A NAV, a Botrány és a Töketlen Társadalom

Előző posztomban, az elhíresült áfacsalásos NAV-botrány okán azt írtam, hogy a Magyar Állam gyakorlatilag működésképtelen. De aztat is, hogy mindez a Magyar Társadalom, mint “Közösség”(?) hibája. Nos, ezen állításaim igazságáról tegnap este volt alkalmam alaposan meggyőződni!

Még tegnap este, “valakiKöztársam, (aki egyébként nem Abszurdisztánban él!) egy magán-@mailben feltette nekem a kérdést: “(A) Hangulat milyen a NAV-os borítás miatt? Csak az őszintét!!!!!!!!“.

Nos, amikor ezt a levelet elolvastam, már készen is voltam a válasszal, lévén volt alkalmam “megtapasztalni” közvetlen környezetem “mikrotársadalmának” véleményeit, és bizonnyal mondhatom: az én közvéleménykutatásom “merítése” sokkal jobban “fedi le” a Társadalom ehhöz (is) való hozzáállását, mint egy akármelyik szakintézet bármelyik felmérése! … Nekem ugyanis senki nem hazudik, ellentétben a véleménykutatók kérdezőbiztosaikkal!

Ha a pillanatnyi párt-erősorrendet akarom betartani, akkor kezdjük a Hithű Fideszessel, aki egyébként egy 2010 óta haldokló vállalkozás tulajdonosa, “mellékállásban” pedig a környékünk “Listagondozója“, önköltséges “kampánymenedzsere” az Orbánpártnak, illetve aktív Békemenetes (hasonló finanszírozási háttérrel):

– Hát ez tényleg nagyon súlyos dolog, feltéve, ha egyáltalán igaz. Ez a Horváth ugyanis nem teljesen normális és soha nem volt adóellenőr! … Honnan tudom? Hát, hogy ezt megmondta a NAV! … Innentől kezdve a pasas kijelentéseit nem kell teljesen komolyan venni, bár abban igaza van, hogy a nagyobb élelmiszer-kiskereskedelmi láncok tényleg sokat lopnak a közösből. Ebből is látszik, hogy a Multik miféle gazemberek: a kilopott adópénzekből adják sokkal olcsóbban a termékeket, mint a tisztességes magyar vállalkozók! … CBA?! Ha valaki is hírbe hozta ezt a céget az adócsalással, az csakis egy multibérenc lehetett! … Ez a cég legalább “magyar”! Ugyebár? … Ugyan már, ne beszélj hülyeségeket! Ki bizonyította be, hogy a CBA-nak bármiféle köze lenne az adócsaláshoz?! … Parlamenti vizsgálóbizottság? Bah! A Miniszterelnök Úr is megmondta: ha télleg volt ilyesmi, annak kiderítése az ügyészség, meg a NAV dolga (ez meg két nap alatt kiderítette, hogy ez a Horváth hazudik!), nem pedig egy országgyűlési testületnek! … Hogy volt már olyan fideszes vizsgálóbizottság, ami az ügyészség helyett akart dolgozni? Marhaság! Az csak azért volt, mert a Komcsik takargatni akarták a dolgokat. … Hogy, mi?! Hogy Polt Péter volt akkor az ügyész?! … Na látod: Gyurcsányék nem hagyták őtet dolgozni! … Különben sincs olyan nagyon nagy összegről szó!

A Hithű Szoci, akit idén, hatvankét éves korában az Állampárt nyugdíjba kényszerített imádott tanári “katedrájáról”:

– Ez tényleg az elmúlt bő húsz esztendő legnagyobb botránya és jellemző is az Orbán-kormányra! Miközben többszázezer forintos bírságokat vetnek ki a Kisemberekre, néhány ezer forintnyi, be- és megmagyarázott szabálytalanság okán, simán menekülni hagyják tíz-száz és ezermilliárdokkal a Fideszközeli Cégeket! … Talán nem is véletlen, hogy nem engedik megalakulni a Vizsgálóbizottságot, a szakbizottságban pedig nem engedték még csak meg sem szólalni a Horváthot! … Igen, tényleg kéne a Vizsgálóbizottság, de kultúrált politikus nem közösködik nácikkal! … Igazából ez a NAV és az Ügyészség dolga lenne, de ezektől semmit nem lehet várni! … Jó, igaz, hogy a Horváth ciklusokon átívelő, lánc-adócsalásokról beszélt, de azért jó lenne megnézni, hogy a Mi, avagy az Ők idejében történt-e a nagyobb simlizés!

A Hithű Jobbikos, aki ötvenkét esztendősen ma közmunkából tengeti életét:

– Hát ebből is látszik, hogy mi folyik ebben a jobbsorsra érdemes országban már évek óta! Ezermilliárdokat csalnak ki a Multik a sebeinkből és ezt a komcsi-zsidó banda némán űri, sőt, még segíti is, hiszen ebből élnek! Egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy a parlamenti bizottság felállítását pont ők nem voltak hajlandóak támogatni! … Mi aláírtuk, ők meg nem! Vajon miért? … Innen kapják a pártpénzeiket! … A Jobbiknak soha nem volt gyanús pártfinanszírozása! Ezt honnan veszed? … Éveken át nem adott be elszámolást az ÁSZ-nak? Jó! De kik is nevezték ki az “Állami Számvevőséget”?  Ugye hogy a komcsik, meg a zsidók! … De ha majd Mi fogunk következni: csakis tisztességes és persze magyar vállalkozások jutnak majd itt szóhoz!

A Hitevesztett, Egyszeri Választó, akinek negyvennégy esztendősen már Mindenből és Mindenkivel elege van:

– “Nu, sag sohn!” – mondaná a viccbéli Rabbi. Nem kellett ehhez egy Horváth, hogy megtudjuk: itten a Multiknak meg az Oligarcháknak mindent szabad, függetlenül attól, hogy melyik Tolvajbanda vagyon hatalmon. Most (végre) valaki kiborította a bilit! De mi is lesz ennek a következménye? SEMMI! Majd szépen agyonbizottságozzák, meg kinyomozzák, amiből az lesz az eredmény, hogy ez a Horváth volt a “hunyó”. … Ezer-ezerhétszáz milliárd évente? … Az Átlagember azt sem tudja, hogy mennyi ez! Arról meg fogalma nincs, hogy pont ezért kell neki 27 százalékos áfát fizetnie, ezért kell hónapokig sorban állnia a Fertőtanya Kórházakban egy szimpla, rutin-beavatkozásért! … Vizsgáljanak csak ott és azok, ahol és akik akarnak! Úgy sem fog változni semmi! … Le van szarva ez az Ország! … és vele együtt Mi is! … meg még a Szar is!

Nem tudom, ki igényli még a helyzet részemről való alaposabb feltárását, de én úgy vélem, megtettem, amit köllött! Egyébként pedig: no comment!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s