Igyí Szudán!

Ez már tiszta középkor!” – fogalmazott Pásztor Eszter a bódvalenkei “Freskófalu Szociális Szövetkezet” vezetője, érzékeltetve azokat az állam által generált állapotokat, melyek e borsodi falu mindennapjait jellemzik, hála a “jobban teljesítő” Magyarország kitűnően munkálkodó kormányának és hivatalainak, melyek közül az előbbi nem, az utóbbi pedig csak látszat szerint működik … mindkettő pedig csakis és kizárólag a Szegények kárára!

Bódvalenke egy borsodi falucska, közel a szlovák határhoz. Itten mindössze hatvan (többségében cigány) család él(?), kik közül mindössze húsz kap rendszeres jövedelmet, lévén azokban nyugdíjasok is élnek. A többiek szoc-segélyen és közmunkás “fizetésből” kísérlik meg a létfenntartást. No ezt a helyzetet próbálta megoldani/megjavítani a “Freskófalu Szociális Szövetkezet” úgy, hogy a település mellett lévő erdőt olymódon “hasznosítják”, hogy – annak karbantartása mellett –  az erdészetileg értéktelen fahulladékot hőerőművek számára dolgozzák fel.

Ámde miért is hívják ezt a települést “Freskófalu”-nak? Nos azért, mert az ott élő cigány családok a saját, többé-kevésbé omladozó házuk oldalára meglehetősen szép képeket festettek.

Többek között ilyet …

… meg ilyet is!

Mivel pediglen ott megélhetési, azaz munkalehetőség nem létezik, ámde vagyon dolgozni és megélni vágyók garmadája, hát ez a Pásztor Eszter (kit a Jóisten tartson meg minden létező Jóban!) úgy döntött, hogy a nyakába veszi egy helyi, szociális szövetkezet megalapítását és vezetését is, majd a Jóságos NER-Állam által meghírdetett, de a Gonosz EU által finanszírozott pályázatra benevezi ezt a társulást. Merészelt is kérni összesen 50 millió forintot arra, hogy a fapelleteket előállító gépet, meg az ahhoz szükséges “egyebeket” (bakancs, munkaruha, etc.) megvásárolhassák, s így kb. 25 családot havonta és rendszeresen mintegy 100 ezer forintos nettó jövedelemhez segítsék … szemben a 22.500 forintos szoctámmal meg a nemlétező közmunkák (nagyon jó esetben) folyósított havi 49 ezrével szemben.

Ámde a Naccságos Állam, meg annak “Nemzeti Fejlesztési Ügynökség” nevezetű Sóhivatala úgy döntött, hogy a tavasszal, a lehető legelső napon beadott pályázatot még decemberben sem hajlandó elbírálni annak ellenére sem, hogy a GonoszEu, az ippeg és punkt ilyesmire fordítandó (a Gyarmatosítást szolgáló!) pénzét vissza fogja vonni, ha annak naccságosállami kifizetése januárig meg nem történik!

Miközben az Egyik hivatal tétlenkedik, a Másik beveti magát a “sűrűjébe”, kikövetelve a “jogszbály szerinti működést“! A hírhedt NAV (“Nemzeti Adó- és Vámhivatal“) ugyanis “rászállt” eme szociális szövetkezetre, lévén annak vezetője, a fentebb már említett Pásztor Eszter (akit a Jóisten tartson meg minden Szépben és Jóban!) a tavasszal megígért pénzre alapozva úgy döntött, hogy a bódvalenkei melósok novemberi és decemberi fizetését a saját és innen-onnan összekoldult pénzéből fizeti ki.

ÁMDE, a Dicsőséges Adóhivatal szerint ennek során Pásztor Eszter (akit a Jóisten tartson meg minden Szépben és Jóban!) “elfelejtette” befizetni a munkabérek után járó közterheket (adók, járulékok), ezért osztán inkasszóval terhelte meg a Szövetkezet bankszámláját … azt, amire az NFÜ még most sem fizette be a meghírdetett, de máig el nem bírált pályázatából származó pénzt! … Ugyi, hogy milyen “aranyos” ez az egész?!

Nekem azzal a világon semmi bajom nincs, ha az erre szakosodott és tartott (adófizetők által finanszírozott) Hivatal úgymond “teszi a dolgát”. Ha bárhol azt “észleli”, hogy az állami közszolgáltatásokért cserébe járó, különböző fizetnivalókat valakik igyekszenek elcsalni – legyen az akár egy cég, avagy egy szociális szövetkezet! – , azokat igenis hajtsák be és igenis büntessék a (szándékos, avagy a véletlen) trehányságokat!

Ámde mi van akkor, ha ippeg és punkt az Állam, illetve az erre szakosodott Hivatala jóvoltából nem folyik be a törvényes adó és járulék? Egy normálisan működő adminisztráció ilyenkor nekiáll kivizsgálnia önmagát, majd a legnagyobb adócsalókon kezdi a pótlólagos behajtást! … Nemde?

Mivel azonban mi itt Abszurdoidiosztánban “élünk”, a “normál eljárás” szerint a saját zsebből melósokat fizetőket, meg az ezermilliárdos adócsalókat leleplezőket pécézzük ki és büntetjük meg, nem pediglen a NERTÁRSAKAT! … No meg a Kegytársakat, akik az Ezerharmad, azaz Az Ő AkaratábólBevett Egyházak“-ként úgy vágnak zsebre sok-sok milliárdokat, hogy közben a Társadalom még csak a létezésüket sem nagyon kívánja!

Hát ezek ménnek itten mostanában (is). Mi meg, a Kitömött Lófaszok Uralmát zokszó nélkül tűrő Birkák, némán vesszük tudomásul, hogy egy magyarországi településen (Bódvalenke) egy csecsemő azért éhezik, mert az anyja is éhezik … közben meg szörnyülködünk azon ami pl. Szudánban történik! … az MTI szerint is!

Igyí Szudán!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

4 hozzászólás on “Igyí Szudán!”

  1. emigrant szerint:

    Talán mondanom se kell, hogy előző életemben volt szerencsém személyesen is megismerni Pásztor Esztert. Hozzá hasonló pozitív gondolkodású lénnyel még nem találkoztam. Semmilyen akadály nem riasztja vissza, ha valami jót, előremutatót akar véghezvinni. Őt holmi Orbanisztán összes hatósága sem fogja megállítani. Nem tudnak az útjába állni, mert az ő útja másik kiterjedésben halad. Minden aljas támadás csak erősíteni fogja. Áldja meg az Isten őt mind a két kezével!
    Annyi kiigazítást tennék az íráshoz, hogy a freskókat nem az ott lakók készítették, azok a projektben résztvevő neves cigány festőművészek alkotásai. Már előre röhögök, hogy egy jövendő kulturállamnak mennyit kell majd költenie e felbecsülhetetlen érték állagmegóvására. Ez egy mementó lesz arról, hogy volt valaki, aki a lehetetlent is megpróbálta.

  2. kegyelem szerint:

    Szenda szeretlek, és nagyra értékelem a kitartásodat, humorodat. Olyan abszurd, olyan groteszk és olyan elviselhetetlen az ország, hogy elfogytak a szavaim. És olyan jó, hogy vagy.(méééééég)

  3. […] minden, nemfideszes pályázattól! (Lásd a “Freskófalu Szociális Szövetkezet” esetét! – ahol egyébként szintén valamiféle “bio”-dolog, egy “Zöld” […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s