A 111 éves miniszterelnök

A Mi Viktorunk, Fényességes Boldogságunk, Nagy Kormányosunk, Szeretett Vezetőnk és Örökös Miniszterelnökünk minimum 111 esztendős lesz, mire kifizetődik az a Paksi Beruházás, melynek megállapodására talán ippeg és punkt most kanyarintja rá Szentséges Kézjegyét Moszkvában. … Egyesek szerint nincsen nekije erre felhatalmazása. És? … Ma aláír, holnapra meg felhatalmazzák erre a vakkomondoros bajai cukrászokból, illetve hitehagyott, magánakkapari téeszjogászokból, református lelkészekből, tehetségtelen tanárokból … a “Nem csak döf, legel is!”-típusú, jómagyar zemberekből álló Kétharmad “törvényhozói”!

Atyavilág, hány esetet tudnék sorolni Dunaparti Napoleon zsigeri(nek tűnő) russzofóbiájára! Kezdte ugye azzal, hogy még 1989-ben, a Reykjaviki Megegyezés alapján már cuccoló Szovjetszkaja Armija (“CA” – nyolcvanas esztendők béli vicc szerint: “Camping Afganistan“) után kiabálta a “Ruszkik haza!” jelmondatot. Osztán folytatta azzal, hogy agyontapsikolta az egyébként “hazugnak” nevezett Antall-kormányt, amikor az volt szíves elveszíteni az orosz piacot.

Ehhöz a hagyományhoz csatlakozott maga A Mi Boldogságunk is (első minielnöki korszakában), amikor például a már orosz megrendelésre legyártott Ikrarus buszokat nem engedte át a határon. … Szegény Széles akkor volt “kénytelen” eladni a csupán piacvásárló “Iris Bus- IVECO“-nak a székesfehérvári gyárat … persze kellő nyereséggel! (“Pfuj, rohadt külföldiek! Éljen a magyar ipar!” … ugyi?)

Később (1999) sikerült a Gazprommal megkötnie egy olyan, 15 esztendőre szóló gázszállítási szerződést, aminek következtében Magyarország vásárolta egész Európában a legdrágábban az orosz földgázt, … egészen 2005-ig, mikor is a MOL földgáz-üzletágát megvásárló német E.ON ezt alaposan lealkudta egy viszonylag elfogadható árra. (Most meg ugyanezt az üzletágat visszavásárolta nekünk Ő, a Miénkből, mert majd Ő … ŐK “jobban teljesítenek” az újabb, tizenötesztendős ártárgyalásokon! … ugyi?!)

Még később (immáron ellenzékben) elébb lediktározta Putyint, majd kifejezetten megtiltotta a regnáló szoci kormánynak, hogy bármiféle megállapodást kössön Moszkvával például a “Déli Áramlat” gázvezeték és Paks ügyében. (Az előbbiért lehazaárulózta a Gyurcsány-kormányt, fel is jelentette úgy az EU-nál, mint az USÁ-nál! … ugyi?!)

Most meg arról vagyon nagyba’ szó, hogy ugyanezen “Déli Áramlat” gázvezeték immáron a Második Orbán-kormány kiemelten támogatott beruházása, a Paksi Atomerőmű felújítása és kibővítése pediglen méginkább, lévén az egy tavalyelőtti kormányhatározat okán “nemzetbiztonsági szempontból kiemelt fontosságú” beruházás, amelynél mellőzni lehet a szokásos közbeszerzési és EU-eljárásokat (ez csakis “belső szabály”, az EU ezt nem ismerte el!).

A kivitelezőkről pedig a Nemzeti Nukleáris Energia Kormánybizottság dönthet(!), mely testületnek csupa szakavatott atom- és energiatudós a tagja. Ők, a jelenlegi felállás szerint: Orbán Viktor miniszterelnök (elnök), Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Lászlóné Zsuzsika, nemzeti fejlesztési miniszter, illetve Lézer Dzsoni, az Orbánviktorságot vezető trafik-államtitkár (tagok).

Tegnap, az Örökös Minielnök kihúzta a csíkot Moszkvába, hogy Diktátor Kollégájával – a közös cégérdekek mentén – aláírjon egy olyan kormányközi, beruházási megállapodást, amire Simicska Lajoson (tehát önmagán) kívül senki fel nem hatalmazott. Se “társadalmi vita”, se “tárcaközi egyeztetés”, sem “hatásvizsgálat”. Pusztán egy 2009-es Országgyűlési Határozat, ami az esetleges beruházás vizsgálatára ad felhatalmazást!

Az Ellenzék kiabál és kifogásol. Kifogásolja az elmaradt parlamenti meghatalmazást. Utóbbi  már csak azért is nevetséges, mert az Ezerharmad bármikor bármit megszavaz, akár visszamenőlegesen is! Lásd az ezernyi példát! Ámde az már egyáltalán nem vihogni való, hogy a Paksihapsi-projekt usque 2000-6000 milliárdjába fog kerülni az Adófizetőknek, s mindez úgy, hogy az elkövetkezendő 15 esztendőre minden magyar háztartás egymillió forintnyi kifizetetlen villanyszámlát vesz a nyakába.

Egy okadatolt számítás szerint manapság, az akárhányadik rezsilegyilkolás után is, egy átlagos háztartás éves áramszámlája 70 ezer forint. Ha ehhöz hozzá tesszük a csupán 3000 milliárdos beruházás költségét, az duplájára fogja emelni az áramszámlát. És akkor még nincs szó a fűtőanyag (szintén Putyintól), meg a sugárzó végtermék tárolásának költségeiről (a Közgép ippeg nemrég kapott egy alig 40 milliárdos megrendelést ilyesmire!), meg arról sem, hogy az áramtermelés immáron 60 százalékban egyetlen erőmű működésétől fog függeni … amelynek működése pedig a Roszatomon keresztül a Kreml kezében vagyon!

No, akkor most itten ki is a Hazaáruló?! Ki is az, aki az elkövetkezendő, minimum 15 esztendőre a jelenlegi GDP 10 százalékára rúgó kölcsönbe hajszolja az országot, illetve annak energiaellátását hat évtizedre a Pfujjoroszok kezébe adja?! Mindezt most és azonnal, csakis azért, hogy még A Bukás esetére is elkötelezze a következő kormányzatokat? Csakis a Nemzeti Köz(g)ép uralma érdekében!

Akasszátok fel a királyokat!” – kiáltotta világgá Petőfi Sándor, annak ellenére, hogy ő még csak nem is ismerhette Nulladik Viktort! … Pedig ha ismerhette volna!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

3 hozzászólás on “A 111 éves miniszterelnök”

 1. bubu64 szerint:

  Közben a világon terjed az alternatív energia kinyerése. A németek, ha jól emlékszem vállalták az atomerőművek fokozatos csökkentését.

 2. bonhomme szerint:

  Azért azt még elmondhatom:
  a magyar atom is atom.
  Azt viszont már nem tudhatom,
  meddig terjed e hatalom.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s