A NAV, a Botrány és a Töketlen Ellenzék

A hírhedt NAV-botrány, meg az, ahogyan ezt a T. Ellenzék egy jelentős része “kezeli”, jóval túlabb mutat egy szimpla adócsaláson, a hivatali korrupción, meg a magyar ellenzéktől megszokott taktikai és stratégiai töketlenkedésen. Itt már nem csak az vonható komolyan kétségbe, hogy az oppozíció valóban le akarja-e váltani a jelenlegi kormányt, hanem az is, hogy egyáltalán működőképes-e a komplett Magyar Állam!

Ha megkérdeznénk egy profi kampánystratégát arról, hogy mit szeretne jobban: a saját pártjának egy jól menedzselhető választási programot, avagy a kormánypárt háza táján egy jó szaftos, korrupciós botrányt, szerintem az habozás nélkül az utóbbit kérné. Nem is csoda, hiszen az ellenfelet lejárató, karaktergyilkos, negatív üzenetek megfogalmazásához és terjesztéséhez sokkal kevesebb energia szükségeltetik, mint önmagunkról, a társadalomnak tett ajánlatunkról pozitív képet fölfösteni.

Nem tudom, hogy a komolyan vehető magyar ellenzéki pártoknak kik adják a népszerűsítési tanácsokat, de abban egészen biztos vagyok, hogy az elmúlt bő három esztendőben nem volt egyetlen napjuk sem, amikor valóban jól érezték volna magukat. A jelenleg regnáló kormány és annak pártjai eleddig már számtalan esetben nyújtották szinte tálcán a könnyen kommunikálható eseteket (nyílt korrupció, lopások, hatalommal való visszaélések, jog- és vagyonfosztások) önmaguk lejáratására, olyanokat, amelyek bármelyikétől egy kampánymenedzser szájában összefutna a nyál, ám az ellenzék gyakorlatilag nem csinált semmit, még az egyre toronymagasabb labdákat sem csapta le. Ebből pedig óhatatlanul következik a kérdés: egyáltalán komolyan vehető-e az Ellenzék ellenzéki mivolta, tehát az, hogy teljesen normális magatartást követve, a hatalom megragadására törekszik? Különösen indokolt ez egy olyan, a magyarországihoz hasonló esetben, amikor a kormányzati hatalmat birtokló/bitorló pártok tevékenysége hatalmas károkat okoz a Társadalom és az Állam életének valamennyi területén.

Nem sorolnám a példákat, hiszen mindenki tudja, melyek voltak azok az egészen kirívó esetek (az Alkotmány megpuccsolása, a Manyup-pénzek lenyúlása, a visszamenőleges és személyre szóló törvénykezések, az egyre szemtelenebb közbe’ szerzések, az egészen elképesztő kinevezések, stb.), amelyek az ellenzék hangos tiltakozásai, illetve a társadalmi ellenállás megszervezései után kiáltottak … volna. Ámde ezek rendre elmaradtak, amit egyáltalán nem lehet azzal magyarázni (ennek ellenére ezt teszik!), hogy az oppozíció pártjai kommunikációs karanténba vannak zárva, hanem sokkal inkább azzal, hogy azok vagy nem tudják, vagy nem hajlandóak betölteni szerepkörüket, ellátni funkciójukat, feladataikat.

Természetesen van igazság a “Kommunikációs Karantén” elméletében is. Tény, hogy a mindenki számára könnyen hozzáférhető csatornák hír- és egyéb műsoraira alaposan rátelepedett az Orbánpárt. De még a legelvadultabbak sem tudják teljesen kiszorítani az ellenzéket, amely ha hajlandó lenne lesüllyedni az egymondatos, tömör fogalmazásokra, akkor üzenete még a maximális ellenállás esetén is átjutna a társadalomhoz. Ugyanakkor az sem felel meg a valóságnak, hogy Magyarországon már egyáltalán nem létezik független média. Van, de az sem hajlandó ellátni ellenőrző, tényfeltáró, informáló funkcióját. Ezt persze lehet azzal magyarázni, hogy a különböző orgánumok tulajdonosai nem akarják összeakasztani a bajuszt a valóban nagyon agresszív Hatalommal, mert ott lebeg Damoklész kardjaként a fejük fölött a Diktatúra által létrehozott kényszerítő, egzekúcióra is képes eszköztár (Médiatörvény és -hivatal, rendőrség, ügyészség, NAV, stb.). De a helyzet az, hogy a híreket és tudósításokat, a riportokat nem a tulajdonosok, hanem a zsurnaliszták írják, akiknek igenis (és ugyancsak) van … lenne erkölcsi kötelességük a Társadalommal szemben, amit azonban többségük nem hajlandó teljesíteni, mert féltik az állásukat, a megélhetésüket, s bár pontosan tudják, hogy ez a “társasjáték” csak addig működik, amíg ők partnerek ebben, mégsem hajlandóak megtörni az ördögi kört!

Nemrégiben már leírtam, hogy mióta hiányolok egy Bizonyos Nevet (meg a hozzá tartozó összeget) a Leggazdagabb Magyarok Listájáról. Igen, Kedves Olvasóm, Orbán Viktorról vagyon szó! Ez az alak huszonnegyedik esztendeje él már a Köz pénzéből, s ugyanennyi idő alatt hatalmas, a hivatalosan kimutatott jövedelmével egyáltalán nem igazolható vagyonra tett szert. Tessék mán nekem hihetően elmagyarázni, hogy azok a szakzsurnaliszták, akik oly’ kimagasló tehetséggel tudták “megállapítani” Csányi, Demján, Széles, avagy Mészáros vagyonát, miért nem teszik meg ugyanezt Orbán esetében is? Tudom, ezek ilyenkor azzal szoktak védekezni, hogy csakis a hivatalosan rendelkezésükre álló adatokból tudnak dolgozni, minden más csak alaptalan spekuláció lenne. Igen, tényleg? Akkor hol marad már legalább két esztendeje ezen listáról Simicska Lajos, aki a hivatalos adatok alapján csak a Közgépből vett ki idén 3 milliárdnyi osztalékot és csakis ezzel az összeggel simán belefért volna az Első Százba?! Arról már nem is beszélve, hogy egy ennyit tejelő cég vagyonértéke messze magasabb, mint a kivett nyereség! Nem merik megtenni, mert tudják, hogy Simicska is csak ugyanolyan stróman, mint Mészáros Lőrinc és a valódi tulaj maga a jelenlegi miniszterelnök? Vele meg nem mernek ujjat húzni? Márpedig szerintem igenis közünk lenne ahhoz, hogy ez a fickó eleddig mennyit lopott már ki a Közösből!

Avagy itten vagyon a legújabb, a NAV-botrány! Ez pedig semmi másról nem szól, mint hogy az Állam aktív (avagy kellően passzív) közreműködésével, ciklusokon át, a mindenkori kormánypártok (legyek nagyvonalú:) egyes vezető kádereinek tudtával és beleegyezésével irgalmatlan összegeket loptak ki a Közösből, amiből osztán alaposan megfinanszírozták ugyanezen pártok működését … meg (gondolom én … is!) az érintett káderek megtollasodását. Ki köllene vizsgálni a dolgot? Igen, de kinek? A NAV-nak, a rendőrségnek, az ügyészségnek? Igen! Teszik a dolgukat? Nem! … És ezzel mindenki tisztában van, de ahelyett, hogy ezeket a hatóságokat piszkálgatnák, inkább a (tapasztalatok alapján) semmirevaló Parlamenti Vizsgálóbizottság felállítását erőltetik, osztán meg az egyik hírportál azon anyázik, hogy a szocik, meg a DK nem hajlandó a nácikkal együtt aláírni, a másik pont ezt helyesli, a harmadik meg – lévén jobb nem jut az eszébe – a pártfinanszírozási anomáliák (juhéj, de “finom” voltam!) okán gyurcsányozik egy jóízűt! … Na ebből a kakofóniából igazodjon ki az eseményeket szorosan nem követő Átlagpolgár, akinek így mán’ megint csak az “jön le”, hogy egyrészt korrupt az egész politikum és persze esmét “gyurcsányahibás”! Az Igazság meg szépen ottmarad, ahol volt (a szőnyeg alatt), a pénzek továbbra is mennek ki az államkasszából, bennünket ezért agyonadóztatnak, a mindent takargatni akaró Orbánpártra, meg az egész díszes, a ki nem nyitott Horváth-dossziéban ott ékeskedő Oligarchiára pedig senki nem süti rá az egyébként jól megérdemelt “Csaló” bélyegét!

Sajtó, ellenzék, kormánypárt, maga a komplett közigazgatás, azaz Az Állam teljes mértékben működésképtelen, mert a Társadalom ezt hagyja! … mert az is működésképtelen!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

2 hozzászólás on “A NAV, a Botrány és a Töketlen Ellenzék”

 1. öregszeder szerint:

  Nem hajlandók az lmp kezdeményezését a nácikkal aláírni, mert nekik elveik vannak. Tessék megmondani, akkó’ mijafrancé köllött megvárni amíg az lmp kezdeményezte a vizsgálatot. Mé’ nem a möszöpö kezdeményezett, amihez csatlakozhatott vóna vona. Bár lehet, hogy akkó meg ő nem írt vóna alá a szocikkal. De ez lett vóna a vona problémája. A DK legalább elment a junióho, ott nem köll a nácik csatlakozásától tartani és talán kellően szigorú, alapos de igazságos vizsgálat lehet belőle, független szakértőkkel. Csakúgy mondom, mer már nam értek szart se ki mit akar.

  • szendam szerint:

   Kedves öreg “szeder” Köztársam!
   “Csakúgy mondom, mer már nam értek szart se ki mit akar.”
   Jajj, dehogynem!
   Különben nem lennél “öreg”, pláne nem “szeder”! 🙄 🙂


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s