Évvégi önfényezés … szerényen(?)!

Mátyás Győző már régóta a Kedvenceim egyike s ezért nem is egyszer fordult már elő, hogy az “ABCÚG“-márkanéven megjelent írásait utánközöltem. A mostanit azonban csakis azért (? … fenéket!) teszem ki a blogomra mert ez azt bizonyítja, hogy a “szendamondja” nem csak a “Goldenblog“-ra (“Közélet“) tudta magát “beverekedni”, de már a Nemzetellenes Ballib Sajtó egyik Legelitebb Orgánumára, a 168ora.hu-ra is!

ABCÚG

Évbúcsúztató

Szép évünk volt.

Persze sokan a beteg lelkük rosszindulatú kipárolgásával akarják elvenni a virágba boruló új rend felett érzett örömünket. Azok, akik a bankok oldalára álltak, hogy a brüsszelita globálimperialista gyarmatosítókat kiszolgálva eltöröljék a rezsicsökkentést.

Ezek itt most mindenféle államosítási lázról hablatyolnak, meg arról, hogy előbb rátesszük a kezünket mindenre, aztán szépen leosztjuk magunknak a cuccot.

Forrás: szendamondja.wordpress.com

De hazudnak, mert az a lételemük.

A trafikkoncesszió az előremutató törekvések mezején is ékesszólóan fejezte ki az új idők szavát. Végre a magyar ember a finom, illatos szivarkáját a nemzeti dohány árudában szerezheti be, és így elejét lehet venni annak a nemzetromboló folyamatnak, hogy a multik kisíbolják a profitot az országból, amelyre magyar emberek céltudatos megmérgezése árán tettek szert. A szellemi kútmérgezők persze mindenféle mutyizásról ajvékolnak, és van pofájuk azt állítani, hogy itt más emberektől elvették a megélhetésüket, és tönkre tették őket. Hát talán a pályázat NERrtesei nem igaz magyar emberek, az ő családjuk megélhetése nem bír talán a fontosság erejével? Meg hogy a pártirodáinkban döntöttünk a győztesek kilétéről. Hát hol kellett volna, talán mégis mi tudjuk azt legjobban, hogy ki az, aki kiérdemli a rátermettséget, hogy portájára „nem leszünk gyarmat” táblát kiakaszt, tüntetésen gágogó libát bérhizlal, valaki fontos embernek a sógora stb.

Ebben az évben végre megvédtük a magyar földet is a liberbolsi nemzetárulók ellenében. Mert azok mindenféle vörös báróknak, meg zsebszerződések ármányával belopózott hiénakülföldieknek játszanák át az anyaföldet, pedig ezeknek még a közelségétől is terméketlen szíkké változik a zsíros magyar föld. Csak az ilyen liberbolsi gazembereknek nem tetszik, hogy a mi megbízható NERteseink rokonsága meg a barátai is magyar birtokossá válnak. És képesek azt a hazugságot terjeszteni, hogy a régi gazdák elől elmutyizzuk az utolsó rögöt is. Miközben mi csak megvédjük az édes magyar anyaföldet a globáltőke telhetetlensége ellen. Hát kinek a földjén zöldellene jobban az EU-támogatás, mint jófajta NER-polgármester bérletén.

És most már végre nem a bankok fognak diktálni. Megmondta a legfőbb nemzeti bankos, hogy ő a saját unortodox kezével veri itten ki a négy nagy kufár bankokat, amelyik piócaként szívja ki a magyarok pénzét. Helyettük most majd a pióca is magyar lesz. Ezért aztán megvédtük a takarékszövetkezeteket. Hogy mitől azt pontosan nem tudni, de ha fent azt mondták, hogy megvédés volt és nem einstandolás, akkor úgy van. És majd pályázati úton adjuk oda a mieinknek. Na persze a liberbolsi hazaárulók már pattognak, hogy csak a NERtes neve nincs benne a pályázatban. Na és ugyan kinek kéne kapni a bankot? Talán a Redingnek? Vagy egyenesen a Cohn-Benditnek, mi? Hogy tovább folytathassák a magyar nép kizsákmányolásának szipolyozását. Igenis legyen csak a tulaj megbízható, NER-pecsétes egyed.

A kaszinótörvénybe ezt már bele is írtuk nagyon helyesen. Hogy csak megbízható valaki kaphatja a félkarú rablás jogát. Pályáztatás nélkül akár. Mert hát azt megint csak mi tudjuk, ki az, aki a megbízhatósági rostán átmegy. Akitől kérhetünk majd valamit. Illetve valamennyit. Mert azt csak a liberbolsi hazaárulók akarják, hogy itt mindenféle gyanús hátterű bűnözőszerűek sukorózzák el a nemzet biztonságát is. De ennek vége. Mostantól a mieinkre ragyog a szerencse(játék biznisz).

És ki más érdemelné meg mindezt, mint az, akiben még lakozik az együttérzés. Hiszen micsoda felemelő példája az emberségnek, hogy éhező gyerekeket látnak vendégül a Hiltonban. A Hiltonban! Ráadásul a miniszter úr részvétele világítja meg az est fényét. Hát eszébe jutna-e ilyesmi az érzéketlen bolsiknak. Ez József Attila álma! Ugyan ő is bolsi volt, de libasültet akart kajálni, és tessék, mit ehettek a szegény gyerekek? Csirkemellfilét calvadossal ízesített gombamártással. És még ajándékot is kaptak mellé: Nyilas Misi-pakkot. Hát, nemhiába lelkész a mi miniszterünk, csak az tudja így kisugározni a jó ízlésbe csomagolt szeretet együttérzését.

Ez tényleg felejthetetlen este volt mindenkinek. Ebben az eseményben úgyszólván minden jellegzetessége megnyilvánulást nyert a mi nagyszerű rendszerünknek.

Szép év volt!

Mátyás Győző

PS.: Szeretném azonban megjegyezni, a tisztesség okán, hogy én ezt a meme-képet nem magam alkottam! Azt Föld S. PéterMost&Itt” című blogjából vettem át! … Ennyit a “teljesítményemről”! … Egyébként pedig BÚÉK!Mindenkinek! … Ezzel összefüggő, holnapi jegyzetemet mindenki figyelmébe ajánlom!


3 hozzászólás on “Évvégi önfényezés … szerényen(?)!”

 1. öregszeder szerint:

  Gratulálok az eredményhez. Megérdemled, sokat és jól dolgoztál érte. Az is eszembe jutott, hogy az öröm mellett hogyan fogadod a megnövekedett felelősséget? Mert olyanok közé emelkedtél, akiknek a szavára nagyon sokan figyelnek és hallgatnak. Remélem, hajtóerőddé válik.
  Boldog újévet, sok erőt és egészséget!

  • szendam szerint:

   Kedves Öreg?szeder!
   Neked is BÚÉK!
   Ami a “többit” illeti:
   – Én csak teszem, amit tennem köll (muszájÍ)!
   – “Dolgozni” ippeg és punkt ezért én nem dolgoztam semmit!
   – A Felelősségemmel ugyan tisztában vagyok, de a “megnövekedett” az már a szendamondja látogatottsága és “lájkolása” szempontjából sajna nem igaz … a Goldenblog-on csak a “futottak még”-kategóriába sikerült “beverekednem” magamat … bár erre még szándékom sem volt!
   – Ezért osztán – akármennyit és akármit is iírok – nem tudtam (akartam?) “olyanok közé” emelkedni(?), akinek szavára “nagyon sokan figyelnek, hallgatnak” … ha ez így lenne, ma már a Dunába lenne tolva a Lendvay meg a Cinege utca, továbbá a Parlament, és egyetlen Stadion sem épült volna meg!

   Kicsit “ki vagyok bukva”?
   Igen!
   … és ezt…
   … szendamondja!

   • öregszeder szerint:

    Mitől vagy kibukva? Hogy nem tudtad a Dunába tolni a felsoroltakat ,vagy a nagy számú hozzászólótól? Majd megjönnek azok is. Amit kell előbb-utóbb a Dunába toljuk, csak ne hagyd abba az írást mert az is kell hozzá. Azt tapasztalom, hogy sokan most a hátradőlést választották, nem szólnak hozzá, de olvasnak. Persze vannak talán egy tucatnyian pl. Bartusnál, akik még szilveszter éjjel is minden témában kommentelnek, fene tudja miért. Igaz, én meg olvasom a véleményüket. Aztán van, aki eltűnt onnan és néha PuPu-nál olvasom a véleményét, konkrétan kekecre gondolok. És persze te sem szól hozzá túl gyakran ott. PuPu a másik kedvenc bloggerem, nála sincs sok hozzászóló, átlag tíz max. Nem úgy mint Varánusznál. Ott néha száznál több is van. Mégsem kedvelem sem a stílusát sem a véleményét. Ezért ritkán járok oda. Bartus is már nagyon egysíkú, néha unalmas a Csendes Don-nal vetekedő hosszúságú dolgozataival, amelyek egyenként is borzalmas hosszúak, de amikor egy témáról négy-öt írás is keletkezik egymást követő napokon új címmel, de azonos tartalommal, azonos terjedelemben az már sokk. Úgyhogy légyszives írjál, hogy legyen értelmes olvasnivalóm.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s