításra, hanem csupán az energiafüggetlenségre szavaztunk!“.

Naná, hogy arra! Hiszen a Pak(s)tumban “csupán” olyan kitétel szerepel, miszerint a finanszírozó oroszok is nettó belevakkanthatnak az áram eladási árába, tehát: az állami tulajdonú Roszatom (made in Russia) fogja meghatározni, hogy az állami tulajdonú MVM (made in Orbanland) mennyiért veszi meg kilóra a wattórát.

De Zsuzsenyka Asszony szerint nincsen itten semmi baj (meg néznivaló … halggyunk kérem tovább az orbáni úton!), hiszen minimum 40 százalék lesz a magyar beszállítói részesedés. Amit persze a versenyeztetés nélkül, Orbánilag (Simicskailag?van különbség?!) kijelölt orosz kivitelező majd “a szokásos piaci, tehát versenyeztetési” módon fog kiválasztani! … Gondolom, a majd Hungarorbaniában gyorsan bejegyzett orosz-magyar(Közgép) vállalkozásokból, “akik” valamilyen furcsa, szinte természetfölötti intuícióiknál fogva jobban tudják majd eltalálni a pályázat kiírójának szándékait, mint a “mezei” cégek … legyenek azok akár belföldiek, mint uniósak!

No meg az se zavarjon senkit, hogy Vologya cár, a Mi Kis Izénk … hát hogy is írjam, hogy kellően megsértsem (nem Vologyát! … ő tette amit köllött és ehhöz talált egy Káeurópai, Kistílű Maffiózót!) …  na jó: “személyében” … de inkább hagyjuk!

Persze az sem Átlag Jucinak, sem Átlag Józsinak valahogy nem “esik le”, hogy ezt a nyomorult, túlszámlázott és agyonkamatolt beruházást valakiknek majd ki köll fizetnie! Hogy “ki” is lesz az a “valaki”, hát az őket kevéssé érdekli, hiszen ilyesmikről sem a Közszolgálatiban nem értekeznek, sem pedig a “ValóVilág” című, IQ-minimalizáló műsorban. Nekik az a lényeg, hogy REZSICSÖKKENTÉS legyen, akár még (minimum) 3600 milliárd forint árán is!

Pályamodell pedagógusoknak

A hírhedt Köznevelési Törvény, melyet Orbán Viktor akasztott a nyakunkba “Hoffmann Rózsa” álnéven (szíggyák csak az exkomcsi, ma kádéenpés büronyanyát és ne a Führer und Kanzlert!), tulajdonképpen arról szól, hogy miként köll Laktanyát csinálni az Iskolából, hogyan “neveljünk” kiskorú katonát a kisdiákból, illetve hogy milyen módon lehet a feletteseinek kiszolgáltatott, kiképző őrmesterré tenni a pedagógust … tehát mindnyájukból Hatalomvezérelt, Egybites Biodroidot?!

Annak érdekében, hogy tanáraink lenyeljék a Klerikálnácibékát, lekvárt (Hitlermarmelade) kentek a szaros kenyérre, s meghirdették a “Pedagógusok Életpályamodelljét“.

Be is jelentették a “jelentős fizetésemeléseket“, osztán ezeket “kissé elhalasztották“, majd “bizonyos feltételekhez” kötötték. Utóbbiakat azért, hogy ne kölljön fizetéseket emelni, lévén a mintegy (asszony+gyerek+kutya+macska) egymilliósra becsült Nemzeti Köz(g)éposztály általában “közepes” képességű tagjainak nyújtott állami kedvezmények (pl.: “egykulcsosanigazságos” szja.) úgy megcsapolták (ezek ők voltak!) az államkasszát (ez meg a miénk! … volt), hogy itten már mindenből ki köllött vonni az állami pénzt, közben meg úgy csinálni, mint ha nem is ezt, hanem pontosan az ellenkezőjét tennék. … Mer’ ugye itten minden a látszat, meg a (z állami) költség(rezsi)csökkentés!

Kezdték ugye azzal, hogy az összes pedagógust – függetlenül a végzettségeiktől, szakvizsgáiktól – simán besorolták a P1. (“Pedagógus 1.“) kategóriába. Így osztán sikerült elérni azt, hogy az azonos szolgálati idővel rendelkező, de világ életében lusta tanár pont ugyanannyi fizetést kapjon, mint a mondjuk két diplomával és mondjuk egy szakvizsgával rendelkező, tehát továbbképzése szempontjából jóval szorgalmasabb kollégája. (“Járulákos haszon“: minden idióta – még az iskolákban dolgozó adminisztrátorok is! – komolyan elhitték: minden tanár hatalmas jövedelemnövekmény szenvedő alanya lett! – egyébként szó szerint “szenvedő”!)

Mivel az Orbán nyakörve alatt tenyésző … khm … szóval “nem kifejezetten gusztusos élőlények”, a klerikálfasiszta szubhumán organizmusok is “érzékelték” a nemzeti együttműködés eme rendszerének kirívó igazságtalanságát, hát létre is hoztak két, további fizetési kategóriát, a “Pedagógus 2.“-t (P2), illetve a “Mestertanárit” (M), pontosan előírva, hogy ki és milyen feltételek alapján kerülhet be a P2, illetve az M besorolásba.

Mi is ez az előírás? Hát például az, hogy P2-be csakis úgy lehet bekerülni, ha egy M-kategóriás grémium előtt levizsgázott az illető és ugyanez vonatkozik az M-besorolásra is: Mestertanárok kollokváltatják a jelöltet!

A szakmai szervezetek tiltakoztak, hiszen az, aki egy államilag elismert felsőoktatási intézményben egy-két diplomát, meg egynehány szakvizsgát már sikeresen megszerzett/letett, azt ugyan mjafaszér’ kéne még egyszer levizsgáztatnia … az államnak?! Ráadásul mindezt egy ismeretlen összetételű szervezet előtt (“Mestertanárok”) és úgy, hogy az aspiráns kutassa végig a saját, minimum évtizedes pályafutásának dokumentumait és bizonyítékait (“portfólió“).

Lássuk be, a szakmai szervezeteknek tökéletesen igazuk volt! Hiszen ha az Erős Állam, amely Mindenre Odafigyel, nem hiszi el a saját egyetemeinek, hogy azok megbízható módon adnak ki diplomákat (mondjuk ha OVitéz, meg egynehány “avatott társa” – pl.: Elkúrcsy, avagy SchPlagi – jogi és egyéb oklevelét nézem, hát engem is elfog a kétely!), akkor miként bízhat meg az ugyanezen intézményektől ugyanilyen okleveleket kapott “Mestertanárok”-ban? Ez egy jogos kérdés, de a fideszkutya nem itten vagyon elásva!

A tantusz, ami a nevezett szervezeteknek nem “esett le” ugyanis a következő:

 1. A Törvény szerint P1-ből P2-be csakis Mestertanár minősíthet át!
 2. Mestertanárt csakis Mestertanár minősíthet Mestertanárrá!
 3. A Törvény hatályba lépésének idejében … és azóta sem! … nem lehettek Mestertanárok, tehát …
 4. Legálisan nincs/nem volt Kinevező, aki kinevezné/hetné a Kinevezetteket!!!

Nos?! Kezd már leesni az a bizonyos “tantusz”?

Tetszenek mán’ érteni a Lényeget?! Tetszenek már végre felfogni a felfoghatatlant?

Nem? Télleg nem?!

Mán’ pedig eccerű a dolog: “Gyurcsányahibásmegabajnai“!

Aki ezt a végtelenül egyszerű összefüggést képtelen felismerni, az a Magyar Nemzet, a Magyar Hírlap, a Demokrata, illetve a Pártszolgálati Közszolgálati, a Tahó Echo, a Rém- és egyéb Hírtévéken kívül legyen olyan szíves nyomon követni a “független, liberális értelmiség” különböző blogjait és oknyomozó portáljait. … Ahol olyanok írnak Nagy Igazságokat, mint akiknek egyikéről a már említett Mihancsik Zsófia a “Galamus”-on elkövetett minapi cikkében oly’ keresetlen, de roppant igazságokat tartalmazó szavakkal emlékezett meg!

A “tantusz” csak keveseknél esett már le … végleg. Sokaknál még csak lebeg … avagy még csak dunsztuk sincs … semmiről. Ölég szomorú!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

One Comment on “Lebeg a “tantusz””

 1. bonhomme szerint:

  Lófasz Jóska

  Lófasz Jóska egy senki volt;
  a töke már nagyon kivolt:
  őt csicskáztatta mindenki,
  mert élvezték, hogy egy senki.

  Lófasz Jóska felnőtt ma már:
  jogot végzett, és most tanár.
  Így hát ő is csicskáztathat:
  minden kölcsönt visszaadhat.

  Élvezi, hogy más a csicska,
  s hiába nyílik a bicska,
  ő a kölcsönt visszaadja:
  hadd örüljön, aki kapja.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s