Hát, így “működik” a Diktatúra!

Van nékem egy Kedves Jóbarátom, akivel időnként még kvaterkázni is lehet (so/so), de egyébként csak elektronikusan tudok vele érintkezni (azt is ritkán). Ez a pasas nem csak arról híres, hogy ért a közigazgatáshoz (is), de időnként még szerző- és tettestársamul is szegődik itt a szendamondján. Ő, tehát “emigrant” köztársunk, már évek óta mondja: nem működik a magyar közigazgatás, így maga az állam sem! Erre állítanék mostan egy piciny példácskát.

A jelenleg még lakóhelyemül szolgáló városom, azon belül is az egyik frekventált terén egzisztáló Szerkesztőség által naponta megjelentetett és az egész megyében terjesztett “napilap” tegnapi számának második oldalán olvastam egy roppant érdekes MTI-hírt, meg annak a cáfolatát is. Hát, lássuk az egészet!

A Hír:

A fidesznyikes Trafik-business hatását EU-szabványos módszerekkel elemezve a Gfk. Hungaria Kft. arra a következtetésre jutott, hogy a dohánypiac “fekete” része 2013 végére elérte a 11,8 százalékot. A kimutatások szerint ugyanis a dohánytermékekből származó állami bevételek a Koncepciós Koncesszió hatására ennyivel apadtak.

A Cáfolat:

A Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) a fenti hírre reagálva közölte: az adatokat “szofisztikáltabb módon” tekintve túlzottak a Gfk. Hungaria megállapításai, ugyanis a NAV tapasztalatai ezt nem támasztják alá. A Hivatal szerint ugyanis 2012-ben még 11,1 milliárd szál cigaretta fogyott Magyarországon, egy esztendővel később, tehát 2013-ban pediglen 9,1 milliárd.

A “Matek”:

Tételezzük fel, hogy a NAV-nak van igaza és a Gfk. Hungaria tévedett. Utóbbi szerint ugyanis 11,8 százalékos a legális dohányforgalmazásból származó visszaesés, míg a Hivatal ezt tagadja. No akkor végezzünk el egy kisebb aritmetikai feladatot a Hivatal akkurátus adatai alapján:

(1-(9,1/11,1))x100=X

Az “X” értéke minden létező matematikai szabály szerint, amely (valószínűleg) az Ismert és az Ismeretlen Világegyetem valamennyi pontján érvényes, nem más, mint 18,0181802 , azaz kerekítve: 18,02 százalék!

Megállapítás:

Mivel Mi, magyarok, az általunk élhetetlenné tett Magyarországot az Univerzumon kívülre, azaz az Orbán/Simicska-féle Hypertérbe helyeztük át még 2010-ben, amelyben csakis a Matolcsysta Matematika, illetve a a Habonyárpi(y?)s egyenteltfejtés szabályai az érvényesek, egyáltalán nem köll csodálkoznunk azon, hogy az évente “csak” 1000-1700 milliárd forintot a markából szakmányban (némi “iniciatívára”) kiengedő Adóhivatal ilyen “kreatív” módon cáfolja egy független, piacelemző cég (ezek szerint) “eltúlzott” adatait!

Kiegészítő adat:

Varga Mihály, nemzeti fejlesztési miniszter Dancsó Józsefet

… nevezte ki a Magyar Államkincstár (MÁK) élére. A nevezett … khm … illető arról híres, hogy amikor a 2012-es GDP-adatokat (az egész esztendőben mínusz 1,7%, az utolsó negyedévben pedig mínusz 2,4%!) az egyik ellenzéki – tehát kötekedő, a Házmester szerint parlamentbe nem is való –  képviselő-féleség fel merészelte hánytorgatni, akkor ez a “Dancsó” nevezetű emblematikussá vált … khm … IZÉ, a maga összes létező közgazdasági, pénzügyi és számviteli, valamint alapfokú matematikai szaktudásával képes volt kijelenteni, hogy “A gazdasági növekedés akkor is növekedés, ha az történetesen negatív!“. … Hát, most Ő a MÁK elnöke! … Megérdemelte! … Avagy csak kiérdemelte?!

Komment:

No, ezek után még csodálkozik valaki is azon, hogy Unser Führer képtelen a megalapozott, pláne helyes döntések meghozatalára? Amikor ILYENEKKEL vagyon körülvéve? És még a magyar közpénz-milliókkal fizetett, külhoni orvos-specialistái sem képesek belőle egy legalább pár napig működőképes miniszterelnököt faragni? Olyat, aki a nyelvecskéjét legalább arra a pár percnyi tévéközvetítésre (melyre egyszerűen betolakodott!) sem képes a szájüregében tartani?

A paksi atom is nagyobb botrány lenne

És ez a Pasas “vett nekünk” múlt kedden minimum 4000 milliárd forintért két orosz atomerőművet Putyintól! Hitelbe! Amúgy a “Nemzeti Függetlenség” jegyében!

Hát, Ti csak szavazzatok rá! … Magyarok! … Magyarok?!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

One Comment on “Hát, így “működik” a Diktatúra!”

  1. bonhomme szerint:

    Már megérte elolvasni a cikket: eddig úgy tudtam, hogy a Kancsal Gyurci nagy mondása ez a “Negatív növekedés is növekedés” című aranyköpés! 😀


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s