Ősbűn és bűnhődés Magyarországon

Azt olvastam ma korán reggel, hogy alaposan összeveszett egymással Gyurcsány Ferenc és az atlatszo.blog.hu oldalon a “Mutyimondó” című portált üzemeltető Mong Attila. A különös a dologban, hogy valójában mindkettejüknek igazuk van,  … csak Mongnak egy kicsit jobban!

Ez a haragszomrád elvileg úgy kezdődött, hogy Mong október végén, a szokásos mutyimondós összefoglalójában sima választási kampányfogásnak és “érdekvezérelt hevületnek” minősítette azt, hogy Gyurcsány és pártja “tisztázatlan pártfinanszírozásról” kezdett beszélni, illetve az “Átlátszó” egyik írása alapján vagyonelszámolásra szólította fel Orbánt és családját. Az újságíró szerint ugyanis:

Mindez persze csak a cirkusz végett, mert Gyurcsány és a baloldal speciel még nem számolt el semmivel, a pártfinanszírozás ügyében pedig konkrétan nem csináltak semmit, amikor hatalmon voltak, azon kívül, hogy ugyanúgy folyatták ki a közpénzt, ahogyan most a Fidesz. Emlékezhetünk, hogy Gyurcsány egyszer 2009-ben is elmondta már, hogy mennyi korrupt pénz áramlik a pártokhoz, most megint felmelegítette a témát, csak azért, hogy feljelentse őt a Fidesz, ami meg is történt. (Mellesleg a képmutatás csúcsa az Állami Számvevőszék, amely odanyilatkozik, hogy minden a legnagyobb rendben van, miközben például a Molnár Gyula elleni perben konkrétan is vannak arra jelek, hogy milyen törvénytelen pénzelési praktikákat alkalmaznak a pártok.) … A kormánypártnak tehát megint kapóra jön Gyurcsány, valószínűleg még fizetnének is neki, hogy mindennap jelen legyen. Addig jó, amíg  Gyurcsány van, hiszen tovább elmúltnyolcévezhetnek.

Erre osztán Gyurcsány annyira bepipult, hogy ha már amúgy is jogásznál járt a Heti Nyálas cikkére hivatkozó, Zsigó-féle FideSS-közlemény miatt (miszerint Gyurcsányt és pártját nemzetközi pénzspekulánsok – értsd: Soros! – támogatják dollármilliókkal), egy füst alatt a Mutyimondót is perrel fenyegette meg, ha az nem ad neki helyreigazítást. Ezen meg Mong kapta fel a vizet (lásd: a leadben megadott link alatt!), de annyira, hogy elébb egy sorba állította a DK elnökét a mutyista Rogán Antallal, meg a teljesen idióta Orosz Mihállyal (Érpatak hírhedt polgármesterével), majd kijelentette, hogy ahogy ők sem, úgy Gyurcsány se számítson semmiféle helyreigazításra, mivel:

A ‘semmi’ mindkét esetben értékítéletet fejez ki: a volt miniszterelnök cselekvését értékeli súlyosan elégtelennek mind a vagyonával való elszámolás, mind a pártfinanszírozás kapcsán. Ugyanúgy, ahogy ő saját maga az elhíresült őszödi beszédben a kormányzati tevékenységéről arról beszélt, hogy ‘[é]s közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig.’

Gyönyörű kis adok-kapok ez, nemde?! Ráadásul mindez két olyan ember között, akik (látszólag?) ugyanazon cél érdekében tevékenykednek: Mutyimagyarország és az egyre nagyobb tempóban épülő Maffiadiktatúra megszüntetéséért! Akik (látszólag!) ugyanazokkal az eszközökkel élnek: leleplezni a visszaéléseket, s azokat minél nagyobb mértékben lehetetlenné tenni. … Csakhogy!

Csakhogy az a nagy helyzet, hogy ezen Cél eléréséhez Gyurcsánynak sokkal hatékonyabb eszközei lennének, mint Mong Attilának. Az újságíró (és vele együtt az “Átlátszó”, meg a “Mutyimondó” is) csakis azokat az információkat tudja nyílvánosságra hozni, csakis azokkal az értesülésekkel (s ezeken keresztül az elborzasztó Magyar Valósággal) tudja szembesíteni a közvéleményt, melyek különböző kiszivárogtatásokkal és oknyomozásokkal a tudomására jutnak. Ilyesmire azonban Gyurcsánynak nincs szüksége, hiszen minden értesülés és adat a rendelkezésére áll, ott van a fejében (avagy a páncélszekrényében)! Ő az az ember, az a politikus, aki pártkáderként és -elnökként, miniszterként és miniszterelnökként nem csak a saját (volt) pártja finanszírozási ügyleteiről tudhat (ha nem is “mindent”, de) sokat, hanem azon pártközi és az oligarchákkal folytatott (állami) mutyizgatásokról is, melyeknek “kifutó ügyletei” talán még ma is tartanak, melyek következményeit úgy manapság, mint az eljövendőben is az egész Ország szenvedi meg! Ráadásul Gyurcsányt mentelmi jog védi, ellentétben Monggal és kollégáival, akiket a fideSSes médiatörvény, az agyonmódosított Btk., meg a baltával össze-vissza faragott Tákolmány gyakorlatilag teljesen kiszolgáltatottakká tett a hatalmi önkénnyel szemben!

Én hajlandó vagyok készséggel elhinni, hogy a közélet megtisztítására vonatkozó gyurcsányi “hevület”, nem pusztán “érdekvezérelt kampányfogás”. Ámde ehhöz most már tényleg szükség lenne néhány kézzel fogható bizonyítékra is! Arra például, hogy a saját szempontjainak figyelembe vétele nélkül a volt miniszterelnök igenis “borítsa ki a bilit“! Nevekkel, összegekkel, dátumokkal … tényekkel, s ráadásul töményen és mihamarabb! Nem úgy, hogy sajtónyilatkozatokban szólítom fel Orbánt a vagyonbevallásra! Ennek úgy sem lesz semmi foganatja (sosem volt!). Nem úgy, hogy vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezek ellene az Országgyűlésben, mert azt mindenki tudja (Mong Attila is!), hogy egy parlamenti vizsgálóbizottság csakis akkor állhat fel, ha azt a többség megszavazza (nem fogja!); ha megszavazza, akkor paritásos alapon fog felállni (ha egyáltalán feláll is és azt az érdekeltek nem obstruálják szét – volt erre is már példa!); s ha fel is áll, akkor konkrét eredményre ugyan nem, csak nevetséges, “párhuzamos jelentésekre” fog jutni!

Nem hiszem el, hogy pont Gyurcsány (és Mong) ne tudná, hogyan “működnek” ezek a dolgok idehaza már legalább egy évtizede és nem hiszem el, hogy pont Gyurcsány ne tudná, ippeg és pont ezek a módszerek, az egyre nagyobb volumenű korrupció, a mutyizás, az államkassza (tehát a Társadalom) szakmányos (anyagi és jog-)fosztogatása, az ezeket leplezni akaró törvénykezési mahinációk vezettek el odáig, hogy elébb a Társadalom bizalma rendült meg a “Demokratikus Intézményekben”, azaz a Jogállamban, az Alkotmányos és Többpárti Demokráciában, osztán meg ezek a “Demokratikus Intézmények” (maga az egész Köztársaság!) rendültek meg, sőt, dőltek mára porba azért, mert a hitét vesztett Társadalom (aktívan, avagy passzívan de) egy “Elszámoltatást”, egy “Katartikus Megtisztulást”, ezáltal pedig “Védelmet”, “Boldogulást” és “Könnyű Álmot” ígérő, velejéig romlott, amorális bűnözőkből álló, politikai pártnak álcázott maffiát juttatott be a Törvényhozói, a Végrehajtói és Jogszolgáltatási Hatalom bástyái mögé!

Márpedig Ezeket ki köll onnan takarítani, de mihamarabb, mert akinek szeme van, hogy lásson és füle van, hogy halljon, az láthatja, hogyan süllyed egyre mélyebbre ez a talán jobb sorsra érdemes ország, az emblematikus “balkáninál” is mégmocsarabb korrupciós nyomorlápba és hallja, miként kiáltanak segítségért az ebben fuldokló, egyre magatehetetlenebb milliók. … Azok, akik mai helyzetüket ugyan nagyobbrészt önmaguknak köszönhetik, de annak is, hogy soha senki, egyetlen maguk fölé emelt (és eltartott) politikus sem tisztelt meg azzal, hogy nyílt és őszinte beszéddel ráébressze őket a helyzetük okára és a ténylegesen létező Hatalmukra, azaz a Megoldásra!

Ide tényleg egy Katarzis köll(ene)! Egy olyan Rádöbbentés, amit csakis egy olyasvalaki tud előidézni, aki sokat tud sokakról. A korrupció, a(z államilag is) szervezett Bűnbanda némán ördögi körét csakis egy “pentito” tudja megtörni, aki bűnbánóan kezd “kiénekelni” a “Család“-ból. De nem úgy, hogy zárt körben (“Őszödi Beszéd“) alaposan lehordom önmagamat és társaimat is a Közös Bűnért, nem is úgy, hogy “Körön kívülre” kerülve itt-ott elejtek egy-két “felvilágosítóan pikírt” megjegyzést, hanem kiállni Mindenki elé, és face-to-face, bele az összes infót a Társadalom orcájába!

Ezt kéne tennie, kedves Feri! Legyen Ön az a bizonyos “pentito”! Kerülje el az “Őszödi Hibát”, álljon ki elénk és kezdje sorolni mindazt amivel becsaptak minket és mindazokat, akik ezt elkövették! Ha valóban tenni akar valami ezért a (meglehetősen birka) népért, ha valóban Politikus és Államférfi akar lenni, ha valóban azt szeretné, hogy az Utókor tisztelettel emlegesse az Ön nevét, akkor tegye meg azt, amiről pontosan tudja, hogy tennie köll(ene már régóta) és ne Mong Attilával pereskedjen! Ha pedig erre csak Ön “faragna rá”, a katarzis pedig elmaradna, akkor se Önmagát okolja! Az már a Mi hibánk lesz!

Az Országnak valóban bűnhődnie kell az 1990 óta szinte változatlan Pártfinanszírozási Törvényért, mert eltűrtük azokat, akik ezt nem csak eltűrték, de elemi érdeküknek tekintették az így fellépő helyzet fenntartását, sőt, akkumulálódását. De ideje véget vetni ennek, mert mögöttünk már ott tolakszik a következő nemzedék, s elvetemült az az ember, aki rosszat (jogfosztottságot, nyomort, avagy alternatívaként külhoni emigrációt) kíván a saját gyermekének!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

3 hozzászólás on “Ősbűn és bűnhődés Magyarországon”

 1. öregszeder szerint:

  Azért én ezt is megfontolnám, merthogy az éremnek van második és harmadik oldala is:
  http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/339146_erthetetlen
  Véleményem szerint a tények kronológiai sorrendbe állítása nem igazán barátságos, korrekt, elfogulatlan színben tűnteti fel az újságot. A cikk után mzs megjegyzése ugyancsak fejbevágóan elgondolkodtató. És attól, hogy ezt a két véleményt átgondoltam, nem váltam DK fanná. Beleolvastam a DK és Mong ill. társai komment párbajába és ott sem Mongék nyerték el a szellemi fölényt: Bodoky Tamás …„ostoba majom kommunisták”.
  Lehet arról vitatkozni, hogy Gyurcsány hogyan leplezze le az eddigi vezető elit viselt dolgait, de nem lehet senkivel ilyen alpári módon “vitatkozni” és közben egy felsőbbrendű valakit, az erkölcs bajnokát játszani.

  • szendam szerint:

   Kedves Öregszeder Köztársam!

   Egyetértek Veled abban, hogy aki tényleg le akarja küzdeni és megsemmisíteni az Orbanizmust, az ne legyen sértődős és a Cél érdekében legyen oly’ kedves félretenni a személyes szim- és antipátiáit! … Ergo: Bodoky az én véleményem szerint: menjen a fenébe, lévén a gyurcsányozással (azaz az emútnyócévezéssel) kizárólag Orbán szekerét tolja … abba a Korlátlan Hatalomba, amiben már egyébként is benne van!

   Ámde a posztomban meg sem említettem Bodokyt, sokkal inkább arról írtam, hogy egy elpötyögtetett információkból “élő”, semmiféle törvényes védelmet nem élvező, oknyomozó újságíró, akinek elhivatottsága leleplezni az Országot tönkre tevő Mutyiland módszereit, összeveszett egy olyan politikussal, akinek állítólag ugyanez a célja, csak éppen nem hajlandó ennek érdekében kihasználni a rendelkezésére álló Tudást!

   Tehát szerintem is “lehet arról vitatkozni”, hogy Gy.F. miként is leplezze le ezt az Országot megfojtó Parazita-társaságot, de arról már egyáltalán nem, hogy ezt MINDENKÉPPEN MEG KÖLL(ene) TENNIE!

   És teszi? … NEM!

   Hát ezért van “jobban” igaza Mong Attilának!

   Köztársi üdvözlettel:
   szendam!

 2. kalmik szerint:

  Jóhiszeműen azt gondolom, hogy a szerző figyelmét elkerülte, hogy a DK első körben nem kért helyreigazítást, csupán azt, hogy adjanak helyet a DK véleményének is, hallgattassék meg a másik fél is. Erre jött egy arrogáns válasz egy csúsztatással, hogy nincs helyreigazítás, holott ha valaki, akkor Mongék tisztában vannak a kettő közötti különbséggel. Itt mérgesedett el a helyzet, és nem a DK volt az agresszív fél.
  Hogy Gyurcsány mit tud, és mikor, milyen formában hozza azt nyilvánosságra, meg van az oka az óvatosságra, mert már megégette a kezét, amikor azt gondolta, hogy a magyar társadalom már elég nagykorú ahhoz, megértse a reformok szükségességét. Tévedett. Itt nem is az úgynevezett egyszerű emberekről van elsősorban szó, hanem a kvázi baloldali hangadókról, akik az “elmúlt nyóc évben” a Fideszt megszégyenítő elánnal és lelkesedéssel vette ki a részét Gyurcsány, és a baloldal karakter gyilkosságában, és az egész társadalom demoralizálásában.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s