Tütü a vízilón

… UPGRADE  (*)…!

Kissé túllihegte a Pártbürokrácia az önkényesen “megalkotott” törvénybe egyébként is bekódolt választási csalást. Nem elég, hogy a teljes szavazatszámláló rendszert kizárólag az Állampárt emberei “ellenőrzik”. Nem elég, hogy kamupártok indításával alaposan összezavarják majd a nemfideszes választókat. Nem elég, hogy a külhoni szavazatokat majd úgy számlálgatják, ahogy akarják, de most már odáig is vetemednek, hogy az Egységesült Ellenzéknek (és csakis nekik) hibás ajánlatgyűjtő adatlapokat adnak ki! … Tütüben piruettezik az ormótlan víziló!

Ma reggel olvastam egy “élvezetes” beszámolót arról, hogy a kizárólag fidesznyikekből álló Nemzeti Választási Iroda (NVI) micsoda “ügyességgel” (illetve egészen pontosan: micsoda célzott ügyetlenséggel) adta ki az ajánlóíveket egyes körzetekben. Míg az Állampárt valamennyi jelöltje zavartalanul elkezdhette gyűjteni ajánlóit már tegnaptól kezdve, lévén azok egytől-egyig hibátlan íveket vehettek át az NVI helyi képviseleteitől, addig az Egyesült Ellenzék már nem volt ilyen szerencsés: a “nyomda ördöge”, illetve a hivatali trehányság “véletlenül” ippeg és punkt őket “tisztelte meg” a jelenlétével. A nekik átadott gyűjtőíven vagy nem szerepelt az összes, a jelöltet indító párt neve, avagy “hibás” sorrendben. Ez pediglen ugyi mánis “alkalmas jogi körülmény” arra, hogy az aspiránst még csak a későbbi szavazólapra se vegyék fel.

Tudom, rosszindulatú vagyok! Ámde ez egyáltalán nem a személyiségemből, hanem “csak” a tapasztalataimból származik. Normális esetben, egy normálisan működő választási szerv ugyan simán elhinné, hogy az adott Jelöltjelöltre leadott ajánlások akkor is az illetőre vonatkoztak, ha az államilag félrenyomtatott gyűjtőíven nem (vagy nem megfelelő sorrendben) szerepeltek az őt indító pártok nevei. Ámde itten, Orbanoabszurdisztánban, a Roszatom Legvidámabb Barakjában, a Putyini Pusztákon, a Hitelbepaksolt Mutyinista Rónaságon ilyen hivatali jóhiszeműséget botorság lenne feltételezni.

Emlékezzünk csak vissza arra az esetre, amikor a Dél-Alföld egyik városában azért nem indulhatott az Ellenzék közös jelöltje, mert az egyik párt (E-PM) nem tudta a törvényesen megfelelőnek tekintett, tehát hamvasan friss bírósági igazolással bizonyítania a saját létezését. Az és akkor csupán egy igazából teljesen lényegtelen, időközi, önkormányzati képviselőválasztás volt. Ám ha már akkor és ebbe képes volt belekötni egy helyi választási bizottság (tagjai: a tuggyukik!), akkor vajon mi várható az ennél sokkal fontosabb – mert az Állammaffia jövendőjét ténylegesen meghatározó – országgyűlési választások esetében még  akkor is, ha azt a bizonyos hibát immáron nem az egyik jelölő szervezet, hanem maga az Állam követte el? Az az Állam, amelyik meg a rendkívül érdekelt Tuggyukikből áll és akikben pont annyi elegancia van, mint a tütübe öltöztetett, piruettező vízilóban!

Mert itten arról van nagyba’ szó, hogy minden, de minden választási szabály a Mélyentisztelt Állampártra vagyon szabva, azon keresztül pedig a Pártállamra! Illetve egészen pontosan az utóbbi fennmaradására és továbbépítésére. Az még hagyján, hogy egészen 2010-ig olyan választási rendszerünk volt, ami alaposan el tudta torzítani az úgynevezett választói akaratot. Ha nem így lett vóna, hát most nem lenne bőven kétharmada az Ezerharmadnak mindössze az érvényesen leadott szavazatok 52 százaléka után. Ámde mindezt egy olyan Választási Törvénnyel méginkább eltorzítani, ami arról szól, hogy egyrészt az Állampárt felé lejt alaposan a pálya (lásd: bíráló szervezetek személyi összetétele!), másrészt egyetlen fordulóban egy mindössze relatív többséggel (egyéni körzetben 10 induló esetén az érvényesen leadott voksok 10%-a plusz egy szavazat!) eldöntöttnek tekinteni legalább négy esztendőre mindent? Ráadásul egy össze-vissza rángatott kerületi határokkal?

Biztos, hogy rosszindulatú vagyok? Biztos, hogy csakis az én “eltorzult látásmódomból”, az én “zsigeri nemzetellenességemből” fakad az a véleményem, hogy mindez sok dologra hasonlít, de egy tisztességes demokráciára, egy ilyenben a mandátumokért hírdetett, ugyancsak tisztességes versengésre nem?! Alig hinném!

Biztos, hogy én vagyok a rosszindulatú? Amikor már mindenki “láthassa”, miként viszonyul a mindenpárti választók adóbefizetéseiből “működő” állam és annak választási hatósága az elvárható tisztességhez és jóindulathoz? Amikor arról lehet olvasni, hogy fidesznyik aktivisták teleröhécselik az utcát azzal, hogy bezzeg nekik már hétfő óta rendben megy az ajánlások gyűjtése, míg az Ellenzéknek (az Álellenzéktől – Jobbik, LMP – ilyen hírek még nem érkeztek be!) ugyanerre várnia köll még pár(?) napot?

Be vagytok szarva nertársak! Már a látszatra sem nagyon adtok!

… és ezt …

szendamondja!

PS: Ez és Itt Nem Vicc! (klikk ide!), Minden hülye jobb- és ballernek ajánlom figyelmébe! … Kivéve az Orbánegyház orbánimádóit! … Nekik már csak “annyiuk” van, hogy kifizessék a hülyére nevelendő kölkeik több százezer forintos hittanóráit, a “szokásos” Viktor-beszédek elvárt autodaféit! … És közben higyje csak el: amikor ugyanazon munkáért ő csak “közmunkás-fizetést” kap, a Lajtán túl dolgozó meg TIZENÖTSZÖR annyit, akkor ennek az a magyarázata, hogy …

… vagy így:

Inkább ÍGY!

Reklámok

6 hozzászólás on “Tütü a vízilón”

 1. valaki szerint:

  Szenda!

  Megkaptad a válaszomat, mert nincs visszajelzés és aggódom?

  Üdv: Valaki

 2. bonhomme szerint:

  A darutollas disznópásztor

  A felcsúti bonszai-Duce
  úgy bosszant már, istenuccse,
  mint szálka a köröm alatt:
  nem sok választásunk maradt,

  mint még idén elkergetni..!
  Mily folyamat termelhet ki
  egy ilyen kis akarnokot,
  neohorthysta zsarnokot?

  Mért érzi úgy: küldetése
  a magyar nép büntetése?
  Kétharmados bűnbandája
  újabb lovat ad alája?

  Kell-e nekünk Orbán Viktor?
  Kell egy újabb osztrák piktor?
  Vagy inkább polgári kormány
  legyen a Kárpátok ormán?

  Hagyjuk magunk’ kifosztani?
  Trógerektől megosztani?
  Meg kell hagyni: a Viktorkánk
  ehhez aztán nagyon ért ám!

  Ország pénzét zsebre tenni,
  saját bűnét másra kenni,
  s a sok aljas, a sok talmi
  indulatot felkavarni!

  Ne legyen, ki szólni sem mer!
  Mondjuk csak ki: beteg ember!
  Mint a szar, ha magas polcra,
  kerül, s lekvárnak gondolja

  magát… és már azt sem érti:
  épp a saját bűzét érzi!
  El kell mondjuk még jópárszor:
  darutollas disznópásztor!

  Ráférne egy grazi kúra:
  szűnjön meg a diktatúra!
  Nem kell nekünk rémuralma:
  jöjjön el a nép uralma!

 3. ??? szerint:

  A fidesz kamupártokhoz. Szóljatok, ha valahol nem jól mondom, és nem tudják ezt megcsinálni.

  Létrehoznak 20-30 pártot még, vagy amennyit nem szégyellnek. Mivel egy ember bármennyi jelölt ajánlóját aláírhatja (és csak 500 kell), így saját aktivistáikkal az összeset aláíratják, sőt a jelöltek is közülük kerülnek ki. Mivel így minden körzetben simán tudnak minden pártnak jelöltet állítani, ahány párt, annyiszor 600 millió forint üti a markukat.
  Ráadásul: ” Míg az egyéni képviselőjelölteknek vissza kell fizetniük az állami kampánytámogatást, ha a voksok két százalékát sem szerzik meg, addig a pártok több százmillió forintos támogatása akkor sem vész el, ha egyetlen szavazat sem érkezik a listájukra. ” , tehát kampányolniuk sem kell, és szavazatot sem veszítenek.

  Ez lehetséges? Ha igen, csodálkoznék, ha nem ezért csinálták volna így a törvényt.

  • szendam szerint:

   Kedves ??? !
   Talált, süllyedt!
   Sajnos!
   😦
   Üdv: szendam!

   • ??? szerint:

    Köszi Szendam, akkor ezért kellett a 100 ezer aktivista. Gondolom az aláírásokat meg nem lehet az ellenzéki pártoknak ellenőrizni, még valamilyen vizsgálóbizottsággal sem.
    Azért kíváncsi vagyok, hogy mikor lezárul a jelölés, nem kezdik-e el felhozni a köztudatba. Talán amíg nem egyértelmű a csalás nem beszélnek róla, mert azért ezt nem lehetne szó nélkül hagyni.
    Üdv.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s