LMP: A “Magyar Csapat”

Őfelsége Ellenzéke alól egyre hosszabban nyúlik ki az a bizonyos (fideszes) “lóláb”. … Avagy még sem? … A “Lehet Más a Politika” nevezetű pártot megítélni, a politikai palettán elhelyezni – pláne egy kívülálló számára –  egyre nehezebb, lévén az LMP egyetlen Nagy Katyvasz, ahol mindössze két meghatározó “személyiség” létezik, fejti ki hatását az “Irányvonalra”: Zűr és Zavar. … Ők az igazi “Magyar Csapat“!

A hétvégén jelöltállító kongresszust tartott az LMP. Sorrendben ez volt a huszonhatodik és még a végkifejletek furcsaságában sem az első. Hogy mást ne mondjak, alig több, mint egy esztendővel ezelőtt (2012. nov. 17.-18.) Csillebércen tartottak egy olyan dzsemborit, amelyen a mostanihoz hasonlatos, sorsdöntő kérdésben köllött volna határozniuk (eseményleírás, linkek és kommentek itt!). Akkor a tét az volt: hajlandó-e egyáltalán csatlakozni a párt ahhoz az Ellenzéki Összefogáshoz, melyet Bajnai Gordon hírdetett meg még 2012. október 23.-án, az E14 megalakulásával egyetemben. Nos, az akkori határozat – némi manipulációknak köszönhetően – olyanra sikeredett, amilyen ez a párt volt addig és azóta is: ellenzékiek vagyunk, de nem úgy és nem annyira; csakis “tiszta múltúakkal” vagyunk hajlandóak koopreálni; csaki mi vagyuk jogosultak eldönteni, hogy kinek “szeplőtlen a fogantatása”!

Márpedig eme “Szűznemzés“-sel kapcsolatos követelményt maga az Elbíráló sem tudja/ná teljes mértékben teljesíteni. Ugyanis már maga a párt megalakulását is az a sanda gyanú lengte körül, hogy az LMP tulajdonképpen egy Fidesz-klón, mellyel az Orbánpárt célja az, hogy a Zemútnyócévben (és az SZDSZ-ben … melyet sikeresen “nyírt ki” úgy egynéhány “saját” politikusának” tevékenysége, mint a fideszes karaktergyilkolászós propaganda … kiegészülve a Szanyi-Szlili-Szekeres-féle szoci triumvirátus lázításaival) csalódott liberális szavazókat leválassza a Baloldalról, s átterelje őket egy a Jobboldallal (azaz Orbánnal) lojális, “zöldes” színben játszó, szabadelvűnek és bázis-demokratikusnak mímelt szervezetbe, amely osztán sikeresen lesz képes az ellenzékiség látszatát kelteni. Ezt a gyanút nem csak az alapítók egynémelyikének (pl.: Schiffer András) korábbi, közéleti tevékenysége erősítette, hanem az a tény is, hogy a 2010-es kampány jelöltállítási időszakában sikerült egy életszerűtlenül rövid idő (a “deadline” előtti jó 24 óra!) alatt összegyűjteniük annyi “kopogtató cédulát”, ami az induláshoz ippeg punkt elegendő vót.

Azt természetesen az LMP nem tudta (nem is tudhatta) bizonyítani, hogy ezeket az ajánlásokat egytől egyig olyan polgároktól kapták, akik valóban a listájukra akartak szavazni, nem pedig a Fidesztől, amely párt ezt a már fentebb említett okkal, célból és későbbiben behajtandó “fizetségért” tette. Az egyetlen és lehetséges cáfolat erre az LMP azon parlamenti és közéleti tevékenysége lehetett volna, amely joggal várható el egy valóban ellenzéki párttól, ámde az – finoman szólva –  számos kifogásolni valót eredményezett. Igaz, ilyen magatartással maga az Ellenzék Legnagyobb Pártja (MSZP) sem nagyon dicsekedhetett, már ami az Orbándúlás első, bő két esztendejét illeti … de igazából azóta se nagyon!

Az LMP ugyanis semmiféle érdemi ellenállást nem fejtett ki olyan, az Orbánpárt számára múlhatatlanul fontos, de egy ellenzéki propaganda szempontjából kitűnően hasznosítható törvényhozási “aktusok” esetében, mint például a Manyup-pénzek kizsarolós lenyúlása, a Tákolmányozás, avagy (hogy egy éppen aktuális ügyet említsek) a takszöv-tulajdonosok kisemmizése, vagyonuk rapid módon, márciusig történő, idegen kézbe adása … a szokásos állammaffiás diktátummal! Nem különösebben hallottuk hangjukat a Földmutyik esetében sem (különösen fájó ez Kishantos esetében! … hiszen az LMP állítólag “zöld“!), az ingerküszöböt alig elérő ciripelgetés volt Trafikmutyi-ügyben, viszont teljes mellszélességgel álltak ki a csakis a CBA-nak jó “Plázastop” mellett, meg a Don Vittorio által, pucér maffia-érdekek okán megtorpedózott sukorói beruházás ellen, amit maga Schiffer kezdett habosra kavarni azzal, hogy feljelentette Gyurcsányt hivatali hatalommal való visszaélés és számos egyéb bűncselekmények gyanúja okán. (Utóbbiban a fideszes ügyészség sem tudott terhelő adatokat találni, Gyurcsány nem vádlott, az állam majd fizethet pár százmilliárd kártérítést … és Schiffertől még a mai napig sem hangzott el egyetlen “bocsika” sem!).

Közben pedig az egyik legutóbbi mutyiban, a Napelem-tenderben ott szerepel az egyik befolyásos LMP-politikus, a baranyai Ladányi Attila, illetve Jakab Tamás pártpénztárnok neve is, akik (“érdekes”, Fidesz-mintájú céghálót kiépítve) 220 milliót “nyertek” attól a Maffiaállamtól, amelyik még egy ötforintost is sajnál minden, nemfideszes pályázattól! (Lásd a “Freskófalu Szociális Szövetkezetesetét! – ahol egyébként szintén valamiféle “bio”-dolog, egy “Zöld” párt által maximálisan támogatandó, társadalmi izé történt volna, mindössze 50 millióért, de a Lömpikének ehhöz sem volt egyetlen szava sem!).

Arról pediglen meg ne feledkezzünk mán’, hogy milyen “érdekesen sajátos” körülmények között, személyesen Dagilaci Házmester közbenjárására, meg a Fidesz által dominált Házbizottság “jogértelmezési” kegye segítette vissza a mindössze nyolc főre olvadt képviselőcsoportot az önálló frakció alakításának lehetőségéhez (miközben ez sem a PM sem pedig a DK csoportját nem illeti meg, a nagyobb létszám ellenére!). Mindezt persze ingyé’, ugye?! A karizmatikus és gerinces ellenzékiségért cserébe! Ugye?!! … No, akkor most hogy vagyunk? Mi is a helyzet?

Nos, most ott tartunk és az a helyzet, hogy a hétvégi Lömpi-kongresszuson nyílvánosan is kitört a gyalázat. Az egyik legjobb (ha nem “A”) politikusuk, Vágó Gábor nem kerülhetett fel a 2014-es választási listára, úgymond “adminisztratív okokból”. Hogy ez pontosan mit is rejt, azt az “index.hu” még nem tudta megnevezni, csak azt, hogy Schiffer az ügyet “rettenetesen sajnálja“, s a kérdéssel tessenek megkeresni “a választmányi titkárt és a pártigazgatót“, majd sürgősen csatlakozott a Vágót támogató Facebook-csoporthoz. Ámde a mindíg nagyon jól értesült mno.hu ma reggel már arról cikkezett, hogy Vágó “lemaradt” a regisztrációs határidőről, amelynek szabálya alól az Országos Választmány “nem engedhetett”. Maga Vágó ezt ugyan nem kommentálta, de az “index” szerint az a helyzet, hogy az LMP-n belül egyszerűen hatalmi harcok folynak már régóta a parlamenti frakció és a választmány között, mely utóbbinak a titkára, Vida Attila már az LMP-PM szakításban is jelentős szerepet játszott, az ő “stílusa miatt” lépett ki Ertsey Katalin képviselő a szervezetből és állandósult konfliktusai vannak Schiffer pártelnökkel is.

Hát, ember legyen a talpán, aki ezen a viszonyokból, a Zűr és Zavar által ide-oda rángatott párton ki tud igazodni. Ami most látszik, az nem más, mint hogy voltak ott ugyan jószándékú emberek is, de azok vagy kiléptek már (PM), vagy kiszorították őket (Vágó). ami meg maradt, az ugyan “Zöld”, de leginkább “műfüves”, bázis-demokrata, de alap nélkül és maximálisan igaz az internetes meme-gyár azon megállapítása, hogy:

Hiszen míg az LMP mindenkitől megköveteli a “partenogenezis” szűzies tisztaságát, csak maga nem képes felmutatni ugyanezt, a vezető pozíciókra, a “bejutónak” képzelt parlamenti helyekért pedig olyan arkangyalok tolakodnak, egymást odébb lökdösve és letaposva, akiknek fehér leple alatt méretes fütyik meredeznek.

Pedig fölösleges dolog tülekedni oly’ nagyon, hiszen a pártnak jó, ha százezer szavazója vagyon! … Még. … Pláne ezek után.

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

2 hozzászólás on “LMP: A “Magyar Csapat””

  1. Avi szerint:

    Azért Ertsey ma azt nyilatkozta, hogy az Együtt 14-ben sem tudná elképzelni magát mert ő nem hajlandó Gyurcsánnyal egy táborban lenni!!!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s