Végre egy “férfi”!

Anno Kéthly Annának, a korabeli parlament egyszem női tagjának jutott ki az a megtiszteltetés, hogy “Az egyetlen férfi!“-nek titulálják bátor és őszinte kiállásáért. Nem akarok túlzó párhuzamokat vonni, de ma ugyancsak egy “balos” nő, Lendvai Ildikó bizonyította be, hogy ő az egyetlen “férfi”, a sok “politikus” fiúcska között!

Ha a hírhedt “Bajai Videó” ügyében megkérdeznek egy szoci “politikust”, akkor a válasza körülbelül ekként hangzik: “Hát az úgy vót, hogy … nem mi vótunk … különben is, azt kéne nézni, hogy ez kinek állt az érdekében!“. Ezt a nyögvenyelős magyarázkodást halljuk/olvassuk már ki tudja mióta a “Nagyfőnöktől” kezdve a szocik “Százharminckettedik Alabrádosáig” bezárólag ahelyett, hogy összeszednék a közzétételkor még csomolungmányi bátorságukat, meg az anno óceánnyinak képzelt, de mára odakozmált eszüket és az első pillanattól kezdve azt mondani: “Bocsika, hülye módon bekaptuk a horgot és hagytunk magukból majmot csinálni!“. Pont úgy, ahogyan azt a “kiöregedett”, s az “élvonalból” való visszavonulását már hónapok óta bejelentett Lendvai Ildikó tette:

Lendvai Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője vasárnap este az ATV Szabad szemmel című műsorában úgy fogalmazott: bebizonyosodott, hogy a szocialista párt ebben a történetben „balek volt, becsapott, óvatlan, hülye, minden csúnya szót lehet mondani, de nem csaló”. Más dolog becsapottnak, áldozatnak lenni, és más „csaló gonosztevőnek” – tette hozzá.

A képviselő szerint az MSZP-nek elnézést kell kérnie választóitól, mert „balekségével” csalódást okozott nekik. Lendvai Ildikó szerint a párt számára az a tanulság, hogy óvatosabbnak, éberebbnek kell lennie, hangosabbra kell állítania „vészjelző készülékeit”, mert „ami a kezünkben van, a választóink sorsa”.

Brávó Ildikó, le a kalappal! Ön bizonyult a beégett Magyar Szocialista Párt egyetlen, “férfiasan” viselkedni képes politikusának és ez még akkor is igaz, hogy ha a fentebb idézett mondatok csak időnek utána hagyták el az ajkait, azaz: tehette volna már korábban is. Persze tudom, hogy a késedelmet lehet azzal magyarázni, hogy Önnek ki köllött várnia a “sorát”, azaz azt, hogy az ellenzéket még manapság is megszólaltatni hajlandó, “baller” média elébb kipréselhesse az utolsó “izé“-t is a pártirányítást mára totálisan átvevő “Élcsapat” valamennyi tagjából, de a helyzet az, hogy ezt az argumentációt nem tudom teljes mértékben hitelesnek elfogadni. Ugyanis van Önnek azért kellő médiafelülete ahhoz, hogy bármikor bármiben kifejthesse véleményét, amire ékes bizonyítékokul szolgálnak azok az (egyébként tényleg jó) jegyzetek, melyek az Ön tollából jelennek meg időről időre a nepszava.hu oldalain. Ugyanakkor van bennem annyi jóindulat, hogy feltételezzem: azért nem szólalt meg eddig, mert nem akart keresztbe tenni sem a párt érdekeinek, sem pedig a vezetőknek, s csak az után “indult be”, hogy látta az Ifjoncok töketlenkedéseit.

Mert ezek az Ifjú Titánok bizony töketlenkedő amatőrök, akár mit is képzeljenek magukról. Ez a megállapítás pedig különösen vonatkozik Mesterházy Attilára, aki szerintem szentül hiszi, hogy azért tudta magát Táskacipelőből Pártelnökké tenni, mert az MSZP belberki uborkafáján “okos” (és időnként bizantikus) helyezkedésekkel sikeresen takarította el maga mellől/alól a Konkurenciát. Maga elől pedig a “Dinoszauruszokat”, ami mára odáig vezetett, hogy a szocik legutóbbi kongresszusán még azt is elérte, hogy a választási lista legelső helyétől a legutolsó bejutóig a saját, kézből etetett embereit (igen: a mamelukjait – csupa-csupa névtelen, közéletileg még csak “fel sem épített” senkit) szavaztassa be a T. Küldöttekkel.

Arról persze fogalmam nem lehet, hogy ezek a voksolási joggal felruházott pártkáderek mindezt miért is tették valójában. Azért-e, mert valóban elhiszik, hogy pártjuk, ezzel a “Megújult Csapattal” sikerre van ítélve (azaz maguk is a”Mesterházáról származnak”), avagy azért-e, mert igazából nem látják a kiutat az “erdőből”, s ezért nem kevés fatalizmussal rálegyintettek a dologra: “Oké Kölök! Mutasd meg mit tudsz Te, meg a Céhed!“.

Arról, hogy ez a “Céh”, az “Ifjú Mesterek Zárt Közössége” mit is tud valójában, már lehetnek tapasztalatai a külső szemlélőnek. Ha másból nem is, de abból mindenképp, hogyan ugrottak rá a Bajai Video felkínált csalijára (Lendvai I.: “…balek volt, becsapott, óvatlan, hülye…”), osztán meg hogyan is kezelték a ráégést (szendam: “Hát az úgy vót, hogy …“). Ezt az egész, szörnyűséges “kommunikációt” meg az a Déri Balázs (a szeretve tisztelt emlékű Déri János fia … alma és a fája!) vezényelte le, akiről a fiatal Pártfőnök (M.A.) már 2010. júliusában komolyan elhitte, hogy néminemű pornólap (“Hustler“), illetve hírportál (stop.hu és hirextra.hu) főszerkesztgetése után teljes mértékben alkalmas lesz a párt országgyűlési képviselőcsoportjának kommunikációs igazgatói posztja betöltésére. … No, innentől kezd számomra érthetővé válni, hogy miért is voltak oly’ lagymatagon amatőrök az MSZP-frakció sajtó-megnyilvánulásai eleddig, s hogy Baja után miért is áll most letolt gatyával és pucér seggel az egész párt! (Na ja! A hustleres tapasztalat! – hehehe!). Persze ebből talán még “jól” is lehet majd kijönni, hiszen inkább most derüljön ki a párt Fősajtósáról a totál amatőrizmus, mint akkor, amikor már a “Hivatalos Kampányidőszakban” mindenhonnan dőlni fog a szar rájuk. De Déri lemondatása sem nagyon fedheti el a tényt, hogy ő is tagja volt annak a “Megújult Csapatnak”, melynek minden tagját személyesen Mesterházy jelölt ki, válogatott össze (Déri bedőlése így akár a “jéghegy” csúcsa is lehet!), ez pedig komoly kételyeket is kelthet bárki szemében azon kérdésben, hogy vajh’ tényleg képesek-e a Sikerre!

Ámde valójában mit is tekintene “Siker“-nek ez a Céh? Tényleg az-e a céljuk, amit “kommunikálnak” magukról (a Maffia-kormány leváltása, a Köztársaság visszaállításának megkezdése jövő tavasszal), avagy a “kibekkelés”, azaz egy kényelmes betagozódás az Orbán által felkínált, kétpólusú, putyinista áldemokráciába, ahol osztán majd kivárják a kínálkozó alkalmat a hatalomátvételre? No, ez egy nagyon jó kérdés, amire eleddig már számos “válasz” született az internet berkein belül, de talán a legkitűnőbbet a ritkán, de akkor pártelfogult, ideológiai lózungoktól mentesen publikáló “Greenbarin” kolléga fogalmazta meg. Október közepi posztjában bloggertársam a következőeket írta:

“Összezár az Együtt 2014-el és kizár minden mást. Bár maga az MSZP is tudja, hogy azzal a támogatottsággal, amivel éppen most rendelkezik, az kevés ahhoz, hogy leváltsa a kormányt — akkor mire ez a döntés?
A döntés ugyanis nem arról szól elsősorban, hogy megdöntsék a FIDESZ kormányt – minden propaganda ellenére –, hanem arról, hogy megőrizzék parlamenti státuszukat. Az MSZP maradjon az egyetlen lényeges ellenzéki párt.
Az MSZP fiatalabb generációi felismerték azt, hogy Orbán Viktornak az a törekvése, hogy a magyar politikai életet kétosztatuvá tegye — megfelel az MSZP hosszú távú politikai érdekeinek. Ebbe az érdekrendszerbe nem fér bele az a politikai felfogás, amely a demokráciát a sokszínűséggel, az érdekek ütköztetésével és a kompromisszumok sokaságával képzeli el.
Az MSZP ugyan szavakban el akarja takarítani a mostani hatalmat – mert a választók sokasága ezt igényli –, ám nem sok elképzelése (nyilvánosságra került programja) van arról, hogy miként kezelje azt a káosztömeget, amelyek az „ölébe hullnak” egy esetleges győzelem esetén. Azonnali változást ígérnek, ami – minden logikusan gondolkodó állampolgár számára világos – teljességgel lehetetlen. Csak a jogi dúlás – Alaptörvény, a kormányzást gátló kétharmados törvények sorozata – helyreállítása legalább egy fél ciklust vehet igénybe. A gazdasági problémákról itt most ne is essen szó, mert legalább két ciklus kell a befektetőknek ahhoz, hogy visszanyerjék bizalmukat.”
Ajjaj! Veretes és igaz szavak ezek … sajnos! Politikai és megélhetési (ez Magyarországon a “közéleti szereplők” jelenlegi gárdájának nagy többsége szempontjából egy és ugyanaz! … sajnos!) öngyilkos az, aki 2014-ben a Fidesz ellen választást akar nyerni és átvenni a kormányzást, mert csak a dugába dőlést, a Húsosfazéktól való örökös eltíltást kockáztatja meg ezzel, ami az MSZP mai, “Ifjú Gárdája” (meg a Régi is … ezért álltak félre szerintem!) számára olyan magától értetődő, mint az egyszeregy! Ezért nem törekszenek hát valódi programalkotásra és -hírdetésre, ezért nincsenek valódi, tömegeket megmozgató akciók már régóta! Ezért vannak csupán lagymatag, pártelnöki nyilatkozatok úgy a választási győzelem, mint az ellenzéki összefogás fontosságáról és ezért nincs valódi Összefogás! Ezért köll az olyan kispártokat, mint pl. a DK és az olyan politikusokat akólon kívülre szorítani, mint pl. a tényleges tetteket követelő Gyurcsányt, vagy Kunczét (akit még a Klubrádióból is kirúgattak, nehogy fóruma legyen a kitűnő humorú és valóban államférfi Dörmögő Dömötörnek a teljesen jogos véleménye napi kifejtéséhez!):
“Nem véletlen a DK-val kapcsolatos álláspontjuk sem. Gyurcsány – pártelnöki időszakában – megpróbálta a szocialistákat egy nyitottabb, középpárt formáció felé terelni, ami egyben azt is jelentette volna, hogy a párt nyitottá válik a demokratikus „kispártok” (liberálisok, nemzeti liberálisok, egyéb, nem szélsőséges formációk) felé. Mindezt az MSZP vezetői élesen elutasították, mi több, egyre hangsúlyosabban kezdték mondogatni baloldali elkötelezettségüket.
A propagandában ez úgy jött le, mintha az MSZP visszatérne ahhoz a baloldali értékrendhez, amelyet a társadalom ugyan megszokott, de filozófiailag és a gyakorlatban is véglegesen elmúltnak tekinthető.” (Greenbrain)
És hogy a fentebbi megállapítás mennyire igaz, kitűnően bizonyítja, hogy Déri után a pártkommunikációs feladatokat ki is veszi át? Na ki?!  Hát az a Szanyi Tibor, aki a párt egyik legmegátalkodottabb antigyurcsanyistájaként a 2010-es Bukás előtt, a Népszava hasábjain kart karba öltve hírdette a “baloldali (vissza)fordulat” szükségességét a később fidesznyikké vált Szili Katalinnal (miközben mögöttük ezerrel mutyizgatott Puch Laci bácsi a mára a fejünkre – és fejükre – nőtt orbanista oligarchákkal a Közkasszából lenyúlandó milliárdok megosztása érdekében, s teszi ezt tulajdonképpen ma is … több, de inkább egyre kevesebb sikerrel)!
Az “rendben vagyon” tehát, hogy a Nép és az Ország, azaz a Köztársaság és a Jogállami, Alkotmányos Demokrácia szociilag le vagyon szarva, mert annak érdekei alaposan ütköznek a Jólfésült Zsúrfiú, valamint a párt vezetésébe és (a mandátumot garantáló?) listahelyeire juttatott mamelukjainak pillanatnyi terveivel. Remélem a Gyorskocsi utcai “előzetesben” majd hajnalokba nyúló beszélgetésekkel próbálják kielemezni, hogy mit is rontottak el, meg mikor és hogyan? … Úgy másfél-két esztendő múlva.
Amit azonban egyáltalán nem értek, hogy vajon Bajnai (és társai) miért hajlandóak ebből a “kottából” játszani. Az E14-PM vezetőjéről egyáltalán nem tudom elhinni, hogy ugyanaz a kibekkelési szándék hajtaná, mint “koalíciós partnerét”. A megállapodást talán azért kötötte meg pont Ezekkel, mert van nekik kb. egymilliónyi szavazójuk, s ha sikerül monolitnak beállítani az “összefogásukat”, akkor 2014-ben nem csak nyerhetnek, de ő, a népakaratra hivatkozva majd rákényszerítheti az elképzeléseit a többségi szocikra? … Ahogyan tette 2009-10-ben is, “meglovagolva a tigrist”? … Pont ő, a művel ember ne ismerné  “Mrs. Smith” esetét a “bath-i tigrissel” (“…odafelé még ő van felül, de visszafelé már ő van belül …”)?:
“Borítékolni lehet azt a játszmát, hogy még egy esetleges ellenzéki nyereség után sem jelenik meg az Együtt politikai arca az új felosztású parlamentben. Az MSZP szép csendesen – mint annak idején a most kormányzó párt – felőrli majd saját szövetségesét. Egy részét integrálni fogja, más részét pedig perifériára tolja majd.” (Greenbrain)
No, most légy okos te Magyar Domokos! A helyzet az, hogy vagy kinyitod a szádat és leordítod a helyezkedő, kibekkelésre játszó, a csak a maga érdekét néző, de Érted tenni igazából semmit akaró Ellenzéki Politikust (ahogyan azt tetted október 23.-án a Műegyetem előtt is … csak hápogni tudott a manus, … pont úgy, ahogyan az Örökös MiniElnök tette a híres, 2006-os választási tévévitában a Gyurcsány által neki bevitt, pontos balhorgok hatására!), vagy hagyod a Magad és a Családod fejét még mélyebbre nyomni a kistílű számítások, az oligarchikus szarokkal és húgyokkal teli iszapba!
No ezen gondolkodjunk el egy kicsinyt (csak ne sokáig, mert az Idő senkire nem vár!), no meg azon is, hogy a bűzlő és sötét labirintusból kivezető utat nem lehet a Szalmaláng fényénél megtalálni! Ahhoz a Polgári Öntudat, a magunkért és gyermekeinkért érzett Felelősség lobogó Fáklyájának fénye szükséges!
… és ezt …
szendamondja!
Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s