MTVA, avagy a prostinak állt Jeanne d’Arc

Állítólag “Az a legjobb hazugság, amelyik nem szégyelli önmagát“. Nem vitatva eme mondás bölcsességét és igazságát, azt annyival egészíteném ki, hogy “… de azért az sem árt, ha hihetően is hangzik!“.

Megesküszöm az Élő Istenre, hogy az alábbi közlemény nem a “Hírcsárda” produktuma, hanem a közpénzből működő, “közszolgálati” Hírgyárdáé, amely tegnap látott “napvilágot”:

Az MTVA hangsúlyozza: a magyar közszolgálati média az európai unió normái, és a magyar médiatörvény betartásával működik, szerkeszti műsorait, végzi azt a tevékenységet, amit neki a törvények feladatul szabnak. E folyamatba politikai pártok bele nem szólhatnak, elvárásokat meg nem fogalmazhatnak, ezzel is biztosítva a közmédia pártatlanságát, a kiegyensúlyozott tájékoztatás alapvető feltételeit, az alkotók függetlenségét. Ezen elvekből a közmédia szerkesztői, alkotói és vezetői eddig nem engedtek, és nem fognak engedni a jövőben sem. … Eszerint a közmédia hírműsoraiban továbbra is fenntartja a jogot közszereplők, politikusok megkeresésére, álláspontjuk megjelenítésére, ahogyan azt Európa és a világ valamennyi demokratikus államának független közszolgálati médiája is teszi.” (kiemelés: szendam)

Nos, miután sikerült kitörölni szemeinkből elébb a “vörös köd“-öt, majd a kínzóan görcsös röhögés könnyeit, foglalkozzunk elébb eme közleményecske előzményecskéjével! Ez pedig az, hogy a roppantul független és nagyon közszolgálati MTV napokon át gyötörte a Demokratikus Kolaiciót (DK) azzal az igényével, hogy kamera és mikrofon – no meg a Nemzeti Számonkérő Szék – elé ültetné a párt elnökét, Gyurcsány Ferencet az elhíresült “Bajai Videó” ügyében. Túl azon, hogy az eset hírértéke már alaposan devalválódott, a köztévé szándéka nyílvánvaló volt: annak okán, hogy e hamisnak bizonyult felvétel elkészítésében szerepet vállalt a DK egyik azóta már lapátra tett “Százhetvenhatodik Alabárdosa“, pellengérre állítani az ex-minszterelnököt és az “Oknyomozó Igazság-megtalálás” hatalmas heje-hujája közepette ismételten “bebizonyítani”, hogy ez a Gyurcsány a Leghazugabb Politikus az egész Földkerekségen. A DK ugyancsak napokon át kísérletezgetett azzal, hogy udvarias válaszokkal értésére adja az MTV-nek, miszerint ebben a témában ugyan nincs már új mondani valója, de számos egyéb kérdésben szívesen állnak a rendelkezésére. Miután a sokadik elutasításra is ugyanezt a “copy-paste”-módszerrel “átfogalmazott” reagálást kapták a Televíziótól, a DK kicsit durvábbra vette a figurát, s face-to-face bejelentette:

…nem veszünk részt a mindannyiunk pénzéből fenntartott, köztévének hazudott Fidesz-televízió ocsmány propaganda hadjáratában. Rendelkezésre állunk tisztességes, az ország dolgaival foglalkozó beszélgetésekre, de nem segítjük a fideszes propagandát.

Nos, ezen háborodott fel osztán a “Köztévé” annyira, hogy tegnap délután kiadta a fentebb olvasható közleményét, amivel pedig nem csak a Sajtótörténet Fekete Lapjaira sikerült esmételten beírnia magát, hanem a “Schmittpálizmus, azaz az Unorthodox Helyesírás Kéziszótára” című, valószínűleg soha meg nem jelenő kötetbe is – utóbbit azzal, hogy sikerült az “Európai Unió“-t csupa kis kezdőbetűkkel leírnia a fogalmazványt köznyílvánossá tevő Illetékes Nertársnak.

Persze ezt lehet azért jóindulattal is kezelni, mondjuk úgy, hogy ez a nyelvtani hiba szándékolt volt, amivel az MTVA mindössze az “értékítéletét” óhajtotta kifejezni a Magyarországot minden módon gyarmatosítani igyekvő EU-ról. … Csakhát akkor talán nem köllött volna annak “Normáira” hivatkoznia. Mert az igazi probléma ezzel a Közleménnyel ippeg punkt ebben leledzik, ettől válik az szimplán gyomorforgatóvá!

Én különösebben most nem szeretném taglalni, hogy a “Köztévé” az elmúlt majd’ négy esztendőben hányszor és milyen módon sértette meg úgy ezeket az Alapelveket, mint a legelemibb Sajtóetikát és az Ezerharmad által megszavazott Médiatörvényt is. Se szeri, se száma ezen eseteknek, kezdve a legprimitívebb hamisításokkal (pl.: Daniel Cohen-Bendit sajtótájékoztatójának “átformálása”; Lomniczi Zoltán, ex-főbíró “kitakarása”; az internetes memé-vé vált “tudósítás” az Operaház előtti, Tákolmány-ellenes tüntetésről), folytatva azokkal a beszámolókkal, melyeket a “Köztévéből” önként avagy kényszerből távozó szerkesztők tettek közzé azon esetekről, amikor a vállaik felett nyílvánvaló pártkomisszárok nyúltak át, a nézhetetlen műsorok fabrikálgatásaiért cserébe a “Külső Gyártók“-nak dömper-számra kihordott köz-százmilliókkal, bezárva azon nyílt törvénysértésekkel, hogy hatályos bírói ítélet ellenére sem voltak hajlandóak kiadni az utóbbiakkal kapcsolatos szerződéseket és számlákat. Mindezeket fölösleges sorolgatnom, hiszen egy-két perc alatt bárki tucatnyi hasonló példát tud találni az interneten, amely Fórumot eleddig még sem az MTVA-nak, sem pedig a mögötte álló Pártnak (mert a “Köztévé” nyilatkozata annyiban valóban megfelel a valóságnak, hogy műsorainak szerkesztésébe pártok valóban nem szólhatnak bele … akárcsak a mikrofonjaiba sem a tartalomkiforgató “vagdosás” kockázata nélkül!) nem sikerült korlátoznia.

Én erről az egészről mindössze csak annyit írnék le, hogy kifejezetten gusztustalannak, gyomorforgatónak, hányingeresnek tartom, ha egy útszéli, repedt sarkú, tízfilléres, koszlott-koszos KURVA önmagát Jeanne d’Arcnak, azaz a Tiszta Erkölcs Megingathatatlan Követőjének állítja be!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

4 hozzászólás on “MTVA, avagy a prostinak állt Jeanne d’Arc”

 1. bonhomme szerint:

  “Csak az a hazugság válik be, amelyik nem szégyelli önmagát“
  Isaac Asimov: Alapítvány

  Osztán hogy ő-e az eredeti, az már megint más kérdés.

 2. bonhomme szerint:

  Épp a hétvégén agyaltam eme kis szösszeneten – gondoltam, lesz majd olyan cikk, ahol elsüthetem. Hát erre tessék, már itt is van!

  Agyar Nemzet: a holnap hírei – ma!

  “A Magyar Fasiszta Nemköztársaság nevében!”

  A bíróság végül meglepően enyhe ítéletet hozott

  Polpot Péter ügyészsége végre feltárta: a Balogh József & Co(mondor) kontra Terike ügyben az alperes ártatlan!
  A hibát egyértelműen Terike követte el, amikor a házastársával való évődés közben inzultálta a család békésen sziesztázó kutyáját, és ezzel súlyosan megsértette az alaptörvény “Vak komondorok családi házban való gondtalan ejtőzése” néven is ismert alapvető jogát.
  Bár a(z alap)törvény ismeretének hiánya nem mentesít a büntetőjogi felelősség alól, a független magyar bíróság – ezúttal még – nagylelkűen eltekint Terike felelősségre vonása alól, és csupán szóbeli figyelmeztetésben részesíti: a jövőbeni hasonló házastársi évődések esetén tartsa szem előtt a vak komondorok jogait, mert könnyen előfordulhat, hogy ismételt alaptörvénysértés esetén a független magyar bíróság elválasztja őt a HIT-es urától és távolságtartási végzést hoz a család hűséges, öreg, vak komondorával szemben. Súlyosabb, minősített esetben még az is előfordulhat, hogy örök időkre kizárhatják a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből, és élete hátralévő részében mint “NERtelen némber” tengetheti tovább napjait.
  (folytatás)
  Mivel az ügy precedens értékű, a független magyar bíróság ebből kiindulva Varga István képviselő urat mindennemű vádpont alól felmenti, egyúttal megállapítja, hogy azok csupán ellenzéki koholmányok, nem egyebek, mint nemtelen, képviselőktársainkhoz méltatlan balliberális ármánykodások.
  A képviselő úr megnyilatkozása – idézem: “Talán vissza kellene állítani a családnak, a gyermekvállalásnak a rangját és szerepét. Talán az anyáknak vissza kellene térni elsősorban a gyermeknevelés mellé, és elsősorban azzal kellene foglalkozni, hogy ebben a társadalomban ne egy vagy két gyermek szülessen, hanem három, négy vagy öt gyermek. És akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak” – teljesen jogos és törvényes volt, mivel tökéletesen összhangban áll a Kedves Vezető – sose szólítsa el őt tőlünk az Úr! – első regnálásának egyik legfontosabb dírektívájával, miszerint: “három szoba, három gyerek, négy kerék”, amely kifejezés szinte szállóigévé vált, és a Kedves Vezető – Allah növessze nagyra az offshore-számláját! – országértékelő beszédeinek egyik legismertebb mondata (2000-ben hangzott el). Sőt, mivel időközben a Kedves Vezető – hogy pusztítaná el az Úr az Ő minden ellenzékét… izé, ellenségét! – már öt gyerekkel büszkélkedhet, ez legyen a követendő példa minden NERhű Magyar Anya számára. Tehát kedves Magyar Anyák, a független magyar bíróság álláspontja a következő: ott és annyiszor tegyétek szét a lábatokat, ahol és ahányszor HIT-es uratok azt megköveteli tőletek – sőt mi több, elébe is mehettek a honfiúi elvárásoknak -, hogy minél előbb megvalósuljon a Kedves Vezető – sose legyen terméketlen az Ő szentséges magja! – fáradhatatlan munkálkodása által példakértékűvé vált ötgyermekes családmodell.

  “Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!”

  / forrás: Agyar Nemzet(t) /

  • bonhomme szerint:

   Mondjuk, fordítva: Terike kontra Balogh József & Co(mondor) ügyben…
   Persze, ehhez Terikének komolyan kéne vennie a személyiségi jogait és beperelni az urát.

 3. Aqze Aqze szerint:

  Helyesen : Jeanne d’Arc (Jean : férfi utónév)


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s