Gratulálok Viktor!

Nagyon régen írtam már nyílt levelet az Örökös Minielnöknek. Most sem tenném, ha a legutóbbi disznósága, a Közgép számára minimum 1200 milliárd forintnyi bevételt biztosító “Paks II.“-szerződést alá nem írta volna Széllkálmánvárosban, s ha ennek közvetlen hatásait nem tapasztaltam volna szinte azonnal az én kis “Közelkörnyezetemben”.

Kedves Minielnök!

Már nagyon rég volt, hogy utoljára levelet írtam Neked, bár az elkövetett disznóságaid száma ezt egyáltalán nem indokolta. Tekintsük ezt az én közismert lustaságom egyik eklatáns példájának, akár annak ellenére is, hogy valójában nem ez volt az ok.

Az ugyanis az volt, hogy egyszerűen unlak Téged! Hogy ennél konkrétabb, azaz a fociöltözői nyelvezet szempontjából még érthetőbb legyek: tele a tököm Veled, meg az egész díszes társaságoddal! Rohadtul elegem van abból, hogy Te komolyan azt hiszed, hogy Tiéd ez az egész ország, hogy Te, meg a bandád azt tehet amit akar, s ráadásul büntetlenül! … Az egy másik kérdés, hogy ez Számodra egy tapasztalati valóság, hiszen eleddig még minden bűncselekményedet  simán megúsztad. Kezdve a választási csalásra való felbujtásodtól (a híres: “… oszt’ jónapot!“), a 2006 őszén kétszer is megkísérelt puccsodon át (hogy Gyurcsány miért nem tartóztattatott le Téged, azt még most sem értem!), a huszonnegyedik esztendeje tartó, politikusi jövedelmeiddel egyáltalán nem indokolható vagyonosodásoddal bezárólag.

Sajnálatos módon Neked mindössze kétszer köllött valamiféle “Számonkérő Szék” elé állnod és mind a kettőt simán megúsztad.

Az egyik a vagyonosodásodat elvileg kivizsgálni hivatott parlamenti bizottság volt. Ennek eljárását annak szoci elnöke anno simán hagyta dugába dőlni, lévén akkor még működött a Pártfinanszírozási Őskövületek, azaz a Puchpithecus-Simicskasaurus csányidemjánszélesleisztingerésatöbbi által diktált … hát hogyan is mondjam, hogy kellően megsértsek minden résztvevőt?! … mutyista háttérmegállapodása.

A másik pedig a híres Kordonbontási Per volt, amelyben a gyáva bíró már akkor sem mert Téged a törvény indokolt szigorával sújtani. Szerinte ugyanis a “hatósággal való ellenszegülés”, a nettó és szándékos törvényszegés egy Törvényhozó által olyannyira “csekély veszélyességgel bír a társadalomra” nézvést, hogy azt maximum egy figyelmeztetéssel köll honorálni. … Hát mit is mondjak most a korabeli Bíró úrnak? Például azt, hogy “Anyádat, te barom?! Látod, mit csináltál Bazkikám?!

Megjegyzem: ha én lettem volna az a korabeli bíró, bizony kirendeltem volna legalább két igazságügyi elmeszakértőt (gondosan vigyázva arra, hogy azok egyikét se lehessen fideszességgel vádolni), majd megállapíttatom velük azt, ami már köztudott volt Rólad: szocio- és pszichopata vagy, akinek nem hogy a parlamentben, a pártszékházban, netalán a Miniszterelnökségen, de még csak nem is a börtönben, hanem kényszerkezeltként a Zártosztályon lenne a helye!

De most már hagyjuk ezt az egészet! Hiszen “poszt tőzeg” fölösleges lamentáni az ilyesmin, legfeljebb annyit tehetünk, hogy megállapítjuk: sic transit Köztársaság, Alkotmányosság, Jogállamiság és Demokrácia.

Ami azonban egyáltalán nem múlik sőt, egyre nagyobb méreteket ölt, az a Te elmebajod. Azt nem tudhatom, hogy ki az ördög hitette el Veled (a grazi orvosod, netán valamelyik Téged körül lefetyelő, közpénzen hízlalt seggnyalód), hogy Te – tegyél bármit is – sikerre vagy ítélve, szeretném tudatni, hogy ez tévedés. Ugyanis Te már egyre inkább olyan vagy, mint az otthon részegen és rendszeresen randalírozó családapa, akit a felesége és gyerekei ugyan próbálnak szeretni, de ez egyre nehezebben megy nekik.

Ebből a szempontból Te élénken emlékeztetsz engem (is) az egyik, még a 2010-es “Felcsúti Castingon”, személyesen Általad lecsekkolt képviselődre, akit a köznyelv tavaly nyár óta csak mint “A Vakkomondoros“-t aposztrofál.

Nem akarlak terhelni az esetleírással, a lényeg ugyanis a közöttetek lévő párhuzam, az egyívásúságotok … avagy az egyivásúságotok. Józsi egy ugyanolyan alulművelt, vidéki tahó, mint Te, csak mivel régebb óta folytatja a mértéktelen piálás mellett a mértéktelen zabálást is, korpulensebb Nálad (emiatt ne legyen kisebbségi komplexusod: ahogy elnézlek Téged, hamarosan behozod a lemaradásodat!). Ő, hasonlatosan Hozzád, ugyanúgy méltatlan a viselt közfunkcióira, ezt mindenki tudja is róla, ennek ellenére évtizedek óta megválasztják (eddig?!), mert abban az enklávéban Ő A Valaki, Aki A Pénzt És A Kegyeket Osztogatja, mert ő az, akiről ezt valamilyen furcsa oknál fogva mindenki elhitte. Próbálták is ám őt szeretni, de nagyon, közülük is “A Terike“, aki a mazochizmus és a kritikátlan imádat mintaképe, de ez egyre nehezebben ment nekik … különösen Terikének, aki időről-időre és egyre gyakrabban volt kénytelen elviselni a részeg tombolást, ámde azokat mindannyiszor megbocsájtotta, s igyekezett – legfőképpen önmagának – megmagyarázni a “közügyek” okozta leterheltséggel. … Már amennyiben “közügynek” tekintjük a Köz pénzének magánlopását.

Hogy mi is a párhuzam Közötted, meg a fülöpházi Balogh Józsi között? Nos az, hogy Híveid Téged is ugyanolyan kritikátlan és mazochista imádatban részesítenek mint őt, miközben Te egyre gyakrabban vered meg őket is a Hatalom- és a Pénzéhség részeg tébolyultságában, a Pillanatnyi Érdek diktálta, vakkomondoros, agresszív törtetésedben.

Ja, hogy a Számodra legelfogadhatóbb és legmértékadóbb intézetek (“Századvég”, “Nézőpont”) véleménykutatási adatai mást mondanak? Meglehet, de ne feledd: őket Te fizeted a Miénkből, a Te elvárásaidnak akarnak megfelelni, s bár a számítógépeiken összegyűlt adatok mást jeleznek, akkor is olyan “elemzést” fognak Neked nyújtani, ami a Te legteljesebb tökéletességedről szólnak. Persze elméletileg nem azért tartod őket, de minden diktatúra normál természetrajzához tartozik a Felülre való megfelelési kényszer, aminek meg az lesz a következménye, hogy Te semmiféle elfogadható minőségű információhoz nem juthatsz, mielőtt még döntéseket hozhatnál. Ezért osztán egyre nagyobb ostobaságokat és egyre átlátszóbb disznóságokat csinálsz. (Egyébként ezt hívják a diktátorok elhülyülő elszemtelenedésének! Lásd: Ceausescu, Marcos, estébé!)

Hogy innen, a “gödör mélyéről” vett példámmal meg tudjam világítani a Te tevékenységed következtében a Te “Terikéid” körében elterjedt pszichés állapotot, szeretném megemlíteni szegény Laci barátom tegnapi esetét. Ő az a pasas, akiről már több (“bonhomme” köztársunk által “életképek”-nek nevezett) posztomban is megemlékeztem, mint olyan emberről, aki immáron 16 esztendeje a Te Feltétlen Híved, s legalább tucatnyi éve a Te “Kubatov” nevű pártigazgatód “nemlétező listájának” rendszeres adatszolgáltatója és – frissítője.

Laci barátom arról (volt) híres, hogy esztendőkön át hol a “Fórumon” (az utca egyik végén lévő kocsmában), hol pedig az “Agórán” (az utca másik végén lévő vegyesbolt előtt) hírdette a Te Ippeg Aktuális Igazságaidat, tehát akár két-három hetente is a korábbiak ellentéteit. Kezdetben még csupán csekély ellenállásba ütközött, amit elébb csak ötven, majd harminc centi távolságból a kagylófülbe üvöltött “Ne beszéljél hülyeségeket!” kezdetű tirádáival tudott lekűzdeni (ha az sem ment, akkor meg visszatért a “kályhához” és elővette a jól bevált komcsizós-cigányozós-zsidózós kliséit).

Ámde teltek-múltak az idők (“sic transit…“) és Lacinak egyre nehezebb lett a dolga. Tavaly még csupán halk kuncogással honorálta a hallgatóság azt, amikor simán megmagyarázta a “Stúdiumok/Stadionok” dichotómiáját, ámde amikor decemberben arról köllött volna “referálnia”, hogy ugyan miért is muszáj oly’ gyorsan eladni a csak nemrégiben kényszerállamosított takarékszövetkezetek üzletrészét, már nem volt olyan vehemens. Próbálkozott ugyan valamivel, de a köznépi reakció minderre egy lesajnáló megjegyzés volt: “Jól van Lacikám! Megtartottad a ‘Magyar Nemzet Félórát’!“.

Tegnap azonban szegénykém teljesen leesett a “waterloo”-járól. Ugyanis az Agórán, az egyik kötekedő alak (bevallom: én voltam!) megkérdezte tőle: ugyan hogyan is vagyon az, hogy a nagyon utált oroszoktól, az államadósság-csökkentés jelszava mellett veszünk fel minimum 3000 milliárd forintnyi kölcsönt csakis azért, hogy az oroszok megépíthessék az egyébként nem túlzottan szükséges Paks II.-t? Ráadásul mindenféle parlamenti felhatalmazás nélkül, maximálisan titkosított feltételek mellett, minimum 60 esztendőre kiszolgáltatva a honi áramellátást Moszkva kegyeinek? “Ez nem számít puccsnak, avagy hazaárulásnak, Lacikám?!“. Ő azonban csak legyintett, s a szokásos “nebeszéljélhülyeségeket” helyett mindössze annyit mondott, hogy “Most nem érek rá!“, majd elügetett a közeli háza irányába, de szerintem még a kapujában is hallhatta az utána szüremkedő, harsogó hahotát.

Viktorkám!

Nem tudom, tudatában vagy-e annak, hogy mit is műveltél ezzel a Lacival? Ő, akinek szemében esztendőkön át lobogott az Irántad való Feltétlen Hűség ma, illetve tegnap, egy húsz esztendővel ezelőtti baleset okán kacskává vált lábain volt kénytelen soványmalac-vágtában elszaladni a Te nyílvánvaló, mert még az Agórán rendszeresen ott ácsorgó idióták számára is megérthető/felfogható, magadnak kapari disznóságod “közvéleménye” elől. Az igaz ugyan, hogy “rohantában” azért még visszaszólt, hogy “Viktor tudja, hogy mit csinál és akkor is Mi fogunk győzni! … Ti meg nyaljátok ki a seggét a kommunistáknak,  Gyurcsánynak, a Libásnak meg a Zsidóknak!“, ámde ezt a hangot már nem a Meggyőződés, hanem a megtört, de “dafkés” Hit fűtötte át. Meg is jegyezte az egyik “agoratikus”, hogy “…ha annyira bízik magában a Viktor, ha annyira elhiszi, hogy kap újabb négy évet, akkor most mi a fenéért kell olyan sürgősen lopnia? … Hát nem volt még elég?!

Hát látod Viktorom, ebben az utóbbi két mondatban vagyon ottan a Lényeg! A Te Lényeged! Az hogy nem vagy Államférfi, nem gondolkodsz hosszútávon (max. az Utánad maradó Stadionok, meg most már a még évszázadokig sugárzó és évtizedekig fizetendő Atomerőmű, mint a Nevednek a Nép hosszútávú emlékezetébe való bevésése), Neked minden és azonnal köll és Neked a világon semmi nem elég! Mindezt pedig annak árán, hogy még az ilyen feltétlen hívedet is, amint az én Laci barátom, érzelmileg és önbecsülésileg is a sárba tapossál, köznevetség tárgyává tegyél … miután alaposan kihasználtad őt!

Gratulálok Neked Viktor, ki uralkodóink közül ezen a néven (is) a Nulladik vagy! Az még hagyján, hogy Magadból, de hithűen Melletted kitartó híveidből is Senkiket csináltál! Laciból például egy zavart tekintetű, űzött “vadat”, aki ugyan áprilisban is Rád fog szavazni, de minél többet kampányol majd Melletted úgy a “Fórumon”, mint az “Agórán”, annál kevesebb voksot fogsz kapni!

Ideje lenne elgondolkodnod a jövendődről! Például: válts orvost és cseréld le a körülötted sertepertélő Lakájhadat! A többi meg majd adja magát. Talán.

… és ezt Neked …

szendamondja!

PS: Nem tudom, a Fullajtárjaid értesítettek-e már róla, de a minap végre létre jött Ellenzéki Összefogás Közös Listájának harmadik helyezettje … igen Ő, a Patásördög Gyurcsány … aszondta, hogy ő a maga részéről nekiáll kampányolni és ennek során “felszántja” Magyarországot. Gondolom tudod, hogy ez Számodra mit jelent?! Hiszen kétszer is elverte a port már Rajtad! … Készülj Viktor!

Reklámok

2 hozzászólás on “Gratulálok Viktor!”

 1. bonhomme szerint:

  Panaszáradatom – Atom Viktor siráma

  Kedves népem, elmondhatom:
  a magyar atom is atom.
  Azt viszont már nem tudhatom,
  labdám meddig pattogtatom.

  A sok birkát átvághatom;
  magamat vivátoztatom.
  és még abban is bízhatom:
  megvéd hű alakulatom.

  Az országot ellophatom,
  a hasznot zsebre vághatom,
  s míg pálinkám kóstolgatom,
  a koronát próbálgatom.

  Semmiképp sem titkolhatom
  a hatalom-imádatom.
  Azt viszont már titkoltatom:
  pénzem hova utalhatom.

  Idővel majd kikutatom,
  mennyit ér a magyar atom.
  Aki lázad, akasztatom,
  s ha nem jön össze: bánhatom.

  Nagyon nagy az én bánatom:
  kipukkadt a magyar atom.
  Parlamentem feloszlatom,
  magamat meg bezáratom.

  Szüleimet csókoltatom,
  hatalmamat elsiratom.
  Kivégeznek? Hát, mondhatom:
  el lesz cseszve a szombatom!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s